Stajer öğretmen kızıma küfür etmiş

Yok Can'ım olur mu öyle şey? Biz öğretmenle konuşmadan müdüre gittik şikayet ettik kadın odaya çağrıldı müdürden olayı öğrenince o Şok'la bayıldı.

Hastanelik oldu deyince tartakladınız sandım. Burada hata sizde çocuğun söylediği söze hemen itibar edip öğretmenle konuşmadan,gerçeklik payı var mı araştırmadan bir öğretmeni kolayca harcamışsınız üzüldüm.
Çocukların dünyası yetişkinler gibi değildir,zarar vermek amaçlı yalan söylemezler ama yalan söylerler ve söyledikleri yalana kendileri de inanırlar.
Benim çocuğum yapmaz,bizde yalan konuşulmaz gibi düşüncelerle hareket edilirse böyle durumların yaşanılması kaçınılmaz.
Ayrıca direkt müdüre gitmek neyin nesidir? Müdür okulun idarecisidir,ögretmenlerin patronu değildir.

Bu duruma benzer bir örnek vereyim; sınıfımda çocukların boylarını ölçmek için büyük uzun cetvel var.
Öğrencilerimden biri onu birgün dolabımın yanında gördü ve arkadaşına eğildi dedi ki; "bak öğretmenin sopası var çocukları dövmek için" tabi ben şoka girdim o anda. Ve hemen çocuklara onun ne işe yaradığını anlattım,boylarıni ölçtüm, dokunmalarina izin verdim.Birlikte o cetvelle bir oyun kurduk.Ve eminim ki çocuğun cetveli dayakla bağdaştırması yok oldu.
Ama eğer ben o çocuğun dediğini duymamış olsaydım olabilecekleri siz düşünün..

Yani diyecegim o ki sizin yaşadığınız bu durum ders olmuş size bu da güzel birşey.
Umarım hiçbir öğretmen suçsuz yere bu duruma düşürülmez..

Yorumları okuyorum da yanlış bir anlaşılma var. Mevzu öğretmenlere gelmiş iyi de bu davranışı yapan kişi öğretmen degil. Hemen öğretmenlik mesleğine laflar gelmiş. Meslek lisesinde çocuk gelişimi okuyan lise son sınıf öğrencisi. Formasyonu var mı yok yaş itibariylede kücük. Stajer öğrencileri meb okullara gönderir ve seçme şansı olmuyor. Bir anadolu fen lisesine göre daha başarı düzeyi çocuklar seçiyor. Ve bana göre lise öğrencisi de daha çocuk seviyesinde. Çocuklarla çok iyi anlaşanlar bu işi severek yapanlar da var olayın farkında olmayıp kendi normal arkadaş mahalle arasındaki davranışları devam ettiren de var. Gerçi kadın demişsiniz bu dışardan meslek lisesi bitiren biri de olabilir ama sonuçta eğitim formasyonuna sahip degil.

Yanliz o küfür eden öğretmen degil stajyermiş lise sin sınıf öğrencisi öğretmen olamaz zaten önce üniversite bitirmesi gerekir
yani öğretmenlerde durum çok farklı değil mi
iktidara yakın olsun yukarıda dayısı olsun seneye öğretmen olur canım benim

Tabiki hata bizde. Zaten bende o yüzden özellikle arkadaş da aynı hatayı yapmasın diye yazdım.

Lütfen bu konuyu ayrıntılı bir şekilde açın da okusun herkes.
Çünkü çocuk yalan söylemez, yalanı nerden bilsinci çok memlekette.
Sonra taşlayalım öğretmeni..
Önceki mesajım kısa olduğundan yanlış anlaşılmışım.
1- Öğretmene fiziksel şiddet yok. Asla bunu yapacak biri değilim. Öğretmen şikayet edildi diye bayıldı.
2- Her çocuk yalan söyler. Benim çocuğum Söylemez garantisini kimse vermesin. Yalan söylemek çocuğu veya aileyi kötü yapmaz.
3- Çocukların hayal dünyası çok geniştir ve biz büyükler bu dünyada kayboluyoruz.
4- Tecrübeli bir anne olarak çocuğunuzun lafıyla benim gibi gidip hemen şikayet etmeyin, olayın özünü araştırın.
5- İnşallah kendimi doğru ifade egmişimdir.

Çocuğun yalan söyleme ihtimaline göre konuşmak gerekirse; 5 yaşında sırf stajyer öğretmene gıcık oldu diye bana s... git dedi diye yalan söyleyen çocuktan korkulur.

Ama ben çocuğun yalan söylemediği kanaatindeyim. Siz gidip sakince konuşun. En azından bir daha yapmaz.

Korkmayın. Benim kızım genç kız oldu. Sağlam karakterli ve ayakları üstünde duran biri.
Bu dönemlerde çocukların hayal gücü inanılmaz oluyor. Bir pedegogdan duymuştum yıllar önce, yalan söylemeyen çocuk sorunlu çocuktur demişti.

3 yaşında bi yeğenim var gündüz annesiyle kavga edip akşam babası gelince ben bu kadını sevmicem artık zaten sen gidince eve bi adam geliyor demişti.
Herşeyi biliyorlar valla çokta güzel yazıyprlar iyice emin olun aman diyim eğer yalansa gitmek istemediği için yapıyorsa emin olun çoooook güzel numara yapıyprlar

Yegeniniz bunu uydurmus muydu ?

Başka meslk bulmalı kendine anlaşılan o mesleği işi yapayacak kapasitede

Yooook daha neler

Evet uydurmuştu sırf annesine kızdığı için ağzımız açık kaldı. Annesi poposuna vurmuş buda velet babasıda anneye vurur sanmış böyle derse. Çok kinciymiş o an öğrendik.3 yaşında yani bunu diyebilmek için biçok kavramı bilmesi gerekir annesi anlattı zaten Allahtan kocam beni biliyorda güldü geçti Allah korusun dedi. günümüz çocukları çok acayip.

O yaştaki çocuk yalanı iftirayı bilemez. Siz o kızla konuşun müdüre de söyleyin hakkı yok

Ben konu sahibinin çocuğuna göre yapmıştım yorumumu. Evet cocuklar yalan söyler, ama bu sekilde yalan söyleyen el kadar bebeden ben korkarım.

stajyer öğretmenlerin bol olduğu bir kurumda çalışmıştım. daha neler neler diyorlar bir bilseniz. hatta şımaran çocukların analarına babalarına ne saydırıyorlardı.

En nefret ettigim şey. Insanin meslegine calistigi ise saygisinin olmamasi. (Butun meselek ve isler icin gecerli). Cocuklari sevmiyorsan asil o s.tirdin gitsin evinde otursun yada okulunda oyalansin
Kimse ona o meslegi zorla yaptirmiyor.
Ben bile sinirlendim. Gidin konusun mutlaka. Inanmazlarsada cocuga en azindna yinede uyarirlar ve gozleri uzerinde olur.

Arkadaşlar dediğim gibi, yalan olayına fazla ihtimal vermiyorum. Sölicek olsa neden böle bi kelime kullansın ki? Neden söylesin? Yani hiç öle huyları yoktur. Öle iftira atıyım yalan söyleyim de okula gitmeyim gibi bi düşünceyi barındırmaz kafası. Aklına gelmez. Onu en iyi tanıyan benim. Bu sabah babası da sordu. Şehir dışındaydı. Kızım yanlış duymuş olmayasın emin misin diye? Öle deyince biraz yüzü düştü. Canı sıkıldı. Dün annemde sordu şimdi sen soruyorsun. Evet baba, duydum. Hadi s.tr git dedi. Artık sormayın. Ben böle duydum. Dedi. Yani bana inanın artık demeye getirdi. . Bi kaç kez üst üste emin misin diye sorunca bunaldı. Öğretmeni de değişmiş. Bu sabah okuldan msj geldi. Öğretmen değiştiğini haber veren. Ama öğrenci duruyordur büyük ihtimal. Yarın ne olcak bakalım.

Kafama su takildi: 5,5 yasindaki bir cocuk ilk defa "s.... git" cumlesini duyup nasil kafasinda tutabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…