Su durumda borç Verir Miydiniz?

meleknurdogan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
1.120
568
53
35
Anne ,aile.. hayır.diyememek ama.asla vermek istememek .. ne yapardınız??
Ailemin durumu genel.olarak.iyi olmasına ramen geçmişte de birkaç durum için benden borç istediği oldu .. verdim üç sene sonra ödediler.
Düğünümde ne çıktıysa onlar tarafından takılan hepsini verdm anneme de kaynanama da

İstesem vermezdim.. bir miktar kendime ait takim vs kaldı
.. kayınvalidem de istedi onlara vermedim.suan annemin bir miktar borcu var direk.olarak istemediler ama yakındır .
Düğünden ertesi gün bir dünya takı altın yaklaşık 40 civarı vermiştim zaten.. sonrasında dönem dönem.az miktarda borç alıp verme durumları oldu .. şimdi ev alacaklarms bir miktar peşin istiyorlar 20 civarı falan isteyecekler hissediyorum .. çalışmıyorum .. onlar bana takılan etraftan vs. Kendinin biriktirdiği birikimler .. her iki tarafa da kendime göre verdim esitlensin kimse kimseye bir şey demesin diye .. ama şimdi bir miktar daha aileme verirsem eşimle aram tamamen bozulacak .. ailem. Bazı konularda sadece kendilerini duusnurler .. asla vermeyi düşünmüyorum ne demeliyim????

Bizde eve bakıyoruz de geç

İstemeyen kalmadı evlendikten snra kimseye vermedim aileme verdim ama anne baba diye bitmiyor sürekli bir durum.cikiyor basedemiyorum. Veremiyvem diyeceğim çok kizacaklar belki gorusmeyecekler biliyorum eminim.. ama verirsem yine yine yine isteyecekler 1 verip 3 istiyorlar çaresiz kalıyorum bazı zamanlarda

Bu tarz durumlarda direkt eşine yönlendir bana söylemeyin arayın damadınızı ona söyleyin ben tek yaşamıyorum ve çalışmıyorum falan diyebilirsin... En azından damadı arayıp isterlerse de geri öderken falan daha resmi olur işler yoksa sana söyleyince amaann ne olucak kızımız zaten gibi bir kafaya giriyorlardır ki kızın dahi olsa borcuna sadık olmalı bir insan...

Yalana dolana atmadan düz yoldan eşimle aram bozulur veremem de. Vermek zorunda değilsin ki

Eşim benden daha iyi niyetli borc konularında çok vukuatlı arkadaşları çevresi hep ister.
İstemeyi bilir bazen verriyo ama geri gelmiyo .
Bazı insanlarda zengin parası var biraz verse ölmez mantığı var

Essek gibi çalışıyor .. babası dedesi de köpek gbi çalışmış mal.yapmis hala çalışıyorlar .. herkes yatiyo ama istiyo

Yalana dolana atmadan düz yoldan eşimle aram bozulur veremem de. Vermek zorunda değilsin ki
Sana şu kadar masraf yaptık okuttum şu kadar verdk diyorlar hep ben de kendime göre verdim ama.bir olur iki olur hep mi vericem bunun diyetini hayatımın sonuna kadar ödemek.zorunda miyim

Calismiyormussunuz zaten para lazım deyin vermeyin,ben hem eşimin tarafına hem kendi aileme verdim borç,eşimin tarafı ödedi benim ailem hala ödemedi eşime mahcup oluyorum keşke vermeseydim aileme diyorum çoğu zaman verirken iyisin geri istersen kötü oluyorsun en başından vermeyin en azından paranız cebinizde dursun

Çok haklısınız.. daha önce dayı.,teyze,kuzen de istedi vermedm kötü oldum hiç umrumda değil.anne baba olunca elimiz kolumuz baglaniyo .. bir iki üç veriyoruz ama biyerden sorna enayi miyim diyorum.. çalışsam zaten.daha fazlasını isterler biliyorum.. birilerinin parası var diye birilerine vermek memnun etmek zorunda değil ki aileler çok acımasız bu konularda .
Cokk içime oturuyor..

Sana şu kadar masraf yaptık okuttum şu kadar verdk diyorlar hep ben de kendime göre verdim ama.bir olur iki olur hep mi vericem bunun diyetini hayatımın sonuna kadar ödemek.zorunda miyim
Bende anneyim su cümleleri kuran anne babayı bogasim var bakıcı mi doguruyorsunuz zor geliyorsa çocuk istemeselermis,böyle diyen ailelere çıkar bana ettiğin masrafı deyip parayı verip silecen hayatindan

Abimde 4bin tl var ödemiyor bekle deyip duruyor 3senedir,babamda 18bin TL lik altın var hala oda ödemedi 2senedir duyurmaktan bıktım bakalım bu yaz ödeyecekler mi ,esimde laf ediyo ara sıra adamda haklı kocama karşı mahcup ediyorlar beni canım çok sıkılıyor,size önerim vermeyin almak çok sıkıntı artık bu devirde

Bende anneyim su cümleleri kuran anne babayı bogasim var bakıcı mi doguruyorsunuz zor geliyorsa çocuk istemeselermis,böyle diyen ailelere çıkar bana ettiğin masrafı deyip parayı verip silecen hayatindan
Kesinlikle bazen öyle .. ailelerde suç bazen gencler böyle aileler yüzünden farklı seçimler de yapabiliyor arada yemin ediyorum çalışsam dediğini yapicam.coronodan dolayı bir süre calisamam.zaten.basima bişey gelse paraya ihtiyacim olsa elimdeki son kalanı da vermek istemiyorm.. her şey gelio insanın basina dünya hali..çalışıp her ay kazanan biri olsam dediğini yapardım.bir 30-40 daha veirr. Hayatımdan cikarirdim

Param çok olsa kendim çalışıyor olsam keisnlikle verir istemezdim ..
Cok kazanıp kazanıp ailesi sefalet iicnde olup beş kuruş vermeyenlere de karsiym

İnsanın başına herşey gelir coronadan dolayı devlet dükkanı kapattırdı eşim iki ay calisamadi cepten yedik kim para verecekti bize, Allah tan kenarda biriktirdik onunla atlattık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…