- 8 Nisan 2008
- 417
- 8
- 96
Ohhh herkes ev hanımı oldu bizim daha 3 haftamız vaaar
Daha bugün aldık çalışabilir raporumuzu,33 hafta yazdı dr,şimdi ben 4 hafta mı aktarabiliyorum?öyle yazmışsınız ama anlamadım ben neden öyle olduğunu
Neyse kuzucum iyiymiş,2350 gram olmuş minikim annesi de 64e dayandıı,16 kiloyla tamamlıcaz galiba oooh yarasıın
tatlım nasıl bir tadı var,oralet gibi bi şeye benziyor.öyleyse eğer almıcam,renklendirici falan var sanırım içinde.
Selamlar güzel anneler nasılsınız. 3 gündür giremiyorum özledim sizleri. Herkes iyidir inş.
Belfüm doğum yaptım diye korkuttum seni yaa,son zamanlarda kafam hep orda da sanki heran doğacak gibi psikolojiye girdimAma öyle bir durum olsa hemen ararım canım yazamasam da:)
Lufflecim sizin iş durumlarını da okudum Allahtan haklarını almışsın,tek üzüldüğüm izin 6 aya çıkarsa 6 aya yakın maaşını da verip sonra çıkarsalardı keşke,üstelik çıkarmak da suç. çok insafsızlarmış. Bizim de firma taşınıyor bugün,eşyalarımızı koliledik. benm son 2 günüm kaldı sonra izinliyim. Geçen haftadan beri herkes vedalaşıyor çok çıkanlar oldu,ben de umursamıyordum açıkçası çıkarsam çıkayım diye bakıyordum. Ama devammış benim durum. Artık hayırlısı herşeyin.Allah güzel kapılar açsın hepimize. Bebişin için de üzülme canım kızlar da yazmışlar, protein ağırlıklı beslenince kısa zamanda normal kilosuna çıkar inş.Ohh bol bol ye herşeyden ben de öyle yapıyorum,sanki bir daha bu kadar kilo mu alacaz:)
Lohusa şerbeti konuşulmuş ya ben de bikaç gündür onu araştırıyordum denk gelmiş:) Lohusa bardak süsü vs aldım okadar ama ortada şerbet yokdoğumdan sonra hemen aldırayım diyorum eşime,nerde satılırki kızlar,bilginiz varmı. Arkadaşlarım tarif filan verdi ama hiç yapamam güvenmiyorum kendime.
Teşekkür ederim canım. Çatı muayenesi benim de çok sinirlerimi bozuyordu. Doktorum bir dahaki haftaya yapalım dedi ama ben çok merak ediyorum bakalım artık dedim. Tabi biraz da stresinden kurtulmak için. Doktorum bayan zaten ve çok anlayışlı, çok kibar biri. Ben hazırlandıktan sonra içeri girdi. Üzerimde örtü vardı zaten. İçeri girer girmez ışığı kapattı. Ekrandan gelen loş ışıkla hiç bakmadan muayene etti kadın. Öncesinde de sakın korkma, endişelenme, kendini sıkma diye rahatlattı beni. Eliyle muayene ediyor ama hiç acımadı. Sonrasında da kanama, ağrı falan da olmadı. Sonuçta normal doğum için yapımın müsait olduğunu söyledi ama ben çektiğim bunca öksürük eziyetinden ve son olarak kaburgamdaki kas ağrısından ve batmadan kaynaklanan çektiğim acıdan sonra bir de doğum stresini çekemeyeceğim. İsteğe bağlı sezaryen olacak. 24 ocak da tarihimiz değişiklik olmazsa. Şimdi 3 hafta kaburgamdaki bu ağrıya nasıl katlanacağımı düşünüyorum. İznim de hayal ettiğim gibi olamadı maalesef. Bu lanet öksürük yüzünden herşey güzel giderken tepetaklak oldum. Normalde 11 ocakta ayrılacaktım ama pazartesiden itibaren ayrılıyorum. 5 gün kaybım var yani. Bugün ve yarın için de rapor aldım. Yani özetle şu 24 haftalık iznin acilen onaylanması gerekiyor. Yoksa mayısta okula başlamam gerekecek
Durumum şu: Bebiş midemi kaldırdı, reflü oldu. Reflü boğazımı tahriş etti öksürük yaptı. Öksürük kaslarımı zorladı kas ağrısı oldu. Başıma daha neler gelecek bakalım. Son günlerimi heyecanla beklemek varken acı içinde kıvranarak geçiriyorum.Sinirlerim çok bozuk.
Selamlar kizlar nasilsiniz?
Ay ne güzel hepinize az kalmis, benim taaaa SUbat sonu, onca ay bekledikte su son zamanlar sanki hic gecmicekmis gibi. Bu arada benim kendi dogum günüm de 22 Ocak, onada az kaldi ama ilk defa kendi dogum günümü o kadar umursamiyorum :)
Kizlar sabahlari uyanmadan önce bazen bacaklarimda kramplar oluyor, magnezyum kullanmiyorum, bi daha ki randevumda doktoruma sorayim bari.
Hastane cantasini hazirlayanlar, biberonlari koymadan önce kaynattiniz dimi? Bende kaynattim ama icim gitti emzik kismi erimez mi o kadar sicak suda? Ben bi iki dakka anca beklettim, bide biberonun altinda hafif bi catlak gördüm acaba kaynatirken mi oldu? Cam oldugu icin korkmuyor degilim ama insallah kullanmak zorunda kalmam, anne sütü istiyorum cünkü.
Kizlar bu arada merak ediyorum, normal dogum yapacaklar, epidural normal dogum mu tamamen normal dogum mu, yazarmisiniz ben karar veremedim acikcasi.
Ben bu aralar bebegimin ayaklarini bariz hissetmeye basladim. Basi asagda oldugu icin ayaklariyla gögüs altima vuruyor, resmen kaburgalarim aciyor bazen ama cok güzel bi duygu, sanki ayaklarina dokunasim geliyor bazen :)
Bu arada bi kac isim var aklimda karra veremedigim yardimci olunuz lütfen :)
1. Meryem Lina ( Meryemi biliyorsunuz, Lina da hurma agaci demek, Hz. Meryem hurma yemis dogum yaparken, uyumlu olur diye düsündüm) Meryem ismini babam istiyor
2. Serra ( Bolluk, bereket, refah demekmis, bu sIkIntIli dönemimizde belki nasibilyle gelir diye düsündüm, hem kuranda da gecciyormus)
3. Nurulayn ( Gözümün nuru demek, esimin istedigi isim )
Ben 1 hafta erken ev hanımı oldum maalesefDayanamadım artık ayrıldım. Ama keşke sağlığım yerinde olsaydı da sevinebilseydim. Yarın annem geliyor. Artık yerimden su almak için bile kalkamıyorum. Canım çok acıyor. Eşim işe gidince yalnız kalmak çok kötü. Bugün okuldan arkadaşım geldi bana çorba yaptı sağolsun. Yoksa sütle idare edecektim akşama kadar. Eşim de erken çıkmış okuldan şimdi o da yemek hazırlıyor. Çok sinir bozucu bir durumdayım (
aminn cnm ınsaalla bütün arkadaslarımın bebıslerı saglıklıca zamanında ve dunya güzelı olarak dogsun ınsaallah:)
Maşallah minike:) Senin doğum da şubat sonuymuş canım olsun iyi tarafından bak. Bizden doğumları duyup tecrübe edinirsin bakarsın:) 32den 37.haftaya kadar verilmiyor mu rapor canım,ben öyle biliyorum. Belki senin 32+ lı günlerdir ondan 33 yazmıştır öleyse sorun olmaz heralde. Ben de 32+4 te almıştım ama 33.hafta değil de 32.hafta yazmıştı
kızlar hastane için bebek şekerlerini buzdolabı magnetlerini sipariş vermiştim bir bebek magazasından oldugum şehirde
bugün aradılar sipariş verdiğim yerde istediğim modelden bütün toptancılara bakmışlar yok
gel başka seç dedi ama ben onları çok sevmiştim.
kızada dedim ben internetten bi araştırım varsa toptancı bulur ben isterim diye.
gittigidiyorda buldum
sizlerde oradan alan oldumu sorun olurmu acaba
vede oradan aldım diyelim ben ürünler elime geççince okey verince satıcının hesabına aktarılacak para değilmi
hani kötü birşey gelirse geri gönderebiliyormuyum para eline geçmeden.
ayyy sıkıntı oldu başıma ne güzel işimi hallettim diyordum
Selamlar kizlar nasilsiniz?
Ay ne güzel hepinize az kalmis, benim taaaa SUbat sonu, onca ay bekledikte su son zamanlar sanki hic gecmicekmis gibi. Bu arada benim kendi dogum günüm de 22 Ocak, onada az kaldi ama ilk defa kendi dogum günümü o kadar umursamiyorum :)
Kizlar sabahlari uyanmadan önce bazen bacaklarimda kramplar oluyor, magnezyum kullanmiyorum, bi daha ki randevumda doktoruma sorayim bari.
Hastane cantasini hazirlayanlar, biberonlari koymadan önce kaynattiniz dimi? Bende kaynattim ama icim gitti emzik kismi erimez mi o kadar sicak suda? Ben bi iki dakka anca beklettim, bide biberonun altinda hafif bi catlak gördüm acaba kaynatirken mi oldu? Cam oldugu icin korkmuyor degilim ama insallah kullanmak zorunda kalmam, anne sütü istiyorum cünkü.
Kizlar bu arada merak ediyorum, normal dogum yapacaklar, epidural normal dogum mu tamamen normal dogum mu, yazarmisiniz ben karar veremedim acikcasi.
Ben bu aralar bebegimin ayaklarini bariz hissetmeye basladim. Basi asagda oldugu icin ayaklariyla gögüs altima vuruyor, resmen kaburgalarim aciyor bazen ama cok güzel bi duygu, sanki ayaklarina dokunasim geliyor bazen :)
Bu arada bi kac isim var aklimda karra veremedigim yardimci olunuz lütfen :)
1. Meryem Lina ( Meryemi biliyorsunuz, Lina da hurma agaci demek, Hz. Meryem hurma yemis dogum yaparken, uyumlu olur diye düsündüm) Meryem ismini babam istiyor
2. Serra ( Bolluk, bereket, refah demekmis, bu sIkIntIli dönemimizde belki nasibilyle gelir diye düsündüm, hem kuranda da gecciyormus)
3. Nurulayn ( Gözümün nuru demek, esimin istedigi isim )
ne kadar sürdüğü önemli,dinlenince geçiyor mu , hemen tekrarlıyor mu?Bazen anne sancıyı anlamaz, böyle hissedermiş. Geçmezse dr.unu ara bence. Geçmiş olsun canımkızlar birde karnım taş gibi oldu
sancı yok ama bu sertlik neden :44:
Ben 1 hafta erken ev hanımı oldum maalesefDayanamadım artık ayrıldım. Ama keşke sağlığım yerinde olsaydı da sevinebilseydim. Yarın annem geliyor. Artık yerimden su almak için bile kalkamıyorum. Canım çok acıyor. Eşim işe gidince yalnız kalmak çok kötü. Bugün okuldan arkadaşım geldi bana çorba yaptı sağolsun. Yoksa sütle idare edecektim akşama kadar. Eşim de erken çıkmış okuldan şimdi o da yemek hazırlıyor. Çok sinir bozucu bir durumdayım (
Cevabin icin tesekkürler canim,
biberonlar ilk kullanimdan önce kaynatilmasi gerekiyor, icinde ki kagitta 5 dakka kaynatin yaziyor ama plastik / silikon kisimlarini da mi onu bilmiyorum sahsen, sonucta erime riski olmaz mi? Hatta emziginide kaynattim ama icime sinerek degil sahsen:26:
slm kızlar endokrin doktorundan geldim çok şükür 1 hafta kalem kalem yazdığım yediklerimi ve ölçümlerimi baktı hemoglabin a1c de (3 aylık şeker) gayet iyi çıktı dahada artması gerekirken çok iyi dedi.
yediklerimin çok doğru olduğunu az hata olduğunu ölçümlerde ilklerde bazıları yüksek ama bu durumda insülün verirsem çok düşürürüz şekeri dedi eğer bebeğin gelişimi normalseki çok iyi besleniyorsun geride kalması beni şaşırtır dedi doktorunla görüştükten sonra hala bebekte kilo sıkıntısı varsa 4 ünite insülün veririm falan dedi ne demekse artık, bende dedim hocam 4 hafta kaldı inşallah vermeyiz dedim oda istemiyor vermek diyetisyenden hiç bahsetmedi. Verdiğim 1 kiloyu 1 haftada geri almışım inşallah yarım kilosu bebektir nar suyuna bile kızdı taze meyve suları kesinlikle yasak dedi ama nar suyu düşürüyor dedim hayır dedi sonra ben neyaptım gittim nar suyu içitmbirde bunun şerefine tatlı ısmarladım kendime :) neyse kızlar bebişin kilosunu merak ediyorum sadece inşallah herşey yolundadır azda kaldı ya hepimizin nerdeyse 1 randevu arası kadar zaman kaldı doğumuna hayırlı haberlerle inşallah.
kızlar isimli lohusa tacı siparişi vereceğim de benim pijama takımlarım pembe hep oğluşum olacak tacı pembe alsam erkeğe nasıl olur saçma mı düşünüyorum:)yoksa kırmızı mı yaptırıyım..
kızlar nasılsınız bakalım
ya bişiy sorcam benim göbüş resmen aşağıya indi sizdede öylemi yürüken sanki alttan fırlıycakmış gibi kızımmidem boşaldı resmen
bebegın kafası asagı ınmıs annesı... gözün aydın.. yanı coktandır ınmıstı belkı ama bu dogumumuzun yaklastıgının belırtısı. gögüslerının altı ellerını koyacak kadar bosalacak,aralanacak. göbüs daha cok asagı ınecek. veeeeeeeeeee hayırlısıyla 1 aya kalmadan da bebeklerımız gelecek ınsaallah:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?