Bunu bıraz acıklarmısınız?
Bende soyle yapıyorum. Oncelıkle devlet okulu ve pılot okul sunıf cok kalabalık ogretmende heycansız bırı. Ortaokula guzel bır alt yapı ılr gıtsın dıye turkce ve mat ıcın synı okuldan baska bır sube ogrt gelıyor eve. Anlamadıgı bır konu olup o sekılde gecmesını ıstemıyprum temelı ıyı olsun. Ayrıca bebek var calısıyorum ılgılenemem diyede dusundum. Velhasıl odevlerı kendı yapıyor, yapamadıgı bısey olursa aksam gosterıyor. Ben anlatıyorum. Ama sınav zamanı mutlaka baska derslerden ozellıkle anlamadıgı ve yardıma ıhtıyac duydugu oluyor mesela sosyal bıl. Mıllı mucadele konusu onunla beraber hem konu dınledım hem anlattım, daha sonra eline test verdım veya ben soru sordum o cevapladı ezber yapması ıcın bırebır takip ettim dın dersı ıcınde gecerlı ve fen. Testı veya sınavı yaptı ben kontrol ettim Dogrusu nasıl olmalı tesekkut ederım cevap verırsen sevınırım
Ben okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,size ilkokul ve ortaokul öğretmeni arkadaşlarımız benden daha iyi yardımcı olacaktır.
Yine de sorunuzu cevapsız bırakmamak adına, düşüncelerimi yazayım.
Açıkcası ben ders çalışma,ödev yapma ve
yazılı-sözlü sınava hazırlanmanın çoçuğun sorumluluğunda olması gerektiğini düşünüyorum.
Hele ortaokula gelmiş bir öğrenci, artık bu işi nasıl yapacağını öğrenmiş ve belli bir düzen oturtup, disiplin kazanmış olmalı.
Çocuğunuzun öğrenme yöntemi ne?
Bu da önemli.
Okuyup not çıkararak,özet yazarak mı öğreniyor?
Dinleyerek mi?
Görerek mi?
Tablo,çizelge yaparak mı?
Önce bunu tespit etmelisiniz.
İlle sınavdan önce birinin çocuğunuza,
konuları tekrar,özet olarak anlatması gerekiyorsa bunun için özel olarak hazırlanan dijital dersleri ve öğrenme portallarını kullanabilirsiniz.
Testte çözemediği sorulara birlikte bakmanız, ezber yapması için sizin çoçuğunuza soru sormanız destek babında ve bence uygun.
Çünkü o sorumluluk alıp çalışıyor,soru çözüyor siz zorlandığında devreye giriyorsunuz.
Bunu lisede daha da azaltıp yapamadığı soruyu arkadaşlarına,öğretmenlerine sorması yönünde teşvik etmek bana daha doğru geliyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.