Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Nasıl yani, size hiç sormadan mı geldi? Öncesinde hiç konuşmadınız mı? Yani sizin fikrinizi sormadan gelmesi çok yanlış. Çok haklısın bir de sürekli evde biriyle yaşamak zor. Bu açıdan haklısın. Ama nasıl çözülür bilemiyor insan. Bu arada çalışıyor muydun canım sen?Çalışıyorsan bakıcı derdin olmaz:) İyi taraflarından bakmaya çalış, üzme kendini.

emrivakimi yaptılar
eşinin hiçmi haberi yoktu..
haklısın rahatsız olmakta şöyleki en iyi kayınvalide bile olsa aynı evde olmaz..
kimse istemez..
maddi durumu yokmu sana yakın bi yerde küçükte olsa ev tutsanız böyle aynı ev olayına bir çözüm bulun bence
inşallah halledersin canım

cnm korkma hıç.. ben de 18 kılo aldım hatta tok karnına 19 kılo görünüyo. sekerım falan da yok.. cok da yesek az da yesek malesef ınsan bünyesı ve fızyolojisi birbirinden cok farklı. doktorlar bunu kabul etmese de tek tıp ve sadece 10 kılo alan hastalar ısteseler de bu mümkün olmayabılıo. benım 3 ablam var. üçüde 20 kılo üzerı aldı. 1 ablam harıc dıgerlerı eskı kılosun
u 6 ayda yakaladı. merak etme. verıcez bu etlerı:))
benım de 3 gundur benı aglatacak kadar sol kaburgam yanı sırtım agrıyo. oturamıyorum bıle bırak ayakta kalmayı.. yemek bıle yapamıyorum. su anda da sırtımda sıcak su torbası.. yaslandım arkama... tv ızlıyorum. kocam gelecek mutfak halay cekıo... temız bı tabak kalmadı.. yemek desen esım yapıo..

dua edın kızlar soguk algınlıgı veya halk dılıyle kulunç gırmıs olasun:)) yoksa ben 1 ay böyle naparım ben yafff(

bu kilo olayı benim anladıgım kilolu hamile kalanlar fazla kilo almıyor zayıf olanlar fazla kilo alıyor
ben kilolu hamile kaldım 69 kilo ile kaldım şimdi 77 kiloyum
aldıgım 8 kilo

önceden derdim 30 kilo alırım mutlaka 100 kiloda doguma girerim diye ama olmadı oyüzden mutluyum

parmaktan ölcüm yapan arkadaslar malesef parmak ölcümlerinde yanilma payi olabiliyor. bilmiyorum siz hic denedinizmi ama parmaktan parmaga kan degeri degisebiliyor bile. mesela gecen ben yemegi fazla kacirdim farkindaydim ölcüm 150 küsür mü 160 küsür mü öyle bisi cikti tam hatirlamiyorum sonra baska parmaktan ölctüm aradan 1 dk gecmedi yani 138 mi ne cikmisti. bazen yüksek cikinca ben nerseyse bütün parmaklari deniyorum düsük cikana kadar :))))
genelde sol bas parmakta benim düsük cikiyo.
bilmiyorum sizinkilerde öyle mi ama benim öyle oluyo. yani herzaman olmasada yanilma payida oluyo malesef.
ama dedigm gibi herzaman degil. eger az yediginize inaniyor ve yüksek cikiyosa bida ölcün derdim.
hatta parmaginizi deldiginizde ilk kani silin ve birdaha elinizi sikip ikinci damla kani kullanin.
bunlar benim tecrübelerim.
günde 4 defa ölcüm yapiyorum ben.

bu arada en son kontrolümde sükür bebisim gayet normaldi. doktor hersey cok yolunda dedi kilosu ne fazla ne eksik haftasiyla uyumlu cikti.
tek sorunumuz bebegim dönmüyor. hala yan duruyo bi ara döndü sandim ama gene hareketleri ayni yerde sag tarafimda hissediyorum.
bebegi dönen arkadaslar hareketleri genelde nerde hissediyosunuz.

benim 27. haftada dönmüştü 1 ay boyunca öyleydi ozaman hıçkırıklarının altta olmasından anlıyordum ve mideme bacaklarıyla vurdugu için reflü oluyordum..
ama son 2-3 gündür benimde bebeğim yan duruyor
haliyle reflüm sıkıra indi
çok rahat anlayabiliyorum
kafası sağda bir top solda bir top poposu :)

34+4 teyım. 58 ıle hamıle kaldım ve 76 kıloyum..deker bende de yok.. kılo cok:))

Geçmiş olsun dikkat et canım.Klozet olmaması çok kötü bir durum.Çok dikkatli olmalısın.

Doktorum SAT tarihini dikkate alıyor.bende 33.haftadayım.henüz Nst bakılmadı.Yarın gidicem doktora bakalım ne zaman çağıracak tekrar.

Size danışmadan öylece kendi kendinemi geldi.Daha önce kiminle kalıyorduki? Eğer çalışıyorsan senin için rahat olabilir bu yönlerini düşünmeye çalış.Üzme kendini

canım benim bu sıkma canını.köylü kadınıysa eğer sen onu şekillendirmeye çalış.iyi birisi olduğunu söylüyorsun.onun yaptığı bu cahillikten dolaya ona surat yapmaya yada kötü davranmaya kalkışırsan o senin iç dünyana göre yaşam tarzına göre yorum yapmayacak.aksine kötü gelin vs olacak ve sana karşı oda kötüleşecektir. bende psikolağa gitmiştim.eşimin ailesi hakkında.kayınvaldem farkında olmadan çok işime karışıyordu.mutfakta herşeyin yerini değştirmiş.toparlayıverdim kızım diyor.kayın pederim ayrı bir anahtar almış kayınvaldem ayrı bir anahtar almış kapıyı çalmadan zırt pırt eve girip çıkıyorlardı.ben bile işten geldiğimde kapıyı çalıp giriyordum.mantıkları beni rahatsız etmemek kapı açmak için beni yormamak,.salonda yatıp kalkıyorlar kv yorganları koltuğun yanına koyuyo,kp seccadeyi koltuğun üstüne koyuyo. vs vs.türlü cahillikler.çocuğumun mevlüt şekerlerini almışlar.mevlüdü kendi evlerinde yapcaklarmış.akraba eş dost hepsi ordaymış.bizim burda kimimiz varmış kim gelcekmiş vs vs. ben boşuna uğraşmayacakmışım.herşeyi onlar hallederlermiş.yorulmayacakmışım.yada ne bileyim geldiklerinde eşimle 1 dk yalnız kalamadık.15 dk aşağı komşuya iniyodu ohh gitti derken hemen geliyodu seni yalnız bıraktım kusura bakma diye.bende biraz rahatsızlığımı belli etmeye çalıştım.babasına baba namaz kıldıktan sonra seccadeyi çekmeceye koy olurmu ortada kalınca hiç hoş durmuyo dedim.annesinn el işlerini, yorganları hamile halimle dolaba taşıdım,annesi kızım sen napıyosun dikkat etsene kendine diyodu.ortada kalmasından hoşlanmıyorum ama bunların dolaba konması lazım dedim.akşam baktım sürekli gözleri doluyo.gizli gizli silmeye çalışyo.bu seferde çok üzüldüm. ama artık kendi evimde misafir gibi olmuştum.ha bide bakıcıyla falan uğraşmayalım diye bize destek olmak için kayın peder emekliye ayrıldı yazın.bizle kalacaklardı.bende onlardan önce davrandım.ücretsiz izne ayrılacağım çocuğuma kendim bakmak istiyorum dedim.haameliğimde var tahamülde edemiyorum. bunları psikoloğuma anlattım.oda hem nezaketten yoksun cahil ve de iyi inyetli duygusal bir insanla uğraşmak çok zor gerçekten dedi.öylede zaten.bana tavsiye al karşına iyi niyetle dobra dobra konuş.isteklerini söyle.hala kırılıyorsa üzülüyorsa o onun bileceği şey.merak etme önce 2-3 hafta küser surat yapar sonrasında da doğru yolu bulur dedi.
zaten çocuğun 4-5 aylık olana kadar onun desteğine çok ihtiyaç duyacaksın.ondan sonra okul tatil olacak köyüne gider.sonrasında da bakasınızçaresine.bazen eşinle gezmek isteyeceksin, çıkıp dolaşmak isteyeceksin.o çocuk sizin özgürlüğünüzü öylesine kısıtlayacakki. kayınvalden gittiğinde ah gelsede ona emanet etsem diye bakacaksın.ablam bana öyle diyor.onun kayınvaldeside gelip en fazla 1 hafta kalıp gidiyor.bazen 2-3 gün onları görmek için.ablamda çok kızıyor.gelip çocuğa baksa evde destek olsa olmazmı yaa diye.

kızlar ben napıcam bı akıl verın lutfen

lojmanda oturuyorum. tuvaletımız 1 m var yok. afedersınız ınsan zor sıgıyor dıyebılırım. el yıkamak ıcın lavobo bıle tuvalet dısında. klozet degıl.. ben de allah nasıp ederse sezaryen olacagım ıcın düşünmeden edemıyorum.ortası bosluk oturarak dıskınızı yapabılecegınız sandalyeler medıkalcılerde var ancak sıgmaz tuvalete..

sımdı tutuatum kaldım. sonucta dıkıs agrı sızı.. nası olacak yaaa

Koala cım çok şükür stresli değilim sanmam ondan değil benim şeker ama yemekten 1 saat önce diet pastil yedim şeker hastaları için o kadar

senin öncesinde de varmıydı şeker gebeliktede mi çıktı?
Benim ilk gebelikte kuru bakliyat ne yesem yüksek çıkıyordu. O grup yiyeceksem diyetisyenin verdiği ölçüde az yiyordum. Bir gün ıspanak yedim yüksek çıktı. İçinde ki pirinçtendir dedi diyetisyen.Daha neler demek geldi içimden ama gene de evde yapıyorsam çok az bulgurla yapmaya başladım. Gerçi bazen ne yapsan olmuyor umarım senin için öyle değildir.

Yanlız olmadığıma sevindim. Acayip takmaya başladım çünkü şu kilo meselesini

ben kılodan cok catlaklarımı takıyorum su an... catlamadık yerım kalmadı. ayak bıleklerıme yakın tombul etler var ya.. oralar bıle kırmızı kırmızı ...gögüslerım karnım ve arkalı önlü tüm bacaklarım... tek tük va ya azar azar degıl.. komple...cözümü de yok... neler sürdüm neler yaptım anlatamam... ama annende ablanda varsa cıldın kuruysa bı de zayıfken bırdeb bıre cok kılo alınca ne kullanırsan kullan.. nafıle..

slm kızlar hepinizi allah kurtarsın bende 2012 şubat anneleri grubundaydım şükürler olsun ben oğluşuma kavuştum darısı sizin prens ve prenseslerinize tesadüf görünce slm vermek istedim... kiloları sorun yapmayın ben 54 le hamile kaldım 80 le doğuma girdim şuan aynı kiloma döndüm... elinizde olursa normal doğum yapın miiiis gibi hemen kalkıp bebişinize sarılıyorsunuz en güzelide o ilk gözünü açtığı anı görebilmek inanın herşeye değer... uykunun tadını çıkarın ilk 6 ay uyku yok çünkü... doğum çantanızıda benim gibi abartmayın ben tatile gider gibi orta boy bir valizle gitmiştim öylece geri geldi :) şimdide işe başlamayıp bebeğimle olabilmek için butik bebek kurabiyeleri ve şekerleri yapıyorum bir ara resimlerini yüklrim beğenirseniz sizlere yaparım... sevgiler

canım inan doğumdan sonra bir çoğu görünmüyor topluyor benimde bir sürü çatlağım vardı ama şimdi sadece bacağımın üst kısımlarında çok dikkat edersem görünüyor... bol bol bebe yağı sürün bana çok iyi gelmişti bu güzel anların tadını çıkarın bol bol naz yapın ben yapmadığıma çok pişmanım :)

zeytın yagı kakao yagı badem yagı... lıerak kremı.. kıloluk büyük boy vazelınler... banamısın demedı...saldım ben de...engelleyemıorum

canım ben de hastanede çikolata dağıtacağım ve bazı büyük pastanaler yapıyor canım
ah canım ah şu 6ay çıksa da rahatlasak
ben de 50 kilo ile başladım şuan 66 oldum
doktorum hala sorun teşkil etmiyor diyor

aman tatlım dikkatt geçmiş olsun
bizim d eokulda alaturka tuvalet ve kalkana kadar dizlerimden can gidiyor resmen

valla canım ben de en son c.tesi gittim 34 bitiyordu
10 ocağa verdi randevu o gün szeryan gününü verecek ve ilk kes nts ye alacak
bebeğin ve annenin sağlık durumuna göre de belirliyorlar galiba kontroleri bilemiyorum

eşinin bu durumdan haberi varmıydı?
sen kayınvaliden gelince mi öğrendin bu durumu?
yok artık diyorum

Kizlar mesajlariniz icin cok tesekkürler,
bana sorulmadi evet, emrivaki yapildi. Hatta ilk basta kaynimda gelicekti bizimle kalicakti da allahtan yakinlarda onun puani tutan okul bulunamadi ki kendisi 17 yasinda lise ögrencisi.
Ben calismiyorum evdeyim ve düzene cok bagliyim, bu yüzden düzenim bozuldu tabii ki, hatta takintiliyim, yastigin yeri yerinden oynasin moralim bozulur ve kayinvalime ayri bi odamiz bile yok koltukta yatio. 7 kardesler esim, ama o bizde gelip kalio, köydeyken kaynimla birlikte yasayip gidiyorlardi ne güzel ama kisin cok soguk oluyormus, yazinda zaten artik dönmezler ben istanbuldayim onlar Marasta taa. Basima kaldi bi nevi. Cocugumada bakmakla yardimci olur dediniz ama en fatla lohusalik dönemimde ondan sonra yine isime yaramaz ki, ben kendim egitmek büyütmek yetistirmek istiyorum ona ihtiyacim yok ki, ben evimin her isini görüyorum. Esimle yalniz kalamiyoruz. Bide hergün 6 kardes birden sirayla arayip analarini soruyorlar, sanki ickence altinda kadin burda, cok merakliysaniz kendiniz baksaydiniz ya, ayri evde tutacak geliri yok, bilmiyorum napicam. Icimi dökmek istedim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…