iki yıllık üniversite mezunu
nişan olacaktı ama bir tık erteledik. okul bitmeden zaten evlenmem, ben de akışta kalmak istiyorum ama annem, eğer okul bitince de içine sinmezse çocuğun hakkına girmiş olursun diyor. o yüzden sıkışmış hissediyorum şu an
okul bitmeden evlenmeyeceksen uzuun nisanlilik doneminin sana ne faydasi var da nisanlanmak istiyorsun?
bir de ailesi geleneksel insanlar demissin. nisanli kiza pazen elbise almak isteyen 65 yasinda annesi varmis. bu kadinin senden birsuru beklentisi olur nişanliyken. en basiti boyle alisveris seyleri, devamli bayramda kandilde cumada aranmayi beklemek, hal hatir sorulmasi, ziyaret bilmemne... ha bir de eskaza ogrenirse bu uzun nisanlilik doneminde nisanlinin sende kaldigini - ya da ona gore uygunsuz seyler yaptiginizi tamamen yaftalanirsin çünkü daha onceki konularda bahsettigin dünya görüşüne göre bu cok büyük bir ayip. nisanliyken susarlar ama onlarin gözünde cok kötü bir yerde olursun, eger olursa ilk büyük kavgada "sen ahlaksizsin evlenmeden..." diye girerler lafa.
bir de nisanlandiniz her goren baska konu yok gibi "dugun ne zaman" "dugun ne zaman" dugun ne zaman" sorup durur, gicik olursun düğün belirsiz zamanda olunca:)
sana bir kâri bile yok erkenden nisanlanmanin.
*egitimli kültürlü insanlar okul bitmeden evlenmezler, once ayaklari ustunde dururlar sonra evlenirler, kendilerini tanirlar ki olmasi gereken de budur.
** cocugun nasil hakkina gireceksin mis gibi genc kizla kac sene gönlünce sevgililik hayati yasamis olur, ayrilinca da koca petrol istasyonu varisi gider senden guzelini bulur. bu ulkede erkege uzulmeye gerek yok. ilk ve tek kendini düşün

neden hakkina giresin? zaten evlenseniz de bir sure sonra aranizdaki fark belirginlesirse - sen olgunlastikca aradigin seyin bu olmadığını anlasan yine bosanirsin. o zaman da "cocugun hakkina girmeyeyim" diye devam mi edeceksin?
iliski iki kisinin mutluluguyla yasanir. biri mutsuzsa, soru işaretleri mutlulugundan coksa o isten hayir gelmez. o yuzden en iyisi dolu dolu yasa sevgililigini, birkac sene sonra kendinden daha emin olarak tekrar konuyu acarsin ailene.
ailene de "tamam, evlilik gundemden kaldiralim. cok daha iyi tanımaya çalışacağım hatta ailesiyle de tanisacagim, onlari da analiz edecegim. sen de onla tanis gelsin gitsin evimize. birkac sene sonra isime de basladiktan sonra eger hala devam ediyorsam ve hala mutluysam o zaman daha emin olarak evlilik surecine başlayacağım. anlastik mi?" de.
zaten diger secenek hemen simdi nişanlanman. annen kabul edecektir (benim annemin de kafasinda tonla soru isareti vardi, sevgilimde de seytan tuyu vardir, cicegini uzatip elini opunde annem hemen eridi) eve girip ciktikca sandigin gibi iyi biriyse annen zaten sever. sen onlara girip ciktikca daha iyi görür anlarsin. birkac sene sonra da mutlulukla evlenirsin