Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Demir ilacini sabah ac karnina icmek gerekmio mu? Senin yontem cok guzelmis cunku bana sabah dediler eczaneden sabah iciyorum sart diilse bende geceye cekeyim

bana belirli bir zaman demediler ama akşam yemeğinde genellikle yoğurt tükettiğim için yemekten sonra yerine yatmadan önce alıyorum.

sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim ama hatırlayamadım sorun neydi ki amniyosentez yaptırdınız. rabbim hayırlı evlat versin her iki cinsiyeti de tattırsın inşallah diye dua ediyorum ben :)

hepimiz aynıyız ben bugüne kadar haftada bir doktora gidiyordum. şimdi hareketlerini hissettiğimden daha rahatım. bu hafta gitmedik. kendimi tutmaya çalışacağım. ama geçtiğimiz 2-3 gün hissetmeyince eşime tutturdum yine gidelim diye çok şükür dün pıt pıt attı dünyalar benim oldu. ne güzel bir duygudur bu ALlah ım isteyen herkese ver ya rabbim. evlatsız bırakma isteyen kullarını...

bende hala hiiççç bişey hissetmiyorum..benim bebeğimde kız.erkeklerde erken hareketlenme oluyomuş bilmiyorum ne kadar doğru.bende sağlık ocağına gidiyorum sürekli kalp sesi dinlemeye..

annem söylemişti bana erkek çocuk daha erken hareketlenir hisssettirirmiş kendini. bana o yüzden sürekli soruyormuş meğer hissediyor musun diye :) bende 3.5 aylıkken hissetmeye başladım kızımı :)

Bu kadar hap kilo yapmıyor mu, ben sadece elevit içtim 15 günde 3 kilo aldırdı. Ama yeniden başlayacağım sanırım içim rahat değil.

ben de hamile kaldığımdan beri eleviti aralıksız kullanıyorum ve şimdiden 7 kilo aldım. vitamin hapları kilo aldırıyormuş diye duymuştum. hatta kayınvalidem çok zayıftır kendidi ve kiloyu hiç sevmez bana durmuş içme bu hapları kilo alırsın diyor. bende hayır içicem dedim.
ya ben kendimi hiç düşünmüyorum yeter ki o sağlıklı olsun.

evet kızlar sırt üstü yatınca kıpırdıo cok güzel bi duygu yaa
bende yatarken hissediyorum sadece :)

ne güzel bende kendim okumaya çalışıyorum. bebeğim için ramazan da bir hatim indirdim. şimdi iş başladığından çok okuyamasam da doğuma kadar bir hatim daha yapmayı istiyorum inşallah.

bu arada kızlar çocuklarınız için okuduğunuz dualar ve sureler var mı? ben yasin, yusuf (yüzü ve huyu güzel olsun diye), ibrahim surelerini duymuştum faziletliymiş hamileleikte okumak. sizin bildikleriniz var mı?

canım hamileliğimin ilk zamanından beri elevit kullanıyorum demişsin, hamilelikte ilk 3 ayda vitamin kullanmak zararlı değil mi, bir bilgin var mı? bende hamileliğimin 2. ayında kullanmaya başladımda ilk 3 ay çok zararlıymış diye duydum özellikle a vitamini.. hala hatırladıkça ben ne yaptım diye üzülürüm..sen ne düşünüyosun bu konuda

Kızlar bu vitamin konusuyla ilgili bir yorumum olacak;
Her doktorun muayene şekli de, verdiği vitamin de, yaptığı bilgilendirmeler de farklı olabilir. Birimizin doktorunun yaptığı şeyi diğeri yapmıyorsa bu onun yanlış ya da eksik yaptığı anlamına gelmiyor, yalnızca yöntem farklılığı oluyor. Bence bu konulara çok takılmayalım, kafamızı bulandırmayalım. Bir de ilk 3 ay vitamin zararlı demenin doğru olduğunu düşünmüyorum, ben folik asit kullandım ve birçok arkadaşın da kullandığını biliyorum. Hatta geçirdiğim talihsiz bir hastalıktan dolayı antibiyotik bile kullanmak zorunda kaldım. Bu bakış açısıyla bebişimin sağlığında sorun olduğunu düşünp kendimi kahrediyor olmam gerekir.
Sevgiler.

folik asiti zaten hepimiz ilk 3 ay kullanıyoruz canım. ben ilk 3 ay a vitamini zararlı diye duymuştum onu soruyorum

Kizlaaar, bugün alisveris yaptim bebegim icin :)) Cok mutluyum. Gerci erken ama olsun. Ebebek magazasina gittik.
Nuk marka bir kücük bir büyük biberon, emzik, emzik kabi ve gögüs pedi, Banyo Süngeri aldik
Prima Premium Care'den Bebek bezi ve Islak mendil
Vee Chicco'nun CT 2 adli Pusetli bbek arabasini aldik. Indirimdeydi. 581 tlye düsmüs kirmizi :)
haa bide Doa adli Organik bir Magazadan bebek icin özel nevresim takimi aldik, 120 tlden 80 tlye düsmüs.
Satici Hemsireymis. Bebekler icin özellikle organik olmasi cok önemli dedi. Renkli olmasi iyi degilmis. Düsünsenize bebegin 18 saati uyumakla geciyor ona göre bi yatirim yapin dedi, bizde dayanamadik aldik :)

Gule gule iyi gunlerde kullansin kuzun

Oooo guzel anneler masallah ne guzel herkes kipir kipir bebislerimiz artik kendilerini hissettirmeye baslamislar cok sukur Allahimiza bizde cok sukur kipir kipiriz, ozellikle sirt ustu uzandigimizda ve yemek sonrasi is yerinde de bacak bacak ustune atamiyorum cok fazla, rahatsiz oluyo sanirim paşam
Kizlar bugun eminonune gittik havuzluhana aman Allahim kendimi kaybetmedigime sukur.. Bebislerimize dair hersey biarada cok guzellll seyler vardi zor tuttular beni biz simdilik hastane cikis takimi, battaniye, kusmuk bezi bi de havlusunu aldik oglumuzun, kuvetimiz, kovamiz, masrapamiz ve bogulma onleyici yastigimizi internetten siparis etmistik, cok sukur tosunumun ceyizi bayaa bayaa sekillendi fiyatlar gayet makul, uclu zibinlar 10 liradan yelekler 3,5 lira, battaniyeler penyeler 5 ile 10 lira arasi, yumusak pamuklular 20 lira, tulumlar 20 ile 40 lira arasinda.. Ayyyy bebek sekerleri ve kapi susleri nasil cesitli nasil guzeller.. Biz biara hastane odamizi bi org.firmasiyla anlasip susletsek diye dusunmustuk arastirdik 250-300 arasi fiyatlar ama yazik gunah havuzluhanda toptancilar var istedigin cesit nazar boncuklari kopukten hosgeldin bebek yazilari kapi susleri balonlar tuller lohusa serbet setleri veee 100 erli paketler 10 tl gibi makul fiyatlara.. Cokk begendimmmm

Son düzenleme:

bebişin güle güle kullansın canım :) bebişe alışveriş yaparken kendime aldığım şeylerden daha çok seviniyorum çok güzel bir his bizde oğluşumuza bugün e bebekten kraft twist travel sistem aldık bizimki de indirimdeymiş iyi günlerde kullansın kuzucuklar:))

Oh ne güzel,güzel günlerde kullanın.Ben henüz kendime alıyorum sadece,bebeğe geçmedim=)

Pedagog, PitiRrRciK ve edaa86; kızlar hayırlı olsun tüm alışverişlerinizzzz! :) iyi günlerde sağlıkla giymek nasip olsun inşallahhhh.
Biz de eşimle bugün mothercare'e uğradık indirim reyonundan birkaç parça birşey aldık. Açılışı yapalım artık diyerek :)
Arabasını da beğendik ama onu artık Kasım-Aralık gibi alırız dedik, bütçemizi ayarlayıp.
Sanırım büyük alışverişi 25. haftadan sonra falan yapacağım. Kasım'a denk gelecek, umarım havalar çok fena gitmez o aralar :)

Şimdi İstanbul'da olmak vardı... Eminönü'ne gitmişken balık ekmek de yeseydiniz=)Siz de güzel günlerde kullanın annesi cicilerinizi...

Ben de Eminönü'nü duymuştum ama havuzluhanı bilmiyorum nasıl gidildiğini. Biz Pendik'teyiz. Fiyatlar çok iyiymiş. Geçen gün Kanz'dan zıbın aldım, indirimli fiyatı 8,5 TL'ydi.Bu toptancılar nerde? Hastane çıkışı için kışlık ürünler var mı?Sizin aldığınız nasıl mesela?Aldıklarınızı güle güle iyi günlerde kullanın.

Aa dün biz de havuzluhan a gittik :) gerçekten deliriyorsun ne alsam diye.
Şimdilik uzun kollu iç badilerimizi tamamladık , bı pijama takımı ,3 ayaklı alt aldık

Oğluşun saglikla giysin kullansın inşallah tatlım
2 ay sonra kapsamlı alışveriş için gitmeyi planlıyoruz

dün eşimden şiddet gördüm karnıma tekme attı inanamadım yarın doktora gideceğim inşallah bişeyi yoktur

dün eşimden şiddet gördüm karnıma tekme attı inanamadım yarın doktora gideceğim inşallah bişeyi yoktur

kıyamam sana yaa nasıl kıyıyor bu adamlar her zaman şiddet uygularmıkı istemıyormu bu çocuğu ahh desek aklı çıkıyor kocaların vijdana getirsin Rabbim onu ıslah etsın ben ne ettım desın hemen gıtsen keşke acile tatlım yaa ultrasondada bastırıyorlar ama tekmenın şiddeti başka nedir bu kadar cinnet geçirten kocana hamile bir kadının hemde karnına vuruyor çok geçmiş olsun

Son düzenleme:

Yazdığını doğru mu anladım diye 2 kez okudum. Çok üzüldüm senin için, eşine diyecek söz bulamıyorum.
Benim doktorum bir seferinde bana demişti ki, merak etme bebek o kadar korunaklı bir yerde ki, dışarıdan gelecek şeylerden kolay kolay etkilenmez. İnşallah senin için de durum böyledir arkadaşım. Kanaman fln yok değil mi?

Ben de inanamadım tekrar tekrar okudum. İnşallah bir şey yoktur bebeğinde, hep yaptığı bişey mi canım? İnsanı masum bir cana zarar verecek kadar ne çıldırtabilir yaaa!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…