ikili test vaktin geldimi yaptırcakmısın cnm...
ikili test yaptıracaklar bize bilgi versin arkadaşlar...
yarin kontrolum varrrrrr heycanliyimmmmmm cokkkk
Şuana kadar aşermediğim için bilemiyorum nasıl bir duygu olduğunuama acı pek iyi değil canım sonuçta hamilelikte an büyük sorun kabızlık ve ilerleyen aylarda hemoroid malum sıkıntı yaratmasın sende.
Süttün,peynirden,yumurtadan ve artık ayrandanda tiksindim... napıcam ben bilmiyorum...
Evet canım doktor çok önemli. Allah doğumlarımızı işinin ehli doktorlarla yapmamızı nasıp etsin inş.
Bu papatya çayını bende duymuştum o yüzden öğrendiğimden beri çok içtiğim bitki çaylarını artık içmiyorum. Maydonoz ve taze naneyide ilk aylarda fazla tüketmeyin. Diye uyarıyor drlar senin yazdığın sebeplerden ötürü. Banada komşumuz demişti ciğer yeme diye ben dearaştırıp a vitamininin fazlası bebeğe zararlı olduğunu öğrendim ayrıca fazla çinko da zararlıymış o yüzden ton balığını haftada bir kereden fazla yenilmesi zararmış. Ben omega 3 var diye zorluyodum kendimi ama bi de çinkosu çıktı
Çok üzüldüm canım yarabbim öyle uygun görmüş ne denirki...
insallah canim benim dusuk riskim vardi 5. haftada 10 gun yattim simdi 9+4um her hafta gidiyorum massallah iyiye gidiyor ama hep tedirginim korkuyorum
Merhabalar anne adayları.. Bir arkadaş pastörize olmayan peyniri sormuş bunlar çiğ sütten yapılan peynirler özellikle pazarlarda açık yerlerde bu şekilde yapılan peynirler var keçi peynirleride genelde çiğ sütten yapılıyor. peynir aldığınız yere çiğ süttenmi pişmiş sütten mi yapıldığını sorup öyle alın normal insanlar için bile bu peynirler zararlıdır brucella yapma tehlikesi vardır. UHT süt güvenlidir çok iyi ısıl işlemden geçirildiği için sterildir yağlı süt kilo yapacağı için yağsız yada yarım yağlı süt tüketmenizi tavsiye ederim. Haftaya Salı günü muayenem var 2 li test olacağım dualarınıza ihtiyacım var herkese sevgiler...
bu yazını sonradan okudum cnm daha vaktin varmış senin...geçmiş olsun bu arada içini ferah tut kötü şeyler düşünmemeye çalış biliyorum kolay değil ama zorla bu konuda kendini....
simdi aynaya baktim goz bebeklerim buyumus neden olur ki acaba :18:
karanlikta buyur aydinlikta kuculurler biseye odaklanma sirasindada buyuk olurlar :)) hamilelikten degildir yani :)))
ilk defa boyle bisey oldu sasirdim bnde
her balik icin degil o ton baligi ve birkac tane daha var buyuk baliklar derinlerde yasadiklari icin iclerinde civa bulunabiliyormus onun disinda rahatlikla yenebilecek ve tr rahatlikla bulunabilecek baliklar var ben bir balik hastasi olarak burada tek cins balik bulabildim damak zevkime uyan onunda adi sani ne bilmem onunla idare ediyorum
Kızlar hepinize günaydınnnlar
ikili test vaktin geldimi yaptırcakmısın cnm...
ikili test yaptıracaklar bize bilgi versin arkadaşlar...
Kızlaar bir şey sorayım sizee
bu saç boyama olayından fazlasıyla muzdaribim,dibim geldi ama tehlikeliymiş ilk 3 ayda sanırım,böyle bakımsız gezmek de hiç hoşuma gitmiyor,bilsem kuzumun geleceğini önceden alırdım önlemi,hazırlıksız yakalandım
Var mıdır acaba bildiğiniz alternatif bir çözüm?Yoksa en fazla bayrama kadar bekleyip bayramda bakıcam çaresine:108:
Gebelikte yenmesi ve içilmesi önerilen faydalı besinler nelerdir?
- Meyve, sebze bol tüketilmelidir.
- Süt veya yoğurt hergün tüketilmelidir.
- Haftada 1-2 gün balık tüketilesi önerilir.
- Tavuk eti ve kırmızı et tüketilmesi faydalıdır.
- Kahve ve çay aşırı olmayacak şekilde tüketilebilir.
- Taze meyve suyu tüketimesi faydalıdır.
- Bol su içilmesi gebelik boyunca önerilir.- Maden suyu içilebilir.
- Ihlamur, nane, kuşburnu, limon, adaçayı, papatya gibi bitki çayları da içilebilir.
- Kola, gazoz v.b az miktarda içilebilir.
- Maden suyu (soda) içilmesinde sakınca yoktur ancak şart değildir.
- Salata tüketilmesi faydalıdır.
- Dondurma tüketilebilir, süt içerdiği için tatlılar arasında en faydalılardan birisidir.
- Turşu yemek zararlı değildir. (Özellikle aşerme görülen hamileler isterler.)
- Ekmek aşırı olmayacak şekilde tüketilmelidir.
Gebelikte neleri tüketirken dikkat etmek gerekir? Neler Zararlıdır?
- Çikolata, pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar fazla tüketilmemelidir.
- Hamur işi, fastfood türü hamburger, pizza v.b fazla tüketilmemelidir.
- Kuruyemişler aşırı kalorili oldukları için fazla tüketilmemelidir.
- Tatlandırıcı ve light, diet türü yiyecekler tüketilmemelidir.
- Sigara asla (günde 1-2 tane bile) içilmemelidir.
- Alkol az miktarda dahi olsa alınmamalıdır.
- Çiğ köfte, çiğ et ve iyi pişmemiş sucuk v.b yenilmemelidir.
- İyi pişmemiş yumurta ve mayonezli yiyecekler yenilmemelidir.
- Pastörize edilmemiş süt asla içilmemelidir.
- Cips, bisküvi gibi aşırı kalorili yiyecekler çok nadir alınmalıdır
Kızlar düşünsenize 7-8 aylık olmuş bebiklerimiz, burada hastane çantamıza neler koyacağımızı konuşuyoruz ya da bebeklerin tekmelereini anlatıyoruz,odasını elbiselerini anlatıyoruz. Off Off ne güzel hayaller,inşallah o günler de gelecek...
acı sivri biber yemekten bi hal olacağım canım çekiyor napayım? ama dudaklarım yanıyorrr :120:
arkadaşlar bişey sorucam. bildiğiniz gibi günde en az 2 lt su içmemiz lazım. benim su içtiğimde mide bulantılarım dahada artıyor.peki bu durumu nasıl çözücez :18:
ikili test için 2 gün sonraya randevum var. (cuma)
int arastirma yaparken cok faydali seyler goruyorum o sitelerin linklerini paylasmak yasak mi yani baska bir sitenin linkini kopyalasam belki benim gibi bilmeyen faydalanacak insanlar vardir. bunun icin ceza alirmiyim bilginiz varmi bu konuda beni bi yetkili bilgilendirebilirmi yana kime danismaliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?