Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
günaydın arkadaşlar... detaylıya giren ve girecek olan arkadaşlara şimdiden sorunsuz geçmesini diliyorum. biizmde tekmelerimiz sertleşiyor günden güne. gece ne tarafıma yatarsam o taraftan yiyorum tekmeleri. rahatsız oluyor diye düşünüp yönümü değiştiriyorum fakat diğer yöndede aynı tekmelerden yiyorum. birde mesela sol tarafımda hareket varken bir bakıyorum sağdanda oluyor. sanırım elleri ve ayakları.. ya o kadar hoşuma gidiyorki. kuzucuğum büyüdükçe hareketleri dahada hissedilir olmaya başladı

günaydım belfücüm. çok güzelmişşşş,Allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin inş. güle güle kullansın prensesin iyi hadi aşıyıda atlatmışsın,sevindim. ee artık önümüzde önemli bişey varmı ? yoksa rutin kontrollermi olucak sadece ??

Sevdacığım çok teşekkürler.Bebeklerimiz sağlıkla giysinler cicilerini inşallah :) Önümde sadece şeker yüklemesi kaldı canım o da 3kasım da. Sonrası artık geri sayım.
Valla ufaklıklar büyüdüler ciddi ciddi artık sığdıramıyorlar sanırım kendilerini.Her bir yerden dediğin gibi tekmeliyorlar:) Artık dışardan çok rahatlıkla belli oluyor ittirmeleri, dün babamız azcık tırstı :))

Senin bişeyin kaldı mı geri canım.

slm bayanlar biz son tetanoz aşımızıda olduk ve tüm işlemlerimiz bitti. Şimdi rutin kontrollerle doğumu bekleyeceğiz. Cuma kontrolüm vardı bebeğim 730gr olmuş. Babacıkta ilk kez ultrasonda oğlunu gördü :) Alış verişler başlamıştır artık. Ben ilk zamanlar yatırmak için park yatak aldım eşim çok acele ettiğimi düşünüyor çocuk odası konusunda yaza doğru odasını yapalım diyor. nasıl olsa yatak odasında yatacak en az 6 ay diyor. sizler ne yapmayı planlıyorsunuz??

ama bu çoooooookkkk güzelll :)

maşallah kuzuna :) aynen canım biz de sizin gibi düşündük bebişin odası olsa da 5-6 ay yanımdan ayırmam o yüzden oda için aceleye gerek yok hem bütün masraflar üst üste gelmesin dedik, oda işini askıya aldık...

Selam millet,
cumartesi şeker yüklemem vardı ama bayramdan sonraya erteledim onun yerine eminönü havuzlu hana gittik. Gerçekten piyasaya göre fiyatlar çok çok iyi, hastane çıkışı battaniyesi havlusu falan derken internetten araştırma yaptım neredeyse 50-60 lira kardayız, İstanbulda olanlar mutlaka gitsin eksiklerini ordan alsın.Ayrıca biraz yorucu oluyor ama her mağazayı gezip fiyat araştırması yapmadan da bişey almayın. Çünkü çok ürün var bi yerde 50 liraya bulduğunuz şeyi başka bi yerde 40 liraya bulabiliyorsunuz. İnşallah hayırlısıyla giydiğimiz günleri de görürüz

Birde benim oğlum bazen bi dönüyo yerimden zıplıyorum, bu iki oldu korkutuyo annesini eşek herif Bakalım daha büyüyünce ne olucak...

Gözün aydın canımm:) Artık sıra beklemekte
Maşallah oğluşuna çok iyi kilosu
Biz yatak odası için küçük ahşap beşik aldık.Dediğin gibi 4-5 ay yanımda yatar kuzum.
Ama odasını da hazırladık sayılır.Benim yatma durumum son bulduğunda gündüzleri kendi odasında yatırmayı planlıyorum.
Yatak odasına çok girilmesi hoş gelmiyor bana :)

ama bu çoooooookkkk güzelll :)

Edacım valla çok şirinler ya insan kendini kaybediyor:)

Artık büyüdüler annesi.Kocaman oldular maşallah

yok canım benim şeker yüklemesine gerek yok dedi doktor. çünkü geçen ay idrarda şekere rastlayınca 75 mg şeker yüklemesi yapmışlardı. kanda şeker çıkmadı. meğer enfeksiyon varmış o yüzden şeker çıkmış idrarda. doktor bir daha şeker yüklemesi yapmıycaz dedi. çok ta iyi oldu. çünkü o zaman yarım saat arayla 6 tüp kan almışlardı benden. çok zor geçmişti o saatler. zaten damarımda bulunmuyor,baya kötü bir gündü benim için.ama şükür sonucu güzel çıktı :)))

Anladım canım.Tekrardan aynı şeyleri yaşamaman çok iyi olmuş.Şeker sıkıntı da yok oh çok şükür:) Darısı geriye kalanlar
Enfeksiyon ne durumda peki.Geçmiştir umarım.

canım kivi çok kilo aldırıyormuş bebişe, bir arkadaş son aylarda kiviye yüklenmiş 4 küsur kilo doğdu bebişi ama kividen mi tesadüf mü bilemem..
hmmm kiviii bayılırımm
oyyy çok tatlı
iyi günlerde giymeyi nasip etsin rabbim

hmm sağol tatlım neredeyse hepsini tüketiyorum bol bol

kızlar bu ara ben de garip bir psikoloji oluştu
korku!
Başıma bir şey gelecek,Erken doğum vs gibi bir sürü zırva
özellikle 2 gündür böyleyim
dünden beri de oğlum tembel biraz hareketler pek nazık şöyle güm güm az vurdu
bu da korkuya itti beni
normal dimi bunlar

Anladım canım.Tekrardan aynı şeyleri yaşamaman çok iyi olmuş.Şeker sıkıntı da yok oh çok şükür:) Darısı geriye kalanlar
Enfeksiyon ne durumda peki.Geçmiştir umarım.

geçti o da . antbiyotik kullandım largopen verdi doktor. bebeğe hiç bir zararı yok dedi. allahım sen koru dedim,içtim mecburen. ayaklarımı koruyorum. hele tam hastalık zamanı şimdi. izmirde hava sabahları ve akşamları serin fakat öğlenleri aşırı sıcak. saçma sapan bir hava var anlıyacağın :)) hayır birde bayram için yarım kollu elbise falan almıştım. azcık serin olsada giysem sıcakta giyemem valla kurdeşen olurum

Son düzenleme:

inşallah normaldir. o korku bendede oluyor ara sıra çünkü. sanki bebişe bişey olucakta herşey kursağımda kalıcakmış gibi. Allahım korusun hepimizin meleklerini.. ben hep bişeyi çok istersen olmaz lafına inanırdım. ama konu annelik olunca,istemeden olmuyormuş ((

Son düzenleme:

oofffff mesajın iyice bunalıma soktu benii

Canım senin piskolojinde onu etkileyebilir.Bebeklerimizin sağı solu hiç belli olmuyor.Zaman zaman azalması normal.Bir de büyüyorlar artık, yerleri daralıyor tatlım.
Kötü düşünceleri at kafandan ve de korkularını az daha rahat ol tatlım. Tembelliği tutmuş sadece oğluşunun :)

Ohh şükür atlatmışsın. İstanbulda da hava aynı şekil.Hiç belli olmuyor hali.Dediğin gibi tam hasta olunacak zaman.En önemlisi ayaklar aman dikkat sevdam

bunalıma giresin diye yazmamıştım afedersin,sadece normalmi diye sormuşsun,bende aynı şeyi kendiminde yaşadığından bahsettim. ben bu tür korkuları normal olarak görüyorum.
yok canım sen kusura bakma asıl
ama gerçekten iki gündür garibim
herkes bir şeylere takıyor hamilelikte sanırım
ay ne bileyim hormonların etkisi galiba
inşallah normale dönerim en kısa zamanda
hatta döneriz

ay nasıl rahhatıım aslında ama 2 gündür oğlan da tembel olunca bir garip oldum
aslında her hareketini hissetmediğimizin bizzat şahidiyim ama ne bileyimm
ooff ağlasam ağlarım yaniii

Hassas olduğun dönemdesin demekki tatlım,ara ara yaşıyorum hepimiz bu durumları.
Hamilelik piskoloji bozuyor sanırım :) Ağlama kuzucum oğluşun yaramaz değil bak uslu miniğin böyle düşün, unutma bunun sonrası da var :))

cinsiyeti öğrenmişsin hayırlı olsun cnm...aman dikkat et kendine çok şükür bişiyi yokmuş kızının...sanada geçmiş olsun ayrıca üşütme ayaklarını özellikle...
bende yatak odası yapmıyacağım şimdi yaza tayin durumumuz var ondan sonra alırım diyorum...hata park yatak almayı düşünüyordum ondan bile vazgeçebilirim...maddi yönden çok sıkışmamak için odayı birkaç ay ertelemeniz mantıklı olabilir karar sizin

cnm bazen o kadar hareketli oluyorki bazen de tam aksine az hareketli endişe etme bence bu konuda normaldir..bizim bile günümüz günümüzü tutmuyor

belfüüüüü bu arada aldığun şey çok cici güle güle giysin kızın

kızlar netten bir yazı buldum paylaşmak istedim
Doğum Çantası - Hastane Çantası Hazırlama

Doğum çantama (valizime) neler koymalıyım ya da doğum çantam da neler olmalı? Iste bu sorunuzun cevabini asagidaki yazimizda eksiksiz sekilde bulabilirsiniz.

Bir anne adayı hastane çantasını hazırlarken doğum yapacağı mevsime çok önem vermeli, ona göre giysi koymalıdır. Ayrıca doğum yapacağı hastaneden anne ve bebek için temin edecekleri şeyleri öğrenmelidir. Böylece anne adayı çantasını gereksiz, kullanmayacağı eşyalarla doldurmuş olmaz. Doğum çantası ihtiyacı olan her şeyin elinin altında olmasını sağlayacağından bir anne adayı için çok önemlidir. Erken doğum ihtimaline karşı doğuma birkaç ay kala hazır olması gereken bu çanta sayesinde anne adayı kendisini daha rahat hissedecektir.

Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…