Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Canım bişe soracam beni saçlarım uzun ve uçları kırıldı son zamanlarda, kestireyim diyodum ama okuyunca tereddüt ettim. nasıl bi sorun olabilir hamileyken teşekkürler şimdiden:)

doktorlara sorsak kestirelim mi die gülerler bize ama annemlerin öle bir inancı var saç kestirirsen bebeğin ömrü kısalır die dokundurmuyorlar batın inançmı diyeyim ne desem bilmem ama halk arasında böle diolar sen duymadın sanırım:26::26::26:

öyküm aynen benim de tansiyonum düşük, bebeğe bi zararı olur mu acaba. doktora gittiğimde soracam unutuoyurm hep.

ben sordum,yüksek olmasındansa düşük olması iyi tabii kalabalık ortamlarda falan bayılabilirsin demişti doktor fazla sıcağa falan dayanamıyorum

:):) he heee yok duymamıştım. her duyduğuma uyuyorum ama batıl da olsa. nolur nolmaz diye. uzasın bari saçlar sona kestiririm.

:):) he heee yok duymamıştım. her duyduğuma uyuyorum ama batıl da olsa. nolur nolmaz diye. uzasın bari saçlar sona kestiririm.

Arkadaşlar bırakın bu hurafeleri , isterseniz saç da kestirebilirsiniz , 3.aydan sonra saçınızı da boyatabilirsiniz.
(çok diplere gelmemek şartı ile ve bitkisel boya ile sadece) kendinizi bu kadar bakımsız bırakmanın anlamı yok. kocalara karşı da ayıp oluyor yani :)
ama bu hurafelere inanmayı bırakın lütfen.

Ben oje sürerken farkettim de felaket kokuyor cidden,şimdiye kadar hiç rahatsız olmazdım oysa=)Peki şimdi sürmüyor muyum? tabi ki sürüyorum ama uzaktan,solumadan hemen sürüyorum:89:
Benim tansiyonum 9dan hiç oynamıyor,her ölçtürdüğümde 9,hatta dijitalle kendim ölçersem evde 6-7 çıkıyor çok sağlıklı değil sanırım dijitaller,eczanede falan ölçtürmek lazım arada.Ben de de halsizlik oluyor ama 9-10 tehlikeli değil bildiğim kadarıyla,bir hafif tuzlu ayran içiyorum her gün,ablama sordum o da dr,7ye düşerse serum veriyoruz dedi.

Bence de canım katılıyorum sana,ben kan testi sonuçlarını beklerken kestirmiştim saçımı,sonra da pozitif çıktı zaten=)iyi ki de kestirmişim zaten güneydeyiz havalar felaket sıcak,bir de uzun saç hiç çekilmezdi.
Tabi bebeklerimiz de önemli,onlara bir şey olsun istemeyiz hiçbirimiz ama bizim psikolojimiz de bir o kadar önemli çünkü bebek direkt etkileniyor bu psikolojiden,şöyle çevreme bir bakıyorum da mutsuz insanların anneleri genelde bunalımlı hamilelikler geçirmiş oluyor.Onun için bizlerin de moralimizi yüksek tutmamız gerek ki bir başak burcu olarak dış görünüş benim için çok önemlidir:108: şimdi ısrarla saç için çözüm arıyorum,bizim liseli kız öğrenciler papatya suyu falan yapardı onu bi araştırayım bakalım

Son düzenleme:
merhabalar ben de 10+6 günlük hamileyimm inşallahh herkes sağlıklı bebekler kucağına alır..bi soru sorucamm fraxaparine 0.4 kullanan varmı aranızda?

Son düzenleme:
mrb kızlar o saç kestirme konusundaki batıl inancı bende duymuştum ama kestirdim. açıkçası bana saçma geliyor ama kestirirken yinede bir tereddüt yaşadım insan hamileyken daha bi inceliyor herşeyi normalde inanmasada.bilmiyorum bu konudaki araştırmaları ama bence oje kullanmayın istemesekte yeterince kimyasala maruz kalıyoruz...isteyerek bence bitakım şeylerden kendimizi korumalıyız.ojeyi sürüyosun kimyasal temizliyosun kimyasal...bende çok kullanıyordum ama kestim tamamen

Doğru da olsa yanlış da olsa insan nem kapıyor. Tamam saç kestirmeme olayı ayrı ama hepimizin vardır illaki batıl inançları. Ayrıca bakımsız biri de değilimdir,kendimle çok barışık biriyim. Bence bi kadının en güzel hali bu dönemlerde başlıyor

cidden şaka yapmıorum şimdi aklıma geldi perukta takılabilir ne var kendini iyi hissetmekse amaç olabilir yani....

Şaka olarak algılamadım zaten canım:) Bugün saç maskarası uyguladım saçı rezil ediyor ama kurtarıyor azda olsa.

Normalde takılmam ama insan korkuyor bu dönemde herşeyden.Dişimi sıkarım mantığı oluyor:)

merhabalar ben de 10+6 günlük hamileyimm inşallahh herkes sağlıklı bebekler kucağına alır..bi soru sorucamm fraxaparine 0.4 kullanan varmı aranızda?

Tebrikler canım.Sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebeğini

Amin inşallah:) Hayırlı olsun bebişin. Ben ilaç olarak folik asit ve ferrum fort içiyorum sadece. Söylediğini hiç duymadım ama kullananlar vardır burda belki.

benim 2 li testi haftaya çarşambaya ertelemişler hastaneden aradılar şimdi anlamadım bişey hayırlısı olsun...

bu sayfayı gördüğüme çok sevindim kızlar.ben de şubat annesi olacağım nasipse ve ilk bebeğim.şimdilik her şey yolunda gidiyor.tansiyonum benim de düşük (10,9 gibi).kusmalarım yok fakat canım pek bir şey yemek istemiyor...ama zor kısmı atlatmama az kaldı sanırım...

enim ilaç tesirini gösterdi ben çıkıorum yatmam lazım görüşürz kızlar

benim 2 li testi haftaya çarşambaya ertelemişler hastaneden aradılar şimdi anlamadım bişey hayırlısı olsun...

aaa berrrak ilk test yaptıran biri olarak bende sabırsızlıkla yorumlarını bekliyordum...iyi olmuş ama belki o zmana cinsiyetinide öğrenebilirsin

ayrıca kızlar benimde tansiyonum çok düşüyo buranın sıcaklarından dolayı...geçen hastaneye gittiğimde 9a4 tü. dr. hamilelikte normal böyle düşmeler dedi. şimdi internetten tansiyon aleti siparişi verdim.artık evde takip edecem tansiyonumu...yüksek dediğiniz gibi tehlikeli...hatta son 3 ayını yüksek tansiyondan hastanede geçirenleri bliyiorum Allah korusun...

kızlar yemeklerinizi kendiniz yapabiliyor musunuz? ben gebeliğimden bu yana mutfağa pek girmiyorum.ramazanda nasıl olacak bilmiyorum..bu arada ramazanda oruç tutmayı düşünen var mı?ben doktoruma sormayı unuttum...

ilk kontrolümde doktorum bana ilk aylarda tansiyon düşük daha sonra yükselir demişti. o yüzden normalmiş bu aralar tansiyon düşüklüğü...

Geç olsun temiz olsun canım :) Acaba zaman bakımından mı ertelediler.Haftaya çarşamba ne kadarlık oluyor.
Ben ptesi gidicem 11+5 oluyor.

Tebrikler canımmGerekli besinleri tüketmeye çalış canımm

kızlar yemeklerinizi kendiniz yapabiliyor musunuz? ben gebeliğimden bu yana mutfağa pek girmiyorum.ramazanda nasıl olacak bilmiyorum..bu arada ramazanda oruç tutmayı düşünen var mı?ben doktoruma sormayı unuttum...

Ne mutlu ki kokular açısından sıkıntı yaşamadım.Bu zamandan sonrada olmaz artık heralde.Normaldede mide rahatsızlığım var ve oruç tutmuyorum bu durumda düşünmüyorum.
Kayınvaliden ya da annen yakınsa bu dönemi onlarda geçirseniz sen de zorlanmamış olursun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…