- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
Ayy ne güzel benim de son 2 günüm yarın ve p.tesi kaldı sadece,çok seviniyorum :)
Ben daha hayatta eşime aldırmam rapor filan, çalışabilir raporumu benm istediğim tarihten 1 hafta öncesine aldırmıştı(doktor ne zamana yazayım diye sormuş,o da saçma.eşim napsın),sonra kendim düzelttirdim:) Kızdım başta ama seviyorum bu adamı yaa kıyamıyorumgeçen hafta çıkıyordum onun hesaba uysaydım.
Ohhh herkes ev hanımı oldu bizim daha 3 haftamız vaaar
Daha bugün aldık çalışabilir raporumuzu,33 hafta yazdı dr,şimdi ben 4 hafta mı aktarabiliyorum?öyle yazmışsınız ama anlamadım ben neden öyle olduğunu
Neyse kuzucum iyiymiş,2350 gram olmuş minikim annesi de 64e dayandıı,16 kiloyla tamamlıcaz galiba oooh yarasıın
kızlar hastane için bebek şekerlerini buzdolabı magnetlerini sipariş vermiştim bir bebek magazasından oldugum şehirde
bugün aradılar sipariş verdiğim yerde istediğim modelden bütün toptancılara bakmışlar yok
gel başka seç dedi ama ben onları çok sevmiştim.
kızada dedim ben internetten bi araştırım varsa toptancı bulur ben isterim diye.
gittigidiyorda buldum
sizlerde oradan alan oldumu sorun olurmu acaba
vede oradan aldım diyelim ben ürünler elime geççince okey verince satıcının hesabına aktarılacak para değilmi
hani kötü birşey gelirse geri gönderebiliyormuyum para eline geçmeden.
ayyy sıkıntı oldu başıma ne güzel işimi hallettim diyordum
Artık ben de uyuyamıyorum geceleri, bi tuhaf oldu bu iş yahuuağrı, wc ihtiyacı vs yüzünden kaç kere kalkıyoruz, doğum sonrasına hazırlık. Malum ozaman da bebişler ağlayacak yine kalkcaz nöbete,alışmak lazım
Canım çantanı bence hazır et çünkü sonradan baktıkça eksikler çıkıyor ve koyduğun fazlalıkları görüp çıkarıyorsun. Benim öyle olmuştu. Bu arada ben ayrı ayrı 2 çanta hazırlamadım, bebişimin ve benimkiler ufak boy tekerlekli bavul içinde. Hemşireye vereceğimiz hastane çıkışını da ayrı bir hurca koydum aynı bavula, biberon bez krem vs eşyalar ayrı bir bölme var oraya koydum okadar.
Tatlım geçmiş olsun zor ama dayanmak lazım mecburMaşallah bebiş 3 kilo olmuş,darısı bize:) galiba ilk çatı muayenesi olanımız sensin,rahatsız bir durum oluyor mu ben biraz çekiniyorum da. Bu ay doğum yapacakları okuyunca bacaklarım titriyor yaa, nasıl geçti bunca ay anlamadım:):)
ben de yarın itibariyle ev hanımıyımmmm
yuppiiiiiii
raporumu bile eşim alamaya gidecek
o kadar ev hanımı oldum yanii
Süpersin!! Hemmen başlıyorum uygulmalara. Zaten bu akşam balıkla başladım kür yapmaya, bir de sıcak çikolata içtim sütle yapılmış. Fena değil yani, az çok uyuyor senin de verdiğin tavsiyelere de.
Ya yaşayan anlıyor gerçekten, ışılay da sen de anladınız hemen hissiyatımı. Bebeğe yetemediğini hissetmek o kadar çaresizlik veren birşey ki. Benim de tüm damarlarıma baktılar bebeğe kan pompalayan. Kendimi o kadar kötü hissettim ki, tansiyonum düştü hatta yattığım yerde. Sinirim bozuldu işte.
Diğer tavsiyelerde bulunan arkadaşlarıma da çooook teşekkür ediyorum tekrar tabiki :))
Ay doğum tarihleri konuşulmaya başladı şimdi beni aldı mı bir heyecan :) daha bana var gerçi aranızda en son doğuracaklardan biriyim ben, hele kızım böyle geriden gelirse martı bile bulabilir yani :)
Ben daha hastane çantamı hazırlamadım kızlar, bu ara çok tembelim hiç hareket edesim yok, ev işi yapasım yok, yere düşeni yerden alasım yok, çoraplarımı giyip çıkarasım hiiiiç yok.
kızlar hastane için bebek şekerlerini buzdolabı magnetlerini sipariş vermiştim bir bebek magazasından oldugum şehirde
bugün aradılar sipariş verdiğim yerde istediğim modelden bütün toptancılara bakmışlar yok
gel başka seç dedi ama ben onları çok sevmiştim.
kızada dedim ben internetten bi araştırım varsa toptancı bulur ben isterim diye.
gittigidiyorda buldum
sizlerde oradan alan oldumu sorun olurmu acaba
vede oradan aldım diyelim ben ürünler elime geççince okey verince satıcının hesabına aktarılacak para değilmi
hani kötü birşey gelirse geri gönderebiliyormuyum para eline geçmeden.
ayyy sıkıntı oldu başıma ne güzel işimi hallettim diyordum
ismiyle yaşasın canım yakışıklı oğluşunnnn
Teşekkür ederim canım. Çatı muayenesi benim de çok sinirlerimi bozuyordu. Doktorum bir dahaki haftaya yapalım dedi ama ben çok merak ediyorum bakalım artık dedim. Tabi biraz da stresinden kurtulmak için. Doktorum bayan zaten ve çok anlayışlı, çok kibar biri. Ben hazırlandıktan sonra içeri girdi. Üzerimde örtü vardı zaten. İçeri girer girmez ışığı kapattı. Ekrandan gelen loş ışıkla hiç bakmadan muayene etti kadın. Öncesinde de sakın korkma, endişelenme, kendini sıkma diye rahatlattı beni. Eliyle muayene ediyor ama hiç acımadı. Sonrasında da kanama, ağrı falan da olmadı. Sonuçta normal doğum için yapımın müsait olduğunu söyledi ama ben çektiğim bunca öksürük eziyetinden ve son olarak kaburgamdaki kas ağrısından ve batmadan kaynaklanan çektiğim acıdan sonra bir de doğum stresini çekemeyeceğim. İsteğe bağlı sezaryen olacak. 24 ocak da tarihimiz değişiklik olmazsa. Şimdi 3 hafta kaburgamdaki bu ağrıya nasıl katlanacağımı düşünüyorum. İznim de hayal ettiğim gibi olamadı maalesef. Bu lanet öksürük yüzünden herşey güzel giderken tepetaklak oldum. Normalde 11 ocakta ayrılacaktım ama pazartesiden itibaren ayrılıyorum. 5 gün kaybım var yani. Bugün ve yarın için de rapor aldım. Yani özetle şu 24 haftalık iznin acilen onaylanması gerekiyor. Yoksa mayısta okula başlamam gerekecek
Durumum şu: Bebiş midemi kaldırdı, reflü oldu. Reflü boğazımı tahriş etti öksürük yaptı. Öksürük kaslarımı zorladı kas ağrısı oldu. Başıma daha neler gelecek bakalım. Son günlerimi heyecanla beklemek varken acı içinde kıvranarak geçiriyorum.Sinirlerim çok bozuk.
Selamlar kizlar nasilsiniz?
Ay ne güzel hepinize az kalmis, benim taaaa SUbat sonu, onca ay bekledikte su son zamanlar sanki hic gecmicekmis gibi. Bu arada benim kendi dogum günüm de 22 Ocak, onada az kaldi ama ilk defa kendi dogum günümü o kadar umursamiyorum :)
Kizlar sabahlari uyanmadan önce bazen bacaklarimda kramplar oluyor, magnezyum kullanmiyorum, bi daha ki randevumda doktoruma sorayim bari.
Hastane cantasini hazirlayanlar, biberonlari koymadan önce kaynattiniz dimi? Bende kaynattim ama icim gitti emzik kismi erimez mi o kadar sicak suda? Ben bi iki dakka anca beklettim, bide biberonun altinda hafif bi catlak gördüm acaba kaynatirken mi oldu? Cam oldugu icin korkmuyor degilim ama insallah kullanmak zorunda kalmam, anne sütü istiyorum cünkü.
Kizlar bu arada merak ediyorum, normal dogum yapacaklar, epidural normal dogum mu tamamen normal dogum mu, yazarmisiniz ben karar veremedim acikcasi.
Ben bu aralar bebegimin ayaklarini bariz hissetmeye basladim. Basi asagda oldugu icin ayaklariyla gögüs altima vuruyor, resmen kaburgalarim aciyor bazen ama cok güzel bi duygu, sanki ayaklarina dokunasim geliyor bazen :)
Bu arada bi kac isim var aklimda karra veremedigim yardimci olunuz lütfen :)
1. Meryem Lina ( Meryemi biliyorsunuz, Lina da hurma agaci demek, Hz. Meryem hurma yemis dogum yaparken, uyumlu olur diye düsündüm) Meryem ismini babam istiyor
2. Serra ( Bolluk, bereket, refah demekmis, bu sIkIntIli dönemimizde belki nasibilyle gelir diye düsündüm, hem kuranda da gecciyormus)
3. Nurulayn ( Gözümün nuru demek, esimin istedigi isim )
Bizim çatı muayenesi de böyle olur inş. bazıları çok kötü anlatıyor da dinlememek lazım
Bütün bunlara değecek canım sen bitek ona odaklan. Sakın ha iş filan yapma uzan bol bol,yürüyüş yap diyecem ama ağrılar izin vermez sanırım. Annen de geliyormuş çok yardımcı olur eminim
Canımcım ben kaynatmadım,sıcak suyla ovuştura ovuştura yıkadım,kaynatmak mı gerekiyor.
Ben şiddetle normal doğum istiyorum, epidurali düşünmedim çünkü çok iyi bir doktorun yapması gerekirmiş.Bizim hastanede anestezi uzmanını hiç görmedim,hakkında araştırma yapmadım, güvenemiyorum.Bir de galiba 4 cm açıklıktan sonra yapılıyormuş o ana kadar yine sancı çekiliyor. Yine de her ihtimale karşı doktoruma söyleyecem dayanamayacak duruma gelirsem sonradan yapılırmı diye.
Yazdığın isimlerden 1 noyu beğendim ben cnm
Selamlar kizlar nasilsiniz?
Ay ne güzel hepinize az kalmis, benim taaaa SUbat sonu, onca ay bekledikte su son zamanlar sanki hic gecmicekmis gibi. Bu arada benim kendi dogum günüm de 22 Ocak, onada az kaldi ama ilk defa kendi dogum günümü o kadar umursamiyorum :)
Kizlar sabahlari uyanmadan önce bazen bacaklarimda kramplar oluyor, magnezyum kullanmiyorum, bi daha ki randevumda doktoruma sorayim bari.
Hastane cantasini hazirlayanlar, biberonlari koymadan önce kaynattiniz dimi? Bende kaynattim ama icim gitti emzik kismi erimez mi o kadar sicak suda? Ben bi iki dakka anca beklettim, bide biberonun altinda hafif bi catlak gördüm acaba kaynatirken mi oldu? Cam oldugu icin korkmuyor degilim ama insallah kullanmak zorunda kalmam, anne sütü istiyorum cünkü.
Kizlar bu arada merak ediyorum, normal dogum yapacaklar, epidural normal dogum mu tamamen normal dogum mu, yazarmisiniz ben karar veremedim acikcasi.
Ben bu aralar bebegimin ayaklarini bariz hissetmeye basladim. Basi asagda oldugu icin ayaklariyla gögüs altima vuruyor, resmen kaburgalarim aciyor bazen ama cok güzel bi duygu, sanki ayaklarina dokunasim geliyor bazen :)
Bu arada bi kac isim var aklimda karra veremedigim yardimci olunuz lütfen :)
1. Meryem Lina ( Meryemi biliyorsunuz, Lina da hurma agaci demek, Hz. Meryem hurma yemis dogum yaparken, uyumlu olur diye düsündüm) Meryem ismini babam istiyor
2. Serra ( Bolluk, bereket, refah demekmis, bu sIkIntIli dönemimizde belki nasibilyle gelir diye düsündüm, hem kuranda da gecciyormus)
3. Nurulayn ( Gözümün nuru demek, esimin istedigi isim )
Bizim çatı muayenesi de böyle olur inş. bazıları çok kötü anlatıyor da dinlememek lazım
Bütün bunlara değecek canım sen bitek ona odaklan. Sakın ha iş filan yapma uzan bol bol,yürüyüş yap diyecem ama ağrılar izin vermez sanırım. Annen de geliyormuş çok yardımcı olur eminim
Canımcım ben kaynatmadım,sıcak suyla ovuştura ovuştura yıkadım,kaynatmak mı gerekiyor.
Ben şiddetle normal doğum istiyorum, epidurali düşünmedim çünkü çok iyi bir doktorun yapması gerekirmiş.Bizim hastanede anestezi uzmanını hiç görmedim,hakkında araştırma yapmadım, güvenemiyorum.Bir de galiba 4 cm açıklıktan sonra yapılıyormuş o ana kadar yine sancı çekiliyor. Yine de her ihtimale karşı doktoruma söyleyecem dayanamayacak duruma gelirsem sonradan yapılırmı diye.
Ceyzim bende sen gibi düşünüyorum doğumu ama şimdilik durum sezeryanı gösteriyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun canım benim.
tatlım bebeğin duruşundan dolayı mı diyorsun? eğer öyleyse son gün bile dönebilir deniyor. benm bebiş de hala dönmedi
Canım bendeki listede malzeme olarak şunlar var, bir bakabilirmisin. Belki senin tarifte bu kadar çok malzeme yoktur:) Daha kolaysa seninkini istiyim:)
Su,tarçın,muskat,havlucan,yenibahar,karanfil,karabiber,zencefil,bal yada toz şeker,lohusa şekeri,ceviz-badem-fındık
ben de yarın itibariyle ev hanımıyımmmm
yuppiiiiiii
raporumu bile eşim alamaya gidecek
o kadar ev hanımı oldum yanii
Ayy ne güzel benim de son 2 günüm yarın ve p.tesi kaldı sadece,çok seviniyorum :)
Ben daha hayatta eşime aldırmam rapor filan, çalışabilir raporumu benm istediğim tarihten 1 hafta öncesine aldırmıştı(doktor ne zamana yazayım diye sormuş,o da saçma.eşim napsın),sonra kendim düzelttirdim:) Kızdım başta ama seviyorum bu adamı yaa kıyamıyorumgeçen hafta çıkıyordum onun hesaba uysaydım.
Ne kadar nazlanırsak o kadar iyi,bugünler geri gelmez:) Benim de en çok annem çekiyor kahrımı. Kayınvalidem desem 9 aydır evimize bile gelmedi,biz ona gitmesek darılıyor.Bebeğin odasını hiiç merak etmiyor,onun hakkında konuşmuyor,bişe aldıysa bile doğumdan sonra verecek eminim.bu konuları konuşmaz bile ama yapısı öyle, kabullendim artık napayım. torun çok istiyordu,olunca da içten yaşıyor hislerini heralde.
Ben ev hanımı olur olmaz annemle ilk yapacaklarımız; perdeler ve koltuk örtüleri yıkanacak,halılar silinecek, cam silinecek,banyo-mutfak fayansları ve dolaplar silinecek. Amaan iş çokmuş ya izne çıkmasam daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?