Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

ay nasıl dayanabildin şimdiye kadar göstermeyince kız derler ama hayırlısı karnının şeklinden tahmin yapan çok bilmiş teyzeler vardır onlar ne diyor :)

Canım mide bulantısı kötü ya benm şuan bişey yok ama başlamaz da umarım.Ben de 6 aralıkta 32.haftama giriyorum. 32den 38e kadar çalışabilme hakkımız var sanırım.Bir aksilik vs olmazsa gelebildiğim kadar gelecem ben işe. Ama şimdi yazınca düşündüm de doğum öncesi 8 hafta izin olmuyormuydu, hangi haftalarda çalışır raporu veriyorlar ki acaba 38e kadar dimi

Bence farklı dr.lara da git canım ben olsam meraktan çatlardım,nasıl dayanıyorsun:) Babanın mekanı cennet olsun nasipse oğlun olur da d.tarihleri de isimleri de aynı olur belki.Allah gönlüne göre versin.Sağlıkla inş.

Herkese günaydın kızlar...

Cumamız mubarek olsun,tüm anne adayları ve bebişlerinin de....

Son düzenleme:
benim göbek üstünde vurmaya basladı yeni yeni.işte bi değişiklik olunca hemen korkuyorum tedirgin oluyorum.

Benimki gobek deliği ve çevresiyle ugrasmayı çok seviyor, tabi ben de oldukca huylanıyorum o oyle yapınca, bir de arada aşağıyı tepiyor galiba :))

mrb öyküm...maşallah kızınada sanada...çok az kilo almışsın bravo sana arada benimde ağrı giriyo ama kasılma gibi değil sanki
ayy cnm sen ilk 3 aylık döneme dönmüşsün sankiii...umarım en kısa zamanda sıkıntılların azalır gider...

günaydın kızlar hepinize keyifler yerinde umarım...bebek arabası modeli araştırıyorum şöyle bir model buldum travel alacam sanırım...kullanıcı yorumları bulmaya çalışıyorum ama bulamadım gerçi videoda 2013 model diyor ondan yorum yok sanırım..bebek arabası araştıran arkadaşlara benden bir öneri olsun...bide yorumlarınızı merak ediyorum...içinizde bu modelli yakından gören varmı nasıl acaba:44:
KANZ 650 CİFTYÖNLU TIRAVEL SİSTEM BEBEK ARABASI AYHANCOCUK.COM DAN - YouTube
Kanz 650 Çift Yönlü Travel Sistem Bebek Arabası GittiGidiyor'da 64928853

Kizlar gunaydin dun havuzhan a gittim cok guzel seyler vardi.bebek arabasi icin gittim ben concord neo ile graco signture arasinda kaldim telefonda girdigim icin foto ekleyemiyorum.fikir verebilir misiniz.ayrica dalin yikama seti aldim ama knda paraben varms degistiricem sakin almayin

dalinde paraben mi varmış ben granül sabununu aldım ondada mı var paketini attımda bakamıyorum o yüzden şimdi

canım aynen bizde eşimle abi kardeş gibi olduk.eve biliorum bebeğe zarar gelmesin diye yapmak istemio ama bazen eskisi gibi çekici olmadığımı yada daha rahat yapamadığımız için zevk alamadığı için yapmadığını düşünmüyoda değilim.sebep her neyse aramız çok iyi ama iş cinselliğe gelince hadi iyi gecelr moduna giriyo.ben sordum gerçi' beni artık çekici bulmuyomusn?' diye. olurmu öyle şey sadece karnın şişti hala çok sexisin fln diyo..okuyunca gördümki sadece bizde yok o sorun sanırım bütün hamiş arkadaşlarımda var neredeyse

güzel anneler ve melekleri günaydın, hayırlı cumalar
hicri yeni yılımız da mübarek olsun inşallah sağlıklı ve sıhhatli ve de mutlu hayırlı bir yıl olur bizler ve bebişlerimiz için aminnnn
bizde epeydir tembellik yaptık giremedik foruma, anca dün okuduk tüm paylaşımları kızlar
biz bugün işe gidemedik, başımız dönünce cesaret edemedik çıkmaya inşallah geçer hayırlısıyla aminn
öncelikle şeker, nefes darlığı-burun kanaması vs. rahatsızlığı olan annelere çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda şifa bulursunuz aminnnn
kilolarımıza takılan yakınlarımız ya da tanıdıklarımız için maalesef yapacak bişey yok kulaklarımızı tıkamaktan başka, sonuçta herkesin bünyesi farklı o yüzden kimseyi çok takmamak lazım dr.umuz bebişlerimizin ve bizlerin sağlıklı olduğumuzu söylediği sürece sıkıntı yok bence
alışveriş yapan bebişlerine ciciler alan annecikler inşallah sağlıkla kullanır melekleriniz cicilerini hayırlı olsun, odalar da epey tamamlanmış, kısmen arabalar alınmı hepsi hayırlı olsun inşallah aminnnnn
Biz de paşamızın odası için mobilya siparişini verdik hayırlısıyla, hafta sonu da uzun araştırmalarımız sonucu taaa en başından beri istediğimiz ama azıcık pahalı bulduğumuz neo concord arabımızı alacağız kısmetse inşallah, tabi bu kararımızda odamızı planladığımızdan daha az bir bütçe ile almış olmamızın payı büyük, ilk beğendiğimiz odanın fiyatına hem odamızı hem de arabımızı alabiliyoruz kısmetse inşallah
bizim aklımızı bir de duvar kağıdı mı yoksa boya&sticker mı yapsak düşüncesi kurcalıyodu onu da boya&sticker şeklinde karar vererek çözdük, bu çözüme bizi kavuşturan çocuklu arkadaşlarımızdan Allah razı olsun zira bi çok arkadaşımız miniklerin büyüyüp ellerine geçen kalemlerle duvarları boyama sürecinde silinebilen boyaların çok rahat olduğu ama kağıt olursa kağıtları da yırtabildikleri yönünde uyarılar yaptılar biz de yawrucuklar için özel üretilen boyalardan almaya karar verdik, inşallah önümüzdeki hafta sonu da boyasını tamamlayıp mobilyalarımızın teslimini beklemeye başlayacağız, sonra da kıyafetlerimizi ve eşyalarımızı yıkayıp ütüleme ve yerleştirme faslı ki bence en keyifli kısımlardan biri inşallah
sonra daaaa meleğimizin sağlıkla aramıza katılmasını bekleyeceğiz inşallah hayırlısıyla
Allah hepimizin içine sindirsin inşallah, minik prenslerimiz prenseslerimiz sağlıkla sıhhatle mutluluk içinde doğup büyümlerini nasip etsin inşallah rabbim aminnn
süt izniyle ilgili de şu taslak bi yasalaşsa hayırlısıyla, gerçi bazı çok bilen devlet büyüklerimiz "6 ay süt izni kadın istihdamını azaltır" şeklinde gayet mantıksız karşı çıkışlar yaptığı sürece nasıl yasalaşacak bilemiyorum.. zaten bizimkiler hep kötüyü örnek alsınlar oysa Almanya ve bi çok ülkede ücretli doğum izni bir yıldan iki yıla kadar uzayıp üzerine 3000 eur gibi bir doğum ücreti veriyorlar .. bizdeyse 89 tl süt parası veriyorlar sağolsunlar 4 paket bez parası anca.. gerçi buna da şükretmek lazım dimi, Allah beterinden korusun ne diyelim ..
izne ayrılma konusunda da, bizim 32.haftamız aralık başı oluyor kısmetse, ben de mümkünse 37.haftamıza kadar yani ocak ortasına kadar dayanabilirsek erken çıkmak istemiyorum ama babamız, hem havaların soğuyacak olması hem evimizin işe uzak olması ve servis olmayışı hem de giderek ağırlaşmamız sebebi ile hiç değilse aralık sonunda izne ayrılmamız konusunda ısrarlı ama bakalım yawrumuz hangimize müsade edecek
oyyyy ne uzun yazmışız yahu, helal edin kızlar yorduk sizi ama özlemişiz sizi napalımmmm

canım tek elle açılıp kapanması çok güzel, hatta diğer iç içe oturtulan travel sistemlere göre ana kucağını taktığında araba ile dip dibe olmaması da gayet iyiymiş, yalnız tekerleklerin dönmesi için illa aşağıdan ayarlamak gerekiyosa dönüşler filan işkence haline gelir sanki... piyasada görmedim hiç, nette de dediğin gibi yorum bulamadım.. fiyatı nasılmış peki canım ??

biz en başından beri concordcuyuz canım

Selam kızlar çalışmayan annelerede süt parası veriliyormu aylık sonuçta babamız çalışıyor ssk lı olarak.

Canım sen az çok tahmin edersin erkeklerde yüz güzelleşiyor cildin pürüzsüz oluyor çok şükür benim cildim pürüzsüz makyaj yapınca birde erkekmi diyorlar karnım yayılmadı sivri öne doğru geliyor ve kalçam büyümedi hiç. Kızdada bazı anneler yüz ifadesi değişiyor yüz maskesi oluşan oluyor popo genişliyor karında yayılıyor az çok tahmin edersin belki sence ne? :)

oo sen baya bilgiliymişsin bu konuda. benim nelere dikkat etmem gerektiği konusunda çok bilgim yok açıkçası eşim çift yönlü ve çift tekerlekli olsun diyor bende onlara dikkat ediyorum sadece araştırırken...tekerlek dönmesi diğer arabalarda nasıl bilmiyorum hiç bununda videosundan baya bilgilendim fiyatıda çok uygun geldi gittigidiyorda 380 başka sitelere bakmadım fiyata şuan sadece model araştırıyorum sonra sıra fiyata gelecek...sende mobilya araba biçok şeyi halletmiş karar vermiş sayılırsın güle güle sağlıklıkla kullanın inş

BEBEK YA DA ÇOCUK ODASI HAZIRLARKEN
BİLİNMESİ GEREKEN TÜM AYRINTILAR

Bebek doğmadan odasını hazırlamak, birçok yeni eşya ve mobilya almak anne ve babayı çok heyecanlandırır.

Ebeveyn, bebek odası için çeşitli araştırmalar yapıp, tecrübeli ailelerden fikirler alırlar. Ama ne yazık ki çoğu zaman, belki de bebeğin hiçbir zaman kullanmayacağı bir sürü eşyayla oda doldurulur. Oysa odasını gereksiz eşyalarla, uyumsuz renklerle doldurmak, hem sizin hem de minik bebeğiniz için yorucu olabilir. Çünkü bebek odası hazırlarken, her adımınızı iki temel hedefi düşünerek atmalısınız: Güvenlik ve rahatlık...

Bebeğinize oda hazırlığı yaparken, odanın her yeri bordürler, örtüler, perdeler, araba, çiçek ya da ayıcık desenleri ile dolmaya başlarsa, hem sizin için hem de minik bebeğiniz için çok yorucu olabilir! Odanın temasını oluşturan desenleri, ahenk oluşturacak şekilde tekrarlamaya özen gösterin. Bir bebek odası hazırlarken her adımda güvenlik ve rahatlığı hatırlayın.

Tahta Değil Parke Zemin

Her şeyden önce kullanılan malzemeler, sağlıklı ve özellikle temizlenmesi kolay olarak seçilmeli. Yer döşemesinde tahta, çok kir tuttuğu ve de temizliği zor olduğu için tercih edilmeyen bir döşeme türüdür.

Çok sık tercih edilen bir yöntem olan yere halı serilmesi de bebek ve çocuklar için bazı sakıncalar doğurabilir. Çünkü halı, toz ve mikroorganizmaların yuvası haline dönüşerek, mikrobik ve alerjik sorunlara yol açabilir. Ayrıca halı ve halı türü malzemeler, odadaki nemi emdiği için, alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebilir. İdeal olan yıkanması ya da silinmesi kolay (örneğin laminant, parke) döşeme türlerini kullanmaktır.

Metal Uykusunu Kaçırır

Yapılan araştırmalar, metal malzemelerin manyetik alan üreterek, insan organizmasını olumsuz yönde etkilediğini ortaya koymuştur. Metal, bebeğin de kendisini yorgun hissetmesine ve buna bağlı olarak uyku düzensizliklerine neden olabiliyor. Bu nedenle, bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurulmamalı.

Bebeğin odasındaki mobilyaların, ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat, toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar olmamasına da özen gösterin. Mobilyayı alırken, boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat edin. Ünlü bir mimarın şu sözünü unutmayın, 'Az çoktur!'

Kuzeyde, Pencereli Bir Oda

Yapılan araştırmaların ışığında, ideal bir bebek odasının 12–15 metrekare ve en az 1 penceresi olması öneriliyor. İçeri güneş girmeyen ve hava değişimi olmayan odalar, bebeğin sağlığı için uygun değildir.

Aynı zamanda odanın evin kuzey-doğusunda ya da kuzey-batısında olması da öneriler arasında yer alıyor. Böylece, oda, günün en ferah saatlerinde (güneş doğarken ve batarken) güneş görebilir. Evin güney kısmında bulunan odalar, özellikle yaz aylarında, evin en sıcak bölümü olması nedeniyle, çocuk odası olarak pek tavsiye edilmiyor.

Beyaz Işıklı Küçük Avize

Odanın ışıklandırılmasına da çok dikkat edin, öncelikle hava alan ve güneş ışığı giren bir oda olmalı. Her ne kadar uygulaması zor olsa da, evdeki ışık kaynaklarının odanın tam ortasında bulunmaması ve ışığın tavan ya da duvarlar vasıtasıyla yansımaması gerekir. Avizeden çıkan ışık çok kuvvetli olmamalı, avize ufak olmalı, beyaz ya da sarı ışık seçilmeli. Gece için de, az ışık veren gece lambaları tercih edilmeli.

Pastel Renkler Sakinleştirir

Çoğu bebek odasında kullanılan pastel renkler, en ideal olanlarıdır. Mavi ve yeşil gibi soğuk renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir, aynı zamanda sinekleri de uzak tutar. Koyu renk boyalar, odayı küçük gösterir. Açık renkler ise odaya ferahlık verir. Karbeyaz renk, bebek odaları için tavsiye edilmiyor. Karbeyaz renk, odaya rahatlatıcı olmayan bir hava vermekle beraber, hastane odası gibi bir izlenim de bırakabiliyor. Bebeğin odasında fildişi ve buz rengi ya da opak renkler rahatlıkla kullanılabilir. Kırmızı renk, hayli dikkat çekicidir, birkaç eşyada kullanarak odaya canlılık katabilirsiniz.

Bebeğiniz Büyüyünce Oyuncaklar Kutulara

Odanın dekorasyonunu yaparken, çocuğunuzun boyunu ve özelliklerini dikkate alın. Tüm hayatı, onun göz ve ulaşım seviyesine göre kurun. Kullanacağınız sistemin çocuğunuzun kullanımına uygun olmasına özen gösterin, oyuncak kutusuna bir yerlere çıkmadan erişim imkanı olması, mekanizmalarının yaşına uygun olması vb. Kullanacağı çekmeceleri ya da rafta duran kutuları, içlerini görebilecek yükseklikte tasarlayın. Düzenleme yaparken aşağıdan başlayın. Sık kullanılan oyuncakları alt seviyelere, daha görsel ve az kullanılanları üst seviyelere yerleştirin. Çeşitlendirin: Tek tip oyuncak depolaması yapmak zorunda değilsiniz! Aynı konsept içinde bir oyuncak sandığı ve tavandan sarkan bir sepet kullanabilirsiniz. Açık raflar yerine, içi doldurulacak kutuları tercih edin. Bu kutuların büyüklüğünü çocuğunuzun taşıma kapasitesine uygun seçin.

Raflar Özel Dikkat İster

Raf kullanacaksanız yanları kapalı olmalı, aksi takdirde bir kitap alırken hepsi devrilir! Ancak bir araba serisi ya da hayvanlar dizisi gibi oyuncakların, kutuda değil, alçak bir rafta sergileneceğini de unutmayın. Güvenliğe dikkat! Unutmayın, bir çocuk, çok sevdiği oyuncağını yukarılardaki bir rafta görürse, onu almak için birçok tehlikeli yola başvurmaktan çekinmeyecektir. Bu nedenle rafları çocuğunuzun boyunu göz önüne alarak alçak planlamak, muhtemel kazaları baştan önler. Sınıflayın ve etiketleyin! Oyuncakları sınıflayın ve bu sınıflamaları çocuğunuza öğretin. Okul öncesi çocuklar için oyuncak kutularını farklı renklerdeki etiketlerle işaretleyin. Oyuncakları kaldırmak da eğlenceli bir oyuna dönüşsün. Dönüşüm yapın! Çocuğunuzun oyuncaklarının tamamını kullanımına sunmayın. Belli aralıklarla bazılarını dolapların üst ve az kullanılan raflarına ve depo odası gibi yerlere kaldırıp, diğerlerini yeniden ortaya çıkarın. Bu yolla oyuncak için ayırdığınız bütçenin de düştüğünü göreceksiniz. Değişiklik yapın! Minik ellerde saatlerce kurcalanan arabaların, bebeklerin ve müzik aletlerinin belli bir süre sonra tanınmaz hale geldiğini göreceksiniz. Kutularda biriken araba tekerlekleri, hangi bebeğe ait olduğu belli olmayan çantalar, birtakım kapaklar... Eğer bunları orijinal halinde kullanamayacaksanız değiştirin, kolaj çalışmaları yapın ya da biraz hayal gücü ile artık malzemeleri kullanarak örneğin kartondan bir araba yapın!

Bir Tema Belirleyin

Çocuğunuzu sürece ortak edin! Kutu satın alırken şeklini ya da rengini seçmesine izin verin. Oyuncakları birlikte düzenleyin, düzene sahip çıkmasını teşvik edin. Hatta bir tema belirleyin, odada belli yerlerde ve oyuncak sepetinde bu temayı ya da karakteri kullanın.

Oyuncak kutularının belki de en fonksiyonel olanı, depolama işlevini yerine getirmekle beraber, başka bir işe de yarayıp hatta odanın atmosferine katkıda bulunanlarıdır. Dolayısıyla tabure ve masa olup içi oyuncak depolayabilen ya da üstü oyun alanı, altı çekmece olan üniteler, kullanışlı olduğu gibi çocuğunuzun ilgisini de çeker.

Güvenlik Tedbirleri

Evdeki tüm prizlere koruyucu kapak takılmalı. ÇARPILABİLİR.

Ev içinde döşeli bütün elektrik kabloları ve her türlü cihazın kabloları gizlenmeli ya da bebeğin ulaşamayacağı şekilde tedbir alınmalı. ÇARPILABİLİR.

Tüm pencerelere parmaklık ya da kilit takılmalı. PENCEREDEN DÜŞEBİLİR.

Radyatörlere koruyucu takılmalı. KAFASINI ÇARPABİLİR.

Dubleks evlerde katlar arasındaki merdivenin üstüne ve altına birer kapı takılmalı. DÜŞEBİLİR.

Bebeğin üzerine tırmanabileceği eşyalar, pencere kenarından uzaklaştırılmalı. PENCEREDEN DÜŞEBİLİR.

Eğer evde cam kapılar varsa, kırılmaz kapılarla değiştirilmeli. KIRIP YARALANABİLİR.

Mümkünse, kapılardaki bebeğin kilitleyebileceği kapı kilitleri kaldırılmalı. KENDİNİ BİR YERE KİLİTLEYEBİLİR.

Bebeğin karyolası, herhangi bir şeye ulaşamayacağı bir yere yerleştirilmeli.Yatağı üzerinde, uyku süresi hariç, yastık ya da yorgan bulundurulmamalı. BOĞULABİLİR YA DA AŞIRI TERLEYEBİLİR.

Karyola kenarları, bebeğin ayağa kalktığında aşamayacağı yükseklikte olmalı.

Karyola çubuklarının arası çok fazla geniş olmamalı, bebeğin kafası geçmemeli. SIKIŞIP BOĞULABİLİR.

Karyola içinde, üzerine basamak gibi basıp yükselebileceği yastık, oyuncak vs. malzeme bulundurulmamalı.

Bebeğin parmaklarının ya da elinin takılabileceği, dantelli ya da diğer çeşit yatak örtüleri ve battaniyeler kullanılmamalı.

Günaydın kızlar :)
Bu haftada bitti :) Kuzulara kavuşmaya az kalıyor artık :)

tamam hemen bir liste hazırlıyorum o zaman :82::124:

Bekliyorum kuzum liseteyi :))

Hoşgeldin canım:) Nazlı bir bebek olacak desene.Sağlıkla gelsin kuzucuğun

Graco ilk istediğimiz arabaydı ama havuzlu handa inceledikten sonra biz beğenmedik kullanılan kumaş hoşumuza gitmedi.Concord neoyu tercih ederim bu sebeple :)

Uzun uzun yazmışsın ne de güzel.Keyifle okudum canım.Herşeyi belirlemişsin ne güzel.KEyifli işler bunlar :)) Kuzucuğun herşeyini sağlıkla kullansın inşallah.
Dediğin gibi biz doğurmadan şu yasa çıksada bi rahatlasak Bende doğum öncesi izin kullanmayı düşünmüyorum, ama dediğin gibi şartlar ne olur bakalım:)

Selam kızlar çalışmayan annelerede süt parası veriliyormu aylık sonuçta babamız çalışıyor ssk lı olarak.

Eşlerden biri ssklıysa alabiliyor canım.89tl gibi bişeydi.

sevgili pıtırcık ben ilk kızımda izne cuma akşamı çıktım ve önümde 3 haftam var oh derken salı gecesi suyum geldi çarşamba da doğum yaptım:) 37+3 falandı henüz bence 37.haftaya kadar çalışma derim yani

evet canım 89 tl veriliyor, neye yetecekse artık, şaka gibi..

aminn canım inşallah kuzucuklarımız sağlıkla neşe içinde büyürler cicileriyle ve bizlerle aminnn
bizim ilk bakmaya başladığımız şey bebek arabası oldu ona rağmen ancak karar verebildik, tekerlekler genelde 360 derece dönüyo olması lazım ama senin verdiğin linte adam döndürmek için eğilip bi ayar yaptı sanki o ilgimi çekti canım.. onun dışında eğer ana kucağı da dahil fiyat dediğin gibiyse fiyat performans açısından gayet kullanışlı gibi görünüyor ama yine de gidip bi gözle görüp ağırlığına kullanış kolaylığına bakmak iyi olur tatlım imkan varsa.. inşallah sizde karar verebilirsiniz bian evvel çünkü gerçekten insan rahatlıyo karar verince
aaa kamikazecim buarada yarın kısmetse inşallah senin bilgilendirdiğin mustela ile hamilelik seminerine gideceğiz, teşekkür ederiz tekrar bilgilendirdiğin için
öğrendiklerimi not alacağım burdan da paylaşırım inşallah
kızlar gelen var mı yarın pendik bölge hastanesinde 13-17 arası doğan cüceloğlu ve ayşe öner birlikte

teşekkür ederiz aydınlattın bizi güselimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…