inş. bir daha yaşamayız çok fena bişeybenim bir de alt tarafımda kaşıntı var o canımı sıkıyor şu an 1 tane fitil verdi dr kullanmadım krem vermiorum dedi bol şeyler giyiyorum iç çamaşırımı attım sıkıştırmasın die geçmio ama
Gebelikte yenmesi ve içilmesi önerilen faydalı besinler nelerdir?
- Meyve, sebze bol tüketilmelidir.
- Süt veya yoğurt hergün tüketilmelidir.
- Haftada 1-2 gün balık tüketilesi önerilir.
- Tavuk eti ve kırmızı et tüketilmesi faydalıdır.
- Kahve ve çay aşırı olmayacak şekilde tüketilebilir.
- Taze meyve suyu tüketimesi faydalıdır.
- Bol su içilmesi gebelik boyunca önerilir.- Maden suyu içilebilir.
- Ihlamur, nane, kuşburnu, limon, adaçayı, papatya gibi bitki çayları da içilebilir.
- Kola, gazoz v.b az miktarda içilebilir.
- Maden suyu (soda) içilmesinde sakınca yoktur ancak şart değildir.
- Salata tüketilmesi faydalıdır.
- Dondurma tüketilebilir, süt içerdiği için tatlılar arasında en faydalılardan birisidir.
- Turşu yemek zararlı değildir. (Özellikle aşerme görülen hamileler isterler.)
- Ekmek aşırı olmayacak şekilde tüketilmelidir.
Gebelikte neleri tüketirken dikkat etmek gerekir? Neler Zararlıdır?
- Çikolata, pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar fazla tüketilmemelidir.
- Hamur işi, fastfood türü hamburger, pizza v.b fazla tüketilmemelidir.
- Kuruyemişler aşırı kalorili oldukları için fazla tüketilmemelidir.
- Tatlandırıcı ve light, diet türü yiyecekler tüketilmemelidir.
- Sigara asla (günde 1-2 tane bile) içilmemelidir.
- Alkol az miktarda dahi olsa alınmamalıdır.
- Çiğ köfte, çiğ et ve iyi pişmemiş sucuk v.b yenilmemelidir.
- İyi pişmemiş yumurta ve mayonezli yiyecekler yenilmemelidir.
- Pastörize edilmemiş süt asla içilmemelidir.
- Cips, bisküvi gibi aşırı kalorili yiyecekler çok nadir alınmalıdır
Kızlar düşünsenize 7-8 aylık olmuş bebiklerimiz, burada hastane çantamıza neler koyacağımızı konuşuyoruz ya da bebeklerin tekmelereini anlatıyoruz,odasını elbiselerini anlatıyoruz. Off Off ne güzel hayaller,inşallah o günler de gelecek...
acı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr
Anammn ne degisik bi aserme durumu bu boyle guzel anne :)) cok fazlasi da dokunmasin kabizlik yanma filan yapmasin canim dikkat et
Selamlarrrrrrr bende suvat annesiyim.Allah nasip ederse 14 subat
Cok heycanliyim garip duygular yasiyorum
Bugun 9+0
acı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr
Anammn ne degisik bi aserme durumu bu boyle guzel anne :)) cok fazlasi da dokunmasin kabizlik yanma filan yapmasin canim dikkat et
yapar mı dersin?midemi rahatsız ediyor zaten az yiyeceğim canım :26:
merhaba şubat anneleri bende işallah şubatta anne olcam 2.hamileliğim ama çok heyecanlıyım:)
Canimm Allah sabirlar versin insallah, insan ne diyecegini bilemiyor ama hayirda serde Allahtan, tevekkulu birakmamak lazim ne kadar zor olsada.. insallah guzel Allahim hayirli zamanda saglikli sihhatli bir bebis nasib eder sana ve esine canimm
gecmis olsun. daha hayirli bir zamanda saglikli bir bebek nasib etsin rabbim. onada bir isim verin obur dunyada insallah o sizin kurtariciniz olacaktir.
tek bi farklilik dikkatimi cekti adacayi hamilelikte kullanilmamasi gerekenlerin arasinda olmali oyle okumustum ve buraya gelirken aktarda uyarmisti hamile bayanlara icirmeyin dusuge sebep olabiliyormus esim yeni cocugunu kaybetti demisti. adacayi ve maydanoz (az kullanildiginda bi sorun olacagini sanmiyorum) bunlar adet sokturucu olarak kullanilirya genelde adet sirasinda rahatlamak kanin rahat gelmesi icin maydonoz suyu falan kaynatilir icilir benim arkadaslarim cok kullanirlardi. ve tedavi ile cocuk sahibi olan kuzenimim dr maydanoz adacayi kullanma diye uyarmis. arastirirken bu dr sitesindede soyle bisey okumustum `gulben ergenin maydanozu cok sevdigi ve gunde yarim demet yedigini tv de goren bir tip ogrencisi onun ilk cocugunun dusmus oldugunu ve sebebinin cok maydanoz yemesi olabilecegini dusunup gulben ergenin sahsi mail adresine bilgilendirme icerikli bir mail attigi icin ogrencisiyle gururduydugundan falan bahsediyordu. sizde arastirin tabi... birde gecenlerde ciger pisirdim konsum hamileyken bana yedirmediler iyi degilmis sebebini bilmiyorum dedi. annemlere sordum bilmiyoruz biz yerdik ama sen yinede az ye canin cok cekmediyse yeme bi bak netten dediler.arastirdim yurtdicinda bazi ulkelerde yasakli yiyecekler arasinda yer aliyor sebebinide soyle buldum cigerde a vitamini varmis fazla miktarda a vitamininin fazlasinin bebek uzerinde olumsuz etkileri olabiliyormus bazi siteler cok fazla abartmamak sartiyla az miktarlarda ve sik olmamak sartiyla yenilebilir diyor. gerci ben hamileyken yerdim diyip simdi bebeklerini seven arkadaslarimda var... yerken bize ve bebege faydali olacagini dusunerek hic birseyi fazla abartmadan yersek sorun yok bence ama yinede ben illaki arastiriyorum aklimin bi kosesinde kalsin diye elimde degil... zaten ilac dr hastalik bu konularda titizdim endonezyaya geldigimden beri iice gorev belledim. hicbir dr verdigi hicbir ilaci veya teshisi arastirip aklima yatmadan kullanmiyor yada uygulamiyorum ama trdeykende cok cektim drlardan yanlis teshis yanlis ilaclar Allah kimseyi hastahanelere drlara muhtac hale getirmesin isinin eri olan drlada denk getirsin... insallah...
bende bebeğimi kaybettim kızlarallah sizinkilere ömür versin 3 gün önce kalbi durmuş ne yapalım verende Allah alanda
Şuana kadar aşermediğim için bilemiyorum nasıl bir duygu olduğunuacı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr :120:
Süttün,peynirden,yumurtadan ve artık ayrandanda tiksindim... napıcam ben bilmiyorum...canım süt olarak marketlerden laktozsun süt alabilirsin hamileler genelde onu içiyor. Gaz vs yapmadığı sinidirimi kolay olduğu için. Ya da az yağlı süt olabilir. Ben laktozsuz olanı içiyorum daha doğrusu içmeye çalışıyorum. Balıkla sütten tiksindim de.
Evet canım doktor çok önemli. Allah doğumlarımızı işinin ehli doktorlarla yapmamızı nasıp etsin inş.tek bi farklilik dikkatimi cekti adacayi hamilelikte kullanilmamasi gerekenlerin arasinda olmali oyle okumustum ve buraya gelirken aktarda uyarmisti hamile bayanlara icirmeyin dusuge sebep olabiliyormus esim yeni cocugunu kaybetti demisti. adacayi ve maydanoz (az kullanildiginda bi sorun olacagini sanmiyorum) bunlar adet sokturucu olarak kullanilirya genelde adet sirasinda rahatlamak kanin rahat gelmesi icin maydonoz suyu falan kaynatilir icilir benim arkadaslarim cok kullanirlardi. ve tedavi ile cocuk sahibi olan kuzenimim dr maydanoz adacayi kullanma diye uyarmis. arastirirken bu dr sitesindede soyle bisey okumustum `gulben ergenin maydanozu cok sevdigi ve gunde yarim demet yedigini tv de goren bir tip ogrencisi onun ilk cocugunun dusmus oldugunu ve sebebinin cok maydanoz yemesi olabilecegini dusunup gulben ergenin sahsi mail adresine bilgilendirme icerikli bir mail attigi icin ogrencisiyle gururduydugundan falan bahsediyordu. sizde arastirin tabi... birde gecenlerde ciger pisirdim konsum hamileyken bana yedirmediler iyi degilmis sebebini bilmiyorum dedi. annemlere sordum bilmiyoruz biz yerdik ama sen yinede az ye canin cok cekmediyse yeme bi bak netten dediler.arastirdim yurtdicinda bazi ulkelerde yasakli yiyecekler arasinda yer aliyor sebebinide soyle buldum cigerde a vitamini varmis fazla miktarda a vitamininin fazlasinin bebek uzerinde olumsuz etkileri olabiliyormus bazi siteler cok fazla abartmamak sartiyla az miktarlarda ve sik olmamak sartiyla yenilebilir diyor. gerci ben hamileyken yerdim diyip simdi bebeklerini seven arkadaslarimda var... yerken bize ve bebege faydali olacagini dusunerek hic birseyi fazla abartmadan yersek sorun yok bence ama yinede ben illaki arastiriyorum aklimin bi kosesinde kalsin diye elimde degil... zaten ilac dr hastalik bu konularda titizdim endonezyaya geldigimden beri iice gorev belledim. hicbir dr verdigi hicbir ilaci veya teshisi arastirip aklima yatmadan kullanmiyor yada uygulamiyorum ama trdeykende cok cektim drlardan yanlis teshis yanlis ilaclar Allah kimseyi hastahanelere drlara muhtac hale getirmesin isinin eri olan drlada denk getirsin... insallah...
Çok üzüldüm canım yabende bebeğimi kaybettim kızlarallah sizinkilere ömür versin 3 gün önce kalbi durmuş ne yapalım verende Allah alanda
Kızlarr,
Birkaç gündür topikten ayrı kaldım sıcaklar, tansiyon düşmeleri, mide bulantıları derken..
Öncelikle talihsizlikler yaşayan arkadaşlarımın hepsine Allah sabır versin diyorum, denecek çok da söz bulamıyorum
Geri kalan arkadaşlarımın iyi olduğunu gördüm çok sevindim :)
Bize gelince; dün doktora gittik bebişi gördük. Kollarını oynatıyordu :) Herşey yolundaymış Allah'ıma şükürler olsun (gitmeden önce içimde bir telaş vardı sebepsiz)
Doktorum 8+4 günlük bir bebekte ne görebiliyorsak hepsini gösterdi dedi, içimi iyice rahatlattı :)
11 Ağustos'a 2li Test randevum var, doktorum bu testte cinsiyet görülebilir ama sen sakın ona göre alışveriş yapma mutlaka 16. haftayı bekle kesinleşmesi için dedi.
Kızlarr,
Birkaç gündür topikten ayrı kaldım sıcaklar, tansiyon düşmeleri, mide bulantıları derken..
Öncelikle talihsizlikler yaşayan arkadaşlarımın hepsine Allah sabır versin diyorum, denecek çok da söz bulamıyorum
Geri kalan arkadaşlarımın iyi olduğunu gördüm çok sevindim :)
Bize gelince; dün doktora gittik bebişi gördük. Kollarını oynatıyordu :) Herşey yolundaymış Allah'ıma şükürler olsun (gitmeden önce içimde bir telaş vardı sebepsiz)
Doktorum 8+4 günlük bir bebekte ne görebiliyorsak hepsini gösterdi dedi, içimi iyice rahatlattı :)
11 Ağustos'a 2li Test randevum var, doktorum bu testte cinsiyet görülebilir ama sen sakın ona göre alışveriş yapma mutlaka 16. haftayı bekle kesinleşmesi için dedi.
dün bir soru sormuştum kimse cevaplamamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?