Aşılama ŞUBAT 2012'de Aşılama Yaptıracaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

gunaydın..bende asılama yaptırdım bugun yarın regl olurum...bızımde sorunumuz sperm..aşılamanın erkek faktorunde etkılı olmadıgını dusunuyorum..bızde nısan ayında tup denemeyı planlıyoruz bır aksılık olmazsa...tüpte şansımız yuzde 50-60 arası en azından umudumuz cogalıcak ıyı acıdan bakalım.

canım merhaba.ben 2 ay üstüste yaptırdım aşılama.ilk ay sayımız 32 milyondu,yıkama sonrası 22 milyon ve bunun toplam % 25 gibisi hareketliydi.yumurtlama problemimiz yok ilaçla 1 tane olgun yumurtam olmuştu diğerleri geriden geliyordu olmadı.
bu ay ise sayımız 8 milyon du ve yıkama sonrası 2,5 milyondu.bunun %18 i hareketliydi.ben yapmayalım dedim ama doktorum yapalım ne kadar varsa dedi.ama tutmayacağından o kadar emindim ki kan testi bile yaptırmadım merak edip.ben sperm sorunuyla aşılaması tutan gördüysen umutlanabilirsin canım ama ben malesef hiç görmedim.zaten aşılamanın tutma oranı % 10 ve sperm kötüyse bu oran %5 ten bile aza düşüyormüş doktorum soyledi.aşılamanın başarısı %25 falan değil buarada.bunu memorial'dan ve kaan aydos hocadan duydum.ben 3. aşılamayı boşuna yaptırmayacağım nisanda memorial de tüp bebeğe başlıyorum.sizler için en hayırlısı olsun inşallah canlarım :)) bide şunu diyorum kötü spermle gebe kalıp çocuğumu kucağıma alamayacaksam düşecekse vs. hiç olmasın.ben o yuzden en iyi spermle tüp yaptırıp şansımı artırmak istiyorum.sizlerden iyi haberler bekliyorum :))))

bende senin gibiyim canım.tüp bebekte en azından kendimi bebeğime çok yakın hissediyorum,ama aşılamada oyle değil zaten olmayacak diyorum.kaldıki en olumlu düşünüp onları içimde hissetmeye çalıştığımda bile olmadı.sana tavsiyem tüp bebeği de öylesine biyerde yaptırma en iyi yeri seçmeye çalış imkanın varsa.çünkü ben daha önce 1 kez de tüp yaptırdım 2 tane 1. kaliteyle yine olmadı :)) bu konuda memorialin çok iyi olduğunu düşünüyorum ve hep duydum.hastaya göre tedavi seçeneği belirleniyor sayfalarını inceledim de :))) ıvf,ıcs,imsi hangisi gerekiyorsa.ve bizim gibi sperm sorunları için inanlımaz teknikler uygulanıyor.deneyip göreceğiz canım :)) sen nerde yaptırmayı düşünüyorsun?memorialde her ay 150-200 çift tedavi oluyormuş şu sayıya bak.bizim için de en doğru kararı vereceklerini düşünüyorum ben :))

anladım canım. hayırlısı inşallah hepimiz için.en son eşimi başka bir üroloğa götürdük bu sefer prof olsun dedik. o da ne aşılama ne tüp egrek yok 6 ay daha bekleyin dedi. eşim varikosel ameliyatı olmuştu da. cumartesi spermiogram testi yaptıracak eşim, sonucu ameliyat eden doktora götüreceğiz. bakalım o ne diyecek. benim doktorum bu ay aşılama yaparız demişti ben adet olmayı bekliyorum. herşey üroloğumuzun diyeceklerine bağlı bakalım ne olacak.

sen bilirsin canım.biz de üroloğa gitmiştik üstelik sayımız 5 milyonken ve ace selenyum vitamini verdi olur bebeğiniz hiç merk etmeyin dedi 3 ay bekledik sayı bile değişmedi bırak bebeği :) ben bu konuda ürologlara hiç güvenmiyorum ama sen kendin için daha iyi bilirsin tabi

bende bahcecıyı dusunuyorum umut tup bebek merkezını.duydunmu.daha once nerede yaptırdın

canım bahçeci umut'u duydum,iyi bir merkez olduğunu düşünüyorum pozitif sonuç alan baya arkadaşımız var burda sanırım.ama sen kullandıkları tekniklere falan da bak kendi sayfalarında mutlaka yazıyodur :)) için rahat etsin.merkeze ve doktora güvenmek çok önemli diye düşünüyorum

bızde sayıda sorun yok zaten sorun morfolojı 220 mılyon sperm var ama morfolojı yerlerde...morfolojı sorunu olanların mıkroenjeksıyon ıle tup yapmaları gerekıyomus..en uygun yontem buymus dıye duydum. o yuzden mıkro ıstıyorum ben....sen?

canım bu arada hangi memorial bahsettiğin?
bir de umut tüp bebek merkezi için başarılı diyorlar. onun için yazılan çok iyi şeyler var.
bencede beklemek mantıklı değil. ben en azından bir kez aşılama denerim diyorum. tüp olayında ise çalıştığım için nasıl olacak diye dert ediyorum açıkçası.
iş yerine söyleyemem böyle bir şeyi. bu bebek planlıyor diye her şeyi yaparlar burda maalesef. yıllık izine denk getirsem 2 haftalık süreçtede olacak şey değil. zor bir durum. allah hepimize bu yolda kolaylıklar versin, ve isteğimize kavuştursun.

zaten benıde tek strese sokan sey ısten ızın alma surecı..gun asırı hastahaneye gıdıyosun..ben asılama aklımda kalmasın dıye yaptım...umut gercekten cok basarılı bu konuda..bana herkes orayı onerıyor.

canım merhaba, bizde de sayıda sorun yok. ama dediğin gibi morfoloji sorunumuz var. umut tüpü bende duydum ama ben düşünecek duruma gelsem maalesef bana uzak bir yer
bir de sanırım zaten artık mikro yapıyormuş çoğu yer.

evet tüp o yontemle yapılıyomus artık..morfolojı kac sızde

evet canım yaaa nasıl olacak bu izin olayı bilmiyorum. burda bir ark.ın eşi tüple bebek sahibi oldu, herkes biliyor ama sonuçta çalışan erkek. erkeğin işi basit bu konuda. ve sanırım 1 aylık bir zaman alıyormuş hepsi. böyle durumlarda çalışmayan arkadaşlara çok özeniyorum. yalan dolanla izin alıyorum, doktora gidicem rutin kontrol diyorum, tüp olayına geçsem beni iş görüşmelerine gidiyorum sanırlar:) eskiden patronum bayandı, o zaman paylaşabilirdim belki ama şimdi zor.sen bahçeciye yakın mı oturuyorsun canım?

hayır ısımede o kadar ters bır yerkı anlatamam bende asılamada hep yalanla gıttım geldım..ama artık yemezler asla..

bızımkı bır garıp ıkı ay once yaptırdık 14 cıktı gecenlerde asılama yapan hastahane sonucu 2 cıktı..cumartesı urologa randevumuz var

%14 gayet iyiymiş aslında. çünkü en kötü %4 isteniyor.
tesadüf bizim de yarın testimiz var, sonra p.tesi çıkacak test sonucu. ona göre doktorla randevumuz olacak.
kızlar bu arada 21. gün baktırılan progesteron hormonunun normal değerlerinin ne olması hakkında bilgi sahibi olan var mı?
benim 7.1 çıktı da, referans aralık yazmıyordu bilemedim bende sonuç normal mi değil mi diye.

sana ozelden msj attım atabıldımmı anlamadım ama

ferayycım inşallah adet olmazsın tutmuştur aşılaman.bu arada erkek faktörü konusunda yanıldığını söylemeliyim.ben doktoruma bizzat sormuştum sorunun bende olması başarıyı artırırmı diye verdiği cevap şu oldu.böyle durumlarda erkek infertilitesi olunca başarı şansı daha yüksek oluyormuş.tabi azosperm falan değilse.aslında banada mantıklı geldi şöylede bir örnek vereyim bu varsayımım için, düşünsene bi ister et olsun ister sebze onu yemek yapacak biri olmayınca ne işe yarar ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…