- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
Maşallah canım 560 gr nasıl alırki 1 haftada bebek şaşırdım ya acaba doktor yanlışmı ölçtü 1,200 ü yediklerini yazda bebişi zayıf olan annelere örnek olsun canım.
Canım bebişimin bir haftaya yakındır hareketleri azalmıştı ve ben şekerim yükselmesin diye şekeri iyice kesmiştim nerdeyse şeker tüketmiyordum o şikayetle dr a gittim.tam 1 hafta kilo almadığını öğrendim şoka girdik resmen. tokluk şekerimde hep düşüktü 95/105 arasıydı nerdeyse açlık şekeri kadar ve 2 öğün yemek yemeye başlamıştım bir hafta boyunca.Dr um e tabi kilo almaz şeker tüketmiyorsun hareket etmiyor çünkü enerjisi yok dedi dank etti banada bol bol sütlü tatlı günde 2 /3 kase ve yarım lt süt et suyu çorbalar kuruyemiş ve çikolataya başladım nasıl canlandı hareketleri anlatamam şekermde 135/140 a çıktı 150 ye kadar çık sen dedi korkma .evde sürekli şekerimi ölçüp yemek yer oldum.ve okadar yemenin sonunda ben hiç külo almadan bebeğim kilo almış.ne yerde ne gökteyiz ailece:)))
Maşallah canım bundan sonra dikkatli besleyici şeyler ye zaten süt acayip yarıyor bebeğe
canım ben süslerden sepeti çok klasikti arabalı bişi vardı onun farkını vererek değiştirdim bide tahmin ettiğin gibi kapı süsünüde değişik aldım orda bi sürü seçenek vardı neyseki.badem şekerinide farkını vererek alıolar.ben mavi minik kovalı bişey aldım içinde badem şekeri yok tanesi 1 tl den.şekerini taze taze kendim yapıcam sonra.malum kova burcu geleceğinden bebekim:) nevresim takımı kendim için aldım canım havuzlu hanın çıkışında bi yer vardı ordan aldım 250 tl ye.hani ziyatere geliolar ya bebeği görmeye yatağı süslüyolar fln o yüzden aldık oysa bana kalsa pek gerekli değil ya neyse:)ben ipek saten almadım beyaz sade şık bişi aldım saten rahat gelmiyo bana o yüzden keten saten aldım..rahat olsun diye
Canım iyi günlerde kullan aldığın cicileri bende arabalı sepet yapıcam kapı süsünüde hoşgeldin bebek tarzı alıcam birde şeker kutusunu değişcem sen tam nerden aldın bende oraya bakayım 20 TL fark normal yani
Canım benim topiğime bak belki sana yardımcı olur.
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...-doktor-hangi-hastane-kadar-paylasalim-8.html
teşekkür ederim ışılay
Selamlar Annişler :)
Forumu uzun zamandır takip ediyorum da, yazmaya yeni fırsat bulabildim. Bizde oğlumla 28 haftalığız. İlk gebeliğim. SAT a göre 28 şubat görünüyo tarihimiz ama belki daha erken olabilir diye düşünüyorum çünkü benim yumurtalık kisti problemim vardı, uzun zamandır bende var olan bir kist. Hatta hamilelik öncesi bi dr. laparoskopiyle aldırmamı önerdi ama ameliyat için gittiğim dr. gerek görmedi, hamile kalırsan sezeryanda ikisini birlikte alırız dedi. Sonra da hemen hamile kaldım. Şimdi maalesef o zaman 5 cm olan kist 10 cm'e ulaşmış durumda. Bebişime herhangi bir zararı yokmuş ama patlama riski var, dikkat etmeye çalışıyorum. Çok da düşünmüyorum bu ihtimali açıkçası. Neyse bu sebepten şubat ortalarında olabilir doğumum gibime geliyo. Umarım gelişimimiz normal seyretmeye devam eder.
Bu arada bende öğretmenim ve şubat tatiline kadar çalışmaya devam etmeyi planlıyorum, böylece 5 haftamı sonraya atabilicem, yalnız sizlerde de olduğu gibi her geçen gün sabah kalkmak, derse girmek, gürültü, çocuklarla uğraşmak daha zor gelmeye başladı. Toplam 8 kilo aldım ama normalde çok zayıftım. Şu an nohut yutmuş solucana benzetiyolar beniHenüz hiç çatlağım yok, LİERAC ve Bitkisel bir masaj yağı kullanıyorum. İsim konusunda bizde çok zorluk yaşıyoruz. Özellikle okulda olunca sürekli, bazı isimlerden çok çabuk soğuyabiliyorum :) Benim son kararım DORUK gibi ama eşim pek beğenmiyor. Onun önerisi Onur, Burak yada Kemal Fikirlerinizi almak güzel olabilir. Çok alışveriş yapmadım henüz ama aldıklarımı bi ara yazıcam, kullanışlı şeyler aldığımı düşünüyorum. Bu arada ben Kuşadasındayım ama doğumu Antalya'da (ailem orda olduğundan ve burda iyi bir dr bulamadığımdan) yapmayı planlıyorum. Başka ANT.da olan var mı aranızda?
Oğlum aşırı hareketli, şu an sağlı, sollu tepip, yumruklayıp duruyo beniDaha fazla yazdırmıycak :) Herkesin bu güzel günleri daha da güzel olsun inşallah...
Kızlar ya benim iki sorum var, birincisi bende beyaz renkli yoğun ama kokusuz bir akıntı var sürekli. aslında en başından beri vardı da son zamanlarda günlük ped ihtiyacı doğuracak kadar arttı, sizce bu normal mi? ikinicisi de komik gelebilir belki amaben her kış mandalina tüketimini abartırım. yani günde en az 4-5 kocaman mandalina yemek ister canım. şimdi de yiyiyorum ama ne zaman yemeye başlasam bi süre sonra bebiş şiddetli tekmeler atıyor. hatta birinciyi bitirip bir süre bekliyorum,o da duruyor ama ikinciyi yemeye başlayınca yine vurmaya başlıyor bi bağlantısı olma ihtimali var mıdır, sizce fazla yemem bir sorun yaratır mı? (ayrıca umarım kimsenin canı çekmez bu saatte eşlerinizin kulaklarımı çınlatmasını istemem doğrusu
Sıvı akıntı benm de var günlük ped kullanıyorum,kokusuzsa sorun yokmuş.
sat ve usg hesaplamasında en madur benmarada 2 hafta var topik açtım geçen gün. usg ye göre 35.haftadan sonra eli kulağında olurmuş,1 ark.cevaplamış sağolsun ama yanlış başlığa yazdım galiba çok yazan yok . Benim de doğumum ocakta olacakmış gibi geliyor. Hayırlısı http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-cikan-haftaya-gore-sata-gore-dogum-olur.html
C.tesi biz de meşhur havuzlu hana gittik ilk kez:) ne çok hamile varmış:) Eşim tahmini harcama sormuştu ben de bebek arabası almazsak 300 filan gider demiştim Allahtan yanımızda çok vardı 800e yakın masrafımız oldu.çok şey de almadık ama kendimi kaybettim(satıcılar çok fena ikna ediyor insanı). Bebişin canım sağolsun. sabahlıklı pijama takımı ve gecelik aldık zaten onlar 200 gibi bişe tuttu. banyo takımı,bebe bakım ürünleri,bebek için 1 tane daha nevresim takımı,alt açma,polar battaniye,dönence,lohusa şerbeti için bardak süsü,kapı süsü,40 tane mevlüt süsü,takı yastığı,çoraplar, bikaç kıyafet vs aldık. Tekstil olarak çoğu şeyi vardı zaten. benm de nevresim takımım vardı çeyizimdekini kullancm ek olarak da iç çamaşırları ve emzirme atleti aldım.Pazar günü yıkadık ütüledik annemle,bugün de çantamızı hazırlıycm. İnsanın içi nasıl rahatlıyor yaa herşey hazır oluncamevlüt hazırlığımız bile şerbeti de alınca bitiyor:)
Şimdi tek eksiğimiz bebek arabası,emzirme pompası,hastane için değil de günlük taşımak için çanta, doğum sonrası kullanacağım babet yada terlik ve lohusa tacı.
kızlar eksikleri kalanlar varsa üzülmesin 1 gün de hallediliyor:) birikim olması yeterli. bu arada perş. 34.haftamıza giriyoruz dr. 3 hafta sonra gel demişti,4 hafta sonra gitsem bişe olurmu ki.
Sıvı akıntı benm de var günlük ped kullanıyorum,kokusuzsa sorun yokmuş.
sat ve usg hesaplamasında en madur benmarada 2 hafta var topik açtım geçen gün. usg ye göre 35.haftadan sonra eli kulağında olurmuş,1 ark.cevaplamış sağolsun ama yanlış başlığa yazdım galiba çok yazan yok . Benim de doğumum ocakta olacakmış gibi geliyor. Hayırlısı http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-cikan-haftaya-gore-sata-gore-dogum-olur.html
C.tesi biz de meşhur havuzlu hana gittik ilk kez:) ne çok hamile varmış:) Eşim tahmini harcama sormuştu ben de bebek arabası almazsak 300 filan gider demiştim Allahtan yanımızda çok vardı 800e yakın masrafımız oldu.çok şey de almadık ama kendimi kaybettim(satıcılar çok fena ikna ediyor insanı). Bebişin canım sağolsun. sabahlıklı pijama takımı ve gecelik aldık zaten onlar 200 gibi bişe tuttu. banyo takımı,bebe bakım ürünleri,bebek için 1 tane daha nevresim takımı,alt açma,polar battaniye,dönence,lohusa şerbeti için bardak süsü,kapı süsü,40 tane mevlüt süsü,takı yastığı,çoraplar, bikaç kıyafet vs aldık. Tekstil olarak çoğu şeyi vardı zaten. benm de nevresim takımım vardı çeyizimdekini kullancm ek olarak da iç çamaşırları ve emzirme atleti aldım.Pazar günü yıkadık ütüledik annemle,bugün de çantamızı hazırlıycm. İnsanın içi nasıl rahatlıyor yaa herşey hazır oluncamevlüt hazırlığımız bile şerbeti de alınca bitiyor:)
Şimdi tek eksiğimiz bebek arabası,emzirme pompası,hastane için değil de günlük taşımak için çanta, doğum sonrası kullanacağım babet yada terlik ve lohusa tacı.
kızlar eksikleri kalanlar varsa üzülmesin 1 gün de hallediliyor:) birikim olması yeterli. bu arada perş. 34.haftamıza giriyoruz dr. 3 hafta sonra gel demişti,4 hafta sonra gitsem bişe olurmu ki.
Sıvı akıntısı hepimizde var anlaşılan :)) Mandalina neselesine gelincee ben utanmasam 1 kilo yiyecem bi seferde :)) mandalinayı bebeklerde çok seviyor demekki kıpırtılar hemen başlıyor yiyince.
Güle güle kullanın cicilerinizi göğüs pompası küvet kova falan aldım bende ebebekten
Ceyz canım bebişinin cicileri hayırlı olsun bizde eşimle gittiğimizde aynen senin gibi çok harcadık hatta farkında olmadan son kuruşumuza kadar harcamışızda otoparka para kalmayınca çıkınca bankamatikten para çektik :)))
Canım doktora eğer iyiysen istediğin zaman gidebilirsin telefon açıp asistanıyla yada kendisiyle konuş istersen, 29+5 de gittim ben 3 hafta sonra 32+5 de çağırdı sanırım bundan sonra 2 haftaya düşürecek beni,
Merhaba Layzy , ben de antalyadayım. Çok sordum ama başka antalyada olan yok galiba. ben medical parka gidiyorum 15 günde bir. çok süper ilgi var ve doktorum da çok tatlı bir adam. dr.timur uğurlu.biz de tavsiyeler üzerine gitmiştik ona[/QUOT
merhaba bende antalyadayım medisu seyide soysala gidiyom
Güzel günlerde kullanın canım siz de. Ben nacizane fikrimi söylemek istiyorum iyiki hastane çıkışını, mevlüt takımını vb. internetten beğenerek ve kamp.ları bekleyerek almışım. Çünkü havuzlu han bikaç eşya dışında hiç de uygun fiyatlı değil.daha doğrusu,diğer mağazalar gibi. Ben bunu bilerek gittim, en büyük avantajı herşeyini biseferde hallediyorsun.Satıcılar da neyin iyi olduğunu yönlendiriyor.
güle güle kullanın aldıkalrınız canım
bebeğin tarihi öne gelebiliyor bazen o da şu şekilde oluyor
hani doktor bazı ölçümler yapıyor ya kafa çapı,bacak boyu vs işte bunların ortalama değerine göre usg bir tarih veriyor
bebeğine de maşallah buarada
Günaydın kızlar nasılsınız?
Bu hafta sonumuz dolu gectı baya:))
Cuma kınaya gittim cumartesi pazarda dışarılardaydım hep:))
Gezerken zor gelmedi de bugun işe gelmek sor geldiDDD kendime gelemedim hala D
DermoEczanem - Online Dermokozmetik Sat
Kızlar ben 1. süt arttıran ile (ebebekten 20 ye almıştım ) + 4. cü rezene çayını aldım burdan aldım
Hastaneye giderken süt arttıran çayı götüreceğim sizede fikir olsun.
Günaydın kızlar,
Herkese güzel haftalar.
Tüm kuzular iyi ve süper gelişiyorlar maşallah :) Allah nazarlardan korusun hepsini.Alışverişlerini yapan arkadaşlar da güzel günlerde kullansınlar iinşallah.
Biz haftasonu ütümüzü yaptık ve kızımın eşyalarını çantamıza yerleştirdik.Odasında da herşeyi yerleşti , bir tek halı eksiğimiz mevcut:)
Bu arada sanırım kızım biraz az kilo aldı31+3 e göre 1708 gr 42,42cm.Ne yememi önerirsiniz.Büyük bi eksiklik yok ama aklım takıldı gene de
Kızlar diabet doktorumla şimdi görüştüm ve 2 günde 1 herhangi bir öğünümü ölçmemi istedi mesela sabah kahvaltı 1. saat 2. saat hastane sonuçlarına göre dietle gidelim dedi ancak parmak ölçümlerinde 150 çıkıyor yaa neden??( hastanede koldan daha düşük çıkıyor ayy düşürmek çok zor gerçekten.
Dünde çok sevdiğim bir arkadaşımın boşanacağını duydum çok üzüldüm sağ tarafıma bir sancı geldide akşam çok şükür şimdi iyiyim.Annemde ben üzülmeyim diye ne zamandır söylememiş aniden duyunca şoka girdim resmen 2 yıllık evli dahauyuyamadım doğru düzgün kendisiylede konuşamadım.
Belfüm yiyebilirsen Hindistancevizini dene o çok aldırıyormuş bebeğe..
Birde bşr arkadaş yazmıştı neler yediğini yumurta süt et suyu falanda çok aldırıyor.Kivide derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?