kızlar selam,
3 gundur bas agrısı cekiyorum. benim gibi olan var mı?
Sağol canım ya evet iyiyim şu an çünkü sağ tarafım pır pır pır atıyor sürekli=)sanırım kendisi o taraflarda bir yerlerde,bunun da bir açıklamasını bulamadım ama hamilelikten sonra oluştu,var olduğunu gösteriyor sanırım:44: Bir ara gittiğimde doktorumdan bilimsel bir açıklama isteyeyim=)sizde yok mu böyle bir şey?bir yatıp baksanıza karnınızın bir tarafı inip inip kalkmıyor mu hızlıca?
ayyy işte benim yaşadığımı yaşayan birisi daha , bende geçenlerde farkettim karnımın pıt pıt attığını ,eşime anlattım benım karnım atıyo dıye ınanmadı sonra bi baktı aaa evet atıyo dedi :) doktoruna sorunca bana da haber ver:) benim kontrolüme daha 3 hfta var çünkü
Sağol canım ya evet iyiyim şu an çünkü sağ tarafım pır pır pır atıyor sürekli=)sanırım kendisi o taraflarda bir yerlerde,bunun da bir açıklamasını bulamadım ama hamilelikten sonra oluştu,var olduğunu gösteriyor sanırım:44: Bir ara gittiğimde doktorumdan bilimsel bir açıklama isteyeyim=)sizde yok mu böyle bir şey?bir yatıp baksanıza karnınızın bir tarafı inip inip kalkmıyor mu hızlıca?
ayyy işte benim yaşadığımı yaşayan birisi daha , bende geçenlerde farkettim karnımın pıt pıt attığını ,eşime anlattım benım karnım atıyo dıye ınanmadı sonra bi baktı aaa evet atıyo dedi :) doktoruna sorunca bana da haber ver:) benim kontrolüme daha 3 hfta var çünkü
ben de ben de:):) Ben eşime anneme diyorum bana gülüyolar daha erken diyolar ama karnımda kıpraşmalar oluyor ara sıra,damar atar gibi:)
kızlar selam,
Günaydın, ben de bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum ağlayasım var işyerinde olduğum için de robot gibiyim kendimi tutuyorum.
Kızlar bir sorum olacak sizin doktorlarınız denize girmenizle ilgili bir uyarıda bulundu mu? Biz 2 günlük haftasonu kaçamağı yaptık eşimle çok da güzel geçti ama dün dönmemize yakın ben bayıldım. Hastaneye acile gittik tansiyonum vs normal dedi.Hamile olduğum için bişe de yapamadı. Dün o kadar ağladımki sinirlerim bozuldu. Ya kuzumum kalbi durduysa benim yüzümden bişe olduysa diye içim içimi yiyiyo. Halbuki doktorum da yüzme iyi gelir hiçbir zararı olmaz demişti. İnşaallah öledir. Güneşten sıcaktan bile bayılmış olsam bebeğim etkilendi mi aklım hep orda. Bugün iş çıkışı gidicem doktora,dua edin bana olur mu kötü hisler var içimde
kızlar selam,
KIZLAR MERHABA. ŞUBAT ANNE ADAYLARININ BİR KISMI DA BURADAYMIŞ DEMEK. BİLMİYORDUM.
BİZ UZUN SÜREDİR "Anneler Kulübü" ana kategorisinde "Şubat Anneleri" forumunda "2013 Şubat Anneleri...." konusundaYIZ. BAYAĞI BİR KALABALIĞIZ VE 500 KÜSÜR SAYFAMIZ OLDU. KONUYU DEVRALAN ARKADAŞ DA BİZİM BİR LİSTEMİZİ OLUŞTURDU BEBİŞLERİMİZİN BİLGİLERİYLE BİRLİKTE. BAŞKA BİR ARKADAŞ BİLGİLERİMİZE GÖRE CİNSİYET TAHMİNİ FALAN YAPIYO. :13: ÇOK EĞLENCELİ OLUYO HEPİMİZ SIRALIYIZ ORDA TAHMİNİ DOĞUM GÜNÜNE GÖRE. PAYLAŞIP EĞLENİYORUZ YANİ. 100 KİŞİ CİVARINDAYIZ SANIRIM. SİZ DE GELİN SİZLERİ DE TANIYALIM???
neyse ben çıktım tansiyon düşüklüğüm başladı yatmam gerek sonra görüşürz bayanlar
ben de ben de:):) Ben eşime anneme diyorum bana gülüyolar daha erken diyolar ama karnımda kıpraşmalar oluyor ara sıra,damar atar gibi:)
Evettt nihayet yalnız değilimmBaşka bir başlıkta okuduğuma göre keseye kan pompalanıyormuş,bu hareketler onun belirtisiymiş.Diğer gayri-resmi bir açıklamaya göre de erkek bebekler çabuk canlanıyormuş,40 günlük bir sürede,özellikle de sağ tarafta oluyormuş.Bakalım yaşayıp görücez ama her iki açıklama da benim aklıma yattı
Kızlaar bir şey sorayım sizee
bu saç boyama olayından fazlasıyla muzdaribim,dibim geldi ama tehlikeliymiş ilk 3 ayda sanırım,böyle bakımsız gezmek de hiç hoşuma gitmiyor,bilsem kuzumun geleceğini önceden alırdım önlemi,hazırlıksız yakalandım
Var mıdır acaba bildiğiniz alternatif bir çözüm?Yoksa en fazla bayrama kadar bekleyip bayramda bakıcam çaresine:108:
Canım doktorların bazıları zararsız diyor bazıları da tam tersi. Ben boya kullanmıyorum ama annemin saçını önceleri boyardım kokusunu almamak için o işi de bıraktım. Yine de temkinli olmak lazım,kimyasal içeriyor sonuçta ama yine de yanlış bilgi olmasın doktoruna sor istersen.
Gebelikte yenmesi ve içilmesi önerilen faydalı besinler nelerdir?
- Meyve, sebze bol tüketilmelidir.
- Süt veya yoğurt hergün tüketilmelidir.
- Haftada 1-2 gün balık tüketilesi önerilir.
- Tavuk eti ve kırmızı et tüketilmesi faydalıdır.
- Kahve ve çay aşırı olmayacak şekilde tüketilebilir.
- Taze meyve suyu tüketimesi faydalıdır.
- Bol su içilmesi gebelik boyunca önerilir.- Maden suyu içilebilir.
- Ihlamur, nane, kuşburnu, limon, adaçayı, papatya gibi bitki çayları da içilebilir.
- Kola, gazoz v.b az miktarda içilebilir.
- Maden suyu (soda) içilmesinde sakınca yoktur ancak şart değildir.
- Salata tüketilmesi faydalıdır.
- Dondurma tüketilebilir, süt içerdiği için tatlılar arasında en faydalılardan birisidir.
- Turşu yemek zararlı değildir. (Özellikle aşerme görülen hamileler isterler.)
- Ekmek aşırı olmayacak şekilde tüketilmelidir.
Gebelikte neleri tüketirken dikkat etmek gerekir? Neler Zararlıdır?
- Çikolata, pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar fazla tüketilmemelidir.
- Hamur işi, fastfood türü hamburger, pizza v.b fazla tüketilmemelidir.
- Kuruyemişler aşırı kalorili oldukları için fazla tüketilmemelidir.
- Tatlandırıcı ve light, diet türü yiyecekler tüketilmemelidir.
- Sigara asla (günde 1-2 tane bile) içilmemelidir.
- Alkol az miktarda dahi olsa alınmamalıdır.
- Çiğ köfte, çiğ et ve iyi pişmemiş sucuk v.b yenilmemelidir.
- İyi pişmemiş yumurta ve mayonezli yiyecekler yenilmemelidir.
- Pastörize edilmemiş süt asla içilmemelidir.
- Cips, bisküvi gibi aşırı kalorili yiyecekler çok nadir alınmalıdır
Kızlar düşünsenize 7-8 aylık olmuş bebiklerimiz, burada hastane çantamıza neler koyacağımızı konuşuyoruz ya da bebeklerin tekmelereini anlatıyoruz,odasını elbiselerini anlatıyoruz. Off Off ne güzel hayaller,inşallah o günler de gelecek...
Evet kokusu da zararlı canım,doktordan alacağım cevabı bildiğim için hiç yeltenmiyorum=)
Şimdi bu hazır kutu sütler uht sanırım,zararlı mı oluyor?Gerçi ben hiç süt tüketemiyorum bu ara midem almıyor.
Ne güzel olur,inşallah görürürüz o günleri deben daha o kadar uzağı hayal edemiyorum,bebeğin belirginleşmeye başladığı cinsiyetinin belli olacağı zamanlarda henüz hayal dünyam=)
Bu arada ben çıkıp kitap okuyayım biraz,CeYz doktora gittikten sonra bize de haber vermeyi unutmaa...
canım süt olarak marketlerden laktozsun süt alabilirsin hamileler genelde onu içiyor. Gaz vs yapmadığı sinidirimi kolay olduğu için. Ya da az yağlı süt olabilir. Ben laktozsuz olanı içiyorum daha doğrusu içmeye çalışıyorum. Balıkla sütten tiksindim de.
ben hiç bir şekilde süt içemiyorum, yanında kek vs de denedim ama midem almıyor. Üzülüyorum da ama napim. Onun yerine ayran içmeye çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?