Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

bence de değiştirme dr.unu. benim ilk bebekte en büyük kaygım dr.umun doğuma girmesine engel bi şey olmasıydı. İnsan güveniyor, seninle ve bebekle ilgli herşeyii o biliyor seninle paylaşmasa bile. Ben de ilk bebekte sürekli soruyordum normal mi sezeryan mı diye. Bebek dönmeden,çatı mua. yapmadan , bebeğin son haftalarda ki büyüklüğüne bakmadan kesin bi şey söylemiyorlar.Benim bebek büyük gidiyordu,sürekli karnımı el ile sağdan soldan hafif bastırarak mua. ediyodu büyüklüğünü kestirebilmek için. 4 kiloyu bulacak ama çok geçmez demşti,tam 4 kilo oldu, çatı mua. uygun ama iri bebek için normal doğum sıkıntı olur dedi sezeryan için gün verdi. O güne kadar doğum başlar gelirsen normalle uyumlu olursa ve istersen normal deneriz dedi. Yani bazen son ana kadar belli olmuyor. Benim bebiş kanala girmemişti aşağı dönmüş olmasına rağmen. Açılma yoktu ama doğum ağrıları başlamıştı gittiğimde . bunca saat açılma olmamış,başı kanala girmemiş, normal için ısrar etmek gereksiz dedi. Çünkü normal diye başlayıp sezeryana dönme ihtimali yüksekti ve sezeryan oldum. Son ana kadar belli olmayabiliyor bazen doğumun nasıl olacağı. Normal isteyenler inş. sizler için herşey uygun olur normal doğuma.

cnm cok şirin olmus tacın. hangı ıldesınız bılmıyorum . ne kadara yapıo acaba sakıncası yoksa yazar mısın. ben de ıstıyorum ondan :)

teşekkür ederis canımmm ben ist.dayım ama görümcem izmitten gönderim yapıyo, kargo size ait olursa 25 tl ye yapıyo ve siparişin akabinde kargo hızına da bağlı olarak 2 max 3 günde elinde oluyo canım, düşünürsen eğer iletişim için yardımcı olayım

Son düzenleme:

canım benim Allahım inşallah minnağının şansına en güselinden gönlüne göre geniş bi ev nasip eder inşallah, kuzuna da dilediğin gibi bi oda yaparsın inşallah, Rabbim hepimizin içine sindirsin inşallah aminnnn

heee doğru diyosun güselim, benide kayınpederimin getirdiği kırmızı şık bi tacım var onu aliciimm ama yazma olayını bilmiodummmm

Canim seni iyi anliyorum, cünkü bende seninle ayni durumdayim.
Benim evim 2 + 1 ama biri salon digeri oturma odasi ve cocuk odasi yapacak durumum yok. Bizde park yatak aldik, yatak odamiza koyucaz, bide küück bi gardrop aldik onu da oturma odasina koyduk ama biraz emanet gibi durdu.
Bende bebek odalarina cok özeniyorum ama olmayincada olmuyor napalim, tek derdimiz bu olsa keske.

Biz iki ay sonra tasiniyoruz kizlar ve daha nereye nasil tasinicagimizi bile bilmiyoruz, büyük ihtimalde tasinma ani benim ya dogum anima yada lohusalik anima gelecek.
Bu yüzden ne lohusa serbeti ne bebek sekeri nede mevlüt icin hic bi hazirligim yok, ve yapmayida düsünmüyorum, cünkü akibetimiz belli degil, icimden de gelmiyor acikcasi.

canımm, Allah gönlünüze göre versin inşallah ama çok sıkma nolur canını, içindeki minik can senden besleniyo manende, o yüsden sağlık olsun Allah güzel kapılar günler günler açacaktır önünüze inşallah canımmm yeterki sağlık olsun

benim de oğlum da benzer şeyler yaşadım. doğum önü evimizin 1 duvarı baştan başa rutubetten kabardı. Ev sahibi yaptırmaya yanaşmadı. resmen evin içine su giriyordu. herşey rutubetlendi. Salon ve yatak odasınınolduğu taraftı rutubet yapan duvar. duvarın tavanından tabanına su damlacıkları sızıyordu sank yer yer çatlak var gibi. benim doğuma 3- 4 hafta vardı.biz de oda yapamamıştık, park yatak almıştık bi de eskiden kullandığımız küçük bi dolap vardı kışlıkları koyduğumuz onu boşalttık bebek için. ev taşımak çok maliyetli ve hamileyken öyle zor ki. neyse ki ev sahibi biz evi toplarken yaptırmaya başladı süpriz bir şekilde. taşınma işi kaldı ama oda filan yapamadık ev değiştirme işi belli olmadığı için.ne kadar masrafımız olacağı belli değildi. Ama bebekler anlamıyorlar odadan bişey zaten. üzülme o yüzden. hala aynı dolabı kullanıyoruz oğluma, sonradan oyuncak dolabı, kitaplık ve masa,halı,avize aldık sırayla rahatladıkça. dolabının tamamını çıkartmalarla süsledi. Biiz de özel bi dolap olmadığı için istediğini yapmasına izin verdik. odaya ne zaman bi şey alsak çok sevindi. sağlıklı olduktan sonra kalanları detay canım. insan herşey tam olsun istiyor ama önce sağlık ve huzur. hepsi hallolur inş. üzülme ,bebişinde üzülmesin. Şu anda bu bir odadan daha önemli onun için.

Benimde 2 + 1 evim kızlar oturma odası olduğu için ve nerdeyse oturma odasına girilmiyor yeni duruyor köşe takımım var ve yatak oluyor misafir için atmaa kıyamıyorum köşesine aynı renk tonunda beşik ve şifonyer aldım resimde görmüşünüzdür birde yatak odama küçük sallanan beşik aldım ama isterdim şöyle çok cici bir oda yapayım evlenirken çocuk aklına gelmiyor insanın bende dedim 4-5 yaşına gelince nasipse durumumuz olursa bir oda yaparım olsun sağlığımız olsunda gerisi boş kızlar kanepedede büyür bebekler eskiden bebek odasımı vardı :)))

Benimle ayni durumda olan ne kadar cok arkadasimiz varmis biImde evimiz cookk kucuk vede problemli,cok ev aradim bulamadim,artik bahara kaldi tasinma isi!
Herseyde bir hayir vardir deyip kabullendim bu evde dogurmayi,ama bi buyuk eve tasinirsam ilk isim kizima harika bi oda yapmak olucak.

Canim bebegime aldigim kucuk kuvet bile oturma odasinin ortasinda duruyor ama dedegin gibi saglik olsunda gerisi hallolur.

bizde de durum aynı kızlar park yatak aldık yatak odamıza koycaz birde dolap alcaz inşallah onuda giyinme oadasına koycaz malesef odalar küçük olduğu için bizim dolap da başka bir odada ama sağlık olsun Allah kendi evlerimizin olmasını nasip eder gönlümüze göre alırız bebeklerimizin mobilyalarını

amiiinnnnn canım inşallah

ayy hepimiz aynı durumdayız yaa .bizim evde çok küçük, lojmandayız zaten, aynen park yatak aldık. yazın şehir değiştiricez batıya gelicez inş, tüm heveslerimi o zamana bırakıyorum artık.. sağlık, huzur olsun, gerisi halledilir.. benimde canım sıkkın kızlar, annemler bir aydır yanımda her işimle ilgileniyorlar, kayınvalidemler uzaktan el sallamakla yetiniyor, bir kere sağlığımı sormadılar, sadece oğlumun ismini kayınbabamın ismini koyacakmışım onu söylüyorlar, moralim çok bozuluyor, bebekle ilgili biraz alışveriş yapmışlardı ( kayınvalidem anlata anlata bitiremiyordu aldıklarını) dün otobüsle göndermişler kargo parası vermek istemedikleri için... otobüs sabahın 8,30 unda geldi, eşimin izinli günüydü uyku haram oldu tabi bize. asıl şok bundan sonra, hastane çıkışı almışlar ama kız bebekler için alt açma takımı almışlar oda kız bebekler için, görseniz her taraf şerit, fırfır oldu... ben hiçbir şey demedim hep eşim dedi, bunlar neye hep kız bebek şeyleri almışlar diye.. cahil insanlar değiller kayınvalidemde kayınbabamda öğretmen emeklisi.. Allaha havale ediyorum onları diyecek bişey bulamıyorum.. doğumada gelmeyecekler yolunu yapıyorlar şimdiden.. şimdiye kadar onları sevebileceğim hiç bir şey yapmadılar, düğünümde tam bir faciaydı.. Allah gönüne göre versin herkesin, herkes hakettiğini yaşar oğulları bile soğudu onlardan iice.. şuan farkediyorum yüzüm kızardı sinirdenn.. adları bile geçince moralim bozuluyor ya..

Ayyy gülsem mi aglasam mi yaa, nedir bu kayinvalidelerden cektigimiz. Benimkide göya bana yardima geldi, bütün gün evde basimda oturuyor, ben sofra kurarsam yiyor kurmazsam yemiyor, dolayisiyla ister istemez bi hizmet bekliyor ve bende yapmak zorunda kaliyorum. Kadin bi tabagi bi yerden alip bi yere koymuyor. Bu halimle hizmet etmek zoruma gidiyor, hele bide milletin bana onun simdi cok yardimi oldugunu düsünmesi beni deli ediyor.
Hadi onu da gectim maddi yönden, kadin ayin 1inde maasini aldi, benim esim 10unda aliyor, dün ayiptir söylemesi bankaya gidip para cekmedigim icin 5 lira bozuk param yoktu, evde de su bitmisti, aksama esim eve gelene kadar susuz oturduk da cikarip 5 lira vermedi sucuyu cagir diye. Hamile hamile susuz oturdum bende inat ettim

enteresanlarmış seninkilerde iicene.. Allahtan eşin yanında, bide düşünsene eşinin de tüm bunları görmezlikten geldiğini..

pedagog iyiki paylaşmışsın şu ev , oda olayını. bak aynı durumda olan ne çok kişi varmış. İlginç bir yer bu forum, birbirimizi tanımadan dertleşip duruyoruz şu zor günlerde. allah kv sıkıntısı çekenlere kolaylık versin. çok şükür ben rahatım o konuda. Ama böyle anlaşıysız birileri olması , yakın olması,bu kadar zor durumda iken sizlere yardımcı olmamaları çok üzüntü verici. sabır kızlar az kaldı.

tebrik ettim kendisini yahu senin susuz kalmaman lazım bunu bilmek için illa tıp okumaya filan da gerek yokki.. aşkolsun yaaa.. olsun canım benim takılmamaya çalış biliyorum demesi kolay diye düşünüyosun ama takınca da düzelmicek ki güselim, Allah sağlık versin napalım halimize şükür

Ay inanamiyorum bu kayinvalidelere.Bende melek zannediyordum,taki bu haftaya kadar,nihayet 8.ayimda geldi,hersey hazir bende tabi ay onu niye aldin bunu niye aldin bende almistim:) Kayinvalidem hafta sonu oglunun perdeleri asicagini duyunca sok gecirdi,oglu asamazmis calisiyormus yorgunmus asla is yapazmis,ha bide utude yapamizmis:) bin defa soylendi oglu yorgun olurmus.
ertesi gun aradi napiyosun diye,inatya benimkide dedim evi kaldirdim esim isten gelince duvarlari silecek dedim,kizlar yarim saat sonra habersiz eve geldi ve duvarlari sildi,tavan dahil:)
Ha bide bebek 40 gun opulmeyecek kalabaliga girmicek deyince alindi,bana gostermiceksin sevdirmiceksin bu cocugu diye,bende nasil anliyorsan oyle dusun dedim.napim artik kadin cildirdi!!!!
Allah yardimcimiz olsun kizlarrr

Oyyy bu kayınvalide derdi bitmeezzz,ben önceden çok takıyordum da şimdi hiiiiç umrumda değiller,hiçbir beklentim yok,eşim şunu bunu yapacaklarmış deyince gerek yok diyorum hallederiz biz hepsini,bi tanecik evladımız,kimseye muhtaç değiliz çok şükür.Soyutladım kendimi bu mevzulardan,gelin rolünden çok daha önemli anne rolu,bebişime odaklanmış durumdayım.Bütün olumsuzluklardan uzaklaştırmaya çalışıyorum kendimi mümkün olduğunca,bebişim doğunca çatık kaşlı bir velet olsun istemiyorum:109:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…