Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

aslinda krem verseydi fitilden daha mi iyi olurdu sanki zararsiz bitkisel oyle tam tedavi etmeyem sadece kasintisini alip rahatlatan kremler var bi sefer hamile olabilirim diye supelendigim icin onu kullannami onermisti eczaci bir arkadas hamilelik kategorisi c yani dr gerekli gormedikce kullanilmamasi gerekir tedavi edici degilde sadece kasintiyi gidermek icin dis tarafa surulecek bir krem arastir bence hatta arastir ve dr a danis ne olur ne olmaz kendi basimiza hareket etmememiz lazim

tek bi farklilik dikkatimi cekti adacayi hamilelikte kullanilmamasi gerekenlerin arasinda olmali oyle okumustum ve buraya gelirken aktarda uyarmisti hamile bayanlara icirmeyin dusuge sebep olabiliyormus esim yeni cocugunu kaybetti demisti. adacayi ve maydanoz (az kullanildiginda bi sorun olacagini sanmiyorum) bunlar adet sokturucu olarak kullanilirya genelde adet sirasinda rahatlamak kanin rahat gelmesi icin maydonoz suyu falan kaynatilir icilir benim arkadaslarim cok kullanirlardi. ve tedavi ile cocuk sahibi olan kuzenimim dr maydanoz adacayi kullanma diye uyarmis. arastirirken bu dr sitesindede soyle bisey okumustum `gulben ergenin maydanozu cok sevdigi ve gunde yarim demet yedigini tv de goren bir tip ogrencisi onun ilk cocugunun dusmus oldugunu ve sebebinin cok maydanoz yemesi olabilecegini dusunup gulben ergenin sahsi mail adresine bilgilendirme icerikli bir mail attigi icin ogrencisiyle gururduydugundan falan bahsediyordu. sizde arastirin tabi... birde gecenlerde ciger pisirdim konsum hamileyken bana yedirmediler iyi degilmis sebebini bilmiyorum dedi. annemlere sordum bilmiyoruz biz yerdik ama sen yinede az ye canin cok cekmediyse yeme bi bak netten dediler.arastirdim yurtdicinda bazi ulkelerde yasakli yiyecekler arasinda yer aliyor sebebinide soyle buldum cigerde a vitamini varmis fazla miktarda a vitamininin fazlasinin bebek uzerinde olumsuz etkileri olabiliyormus bazi siteler cok fazla abartmamak sartiyla az miktarlarda ve sik olmamak sartiyla yenilebilir diyor. gerci ben hamileyken yerdim diyip simdi bebeklerini seven arkadaslarimda var... yerken bize ve bebege faydali olacagini dusunerek hic birseyi fazla abartmadan yersek sorun yok bence ama yinede ben illaki arastiriyorum aklimin bi kosesinde kalsin diye elimde degil... zaten ilac dr hastalik bu konularda titizdim endonezyaya geldigimden beri iice gorev belledim. hicbir dr verdigi hicbir ilaci veya teshisi arastirip aklima yatmadan kullanmiyor yada uygulamiyorum ama trdeykende cok cektim drlardan yanlis teshis yanlis ilaclar Allah kimseyi hastahanelere drlara muhtac hale getirmesin isinin eri olan drlada denk getirsin... insallah...

birde ben sunu anlayamadim pastorize edilmemis sutten yapilan peynirler yenilmemeliymis. hangi peynirler onlar. ben labne ve krem peynir seviyorum zaten burada bi tek onlar var simdi bunlar yenilebiliyormu yada yenilemeyen peynir hangisi?

ayyy amiin insallah canim hayirlisiyla amiiinnnn :))

Canimm Allah sabirlar versin insallah, insan ne diyecegini bilemiyor ama hayirda serde Allahtan, tevekkulu birakmamak lazim ne kadar zor olsada.. insallah guzel Allahim hayirli zamanda saglikli sihhatli bir bebis nasib eder sana ve esine canimm

çok sağol bitanem

gecmis olsun. daha hayirli bir zamanda saglikli bir bebek nasib etsin rabbim. onada bir isim verin obur dunyada insallah o sizin kurtariciniz olacaktir.

sağol canım. ağlattın beni. 15 gün sonra patoloji raporu gelicek. o zaman cinsiyetinibilirler mi acaba.

bende bebeğimi kaybettim kızlar allah sizinkilere ömür versin 3 gün önce kalbi durmuş ne yapalım verende Allah alanda

Canım ben bu yazıyı sağlık sitesinde okudum kopyaladım. Adaçayını duymadım ama maydanozun hamileliğe yaramadığını duymuştum.

bende bebeğimi kaybettim kızlar allah sizinkilere ömür versin 3 gün önce kalbi durmuş ne yapalım verende Allah alanda

Canım çok üzüldüm Allah sabırlar versin sana ve eşine. söylecek bişe bulamıyorum

acı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr :120:
Şuana kadar aşermediğim için bilemiyorum nasıl bir duygu olduğunu ama acı pek iyi değil canım sonuçta hamilelikte an büyük sorun kabızlık ve ilerleyen aylarda hemoroid malum sıkıntı yaratmasın sende.
Süttün,peynirden,yumurtadan ve artık ayrandanda tiksindim... napıcam ben bilmiyorum...
Evet canım doktor çok önemli. Allah doğumlarımızı işinin ehli doktorlarla yapmamızı nasıp etsin inş.
Bu papatya çayını bende duymuştum o yüzden öğrendiğimden beri çok içtiğim bitki çaylarını artık içmiyorum. Maydonoz ve taze naneyide ilk aylarda fazla tüketmeyin. Diye uyarıyor drlar senin yazdığın sebeplerden ötürü. Banada komşumuz demişti ciğer yeme diye ben dearaştırıp a vitamininin fazlası bebeğe zararlı olduğunu öğrendim ayrıca fazla çinko da zararlıymış o yüzden ton balığını haftada bir kereden fazla yenilmesi zararmış. Ben omega 3 var diye zorluyodum kendimi ama bi de çinkosu çıktı

Çok üzüldüm canım ya rabbim öyle uygun görmüş ne denirki...

Kızlarr,
Birkaç gündür topikten ayrı kaldım sıcaklar, tansiyon düşmeleri, mide bulantıları derken..
Öncelikle talihsizlikler yaşayan arkadaşlarımın hepsine Allah sabır versin diyorum, denecek çok da söz bulamıyorum

Geri kalan arkadaşlarımın iyi olduğunu gördüm çok sevindim :)

Bize gelince; dün doktora gittik bebişi gördük. Kollarını oynatıyordu :) Herşey yolundaymış Allah'ıma şükürler olsun (gitmeden önce içimde bir telaş vardı sebepsiz)
Doktorum 8+4 günlük bir bebekte ne görebiliyorsak hepsini gösterdi dedi, içimi iyice rahatlattı :)
11 Ağustos'a 2li Test randevum var, doktorum bu testte cinsiyet görülebilir ama sen sakın ona göre alışveriş yapma mutlaka 16. haftayı bekle kesinleşmesi için dedi.

Ayy çok güzel ya. Bende bebişimi görmek istiyorum bi an önce perş. Gelsin artık.

Merhaba arkadaşlar,

Kayıp yaşıyan arkadaşlara allah sabır versin diyorum.Acınızı telafi edecek söz bulamıyorum ne yazık ki Allah tekrar yaşatmasın, en kısa zamanda sağlıklı hamilelikler yaşamanızı dilerim.

LufLee senle aynı gün 2li test yaptırıyoruz:) ben çok merak ediyorum yaa ne zamandır görmüyorum bebişi. en son 30 haziranda gördüm okadar Kollarını oynatıyor mu benmki de bilmiyorum yani. görebilecez mi biz de acaba :) inş. görürüz.

dün bir soru sormuştum kimse cevaplamamış

canım kalp atışlarını geç duymayla ilgili yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam:) Doktorun normal demiş belki geç döllenmiştir biraz daha bekle bakalım. Arkadaşlar da yorum yapmıştı yazdıklarına sanki ben öle hatırlıyorumm:) öpüldünn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…