tamam bende var olduğu konusunda size destek örnekler verdim. yani olabiliyor zaten bu başlık altında artık bundan emin olduk. kafamda soru işareti kalmadı yani. yazanların yarısından fazlası bu tarz örnekleri hatta daha da uç noktadaki örnekleri verdi.E milletvekiliyle öğretmen olur mu diye soran sizsiniz? Var işte örnekleri onu diyorum.
Hakimlik yapıyormuş yine de evlenmeden önce.
Genellenemeyeceğini biliyorum da kadınlarla erkekler arasında zihinsel farklar var bilirsiniz. Birçok kriterle birkaç kriter derken o genel yargıdan bahsetmek istedim. Ama o da genellenemez tabii istisnalar vardırGenellenemez bence. Eşim çalışsın çalışmasın dert değil ama sohbet edebileceğim, beni besleyebilecek, kitap alışverişi yapabileceğim, fikrini sorabileceğin bir kadınla evlenmek istedim hep derdi.
Ki dediği öncelikler de var hayatımızda tartışırız, sohbet ederiz. Bizim evde televizyon açılmaz bu nedenle bazı akşamlar film yada bir kaç yabancı dizi var takip ettiğimiz onları izlenir. Genelinde akşamları sohbet ederiz. Sohbet edemeyecek kadar yorgunsak da kitap okuruz film izleriz.
Bir insan eşine şu kitabı okudum senin fikrini merak ediyorum sende benden sonra oku diyebilmeli bence.
Genellenemeyeceğini biliyorum da kadınlarla erkekler arasında zihinsel farklar var bilirsiniz. Birçok kriterle birkaç kriter derken o genel yargıdan bahsetmek istedim. Ama o da genellenemez tabii istisnalar vardır
Hani kadınlar aynı gün 75443 farklı işle ilgilenebilir, kafasında çok deraylar ve kriterlerle yaşar... erkekler de az bir işe yardım etsin evde hemen isyana başlar. Kadınlar daha çok kelimeyle konuşur, erkekler üç cümleyle rüyasını anlatır.. bu konuda çoğumuz hemfikiriz sanırım. karşı cins sözkonusu olduğunda da bu farklar çerçevesinde yapar insanlar tercihini. bunlara değinmek istemiştim ama herkes bildiğini okuyorEntelektüel anlamda kendini geliştirmiş, kıraathane yerine gerçek hobileri olan, okuyan, gezen erkeklerin genelde salt güzelliğe bakmadığını gözlemliyorum ben.
Yani statüsü yüksek değil kastım bilgi birikimi yüksek elit zevkleri olan çevresi de kendi gibi olan erkekler çevresine sokabileceği, oturup sohbetinden keyif alabileceği insanlar arıyor aksine
bencedeerkekler statüye çok daha az bakıyor bence.
Bence kişiden kişiye degil esim üniv mezunu ben lise terk ve evlenirken bilmiyordu bile yani sormadı ne mezunu oldgumukızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
Maddiyatı yerinde bir adam kadının statüsüne, parasına takılmaz.
Kendi sosyal durumuna göre kimisi öncelik tipe güzelliğe bakar, kimisi kültüre bakar, kimisi yaşam tarzına bakar kimisi görgüye bakar kimisi de uyuma bakar.
Zaten kendi sahip olduğu parayı ya da statüyü kadında aramaz.
Anca kendini statülü sanan orta gelir grubundan iki okuyup meslek sahibi olunca kendisi burjuva sanan aç gözlü tipler bunu arar.
bılmıyorum olabılır ama mekanada görede değişir.20 bine düğün salonu o kadar uçuk değil yalnız. 100kişilik yemekli bi mekan fiyatı o
Evlilik v e statu ? Pardon da ne alaka ? Evlilik ya bu evlilik . İş kurmuyorsun. Adamin huyundan suyundan önce işine mi bakiyorlarmis cidden ? O zaman herkes siparis gibi versin . Doktor isterim mühendis isterim . Özellikle şu zamanda temiz ahlak ve doğru birinin öneminin kavranması lazım . Gerçekten seven ve gercekten evlilik düsünen insan statuye falan bakmaz. Bakanlar kendini garantiye almaya calisan karsisindakinden maddi ve sayginlik alanlarinda faydalanmaya çalışanlardirkızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?