- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
Kızlar hepinize günaydınnn bu günlerde çok girip yazamıyorum ama yazdıklarınızı okuyorum iş yerinde çok işim var fırsat olmuyor evdede kociş hasta çok sağlam bir grip geçiriyor onunla ilgileniyorum ev işi falan derken yorgunluktan ölüyorum.Hiçbir iş yapasım yok aslında çantam bile hazır değil.Off Allahım güç versin bize :)))
benim ilacım : lohusa şerbetibir büyük kupaya , bir karecik atıyorum , üstüne sıcak su.. mmmmmmmm
zaten içinde biliyosunuz tarçın, karanfil, zencefil , karabiber vs. var. tadı da muhteşemmm
tam soğukalgınlığından koruyup , içini yumuşatıp, sakinleştiren süper bi çay, pardon şerbet :))) kutusunu 6.5 tl den alıyorum ben, 20 gün gidiyor çok rahat
tabi eşim de içtiği için 20 gün ,yoksa daha uzun da gider
herkese tavsiye ederim, enn güzel içecek o şuann
cnm senı cok ıı anlıyorum bana da gecen ay aynı seylerı söyleyıp tıp fakultesıne sevk ettıler. kan basıncı pompalayamıyorsun bebege bıle dedıler.. herkesın bebegı 2 kıloyu gecmısken benım bebegım1500dü. kurtarıcım bı tanecık doktorum ve üstüne tanımadıgım baska bırıne gıttım. özelıne yanı. valla pahalı mahalı. her muayenede 100 verıyorum ama önemlı degıl. sımdı sana bu doktorun bana verdıgı beslenme önerılerını yazıyorum. 15 gunde 500 gr aldı bebegım. su anda da gelısımı önde:))doktorum vur dedık öldürdün dedı hatta :))bu arada ben cok hızlı kılo alırdım. bu beslenme seklınden sonra kılo almam durdu. gec oldu bıraz ben 20 kıloyu devırdıkten sonra yanı ama:)) neyyyyse.. oğlusum ıı olsun teyzesi,,,,,
1) gunde sadce çeyrek ekmek.ister sabah kahvaltıda ye. ister 3 ögüne yay. ama ceyrak ekmegı asssssllaaaaaaaaaa gecmeyecek.her sabah yumurta muhakkak..
2) her gün ama muhakkak her gun, ara vermeden 200 gr et. balık tavuk hındı kırmızı et farketmez. ama bır gun bıle aksatmadan düzenli et yedım.. kıyma alıp köfte yaptım.fırında yaptım yedım tavukları.kanat aldım teflonda cız bız yaptım.balıkları hem fırında hem tavada cesıt cesıt yaptım..ohhhh hıc de sıkayetcı degılım. et oburum
3) sabah kahvaltıda ve öglen yemegınden sonra bır bardak süt.(ıkındı vaktı bır elma ya da kıvı,muz, portakalla)
4) öglen yemegınde muhakkak 1 kase yogurt.. ve yatmadan 1 saat kadar önce yıne 1 kase...
5) meyve bol bol bol yemeyı keseceksın..bebegı besleyen seyın temelı et yumurta süt ve yogurttur dedı dr.gunde ögünlere yayarak en fazla 3 adet meyve.aksam yemegınden sonra mumkunse meyve yeme. posalıysa hıc yeme. mandalına portakal falan. hazmı zor ve kalorısı yüksek... sana kılo yapar dedı.
ben bunları yaptım ve hala da yapıyorum..bebegım önde bıle gıdıyo. kılo almam durdu 3 haftada hamdolsun.bunları yap.. bana dua edersın ınsallah.. bebegınde tez zamanda bızım bebelere yetısır..
ben de tuna han olsun ısterdım ama cnm bnm oğlusumun dedesının ısmı osman degıl.. osman ısmını duasını aldıgımız deger verdıgımız bır büyüğümüz koydu.. kıramayacagımız...esımle ortak kararımız yanı..
olsun ıkısı de kısa ısım. bırlıkte kullanılır.. sadece osman ya da mehmet denmez de tunayla beraber anılır... hem ben alıstım bıle.. hamılelıgımı duyar duymaz bu ısme karar verdık. e 9 ayda alıstım ben de:))
Kızlar dun gece rahat uyuyamadım, şimdi iş yerinde uyukluyorum(( Nasıl gececek bu saatler....
Kızlar hepinize günaydınnn bu günlerde çok girip yazamıyorum ama yazdıklarınızı okuyorum iş yerinde çok işim var fırsat olmuyor evdede kociş hasta çok sağlam bir grip geçiriyor onunla ilgileniyorum ev işi falan derken yorgunluktan ölüyorum.Hiçbir iş yapasım yok aslında çantam bile hazır değil.Off Allahım güç versin bize :)))
Selamlar kızlar; doktor randevum vardı bugün. Önce göğüs hastalıklarına gittik yine. Şu benim geçmeyen öksürük yüzünden şimdi de kaburgamın bittiği yerde batma oldu. Öksürürken çok kötü batıyor. İşin kötüsü de çözüm yok. Doğuma kadar çekmek zorundayım. Sonra kendi doktoruma gittim. Oğlum 3 kilo olmuş nihayet:)) Çatı muayenesini yaptı. Normal doğum için hiç bir tehlike yokmuş. Ama ben kafamdaki endişeleri paylaştım doktorumla. En başta ilerleyen zamanlarda mesane sarkması, idrar tutamama, vajinada açılma, cinsel isteksizlik gibi sorunlar olabiliyormuş siz ne düşünüyorsunuz dedim. O da aynı nedenlerden dolayı ben sezaryen oldum ama sana normal doğum yapma sezaryen yap demem bu tamamen senin tercihin dedi. Sezaryen düşündüğüm için bebeğime kötülük yapmış gibi hissediyorum dedim. O da ben de aynı şeyleri hissetmiştim ama sezaryen bebek için daha az risk taşıyor dedi. Sonuç olarak sezaryen istiyorsam 24 ocakta olacak. Yani 22 gün kaldı. Ama şu öksürük beni canımdan bezdirdi. Geçmiyor bir türlü. NST de hafif sancılar çıktı. Artık izne ayrılmamı söyledi. Pazartesiden itibaren izne ayrılıyorum. Son 2 günüm yani okulda:) Kendimi yormamam gerekiyor sezaryene kadar. Çok heyecanlanıyorum. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.
kızlarrr nasılsınız bakalım bugün kontrolümüz vardı bizimde 44 cm ve 2,5 kg olmuş benim kuzum doktorumuz her şey çok iyi dedi bu arada tam 28 gün kalmış doğumuma 4 hafta dedi sezeryan olucak işte ocağın sonu şubatın ilk günleri kızımız bize katılıyor inşallah
Eki Görüntüle 594003
böyle bir şey..buzluğa atılmıyor bu , kesme şekerin daha daha daha büyük bir hali gibi. yani,1 tanesi 3 kesme şeker büyüklüğünde diyebilirim
kullanılacağı zaman bardağa atılıyor üstüne sıcak su dökülüyor
Selamlar güzel anneler nasılsınız. 3 gündür giremiyorum özledim sizleri. Herkes iyidir inş.
Belfüm doğum yaptım diye korkuttum seni yaa,son zamanlarda kafam hep orda da sanki heran doğacak gibi psikolojiye girdimAma öyle bir durum olsa hemen ararım canım yazamasam da:)
Lufflecim sizin iş durumlarını da okudum Allahtan haklarını almışsın,tek üzüldüğüm izin 6 aya çıkarsa 6 aya yakın maaşını da verip sonra çıkarsalardı keşke,üstelik çıkarmak da suç. çok insafsızlarmış. Bizim de firma taşınıyor bugün,eşyalarımızı koliledik. benm son 2 günüm kaldı sonra izinliyim. Geçen haftadan beri herkes vedalaşıyor çok çıkanlar oldu,ben de umursamıyordum açıkçası çıkarsam çıkayım diye bakıyordum. Ama devammış benim durum. Artık hayırlısı herşeyin.Allah güzel kapılar açsın hepimize. Bebişin için de üzülme canım kızlar da yazmışlar, protein ağırlıklı beslenince kısa zamanda normal kilosuna çıkar inş.Ohh bol bol ye herşeyden ben de öyle yapıyorum,sanki bir daha bu kadar kilo mu alacaz:)
Lohusa şerbeti konuşulmuş ya ben de bikaç gündür onu araştırıyordum denk gelmiş:) Lohusa bardak süsü vs aldım okadar ama ortada şerbet yokdoğumdan sonra hemen aldırayım diyorum eşime,nerde satılırki kızlar,bilginiz varmı. Arkadaşlarım tarif filan verdi ama hiç yapamam güvenmiyorum kendime.
hoşgeldin canımmm, aman sen koli filan kaldırayım deme sakınnnnşeker aktarlarda var bizim burda ama kalıp sabun gibi satılıyo, termesossunkiler gibi minik küpler halinde değil.. yapılışıda inanılmaz kolay yaparsın eminim ki
:) hb canım yok kaldırmam,zaten koliler kocaman ama çekmecemi zor boşalttım eğilmedim hiç
ben tarifi çıktı almıştım, annemle beraber malzemeleri alıp hazır tutayım ozaman, inş. tadını tutturabilirizşerbet yapıldıktan sonra buzdolabında saklanıyor değil mi, ne kadar dayanır dolapta? ben hiç içmedim ve de uzaktan yakından tanımam da sorunca saçma gelebilir gülmeyin sakın
aynen canım, dolapta tutabilirsin,ne kadar dayanır kısmına net bi yanıt veremem çünkü bizde yapılmasıyla bitmesi nerdeyse bir oluyooo
slm hamişlerrr naber nasılsınız??? walla ev hanımlığı ne güzelmiş yaaa. ohhh yan gel yat.. annem, babam, eşim tüm işlerimi yapsın güzelmiş tavsiye ederim
ben de yarın itibariyle ev hanımıyımmmm
yuppiiiiiii
raporumu bile eşim alamaya gidecek
o kadar ev hanımı oldum yanii
slm hamişlerrr naber nasılsınız??? walla ev hanımlığı ne güzelmiş yaaa. ohhh yan gel yat.. annem, babam, eşim tüm işlerimi yapsın güzelmiş tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?