- 26 Mayıs 2018
- 8.220
- 38.863
- 548
- 52
Benim oğlum lise sonda, üniversite sınavına hazırlanıyor, bizim evde bile yok günlük 250-300 soruluk bir ders çalışma yoğunluğu.
Açıkcası eşim de,ben de öğretmen olmamıza rağmen,oğlumuzun ne kaç saat çalıştığını,
ne de kaç soru çözdüğünü takip ediyoruz.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni üstelik.
Bu arada yavrum evladımın,çok çalışkan ve akademik olarak çok başarılı bir genç olduğu zannedilmesin.
Yeteri kadar çalışmaz ve başarısız olursa seneye tekrar hazırlanır.
Sorumluluk onda,ben ortamı hazırlar,manevi destek olurum,gerisini kendi bilir.
Biz,ailece, bu sınav işlerine hayat-memat meselesi olarak bakmıyoruz pek.
Bunda eşimin mühendis olmasına rağmen öğretmenlik yapıyor olması,benim ilk okuduğum lisans bölümünü bırakıp başka bir alanda tekrar lisans tamamlayıp hiç aklımda olmayan bir mesleği yapıyor olmam da etkili olmuş olabilir.
Yani insan her zaman kazandığı bölümü okumuyor veya eğitimini aldığı mesleğini yapmıyor.
Oğlum kendine güvenen,iletişim ve empati becerisi yüksek, insanlara, hayvanlara, doğaya,farklı fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı, her ne meslek seçerse onu severek ve isteyerek yapan, mutlu bir yetişkin olsun bana yeter.
Açıkcası eşim de,ben de öğretmen olmamıza rağmen,oğlumuzun ne kaç saat çalıştığını,
ne de kaç soru çözdüğünü takip ediyoruz.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni üstelik.
Bu arada yavrum evladımın,çok çalışkan ve akademik olarak çok başarılı bir genç olduğu zannedilmesin.
Yeteri kadar çalışmaz ve başarısız olursa seneye tekrar hazırlanır.
Sorumluluk onda,ben ortamı hazırlar,manevi destek olurum,gerisini kendi bilir.
Biz,ailece, bu sınav işlerine hayat-memat meselesi olarak bakmıyoruz pek.
Bunda eşimin mühendis olmasına rağmen öğretmenlik yapıyor olması,benim ilk okuduğum lisans bölümünü bırakıp başka bir alanda tekrar lisans tamamlayıp hiç aklımda olmayan bir mesleği yapıyor olmam da etkili olmuş olabilir.
Yani insan her zaman kazandığı bölümü okumuyor veya eğitimini aldığı mesleğini yapmıyor.
Oğlum kendine güvenen,iletişim ve empati becerisi yüksek, insanlara, hayvanlara, doğaya,farklı fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı, her ne meslek seçerse onu severek ve isteyerek yapan, mutlu bir yetişkin olsun bana yeter.