Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

cnm senı cok ıı anlıyorum bana da gecen ay aynı seylerı söyleyıp tıp fakultesıne sevk ettıler. kan basıncı pompalayamıyorsun bebege bıle dedıler.. herkesın bebegı 2 kıloyu gecmısken benım bebegım1500dü. kurtarıcım bı tanecık doktorum ve üstüne tanımadıgım baska bırıne gıttım. özelıne yanı. valla pahalı mahalı. her muayenede 100 verıyorum ama önemlı degıl. sımdı sana bu doktorun bana verdıgı beslenme önerılerını yazıyorum. 15 gunde 500 gr aldı bebegım. su anda da gelısımı önde:))doktorum vur dedık öldürdün dedı hatta :))bu arada ben cok hızlı kılo alırdım. bu beslenme seklınden sonra kılo almam durdu. gec oldu bıraz ben 20 kıloyu devırdıkten sonra yanı ama:)) neyyyyse.. oğlusum ıı olsun teyzesi,,,,,

1) gunde sadce çeyrek ekmek.ister sabah kahvaltıda ye. ister 3 ögüne yay. ama ceyrak ekmegı asssssllaaaaaaaaaa gecmeyecek.her sabah yumurta muhakkak..
2) her gün ama muhakkak her gun, ara vermeden 200 gr et. balık tavuk hındı kırmızı et farketmez. ama bır gun bıle aksatmadan düzenli et yedım.. kıyma alıp köfte yaptım.fırında yaptım yedım tavukları.kanat aldım teflonda cız bız yaptım.balıkları hem fırında hem tavada cesıt cesıt yaptım..ohhhh hıc de sıkayetcı degılım. et oburum
3) sabah kahvaltıda ve öglen yemegınden sonra bır bardak süt.(ıkındı vaktı bır elma ya da kıvı,muz, portakalla)
4) öglen yemegınde muhakkak 1 kase yogurt.. ve yatmadan 1 saat kadar önce yıne 1 kase...
5) meyve bol bol bol yemeyı keseceksın..bebegı besleyen seyın temelı et yumurta süt ve yogurttur dedı dr.gunde ögünlere yayarak en fazla 3 adet meyve.aksam yemegınden sonra mumkunse meyve yeme. posalıysa hıc yeme. mandalına portakal falan. hazmı zor ve kalorısı yüksek... sana kılo yapar dedı.

ben bunları yaptım ve hala da yapıyorum..bebegım önde bıle gıdıyo. kılo almam durdu 3 haftada hamdolsun.bunları yap.. bana dua edersın ınsallah.. bebegınde tez zamanda bızım bebelere yetısır..

oyyyy yerim onu
sizin de dede ismimi Osman
ben çok isterdim tek Tuna olsun aama ne yapalım

göğsüme vura vura leee çürüttüm sol yanım heeyyy
lelelelelllelele

ben de tuna han olsun ısterdım ama cnm bnm oğlusumun dedesının ısmı osman degıl.. osman ısmını duasını aldıgımız deger verdıgımız bır büyüğümüz koydu.. kıramayacagımız...esımle ortak kararımız yanı..
olsun ıkısı de kısa ısım. bırlıkte kullanılır.. sadece osman ya da mehmet denmez de tunayla beraber anılır... hem ben alıstım bıle.. hamılelıgımı duyar duymaz bu ısme karar verdık. e 9 ayda alıstım ben de:))

kızlarrr nasılsınız bakalım bugün kontrolümüz vardı bizimde 44 cm ve 2,5 kg olmuş benim kuzum doktorumuz her şey çok iyi dedi bu arada tam 28 gün kalmış doğumuma 4 hafta dedi sezeryan olucak işte ocağın sonu şubatın ilk günleri kızımız bize katılıyor inşallah

masllah annesı.. ınsallah hersey yolunda gıder. benım de haftaya salı kontrolüm var. gecen hafta 2700 grdı bebıs.. 3 olur dıe tahmın edıyorum kontrole kadar. benım sata göre 2 subat ama bakalım ne dıcek doktorum..benım ıcıme 25 falan doguyo..bılmıyorum oyle hıssedıyorum.. saglıkla ve zamanında hayırlısıyla kurtarsın hepımızı rabbım...

ben ebebekten aldım birtane buzluğa attımda nasıl yapılıyor o canım küçük kare nedemek?

böyle bir şey..buzluğa atılmıyor bu , kesme şekerin daha daha daha büyük bir hali gibi. yani,1 tanesi 3 kesme şeker büyüklüğünde diyebilirim
kullanılacağı zaman bardağa atılıyor üstüne sıcak su dökülüyor

Süpersin!! Hemmen başlıyorum uygulmalara. Zaten bu akşam balıkla başladım kür yapmaya, bir de sıcak çikolata içtim sütle yapılmış. Fena değil yani, az çok uyuyor senin de verdiğin tavsiyelere de.
Ya yaşayan anlıyor gerçekten, ışılay da sen de anladınız hemen hissiyatımı. Bebeğe yetemediğini hissetmek o kadar çaresizlik veren birşey ki. Benim de tüm damarlarıma baktılar bebeğe kan pompalayan. Kendimi o kadar kötü hissettim ki, tansiyonum düştü hatta yattığım yerde. Sinirim bozuldu işte.
Diğer tavsiyelerde bulunan arkadaşlarıma da çooook teşekkür ediyorum tekrar tabiki :))

Ay doğum tarihleri konuşulmaya başladı şimdi beni aldı mı bir heyecan :) daha bana var gerçi aranızda en son doğuracaklardan biriyim ben, hele kızım böyle geriden gelirse martı bile bulabilir yani :)

Ben daha hastane çantamı hazırlamadım kızlar, bu ara çok tembelim hiç hareket edesim yok, ev işi yapasım yok, yere düşeni yerden alasım yok, çoraplarımı giyip çıkarasım hiiiiç yok.

Evet luflee , protein çok ama çok önemli. doktorum çok üstünde durmuştu bu konunun.. özellikle et tüketmemi önermişti üstüne basa basa. ''ezici dişten çok kesici dişlere sahip canlılar et yemek zorundadır'' demişti , hiç unutmuyorum. ben yağdan da baldan da et yumurta yoğurttan da hiç vazgeçmedim, nasıl olsa zayıflayacağıı bildiğimden yemede sıkıntı yaratmadım kendime, şimdi oğluşum maşşallah tombalak ♥

ha ama 2. bebeğimde (inşallah-Allah nasibederse 2015 te 2. bebeğime hamile kalmak istiyorum) bu kadar görmemişçe yiyip 20 kg yi geçmek istemiyorum. mümkünse 15-17 kg de bitiricem bu işi... kendini taşıyamama zamanlarını yaşıyorum şuan çünkü.. biri el vermese yada kucaklamasa yataktan kalkamıyorum yada oturduğum yerden..
bu yüzden sonraki gebeliğimde protein ağırlıklı beslenip , yağdan ve karbonhidrattan tamamen olmasa da azbiraz uzak durucam sanırım..

oğlumu çişe kaldırdık,uyku kaçtı yine:)) Şu listeyi yazayım biraz belki uykum gelir arkadaşlar:))
herkesin metabolizması, ihtiyaçları farklıdır. ben tamamen uygulanır diye değil fikir versin diye yazıyorum listeyi. Bu listeyi diyetisyen oluştururken 1 saate yakın liste ile ilgili konuştuk. Her yazdığı şeyi neden yazdığını nasıl tüketmem gerektiğinş anlattı. yani listede anlayamadığınız, ya da benim atladığım şeyler olabilr. Bu yüzden tam uygulama yerine kaynak olarak kabül ediniz , konuştuğumuz ama aklıma gelmeyen yazmadığım şeyler olabilir. Beslenmeniz eksik kalsın istemem. zaten ana hatlar diğer bilgi veren arkadaşlarımki ile aynı. tek fark liste halinde olması.

Not ( /) işareti değiştirebileceğiniz gıdalar yani peynir veya lor gibi
sabah 8:30 : 2 ince dil. tam buğday ekmeği(tbu ekmek)
1 adet yumurta hergün
4 üçgen kadar yy beyaz peynir(45- 60 gr) / 3 yemek kaşığı kadar lor / haftada 1 kez kaşar olabilir
2-3 adet ceviz / 6-7 adet badem kavrulmamış
roka,tere, marul,dereotu,maydonoz, dereotu ve maydonoz erken doğum tehditi olanlarda ya da son haftada yok
ıhlamur/ açık çay şekersiz
1.ara 10:30 yeşil elma tarçınlı
1 çay bar süt/ 1 su bar. ayran/ yoğurt
öğle 12:30-13:00 arası Bol salata koyu yeşil yapraklı sebzeleri tercih edin ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
6-8 yemek kaşığı zeytinyağlı suyu süzülmüş sebze yemeği
yarım kase yy yoğurt
1 ince dil. tbu ekmek / 5-6 yemek kaşığı kuru baklagil (haftada 1-2 kez ob)/ 1 kase çorba / buğday salatası / kısır
2.ara 15:30 1 yemek kaşığı müsli +1 yemek kaşığı yulaf ezmesi +1 su bar. süt / yoğurt / ayran/kefir
3.ara 17:00 1 porsiyon meyva 2 mandalina/1 ortaboy elma/1 orta boy portakal vs
3 adet ceviz /6-7 adet fındık/6-7 adet baddem kavrulmamış

akşam 18:30- 19:00 bol salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile (ailecek yiyecekseniz 1 çorba kaşığı yağ)
120 -150 gr (yaklaşık 4-5 köfte kadar) ızgara / haşlama / fırında balık(haftada 2-3 kez) /hindi /yağsız kırm et (haftada 1-2) / yağsız kırm et ile etli sebze yemeği
yarım kase kaymaksız yoğurt / 1 kase cacık / 1 su bar ayran
haşlamış sebze istenirse eklenebilir
2 ince dil. tbu ekmek /1 kase çorba + 1 dil. tbu ekmek
4.ara 21:30 1 por. meyva
1 çay bar. yoğurt/ 2 yemek kaşığı lor ( maydonoz,nane vs. katılmış olabilir)

çiğ sebze serbest
yemeklerde kızartılmış sebzeler olmamalı
çorbalarda unlu,kremalı gibi çorbalar olmamalı
meyveler porsiyonundan fazla tüketilmemeli sebze yemekleri için 1 kg zy yemeğe 2 yemek kaşığı zy. konulabilir
zeytin kahvaltıda yok, ödem varsa
yine ödem olanlar için sebze çorbası tercih edilmeli ve 1. ara öğün yeşil elma olmalı
bu listeyi uyguladığında kilo alacaksın ama bundan sonraki 6-7 hafta yazdıklarıma senin ve bebeğin ihtiyacı olacak dedi. Bu yüzden buradakilerin dışına çıkma dedi.

yok cnm olmuyomuş.önemli olan su toplamaması.bizde onun için bir pfofa gittik ,korkmuştuk senin gibi

erkek bebeklerde olabiliyor diye biliyorum cinsiyeti neydi bebişin..
Kızlar birde bu doktorların kilo tahminleri çok yanılıyor.
Teyzemin bebeğine çok kilolu bir bebek olacak dedi
cılızzz bir bebek dogdu.

ohooo doğru diyon ben 30+5 te gittim 1800 gr dedi.31+5 te başka doktora gittim 2300 dedi.33+5 te gittim ilk gittiğim doktor 2134 gr dedi.gel de çık işin içinden((

sevindim listeyi görünce hepsini yapıyorum benim burda daha önce eksik tuttuğum şey arada bir kırmızı et yerdim tavuk nerdeyse yemezdim balıkta ayda 1 - 2 şimdi hergün et yiyorum mesela bir tavuğu haşladım tencerede suyunuda şehriyeli çorba yaptım 3 gün yedim diğer gün kırmızı et diğer gün balık artık hergün et yiyeceğim birde yumurtayı hergün yiyeceğim sanırım bebiş büyüyecek ama sanki bende kilo aldım ya bir yandan alayım dıyorum bıryandanda almayım :))

canım sen bunları götürürsen yataktan kalkamazsın tabi nerden alınıyor bu eşime yapayım en azından bana yasaktır :))

Bende hazırlamadım yıkamak ne zor geliyor şu çocuğun kıyafetleri :)) hepsini rengine göre ayırcada ondan, tembellik yapma 15 gun sonra daha zor olur hareket etmek :)

kız maşallah bir doğurda 2. yide yaparsın inşallah ben bazen dıyorum eşime 2. yide yapsammı eşim diyor hamilelik hoşuna gitti herhalde şaka maka geçti sayılır kızlar çok şükür :)

bugün endokrin doktoruna gidicez bakalım umarım onlada papaz olmayız :)

Son düzenleme:
Önümüzdeki hafta ve sonrasında doğum beklentisi sebebiyle kan hacminiz artacaktır. Kan hacminizdeki artış ağırlığınıza yaklaşık 900- 1800 gr. ekleyecektir. Vajinal (normal) veya Sezaryan doğum, hangisi olursa olsun, C Vitamini, demir, çinko ve enerji, doğum sonrasında iyileşmenize yardımcı olacaktır. Kat kat giymeniz sizi normalde olduğundan daha sıcak hissettirir. Üçüncü trimesterda cinsel isteğinizde azalma olabilir.

2 kilomu alacakmışız :26:

Son düzenleme:
anladım canım zor valla küçük yerlerde de yaşamak böyle sıkıntılar oluyor
bakalım umarım benım de sıkıntı olmaz
ama şunu iyi biliyorum artık çalışamayacağım
inşallah şu yasa çıkar da rahatlarız

geçmiş olsun canım.Sanırım benım de 20-25 ocak arası olacak sezeryan
hakkımızda hayırlısı olsun

adıyla yaşasınlar canım miniklerimiz
Bİzim de Mehmet Tuna diyoruz ama ileride seslenirken falan Tuna'ya döneriz sanırım
balkondan seslenirken daha kolay olur Tunaaaaaaaaaaaaaaa çık artık eve

Ceyz nerelerde 2 gundur ses yok
valla gece ben de onu düşündüm yattığım yerde geldi aklıma:26:

Son düzenleme:

Bende oyle ates basiyo ince penye yada gomleklerle geziyorum. Normalde giydigim kislik kazaklarla fenalik geliyor insana :)

Luflemm ye gitsin kuzum onlar iyi olsun da biz veririz kiloları

:))) Yerim seni roketini :) Hayırlısı olsun be kuzu

Işılayım kafanı rahat tut canım inan dgüzel haberler alacaksındır

Anladım canım her doktor farklı yapabiliyor o zaman.

Yaramazlık yapmak istedi sanırım benim kız :)) Valla dönmesini çok istiyorum.Normal doğum istiyorum çünkü.
Tabi son karar artık hanımefendinin :)

Canım maşallah kuzuna :) Sağlıkla kavuştursun
Normal şansın varsa denemeni öneririm canım.Kadın vücudu normal doğuma yatkın üstesinden gelecektir.Korku ve strese çok teslim olmadıkça vücudumuz ağrı kesici hormonu salgılıyormuş. Rahimin ilişki de sıkıntı yaratıp yaratmayacağını çok araştırdım.Bu kişiyle alakalı bir sorun.Normal de öncekinden daha sıkı ve kapalı olduğunu söyledi bir çok sorduğum ebe ve doğum yapan arkadaşlarım.Ayrıca doktoruna da dikişi atarken toplayıp atmasını söyleyebilirsin.

Valla süpersin canım

Maşallah kuzuna

Ceyz nerelerde 2 gundur ses yok

Tatlım benimde dün aklıma takıldı.Sen yazınca hemen mesaj attım bende teli vardı.
Deli kız önce korkuttu doğum yaptım dermişim dedi :) Yüreğim hopladı valla :)
Neyseki herşey yolunda dün izinliymiş bugünde şirketi taşınıyormuş herşey yolunda yani :)
Hepinize çok selamı var

Kızlar hepinize günaydınnn bu günlerde çok girip yazamıyorum ama yazdıklarınızı okuyorum iş yerinde çok işim var fırsat olmuyor evdede kociş hasta çok sağlam bir grip geçiriyor onunla ilgileniyorum ev işi falan derken yorgunluktan ölüyorum.Hiçbir iş yapasım yok aslında çantam bile hazır değil.Off Allahım güç versin bize :)))

Günaydınnn kızlar,

sanırım işten ayrılanlar var,biz hala mesaiye devam,şu doğum izni çıksa da rahatlasak:)
bir an önce çantanızı hazırlayın,ben yaptım bilee:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…