Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

neyse ki düzeltmişsin
ama 37 de sorun çıkaramaz eşin gitse bile gittiğin gün izne ayrılacağın gün olacak çünkü
benım resmi olarak 5 ocakta başlayacak
yarım zaten dersim yok
ama çok mutluyum artık gerçekten yoruluyoruz

Maşallah minike:) Senin doğum da şubat sonuymuş canım olsun iyi tarafından bak. Bizden doğumları duyup tecrübe edinirsin bakarsın:) 32den 37.haftaya kadar verilmiyor mu rapor canım,ben öyle biliyorum. Belki senin 32+ lı günlerdir ondan 33 yazmıştır öleyse sorun olmaz heralde. Ben de 32+4 te almıştım ama 33.hafta değil de 32.hafta yazmıştı

kızlar hastane için bebek şekerlerini buzdolabı magnetlerini sipariş vermiştim bir bebek magazasından oldugum şehirde
bugün aradılar sipariş verdiğim yerde istediğim modelden bütün toptancılara bakmışlar yok
gel başka seç dedi ama ben onları çok sevmiştim.
kızada dedim ben internetten bi araştırım varsa toptancı bulur ben isterim diye.
gittigidiyorda buldum
sizlerde oradan alan oldumu sorun olurmu acaba
vede oradan aldım diyelim ben ürünler elime geççince okey verince satıcının hesabına aktarılacak para değilmi
hani kötü birşey gelirse geri gönderebiliyormuyum para eline geçmeden.
ayyy sıkıntı oldu başıma ne güzel işimi hallettim diyordum

Canım ben bebek şekeri değil de geçen sene bir kıyafet almıştım o siteden. Resimde koydukları gibi değildi iade etmiştim. Kredi kartıma bir dahaki ay geri yatırıldı,sorun olmadı ama iade ederken kargo sana ait oluyor. Satıcısı şahıs mı toptancı mı. Şahıssa ben koyulan resme güvenmiyorum.1 kere aldım gerçi bana öyle denk gelmiş de olabilir yanlış yönlendirmiyim. Kıyafet başka bebek şekeri bambaşka sonuçta.

Teşekkür ederim canım. Çatı muayenesi benim de çok sinirlerimi bozuyordu. Doktorum bir dahaki haftaya yapalım dedi ama ben çok merak ediyorum bakalım artık dedim. Tabi biraz da stresinden kurtulmak için. Doktorum bayan zaten ve çok anlayışlı, çok kibar biri. Ben hazırlandıktan sonra içeri girdi. Üzerimde örtü vardı zaten. İçeri girer girmez ışığı kapattı. Ekrandan gelen loş ışıkla hiç bakmadan muayene etti kadın. Öncesinde de sakın korkma, endişelenme, kendini sıkma diye rahatlattı beni. Eliyle muayene ediyor ama hiç acımadı. Sonrasında da kanama, ağrı falan da olmadı. Sonuçta normal doğum için yapımın müsait olduğunu söyledi ama ben çektiğim bunca öksürük eziyetinden ve son olarak kaburgamdaki kas ağrısından ve batmadan kaynaklanan çektiğim acıdan sonra bir de doğum stresini çekemeyeceğim. İsteğe bağlı sezaryen olacak. 24 ocak da tarihimiz değişiklik olmazsa. Şimdi 3 hafta kaburgamdaki bu ağrıya nasıl katlanacağımı düşünüyorum. İznim de hayal ettiğim gibi olamadı maalesef. Bu lanet öksürük yüzünden herşey güzel giderken tepetaklak oldum. Normalde 11 ocakta ayrılacaktım ama pazartesiden itibaren ayrılıyorum. 5 gün kaybım var yani. Bugün ve yarın için de rapor aldım. Yani özetle şu 24 haftalık iznin acilen onaylanması gerekiyor. Yoksa mayısta okula başlamam gerekecek
Durumum şu: Bebiş midemi kaldırdı, reflü oldu. Reflü boğazımı tahriş etti öksürük yaptı. Öksürük kaslarımı zorladı kas ağrısı oldu. Başıma daha neler gelecek bakalım. Son günlerimi heyecanla beklemek varken acı içinde kıvranarak geçiriyorum.Sinirlerim çok bozuk.

Selamlar kizlar nasilsiniz?
Ay ne güzel hepinize az kalmis, benim taaaa SUbat sonu, onca ay bekledikte su son zamanlar sanki hic gecmicekmis gibi. Bu arada benim kendi dogum günüm de 22 Ocak, onada az kaldi ama ilk defa kendi dogum günümü o kadar umursamiyorum :)
Kizlar sabahlari uyanmadan önce bazen bacaklarimda kramplar oluyor, magnezyum kullanmiyorum, bi daha ki randevumda doktoruma sorayim bari.
Hastane cantasini hazirlayanlar, biberonlari koymadan önce kaynattiniz dimi? Bende kaynattim ama icim gitti emzik kismi erimez mi o kadar sicak suda? Ben bi iki dakka anca beklettim, bide biberonun altinda hafif bi catlak gördüm acaba kaynatirken mi oldu? Cam oldugu icin korkmuyor degilim ama insallah kullanmak zorunda kalmam, anne sütü istiyorum cünkü.

Kizlar bu arada merak ediyorum, normal dogum yapacaklar, epidural normal dogum mu tamamen normal dogum mu, yazarmisiniz ben karar veremedim acikcasi.

Ben bu aralar bebegimin ayaklarini bariz hissetmeye basladim. Basi asagda oldugu icin ayaklariyla gögüs altima vuruyor, resmen kaburgalarim aciyor bazen ama cok güzel bi duygu, sanki ayaklarina dokunasim geliyor bazen :)

Bu arada bi kac isim var aklimda karra veremedigim yardimci olunuz lütfen :)

1. Meryem Lina ( Meryemi biliyorsunuz, Lina da hurma agaci demek, Hz. Meryem hurma yemis dogum yaparken, uyumlu olur diye düsündüm) Meryem ismini babam istiyor

2. Serra ( Bolluk, bereket, refah demekmis, bu sIkIntIli dönemimizde belki nasibilyle gelir diye düsündüm, hem kuranda da gecciyormus)

3. Nurulayn ( Gözümün nuru demek, esimin istedigi isim )

ben de yarın itibariyle ev hanımıyımmmm
yuppiiiiiii
raporumu bile eşim alamaya gidecek
o kadar ev hanımı oldum yanii

Ben 1 hafta erken ev hanımı oldum maalesef Dayanamadım artık ayrıldım. Ama keşke sağlığım yerinde olsaydı da sevinebilseydim. Yarın annem geliyor. Artık yerimden su almak için bile kalkamıyorum. Canım çok acıyor. Eşim işe gidince yalnız kalmak çok kötü. Bugün okuldan arkadaşım geldi bana çorba yaptı sağolsun. Yoksa sütle idare edecektim akşama kadar. Eşim de erken çıkmış okuldan şimdi o da yemek hazırlıyor. Çok sinir bozucu bir durumdayım(

benım bebegımın hareketlerı bıle nerdeyse bıtmıstı. gunde uc defa ya hıssedıyodum ya hıssetmıodum.. o çaresızlıgın ne demek olduunu en ıı bılenlerdenım.. kendım tulum gıbı sıserken bebegımın 2 haftadan bıle daha gerı oldugunu,kanın pompalanmadıgını güçsüzlestiğini bilmek canımdan can götürüyodu.. doktorum bana sunu söyledıgınde dunyam yıkıldı.ANNE DIŞARISI ARTIK BURADAN BENIM İÇİN DAHA GÜVENLİ!!! ben gıtmek ıstıyorum dogur benı dıyor dedı.. gözümden akan yasın cektıgım üzüntünün tarıfı yok ınan.. ama bu lısteyle hemen toparlandı yavrucum.. tabı en büyük recetem dua dua dua....

Ben daha önce alışveriş yaptım edacım.
Sen onay vermeden ödeme yapmıyorlar.
3 gün süre veriyor sana bu sürede eline ulaşmazsa mail atıyorsun elime ulaşmadı ödeme yapmayın diye , onlarda ödeme yapmıyorlar.
Yani garanti iş oluyor :)

Bizim çatı muayenesi de böyle olur inş. bazıları çok kötü anlatıyor da dinlememek lazım
Bütün bunlara değecek canım sen bitek ona odaklan. Sakın ha iş filan yapma uzan bol bol,yürüyüş yap diyecem ama ağrılar izin vermez sanırım. Annen de geliyormuş çok yardımcı olur eminim

Canımcım ben kaynatmadım,sıcak suyla ovuştura ovuştura yıkadım,kaynatmak mı gerekiyor.
Ben şiddetle normal doğum istiyorum, epidurali düşünmedim çünkü çok iyi bir doktorun yapması gerekirmiş.Bizim hastanede anestezi uzmanını hiç görmedim,hakkında araştırma yapmadım, güvenemiyorum.Bir de galiba 4 cm açıklıktan sonra yapılıyormuş o ana kadar yine sancı çekiliyor. Yine de her ihtimale karşı doktoruma söyleyecem dayanamayacak duruma gelirsem sonradan yapılırmı diye.

Yazdığın isimlerden 1 noyu beğendim ben cnm

Cevabin icin tesekkürler canim,
biberonlar ilk kullanimdan önce kaynatilmasi gerekiyor, icinde ki kagitta 5 dakka kaynatin yaziyor ama plastik / silikon kisimlarini da mi onu bilmiyorum sahsen, sonucta erime riski olmaz mi? Hatta emziginide kaynattim ama icime sinerek degil sahsen:26:

Canım biberonu her ihtimale karşı kaynatmakta fayda var.İnşallah gerek kalmaz kullanmaya :)
Bacak ağrını doktora söylemeyi atlama canım.

Normal doğumu çok araştırdım bu konuda doğum destekçileri yani koçları bile var onlardan bilgi aldım.
Normal doğum şansım olursa eğer (kızım dönerse) hiç bir ağrı kesici kullanmadan denemeyi planlıyorum.Çünkü araştırdığım ve okuduğum kadarıyla vücudumuzu kasmadığımız sürece ağrı kesici hormonu da bizde mevcut ve kadın vücudunun doğasında doğurmak var.
Eğer ağrı eşiğim düşükse ve ben bu ağrılara katlanamazsam epidurale başvurmayı düşünüyorum.
Tabi hiçbirşey planlandığı gibi olmuyor ne yazık ki

İsim olarak 1 ve 2. isimleri beğendim canım.
Eşinin istediği isim zor telafuz edilen bir isim bence.

Ceyzim bende sen gibi düşünüyorum doğumu ama şimdilik durum sezeryanı gösteriyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun canım benim.

Ceyzim bende sen gibi düşünüyorum doğumu ama şimdilik durum sezeryanı gösteriyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun canım benim.

tatlım bebeğin duruşundan dolayı mı diyorsun? eğer öyleyse son gün bile dönebilir deniyor. benm bebiş de hala dönmedi

tatlım bebeğin duruşundan dolayı mı diyorsun? eğer öyleyse son gün bile dönebilir deniyor. benm bebiş de hala dönmedi

Ceyzim senin doktor ne dedi peki en son ne zaman dönermiş.
benim dönmüştü ama 20-22.haftalardan beri başı aşağıdaydı.
Şimdi dönmüş deli kızım.En son 37-38de dönermiş.Benim doktor 37.bitince çağırdı beni dönmezse sezeryan dedi.

Son düzenleme:

ooo yok güselim bende bu kadar çok malzeme yok cidden, gayet basit benimkisi azıcık tembel işi bile hatta
tencereye suyu, loğusa şekerini, şekeri, çubuk tarçını ve karanfili ekleyip kaynatıyorum sonra ılınınca yada bekleyebilirsem soğuyunca içmeye başlıyorumm
hattaaaaaa uzman tv deki tarifi ekliyorum canım, görerek daha akılda kalıcı oluyo bende, senin de işine yarar umarım (buzdolabında da iki hafta dayanıyomuş bak burdaki bayan öyle dioooo)

Lohusa şerbeti nasıl yapılır? - UZMANTV

ben de yarın itibariyle ev hanımıyımmmm
yuppiiiiiii
raporumu bile eşim alamaya gidecek
o kadar ev hanımı oldum yanii

ooohhhh hadi gözünüz aydın hanımlar, ama fazla sevinmeyin zira bizim üçüncü haftamız ve sıkıntıdan patlıyorusss... aslında iş çok ama bizim yapabileceklerimiz sınırlı malum, o yüzden birini bekle ki gelsin sana yardım etsin yoksa ya otur ya uzan ya da yemek ye

yok yok ceyzim hiç gözün korkmasın hemencik bitiveriyo o işler biz hatta kısmetse ikinci tura dönces iki hafta sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…