Bence kendini geliştirmekte de cok oennmli ben üniversite mezunuyum ama yinede kendimi çok iyi geliştirdiğimi düşünmüyorum orjmHerseyin kiyasi para olmamali. Belki ilkokil mezunu cok para kazaniyor ancak para o gorus farkini kapatamiyor.
Kendini gelistirmek elbette onemli. Egitim besikten mezara kadardir, universiteyi bitirnekle bitmiyor. Ancak hic universiteye gitmemis biriyle universite mezunu ayni degildir. Universite insana sadece mesleki egitim vermez, gorus acisini da degistirir insanin, vizyon katar. Ilkokul mezunu bir insanla universite mezunu bir insanin yaptigi evliliklerde genelde statu farki bir tarafin kendisinde zananla asagilik kompleksi duymasina neden olabiliyor. Evliligin ilk yillarinda ve flortte bu olay gozle gorulmezken, zamanla biri digerinin hayatini zindana cevirebiliyor, baskilar basliyor. Bunun birsuru ornekleri var. Ha bunun istisnalari yok mudur? Elbette herseyin oldugu gibi bunun da vardir. Ama malesef cok cok az.Bence kendini geliştirmekte de cok oennmli ben üniversite mezunuyum ama yinede kendimi çok iyi geliştirdiğimi düşünmüyorum orjm
Bu erkekler için değil aksine kadınlar için sorun olan bir durum. İster toplumun değer yargıları deyin ister başka şey, erkek zaten kendi ayarında veya bir tık aşağısında kadın ister, kendinden yüksek kadını tercih etmez asıl.
Her zaman istisnasız sorun yaşadım bu konuda. Keşke kendimden yüksek erkek bulsam da evlenebilsem. Erkekler kendi statüsünden yukarda kadın istemiyor. (genellemeyse genelleme, kendi tecrübelerimden çıkarak söylüyorum bunu)
Aksi bence normal, şaşırmam yani en azından öyle söyleyeyim.
Saçma sapan komlekslere kapılmayan bir üstünlükse evt ben de fıtraten üstün olması gerektiğini düşünüyorum. Ama erkeklerin büyük çoğunluğu bunu yanlış anlıyor maalesef. Kadının daha iyi bildiği alanlar olabilir, burda bilene kulak vermesini bilmeli.erkek evin reisidir bence erkek bir adım önde olmalı (eğitim yada parasal yönden değil) ama bu tabiki dediğim dedik bir durum değil kesinlikle bu sadece toplumsal değil genetik faktör de bence.
Katılıyorum bireysel bir konu kimi için statü farkı hiçbir şey ifade etmezken kimi içinse olmazsa olmaz bir kriter dediğiniz gibi olduğu durumlar oluyor olmadığı durumlar oluyorBu konular hakkında burada yorum yapmamayı uzun zaman önce öğrendim, illa birileri muhalefet oluyor, gocunuyor vs.vs. çok merak ediyorsanız kendi gözlemlerinize göre fikir oluşturun. statü farkının önemli olduğu durumlar olur, olmadığı durumlar olur.aşırı bireysel bir konu zaten, burada açma amacınız da garip, bayağı kavga çıkarır zaten burada bu.
Benim için problem yok ben oyle düşünmüyorum ama kendi mesleğim için düşününce bizde hep sorundur, eğer farklı bi sektordense adamın cogunlukla geliri çok daha az olduğu için bir çok arkadaşım başlamadan reddetmistir gelen talipleri. Bilemiyorum eskiler davul dengi dengine demiş ama bence insan kendine benzeyini seviyor birazda
Dedikleriniz bence nadir olan şeyler ve gerçekten adı “AŞK” olan şeyler ...
Gelgelelim günümüzde maalesef iki tarafta çalışan eş istiyor aşktan sevgiden ziyade ilk başta mantık giriyor devreye
Eskiden miş kadın çalışmasın evinin kadını çoçuklarının anası olsun
Şimdi her iki tarafta çalışan + statü sahibi birini istiyor.
Allah mutlulugunuzu daim etsin ne güzel16 yıldır Aile hekimiyim. Üniversite 5.sınıfta memleketime gidip gelirken otobüs şoförüne aşık oldum ve evlendik. Eşim lise mezunu bir Anadolu çocuğu. Mert sahiplenici dünyanın da en yakışıklı erkeği. Para mevki hepsi 2.3. Sırada önemli olan insan evladı Allah korkusu olan size bakarken gözbebeği titreyen bir adam olsun. Çok şükür 12 sene oldu evliliğimize 3 çocuğumuz var binlerce şükür olsun.
Sizin hayatınız yalandı ne 4 dili ne 2 üniversitesi bacım. Evlatlık almanız bile yalan çıkmıştıMesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Kuyumcuyla evliydi güya, burda da sipariş vermişSizin hayatınız yalandı ne 4 dili ne 2 üniversitesi bacım. Evlatlık almanız bile yalan çıkmıştı
Özledik kendisini. Mükemmel bir hayatı vardı imreniyordum benKuyumcuyla evliydi güya, burda da sipariş vermiş
Evet çok mükemmelmiş , burada bize sarıyormuş keyfindenÖzledik kendisini. Mükemmel bir hayatı vardı imreniyordum ben
Eşim bilgisayar mühendisi ben fizyoterapistim bakınca çok denk görünüyoruz değil mi? Ama es ailesi inanılmaz cahil inanılmaz kötü insanlar .. insanın kaderi guzel olsun bahtına düşen insanlar güzel olsun..maddiyat şu devirde çok önemli tabiki ama statü bana çok fazla yapay bir kriter geliyor ..eşim bilgisayar teknikeri olsaydı ama cocugumun babaanne dede dediği insanlar güzel insan olsaydı 30 bin maas degilde 10 bin alirdi nike yerine kinetix giyerdim ama her gune oh cekerek uyanirdim cunku inan es ailesi esini de ister istemez etkiliyor 5 yillik evliyim her gun dogeu bir secim mi yaprim diyerek uyanmaktan yoruldum ..Statü denkliginin yanına ailelerin denkliligini de ekliyorum. Benzerşartlara sahip.aileler daha iyi anlaşıyor daha keyifli oluyor herşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?