statü farkı ilişkide önemli mi

çok korkutucu..
Hekimlerin çoğu yurtdışına gidiyor çalışma şartları kötü diye. Daha küçüksünüz birkaç yıla fikriniz çok değişebilir hele mesleğe atılın göreceksiniz zorlukları. Uzmanlık sınavı gece acil nöbetleri vs. Doktorların yaşantısı farklı baya yani. Yurtdışına gitmek isteseniz ne olacak mesela o gelebilecek mi?

Annen ne gibi farklılıklar gördüde kültüre, hakka takıldı ki? Zaten anlaşamamış veya sevmemiş olsan hiç başlamazdın. Ne güzel işini kurmuş adam. Sorumluluk bilinci varsa, sana ve görüşlerine hayat tarzına saygılıysa kafana takma. Senin gerçekten sevmediğini mi düşünüyor acaba?

iki yıllık üniversite mezunu

nişan olacaktı ama bir tık erteledik. okul bitmeden zaten evlenmem, ben de akışta kalmak istiyorum ama annem, eğer okul bitince de içine sinmezse çocuğun hakkına girmiş olursun diyor. o yüzden sıkışmış hissediyorum şu an

daha okuyormuşsunuz. mezun olup iş hayatına başladıktan sonra bu mevzuyu değerlendirirsiniz.
daha tusa gireceksiniz kazanıp kazanmayacğınız belli değil kendi geleceğinizin şekli belirlendikten sonra düşünün evlilik işini.
annenizede katılmıyorum hakka girmek değil bu.
birlikte ilişki yaşıyorsunuz her iki tarafında ilişkiyi bitirme hakkı var sonuçta.
siz bu süreçte değerlendirmelerinizi doğru yapın.

iki yıllık üniversite mezunu

nişan olacaktı ama bir tık erteledik. okul bitmeden zaten evlenmem, ben de akışta kalmak istiyorum ama annem, eğer okul bitince de içine sinmezse çocuğun hakkına girmiş olursun diyor. o yüzden sıkışmış hissediyorum şu an
okul bitmeden evlenmeyeceksen uzuun nisanlilik doneminin sana ne faydasi var da nisanlanmak istiyorsun?
bir de ailesi geleneksel insanlar demissin. nisanli kiza pazen elbise almak isteyen 65 yasinda annesi varmis. bu kadinin senden birsuru beklentisi olur nişanliyken. en basiti boyle alisveris seyleri, devamli bayramda kandilde cumada aranmayi beklemek, hal hatir sorulmasi, ziyaret bilmemne... ha bir de eskaza ogrenirse bu uzun nisanlilik doneminde nisanlinin sende kaldigini - ya da ona gore uygunsuz seyler yaptiginizi tamamen yaftalanirsin çünkü daha onceki konularda bahsettigin dünya görüşüne göre bu cok büyük bir ayip. nisanliyken susarlar ama onlarin gözünde cok kötü bir yerde olursun, eger olursa ilk büyük kavgada "sen ahlaksizsin evlenmeden..." diye girerler lafa.
bir de nisanlandiniz her goren baska konu yok gibi "dugun ne zaman" "dugun ne zaman" dugun ne zaman" sorup durur, gicik olursun düğün belirsiz zamanda olunca:)
sana bir kâri bile yok erkenden nisanlanmanin.

*egitimli kültürlü insanlar okul bitmeden evlenmezler, once ayaklari ustunde dururlar sonra evlenirler, kendilerini tanirlar ki olmasi gereken de budur.

** cocugun nasil hakkina gireceksin mis gibi genc kizla kac sene gönlünce sevgililik hayati yasamis olur, ayrilinca da koca petrol istasyonu varisi gider senden guzelini bulur. bu ulkede erkege uzulmeye gerek yok. ilk ve tek kendini düşün 🤍 neden hakkina giresin? zaten evlenseniz de bir sure sonra aranizdaki fark belirginlesirse - sen olgunlastikca aradigin seyin bu olmadığını anlasan yine bosanirsin. o zaman da "cocugun hakkina girmeyeyim" diye devam mi edeceksin?
iliski iki kisinin mutluluguyla yasanir. biri mutsuzsa, soru işaretleri mutlulugundan coksa o isten hayir gelmez. o yuzden en iyisi dolu dolu yasa sevgililigini, birkac sene sonra kendinden daha emin olarak tekrar konuyu acarsin ailene.
ailene de "tamam, evlilik gundemden kaldiralim. cok daha iyi tanımaya çalışacağım hatta ailesiyle de tanisacagim, onlari da analiz edecegim. sen de onla tanis gelsin gitsin evimize. birkac sene sonra isime de basladiktan sonra eger hala devam ediyorsam ve hala mutluysam o zaman daha emin olarak evlilik surecine başlayacağım. anlastik mi?" de.
zaten diger secenek hemen simdi nişanlanman. annen kabul edecektir (benim annemin de kafasinda tonla soru isareti vardi, sevgilimde de seytan tuyu vardir, cicegini uzatip elini opunde annem hemen eridi) eve girip ciktikca sandigin gibi iyi biriyse annen zaten sever. sen onlara girip ciktikca daha iyi görür anlarsin. birkac sene sonra da mutlulukla evlenirsin

Annen ne gibi farklılıklar gördüde kültüre, hakka takıldı ki? Zaten anlaşamamış veya sevmemiş olsan hiç başlamazdın. Ne güzel işini kurmuş adam. Sorumluluk bilinci varsa, sana ve görüşlerine hayat tarzına saygılıysa kafana takma. Senin gerçekten sevmediğini mi düşünüyor acaba?
kendi isini kursa "oh masallah tuttugunu koparan, akilli, caliskan biri demek ki. batsa da cikmayi bilir" derdi daha pozitif bakardi. bu cocugun sirketi babadan gelme

kızlar merhaba. Bir seneyi az geçmiş bir ilişkim var. Ancak ailem statü farkımızdan eğitim farkımızdan dolayı istemiyor. maddiyatı benden iyi ancak benim kadar eğitimli değil. kültür farkı da getiriyor bu tabi kii. Seviyorum karakteri gayet iyi ama bu fark elbette bazen gündelik hayatımızda fark ediliyor. Bir yandan ailem de baskılıyor olmaması için. Siz ne düşünüyorsunuz
Daha bu sabah şey okumuştum. Erkekler kendilerinden düşük statüde kadınlarla olabilirler ama kadınlar kendilerinden düşük statüde erkekle olamazlar, saygılarını hayranlıklarını yitirirler. Katılıyorum… Ayrıca çoğu erkek bu statü farkını kaldıramıyor zamanla, aşağılık kompleksine giriyorlar.

ben doktorum, o şirket sahibi. maddiyatı benden iyi ama eğitim ve kültür farkı bazen hissediliyor diyebilirim
Gündelik hayatta otururken konuşurken, benim kadar bilgili olmadığını fark ediyorum. Müzik zevkimiz bile farklı. Ama birlikte çok güzel anılarda biriktirdik, romantik biri.
Hayat sadece gündelik hayattan ibaret olmuyor.
Evlilik sonrasi kişilerin bakış acilari, beklentileri, değişebiliyor, hatta değişme degil özlerine donuyorlar.
Evlilik öncesi gecirdiginiz vakitle, sonrasinda bu insanla gecireceginiz süre aynı olmayacak,
Aynı çatı altında egitim, kültür seviyenizin denk olmadığı insanla nasil vakit gecireceksiniz?
Bunun sosyal çevresi var,
doktorum diyorsunuz, mesleki toplantilar, kongreler olur, biriminize göre yeri gelir şehir dışı gorevlendirme olur. Bu insanin bu durumlarda tepkisi nasil olur?
İleride çocuk planiniz varsa, çocuğun egitimi konusunda orta fikir birliginiz, vizyonlariniz uyuşuyor mu?
Bunlar bence en basit sorular

kızlar merhaba. Bir seneyi az geçmiş bir ilişkim var. Ancak ailem statü farkımızdan eğitim farkımızdan dolayı istemiyor. maddiyatı benden iyi ancak benim kadar eğitimli değil. kültür farkı da getiriyor bu tabi kii. Seviyorum karakteri gayet iyi ama bu fark elbette bazen gündelik hayatımızda fark ediliyor. Bir yandan ailem de baskılıyor olmaması için. Siz ne düşünüyorsunuz
Gündelik hayatında farkedilen kültür farkı varsa bu evlilikte sorun olur. Karşı tarafı sadece karakteri ile değil fiziken,kültürel ve ahlaken hazmetmelisin.
Yani her şeyi ile kabullenmelisin.
Ailen haklı. Ailelerin pek yanıldığı görülmemiş.

şirketi var, akaryakıt işiyle ilgileniyor
Sizden çok kazanması sizin toplumdaki yerinizin konumu değiştirmiyor. Bizim toplumumuz da hekimlik çok önemli bir görev. Sağlıkta şiddet dışında ( ki bu duruma çok karşı biriyim) doktorlar manevi yönden insanlar için kıymetli. Toplum için çalışan insanlar.
Sizin sizin gibi biri ile olmanız gerekli. Çünkü tıp bambaşka bir alan. Oturup kalktığınız insan sizin dilinizden anlamalı. Doktorlarımızı seviyorum. Ben de mühendisim. Hocam lütfen aldığınız kararı bir daha gözden geçirin.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaş kaygınız olsa bile bana göre bu önemsiz bir kaygı. Romantik anılar vs.ok ama evlilikte kafa yapısı çok önemli.

sevgilimle ilişkimden iki gün sonra göğüslerimde çok fena bir hassasiyet oluştu. ilişki adet bitiminden 3 gün sonra falan olmuştu. korunmamıştık :/ şu an adetime bir Hafta var , daha dün göğüs hassasiyetim geçti. dört beş gün önce mide bulantısından uyuyamadım. ve ilişkiden beri alt karnımda kramp benzeri bir his geliyor ara ara. test yapmadım, korkuyorum ama sizce hamile olabilir miyim? iki üç haftalık gebelik böyle belirti verir mi

ben doktorum, o şirket sahibi. maddiyatı benden iyi ama eğitim ve kültür farkı bazen hissediliyor diyebilirim
Sen doktor değilsin, söylediğin doğruysa bile ki ben hiç inanmadım en fazla doktor adayısın.

Parayı görünce gözün kararmış gibi algıladım.

1752400917304.webp

Yani bahsedildiği kadar göz çarpacak bir statü farkınız varken gidip sevgili olduysanız çok da farklı değilsinizdir bence.
Şahsen ben mesela eğitimde kültürde denklik ararım. Benim daha aşağımda biriyle beraber olmam.
Ama siz sevdiyseniz de demek ki gözünüze gelecek bir fark yok.
Katılıyorum sevdiyse sevgili olduysa demek ki göze gelecek bir fark yok
Ayrıca öğretim üyesi bir kadın önlisans mezunu bir adamla görücü usulü tanışıp 3 4 ay içerisinde evlenmişti. Daha görür görmez adamdan etkilenmiş sıkıntı etmedi aradaki farkı dediler. Evlilikte denklikten yanayım bende arada uçurum fark olmamalı ama ortada cidden bir Sevgi his varsa bazı şeyler de tolere edilebilir kaldı ki konu sahibi sevgili olduğunu söylüyor

Back
X