statü farkı?

E milletvekiliyle öğretmen olur mu diye soran sizsiniz? Var işte örnekleri onu diyorum.

Hakimlik yapıyormuş yine de evlenmeden önce.
tamam bende var olduğu konusunda size destek örnekler verdim. yani olabiliyor zaten bu başlık altında artık bundan emin olduk. kafamda soru işareti kalmadı yani. yazanların yarısından fazlası bu tarz örnekleri hatta daha da uç noktadaki örnekleri verdi.

Genellenemeyeceğini biliyorum da kadınlarla erkekler arasında zihinsel farklar var bilirsiniz. Birçok kriterle birkaç kriter derken o genel yargıdan bahsetmek istedim. Ama o da genellenemez tabii istisnalar vardır

Genellenemeyeceğini biliyorum da kadınlarla erkekler arasında zihinsel farklar var bilirsiniz. Birçok kriterle birkaç kriter derken o genel yargıdan bahsetmek istedim. Ama o da genellenemez tabii istisnalar vardır

Entelektüel anlamda kendini geliştirmiş, kıraathane yerine gerçek hobileri olan, okuyan, gezen erkeklerin genelde salt güzelliğe bakmadığını gözlemliyorum ben.
Yani statüsü yüksek değil kastım bilgi birikimi yüksek elit zevkleri olan çevresi de kendi gibi olan erkekler çevresine sokabileceği, oturup sohbetinden keyif alabileceği insanlar arıyor aksine

Maddiyatı yerinde bir adam kadının statüsüne, parasına takılmaz.
Kendi sosyal durumuna göre kimisi öncelik tipe güzelliğe bakar, kimisi kültüre bakar, kimisi yaşam tarzına bakar kimisi görgüye bakar kimisi de uyuma bakar.
Zaten kendi sahip olduğu parayı ya da statüyü kadında aramaz.
Anca kendini statülü sanan orta gelir grubundan iki okuyup meslek sahibi olunca kendisi burjuva sanan aç gözlü tipler bunu arar.

Hani kadınlar aynı gün 75443 farklı işle ilgilenebilir, kafasında çok deraylar ve kriterlerle yaşar... erkekler de az bir işe yardım etsin evde hemen isyana başlar. Kadınlar daha çok kelimeyle konuşur, erkekler üç cümleyle rüyasını anlatır.. bu konuda çoğumuz hemfikiriz sanırım. karşı cins sözkonusu olduğunda da bu farklar çerçevesinde yapar insanlar tercihini. bunlara değinmek istemiştim ama herkes bildiğini okuyor he evet haklısın

Statüye bakan da var bakmayan da ama bakmayanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum

ya bılemıyorum bu cok kısıye gore bır konu
mesela hastanesı olan bırı o hastanede calısan temızlık gorevlısıyle evlenır mı bılemıyorum
yanı bence hayat zaten zor barı bu yolda bırlıkte yurudugumuz yol arkadasımız bızı her anlamda anlayabılecek tasıyabılecek bırı olsun dıye dusunuyorum

esım benden cok daha okumus kendını gelıstırmıs statu olarak da aıle zengınlıgı olarakda benden ustde
ama aramızda ucuk fark yok
benım genel muhasebe ofısım varken onun yazılım sırketı vardı zaten mukellefımdı esım
ben bır ara noterde katıplık yaptım o donem esım de bır fabrıkanın ısletme mudurlugunu yapıyordu

yanı alakasız alanlar ama ucuk farklar yok , sahsen ben bıraz denk olsun ısterım boyu boyuma huyu huyuma kulturler bırbırıne yakın . tum bunlara ragmen zorlandım bırde ayrı dunyaların ınsanları olsak sansımız cok az olurdu boyle dusunuyorum. mutlu olan var elbet ama onlar sanslılar bu sekılde buyuk statu farkıyla mutlu olan kac kısı var bılemıyorum

sanırım burda cıftlerın bırbırlerıne her anlamda guvenıylede alakalı olabılır ısını onemsemek , cıddıye almakla alakalı bılemıyorum zor konular :)

Bence kişiden kişiye degil esim üniv mezunu ben lise terk ve evlenirken bilmiyordu bile yani sormadı ne mezunu oldgumu

Genelde o tipler de zaten evlenince parasını bölüşmemek için kendine kariyerli olsun diyor. Yani kendi kazansın kendi yesin benden istemesin. 2 Arkadasimin başına geldi. Özel bir sektör de çalışıyordu ikisi de maaşlı çalışan erkekler. Arkadaşlarıma maaşlarını ve arabalarinin kendi arabasi mi yoksa sirket arabasi mi olup olmadigini sordular ve yeni tanışır tanışmaz. Çok çirkin bir erkeğin bu hesap kitapları yapması.
Diğer türlüsü dediginiz gibi maddiyatina bakmıyor. Kendi çevresiyle uyumuna guzelligine gittiği yerde yemek yemeyi biliyor mu oturup kalkmayı biliyor mu v.s diye bakıyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun araban senin mi falan demiyor.

Statü erkekteyse sorun olmuyor hiç statüsü olmayanlarla evlendigini çok gördüm fakat benim gördüklerimde kadın istisnasız güzeldi.

rehber öğretmen olarak görev başladığım yıllarda ilçe kaymakamının rehber öğretmenle evli olduğunu öğrendim.ilimde savcı bir sınıf öğretmeniyle evli.bir çok öğretmen arkadaşımın eşi doktor ya da avukat.doktor tanıdığım hemşire ile evli.öğretmen olup eşi ev hanımı olan da çok tanıyorum.statüye erkeklerden çok kadınlar takılıyor.doktor kadının kaymakam kadının hakim savcı kadının kendinden daha az kazananı istemiyor gibi
bir de burada statü değil meslekler arası farklılıklar var.avukatta 4 yıl okumuş öğretmende hemşirede.doktorda üniversite okumuş yüksek lisans doktora yapan öğretmenlerde var.statü değil de para kazanç farkı diyelim biz ona orda da bir arkadaşım matematik öğretmeni özel okul özel ders etüt derken bir doktor kadar kazanıyor
ama derseniz ki eğitimli biri eğitimli birini istiyor evet ben de bir öğretmenim ama üniversite mezunu olsun eğitimli olsun yaşam felsefemiz dünya görüşlerimiz uyuşsun isterim.
mesela eşimin bir akrabası bir fabrikanın muhabesine bakan bir işçi idi.fabrika ortaklarından biri ile evlendi.

memurlar nette bir başlık vardı hakim polis evliliği nasıl olur diye. İçeriğini okudum eğer troll değilse kadın hakim polise evlenme teklif etmiş, öyle yazıyordu.

Aynı sektörde statü farklı hissediliyor bence ve üst konumdaki partnerini önemsemeyebiliyor.
Mesela bir pilot arkadaşım, hosteslerle takılıyorum henüz ciddi bir ilişki istemiyorum diye anlatmıştı bana gayet önemsemez bir tavırla..
Bunun benzerini sekreter, hemşire diye de düşünebiliriz tabi.

Evlilik v e statu ? Pardon da ne alaka ? Evlilik ya bu evlilik . İş kurmuyorsun. Adamin huyundan suyundan önce işine mi bakiyorlarmis cidden ? O zaman herkes siparis gibi versin . Doktor isterim mühendis isterim . Özellikle şu zamanda temiz ahlak ve doğru birinin öneminin kavranması lazım . Gerçekten seven ve gercekten evlilik düsünen insan statuye falan bakmaz. Bakanlar kendini garantiye almaya calisan karsisindakinden maddi ve sayginlik alanlarinda faydalanmaya çalışanlardir

Bence statü değil ama hayata aynı pencereden bakmak çok önemli.Kişi statü olarak sizden aşağıdadır ancak kendini öyle geliştirmiştir ki şaşırırsınız.Sohbetlerini kaliteli olur.Bir yandan kişi statü olarak çok iyi bir yerdedir ancak embesilin tekidir.O zaman seve seve ilk şıkkı tercih ederim ve ettim de zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…