canım 80 tl bedava İstanbul'da 250 ye yaptırdım ben 150'den aşağıda yok zaten
valla ben yatıp kalkıp dua edeyim 30 lira muayene ücreti ile 4 boyutlu renkli dev ekranda görüyoruz bebeğimizi cd leri fotoları ile.sadece prof.a gittik sorunlar olunca o 250 idi bize cok gelmişti bide :) gayet iyiymiş o zaman
teklif 8 ekimde komisyona gelmiş.3 tane komisyon ki bunlardan 1 i esas komisyon diğer 2 si ise tali komisyon.kanuna göre komisyona gelen teklif 45 gün içerisinde sonuca bağlanarak meclis gündemine sunulmak üzere meclise gönderilir.buda demektir ki en geç kasımın sonu gibi meclis gündemine gelir .meclistede eğerki kabul edilirse kanunlaşır.süreç böyle işleycek arkadaşlar.
bu da teklifin şuandaki durumunu gösteren link http://www.tbmm.gov.tr/develop/o...i?kanunlar_sira_no=111776
eğitimhaneden bulduğum yazı..
kızlar ya bişey sorucam,şuan yaklaşık 27 hafta oldu.kızımla her konuştuğumuzda vurmuyo,hani bu haftalarda bilinçli cevap verirmiş falan,dün artık eşim dediki,işitme problemi mi var:)sizin bebişlerin sizle iletişimi nasıl acaba?
Ewet bi hareketini hissedince insanin ici rahatliyo.. Hele babasi karnima dokununca daha cok hareket ediyo gibi geliyo :) babayi tepikliyoruz :)
kızlar kürtaj yasasının komisyonda olduğunu nerden öğrendiniz.ben nette aradım bulamadım..
niye yanlış anlıyım canım çok doğru söylüyorsun, ben etrafın dediklerinden çok etkileniyorum hele birde karşı komşum hemşire olunca etkiliyo beni sözleri, birde çok kilo almışsın diye beni üzüyo zaten hephiç aldırmamak lazım aslında doktor dışında kimseyi. haklısın..
günaydın arkadaşlarım.ay kaç gündür gece yatarken yoruluyorum çalışırken ayaktayken ve yürürken dinleniyorum çok acayip dimi?benim karnım çok çıkmadı,kızımı resmen yanlarımda taşıyorum,sağ yanda da sıkıştırıyo,sol yanda da.yanlarım iyice ağırınca da yatmak sıkıntılı,yürümek rahat oluyo:)vakit yaklaştıkça da doğum korkum var,normal doğum heveslisi ben,doktor ufacık bişi dese sezeryan olacak kadar stres yapıyor oldum:)32 haftada da izin almayı düşünmüyorum,hayırlısıyla sonuna gidicez bakalım:)
banada söylediklerin çok mantıklı geliyo canım
ben şekerden bi 20 gün önce kan değerimi ölçtürdüm
11.4 tü,dikkat et kanına dedi
şekere kadar 1-2 hafta dut kaynatıp suyunu içtim
şekerden sonra 11.7 çıktı değerim
dr um 12 nin üstüne çıkana kadar kullan dedi kan hapı verdi
günde 1 tane içiyorum sabahları
ama bazende unutuyorum
dut pekmez üzüm filanda ekstradan devam ediyorum bakalım
slm kızlar
ne güzel isimler bulmuşsunuz miniklerinize hepsini çok beğendim
benim kızım olucak ismini ayşe koyucaz tek isim :)))
etraftan çok şaşırıyolar eski isim mi koyucaksın diye inanmayanlar bile var
bende diyorum nüfus cüzdanını gösteririm doğunca
bu arada ben henüz oda yapmayı düşünmüyorum
o küçük sepetlerden de almıycam çünkü çok az süre kullanılıyo aslında çok beğeniyorum
bide şimdi ev aldık ev borcuna girdik ekstradan masraf yapmak istemiyorum
beşiğimizi de babaannesi alıcak
3 yaşından sonra oda yaparım artık herhalde biraz büyüdüğünde yani
bu hamile halimle bu ay sonunda ev taşıycaz bide nasıl olcak bakalım
maşallah kuzu. benim şekerle beraber 15 kiloyu bulmuş olmam doktorumu işkillendirmeye yetti sanırım.
bugün olanlar;
sabah 8:30 da çıktım evden, zaten gece 12-1 de yatıp 4-4 buçuk gibi kalkarım sürekli. koca bir bardakta sütümü içerdim ama 100 mg yükleme yapılacağı için aç kalmam gerekiyordu. midem kazına kazına, oğlumdan tekmeyi yiye yiye sabahı ettim , 9 da madical parktaydım. önceki gibi ilk olarak kanım alındı, sonra şeker yüklendi ..bu seferki ağır ve çok koyuydu zor içtim , kusmamak için direndim. 1 saat sonra tekrar kan alındı.sonra 1 saat daha aç bekledim ve tekrar kan alındı , yine aç bekledim ve yine kan derken bu işlem 4 kere 1 er saat arayla kan verince bitti. saat 13:00 olmuştu, bişiler yedim cafede..o bişiler de yarım kase çorbadan ibaret çünkü deli gibi su içerek şişirdim önce kendimi farkında olmadan. çorbadan sonra benim gözler kapandı. açtığımda nts odasındaydım, tansiyonum 7-3 olmuş. müdehaleden sonra diyetisyen miyetisyen görüşmeden ve sonuçlar için doktorla görüşmeden direk eve bastım geldim. yatağa kendimi zor attım. yarın sabah gene gideceğim.
ama böyle bir işkence olamazdı .. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin , en çok da oğluşuma üzüldüm, özür dilerim anneciğim diye diye bi hal oldum. oğluşumu iyi besleyeceğim derken şeker olayını hiç hesaba katmamıştımneyse, tombili annesi ve tombili oğluşu olarak 3 ayımızı daha biraz sıkıntılı geçiricez ve rahatlicaz inşallah. eski kiloma döneceğimi biliyorum, çok zayıflıyorum hemen. ondan korkum yok tek korkum oğluma bişey olmasın.
bu şeker yüklemesi için gece saat 12 den sonra bişey yemiyoruz sanırım peki su içebiliyormuyuz arkadaşlar yarın yüklemem var da
birde kış geldi kışlık dışarda giymek için kaban vs. ne alıyorsunuz bildiğiniz yerler siteler varsa tavsiye bekliyorum bursadayım bu arada
herkese güzel bir gün olsun inş.
Günaydın,inşallah güzel geçer canım hayırlısı
Aynen belfüm bazen sabahları kalkıyorum ya da gece uykum kaçıyor.Kendi kendime diyorum ki şuan sancı girse naparım,ilk nereye saldırırım:) Sonra kafamda kuruyorum, hemen duş alacam,çantam zaten kapıya yakın olur. Güzelce hazırlanacam saçıma fön bile çekecemHerşey hazır olunca da oturup dakika sayacaz babamızla,kaç dk da bir giriyor diye. Doğum habercileri de var zaten nişan gelmesi gibi.Ama hastaneye tam olarak kaç dk da bir sancı olursa gitmeliyim onu bilmiyorum Suyumuz önce gelirse hemen gitmek lazım o kesin de ya gelmezse erken gidip suni sancı yemek var
Selam canımcım,ben meraklıyım öyle videolara baya bir önce izlemiştim:) Normal doğumdan çok sezeryanı izlerken tırsmıştım. Bir de 2.dozun zamanını da geçirmeden ol bence canım. Yoksa etkisi olmayabilir belki.ben 5 doza tamalmayıp ömür boyu bağışıklık kazanmayı istiyorum.Dr. da 2.bebek düşünüyorsan 5e tamamla demişti.
Maşallah kuzuna pembelim :)) Allah nazarlardan korusun.Kilo hep aklımızda takıntı oluyor:) İçin rahatlamıştır mis :))
Canım doktora sormakta fayda var.Çünkü 5e tamamlatıyorlar normalde.Bilgi alıp öyle karar vermelisin.
Bende sadece normal doğumu düşünüyorum ve herhangi birşey izlemeyi düşünmüyorum çünkü etkileyecektir
Valla ceyzim aynı durumdayız, paranoyalar başladı.Ne olcak nasıl olcak.Doğurana kadar işe gelmeyi düşünüyorum nasıl giderimler felan(
Sancıları saymak.Doğumun başladığını anlamak için sancıların 5 dakikada bir gelmesi ve 1 dakika süremesi gerek diye okumuştum.Suyum gelmediği sürece suni sancı yememek için evde beklemeyi planlıyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.Bir nefeste alalım inşallah :)) Sonrada neler yaşıyoruz miniklerimizle diye paylaşmaya devam :)
:)) Durumları biraz tersten yaşatıyor kuzun desene :) Sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah.
Nacizane tavsiyem yeşil yapraklılarda biliyorsunuz bol demir, folik asit var hamilelğimin başından beri hafta 2-3 kere yeşil yapraklı sebze suyu içiyorum. Ispanak,maydonoz, roka , brokoli yanına limon elma ile katı meyva sıkacağından geçirdiğinizde tadı gayet güzel. Kan değerlerim çok iyi. ıspanağın körpelerinden bulursanız salatasıda güzel oluyor.
İnsan hersey takinti yapiyo yaa tiroid kontrolu icin hastaneye gittim gecende kan almadaki hemsire karnin asagida duruyo erken dogum yapabilirsin bak ihmal etme sor doktora dedi, o gunden beri her gece ruyamda erken dogum yapiyodum yeni dogmus kedi yavrusu gibi el kadar bebek doguruyodum. Bi de ruyamda esim onu cekmeceye koymus bebegi nasil koyarsin cekmeceye diye deli gibi agliyodum ruyamda :) Her gece buna benzer ruyalar gordum. Doktora gittim alttan muayene yapti cok sukur kötü bi durm cikmadi. Bosver sen millet konusur senin fizyolojik yapinla ilgili o. Hic de erken dogum riskin falan yok simdilik dedi. Dun gece cok rahat uyudum
kızlar ya bişey sorucam,şuan yaklaşık 27 hafta oldu.kızımla her konuştuğumuzda vurmuyo,hani bu haftalarda bilinçli cevap verirmiş falan,dün artık eşim dediki,işitme problemi mi var:)sizin bebişlerin sizle iletişimi nasıl acaba?
İnsan hersey takinti yapiyo yaa tiroid kontrolu icin hastaneye gittim gecende kan almadaki hemsire karnin asagida duruyo erken dogum yapabilirsin bak ihmal etme sor doktora dedi, o gunden beri her gece ruyamda erken dogum yapiyodum yeni dogmus kedi yavrusu gibi el kadar bebek doguruyodum. Bi de ruyamda esim onu cekmeceye koymus bebegi nasil koyarsin cekmeceye diye deli gibi agliyodum ruyamda :) Her gece buna benzer ruyalar gordum. Doktora gittim alttan muayene yapti cok sukur kötü bi durm cikmadi. Bosver sen millet konusur senin fizyolojik yapinla ilgili o. Hic de erken dogum riskin falan yok simdilik dedi. Dun gece cok rahat uyudum
etrafın dediklerine hiç bakma sen canım
herkes kndne göre diyo bişiler
banada işyerinde 2 kişi taktı resmen
ay çok şiştinde kilo aldında filan filan
hee onların hamilelikleri nasıldı
töbe yarabbi kınamıyorum ama inan eli yüzü şişmiş göbek desen bnm 3 katım nerdeyse
hani desemki kendisi azcık kilo aldı tmm fazla desin bana
sen neydinki bana ne diyosun
herkesin bünyesi herşeyi farklı,kimse bir olamaz,aldıysak inş doğumdan sorada veririz kiloyu
keyfimizden almıyoruz ki, herşey bebeklerimiz için :))
yeterki sağlık olsun Nazar
canım keyiflerine bağlı bu işler :)
Bu insanları anlamıyorum hiç.Sinir bozmaktan başka bişey yapmıyorlar.Dikkate bile alma canım doktorunda aydınlatmış seni ne güzel.
Bende anlamıyorum birde sana el yapıyor bana özveöz ablam yapıyor bu dediklerini.Her arkamı döndüğümde beni aa şişmiş aa poposu büyümüş yok karnı aşağıda.
Dediğin gibi kendisi 30 kilo aldı söylediklerini bir kenara bırkaıyorum da ablam ya bu kadın benim.Benle derdi ne anlamıyorum da.
İnsanlar zalim olabiliyorlar ve piskolojimizdende bi haberler görme sende canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?