Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kızlar selam,
3 gundur bas agrısı cekiyorum. benim gibi olan var mı?

ben 5-6-7 haftalarda cok bas agrisi cektim migde bulantim yada baska bir sikintim yok ama bebekten haberdar olmadigim icin iyi beslenmiyordum istahim yoktu hep uyuyordun o donemde. yeni yeni agrimamaya basladi bebekle degilde beslenme halsizlik ve duzensizlikle ilgili oldugunu dusundum kendim icin

neyse ben çıktım tansiyon düşüklüğüm başladı yatmam gerek sonra görüşürz bayanlar

kızlar selam,

geçmiş olsun seni en iyi ben anlarım herhalde geçen gün benimde öyle oldu burada da paylaşmıştım. benim migrenim var.acile gittim ama bişi yapamıyolar tansiyonumda 9a4 tü o yüzden serum verdiler...çok sıcak kızlar dikkat edin kendinize bende tansiyon aleti siparişi verdim artık evde sürekli takip edecem. bugün dr.a gittim magnezyum eksikliği migren ataklarını arttırabilir dedi ve magnezyum tablet verdi. folik asidi kesiyorum onun yerine demir+folik asit içeren bir ilaca başlıyorum...dr.un yanına girmeden önce baya gerildim karnıma kramplar girdi heyecandançok merak ediyorum sağlığı yerindemi herşey yolundamı..şimdilik herşey yolunda çok şükür ve çok hareketli eller kollar sürekli hareket halinde...hatta girerken keşke çikolata yeseydim dedim ama hiç gerek kalmadı maşallah
2li testi de yaptıracam sanırım dr. o konuda beni rahatlattı biraz. ikili daha iyi sonuç veriyor 3lüye göre dedi..ikiliyi yaptırmamı tavsiye etti. ayrıca Allah korusun sonuç olumsuz çıkarsa amniosentez, sıvı alma gibi yöntemlerle sonuç destekleniyormuş...ben bu konuda güvensizlik yaşıyordum açıkçası..
ama bir şeye moralimi bozuldu bebeğimin sadece 2 tane ultrason görüntüsü vardı elimde...onları da hasteneden çıkınca arabada dosyayla bırakıp bankaya girdim. geldiğimde ultrason görüntüleri sıcaktan kapkara olmuş(10 dak içinde) hiç bişi belli değil (bura 55 derece) sıcağa dayanamadı ultrason görüntüleri

canım sende içini rahat tut bişi olmamıştır. ben bi doğum belgeseli izlemiştim kadın sürekli yüzüyodu.yunuslara eğitmenlik yapıyodu. onun bi etkisi olmamıştır bence. ama bünyemiz biraz zayıflıyo bu dönemlerde çabuk yoruluyoruz e bi de sıcak olunca normal cnm dert etme...

bide ben 1 ay sonra şırnak ankara yolculuk yapacam arabayla.dr bunun içinde ara ara durup yürü sürekli hareketsiz kalma dedi eğer uzun yolculuk yapacak olanlarınızda varsa sizde buna dikkat edin

Canım sıkma canını yüzmeden birşey olmaz. Ben dün tatilden yeni geldim. 1 hafta boyunca denizle iç içeydik. İstanbul-Ayvalık arası yolculuk yaptım. Doktorumdan izin aldım. Küçük bir tatil turu yaptık. Tekirdağ, Assos, Akçay, Ayvalık. Hepsinde de konakladık. Üstelik bir dakika yerimizde durmadık, çevre yerleri de gezdik. 1 haftada 1300 km yol kattettik. Allaha şükürler olsun birşey olmadı. Sıcaktan olmuş olabilir. Benim başımda sürekli şapkam vardı, hatta denizde iken bile. Bol su içtim ve öğle saatlerinde güneşe çıkmamaya özen gösterdim.

Ama işte kurt düşünce düşüyor. Bir rahatsızlığım olmamasına rağmen, 2 sonraki doktor kontrolümü iple çekiyorum.

kızlar selam,

Kesinlikle zor bir durum.Doktor vermidon ya da parol kullanabileceğimi söyledi ama ilaç kullanmayı tercih etmiyorum.
Sana da çok geçmiş olsun.En kısa zamanda sonlanır inşallah.

Genel topik evet oldukça kalabalık.Ama sürekli bir sorun çıkıyor, zaten çok kalabalığa gerek olduğunuda düşünmüyorum.Ocak ve mart annelerine de gittim bizde olan hiç bir sıkıntı yoktu ve sıcacıklardı.Ama o topikte ne yazıkki yok öyle bişey.

neyse ben çıktım tansiyon düşüklüğüm başladı yatmam gerek sonra görüşürz bayanlar

İyi dinlenmeler canımm

Son düzenleme:

Kızlaar bir şey sorayım sizee
bu saç boyama olayından fazlasıyla muzdaribim,dibim geldi ama tehlikeliymiş ilk 3 ayda sanırım,böyle bakımsız gezmek de hiç hoşuma gitmiyor,bilsem kuzumun geleceğini önceden alırdım önlemi,hazırlıksız yakalandım
Var mıdır acaba bildiğiniz alternatif bir çözüm?Yoksa en fazla bayrama kadar bekleyip bayramda bakıcam çaresine:108:

Canım doktorların bazıları zararsız diyor bazıları da tam tersi. Ben boya kullanmıyorum ama annemin saçını önceleri boyardım kokusunu almamak için o işi de bıraktım. Yine de temkinli olmak lazım,kimyasal içeriyor sonuçta ama yine de yanlış bilgi olmasın doktoruna sor istersen.

Gebelikte yenmesi ve içilmesi önerilen faydalı besinler nelerdir?
- Meyve, sebze bol tüketilmelidir.
- Süt veya yoğurt hergün tüketilmelidir.
- Haftada 1-2 gün balık tüketilesi önerilir.
- Tavuk eti ve kırmızı et tüketilmesi faydalıdır.
- Kahve ve çay aşırı olmayacak şekilde tüketilebilir.
- Taze meyve suyu tüketimesi faydalıdır.
- Bol su içilmesi gebelik boyunca önerilir.- Maden suyu içilebilir.
- Ihlamur, nane, kuşburnu, limon, adaçayı, papatya gibi bitki çayları da içilebilir.
- Kola, gazoz v.b az miktarda içilebilir.
- Maden suyu (soda) içilmesinde sakınca yoktur ancak şart değildir.
- Salata tüketilmesi faydalıdır.
- Dondurma tüketilebilir, süt içerdiği için tatlılar arasında en faydalılardan birisidir.
- Turşu yemek zararlı değildir. (Özellikle aşerme görülen hamileler isterler.)
- Ekmek aşırı olmayacak şekilde tüketilmelidir.

Gebelikte neleri tüketirken dikkat etmek gerekir? Neler Zararlıdır?
- Çikolata, pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar fazla tüketilmemelidir.
- Hamur işi, fastfood türü hamburger, pizza v.b fazla tüketilmemelidir.
- Kuruyemişler aşırı kalorili oldukları için fazla tüketilmemelidir.
- Tatlandırıcı ve light, diet türü yiyecekler tüketilmemelidir.
- Sigara asla (günde 1-2 tane bile) içilmemelidir.
- Alkol az miktarda dahi olsa alınmamalıdır.
- Çiğ köfte, çiğ et ve iyi pişmemiş sucuk v.b yenilmemelidir.
- İyi pişmemiş yumurta ve mayonezli yiyecekler yenilmemelidir.
- Pastörize edilmemiş süt asla içilmemelidir.
- Cips, bisküvi gibi aşırı kalorili yiyecekler çok nadir alınmalıdır

Kızlar düşünsenize 7-8 aylık olmuş bebiklerimiz, burada hastane çantamıza neler koyacağımızı konuşuyoruz ya da bebeklerin tekmelereini anlatıyoruz,odasını elbiselerini anlatıyoruz. Off Off ne güzel hayaller,inşallah o günler de gelecek...

Evet kokusu da zararlı canım,doktordan alacağım cevabı bildiğim için hiç yeltenmiyorum=)

Şimdi bu hazır kutu sütler uht sanırım,zararlı mı oluyor?Gerçi ben hiç süt tüketemiyorum bu ara midem almıyor.

Ne güzel olur,inşallah görürürüz o günleri deben daha o kadar uzağı hayal edemiyorum,bebeğin belirginleşmeye başladığı cinsiyetinin belli olacağı zamanlarda henüz hayal dünyam=)
Bu arada ben çıkıp kitap okuyayım biraz,CeYz doktora gittikten sonra bize de haber vermeyi unutmaa...

acı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr :120:

canım süt olarak marketlerden laktozsun süt alabilirsin hamileler genelde onu içiyor. Gaz vs yapmadığı sinidirimi kolay olduğu için. Ya da az yağlı süt olabilir. Ben laktozsuz olanı içiyorum daha doğrusu içmeye çalışıyorum. Balıkla sütten tiksindim de.

canım bugün doktora gidecektim korktuğum için ama karnımda pıt pıtlar oluyor. Kuzum iyi sanki yaa:) Allahın izniyle siz de rahatlattınız beni. Denizden değil de sıcaktan bayıldım dün galiba

kızlar merhaba bende Şubat annesi olacağım inşallah Allahın izniyle sizi gördüğüme çok sevindim artık buradayım inşallah Allahım hepinizin bebeğini kucağına almayı nasip etsin ( aminnn)

ben hiç bir şekilde süt içemiyorum, yanında kek vs de denedim ama midem almıyor. Üzülüyorum da ama napim. Onun yerine ayran içmeye çalışıyorum.

ben hiç bir şekilde süt içemiyorum, yanında kek vs de denedim ama midem almıyor. Üzülüyorum da ama napim. Onun yerine ayran içmeye çalışıyorum.

ben de çok sevdiğim halde şu aralar pek içemiyorum sütü onun yerine hergün yoğurt yiyorum kefirle mayalayarak probiyotik yoğurt yaptım üstelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…