statü farkı?

Statü ve kültürel anlamda arada bir uçurum olmadığı sürece denklik bir şekilde sağlanır yani ilişkinin devamını sağlayan temel şey bence baş başa hoş vakit geçirebilmek, muhabbet etmekten keyif almak vb. onun dışında karşı tarafın arkadaş ortamına adapte olabilmek ve karşı tarafın arkadaş ortamımıza adapte olabilmesi. Tam manasıyla bir şeylerin uyması şart değil farklı meslek gruplarından insanlar birbirleri ile evlenebilir ve pürüzler aşılabilir bence fakat dediğim gibi uçurum olmamalı. Yani illa iki tarafında plaza kadını/erkeği olması şart değil diye düşünüyorum

Hemşire ve doktor arasında farkın olduğunu düşünmüyorum ikiside birbirini anlar ikiside nöbet tutar ikiside insanlarla uğraşır ikiside kendini sürekli geliştirmeli vs .. hemsirede en az 4 yil okur ve maaşı çok iyidir..sosyal ortamlari etkinlikleri çoğu aynıdır...önemli olan birbirini anlamak aynı hayalleri paylaşmak ayni düşünceye sahip olmak.. evlenmeli peki hemşire ile hemşire veya hemşire ile doktor evlenmemeli bence çünkü Türkiye'de bu yoğun nöbet şartlarında evlilik yürütmek çok zor olur.. ikiside nobetli haftada 1 gün gorusurler artik

Evet doğru söylüyorlar
Çoğu kadın mevki olarak kendinden yüksek olan adamlarla evlenmek istiyor
Eski sevgilim doktordu bir sürü hemşire peşindeydi adamın.
Mesaj atanlar mı dersin ayrıldığı halde seneler sonra kapıya gelenler mi
Ayyy neler neler gördüm
Adam telefonu kapatıyordu artık
Bazı kadınlarda hiç gurur yok gerçekten
Neyse ben bıraktım adam sonradan evlendi ama hemşireyle değil
Herkes aynı değildir tabi aşk evliliği yapan insanlar arasında mevki ve para önemli olmaz
Ama bu tiplerde çok var

Bence oncelikle alakalı. Statu senin icin kabul edilemez bi kriterse onem verirsin, bazisi hic önemsemez

Bu konular hakkında burada yorum yapmamayı uzun zaman önce öğrendim, illa birileri muhalefet oluyor, gocunuyor vs.vs. çok merak ediyorsanız kendi gözlemlerinize göre fikir oluşturun. statü farkının önemli olduğu durumlar olur, olmadığı durumlar olur.aşırı bireysel bir konu zaten, burada açma amacınız da garip, bayağı kavga çıkarır zaten burada bu.

Evet canım erkekler bayanlardan çok yapılar.

türkiyede statüye bakılıyor ya ben hiç avukatın garsonla evlendiğini görmedim.hiyerarşi var ülkemizde bunu kabul edelim ben arada statü farkı cok olan bireylerin evli olmalarını bırak sevgili olduklarını görmedim bile. su var 2 yıllık okuyup asker olup evkızıyla evlenenler var ama temele bakarsan zaten şimdi iş bulamayan herkes asker olduğu içindir

bu konuda bende katılıyorum. bu ülkede tüm erkekler öğretmen eş istiyor. öğretmen bayanlar gerçekten bir istisna bunu kabul etmek gerek

Öğretmensen ırgat mısın eş misin belli değil. Kimse senin kültürel birikimine falan bakmıyor 3! Ay tatil maaşı var çocuğuna bakar eve bakar diye istiyorlar ki bence iğrenç. Maaş soran ayılar bile var. Evlenmeden önce net şunu yoklamalı öğretmen kızlar. ileride istifa edip evde oturmak istiyorum diyeceksiniz. Bunu duyunca zaten uzuyorlar yavaştan.

Eskide statü farkı önemli derdim, şimdide önemsiz diyorum çünkü, şimdi ilkokul mezunları üniversite mezunlarından daha cokpara kazanıyor

Eskide statü farkı önemli derdim, şimdide önemsiz diyorum çünkü, şimdi ilkokul mezunları üniversite mezunlarından daha cokpara kazanıyor
Mesele bence de parada bitiyor. Statü neden önemliydi bizim ülkemizde hiçbir zaman kültürel fark olarak algılanmadı statü.

Statü dediğimiz şey bizim memlekette paradır

Çok para kazanıyor mu eşi rahat ettirecek mi okey o zaman mağaradan yeni çıkmış bile olabilir insan.

Benim abim müfettiş yengem ev hanımı neden olmasın ki aynı bölümden mezun oldular ama kız atanamadı bu yüzden evlenmeseler saçma olurdu

Katılıyorum

Ekşi sözlük gibi bariz erkek beyinli bir siteden ne bekliyorsunuz. Oradaki bazı yazarlar gizli kadın düşmanı . Ve yanıltıyorlar. İstatistikler konusunda. İnsan biyolojisi konusunda. Sizleri yanlış yönlendiriyorlar.
hemşire doktorla evlenmek istiyormuş. Hangi hemşire bu. Yahu istesin bize ne. Ona ne. Neyini eleştiriyor. Hemşire cinayet mi işliyor. Bİze ne kadının kimi kafasından daha çekici bulduğundan. . Maddi geleceğini nasıl ayarladığı da bizi ilgilendirmez. Sadece maddiyat değil durum. Hem sevgili hem saygılı hem de güçlü biriyle evlenmek istiyor olabilir. Herkesin tercihine saygı duymak lazım. Doktorda durumu kabul ediyorsa biz 3. Kişi bize düşen menüyü biliyorsunuz.

...aklıma geldi. Son dönemde yeni erkek trendi kadınlar evlenirken tipine de bakmayacakmış. Cüzdanına bakmayacak zaten ya . Hani öyle beynimize kodlamışlardı.
çocukları için düzgün baba bulacakmış. Bir de bu lafları kadınlara da tekrar ettiriyorlar. Ona çok gülüyorum.
çocuklar için düzgün baba olacağını neye göre bileceğiz. Onu da bir söyleseler Keşke. Müneccim değiliz.
yani onlar kadının tipine, parasına ( evet bakıyorlar kuruş hesap ediyorlar. ) herşeyine bakacaklar sen sadece iyi baba olacak mı ona bakacaksın. O da ortada çocuk yokken anlaşılamayacağı için sonuçta hiçbirşeyine bakmayacaksın.
Masallar bile öyledir. Fakir çocuk zengin kıza aşık olur gerçek büyük aşk olur. Kıza vurulur.
fakir kadın zengin erkeğe aşık olunca vay o..... ( çok afedersiniz ) olur. Cüzdanın peşinde olur.
Buarada ben asla maddi olarak bir erkeğe güvenmiyorum. Yazdıklarımdan yanlış anlaşılmasın. Görmüyormuşsunuz durumu zaten. Bunlara güven mi olur. Kendimiz kazanıp kendimiz harcamalıyız. Bunu savunuyorum. Ama benim gibi düşünmeyen insanlara saygım var. Gerektiğinde onları da savunmayı biliyorum. Biraz da o kadınları savunmak istedim.

Statuye onem vermekten ziyade simdiki orta statudeki erkeklerin bakisacisi kamuda memur bir kizla evlenmek. Ben hic unutmuyorum zamaninda ben calismazken( unv mezunuyum) en yakin akrabam bana degil, kamuda calisan benle yakin yasta olan baska bir kiz icin araci olmustu muhendis bir tanidik cocuk icin. O zaman icin icerlemistim. Bana demisti ki yanlis anlama bizim icin her zaman oncelik sensin ama simdi calismiyorsun ya vs vs. Ne garip degil mi? Gerci cocuk kizi begenmedi olmadi o is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…