Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
canım lohusasepetinden 15 e yaptırdım kargoya verilmiş bile:)bu arada kırmızı yaptırdım

benim evim normalde 3 oda ve bi odam bos ama yinede cocuk odasi yapmadim bende. park yatakla bir dolap alicam sadece cünkü iki seneye kadar türkiyeye kesin dönüs düsünüyoruz. esyalari tasiyamicamburda kalmak zorunda o yüzden masraf yapmak istemiyorum.

arkadaslar takmayin kayinvaldeleri ya. ben ilk gelin geldigimde kaynanamin eski evine eski esyalarina gelin geldim eski koltuk eski hali eski tv. üstelik güya 2 oda ama sadece bir oda kullanilir durumdaydi. bir odada yattim oturdum misafir agirladim yemek yedim. iki sene sabrettim sükür allah güzel bir eve cikmami nasip etti. kira tabi ama burda kira ev bulmak bile okadar zoor ki. üstelik benim bebek olmadan 3 odali eve gecme imkanim yoktu ama bi yerden nasip oldu 3 odali ev nasip etti Allah. bütün esyalarimi esimle aldik sifirdan yatak odasi oturma odasi vs. paramiz yetmedi bi odamiz bos kaldi :))))eve tasindigim ay hamile oldugumu ögrendim.
kimseye muhtac degiliz ne maddi yardim etsinler nede manevi kendileri bilirler. tek bir kurusu gecmedi bu güne kadar dügün takilarina kadar verdim.
simdi türkiyede yasiyo kayinvaldem t yariyil tatilinde gelcek fazla bisey almayin beni bekleyin dedi ama ben hemen hemen herseyini aldim yatak dolap kismi kaldi onu beklicem bakalim alacakmi. yoksa begenip begenip bizemi ödetcek :)))

amma cok derdimiz varmis yaaa:)) eskiden takioydumda artik bosverdim gitti.

Insan paylastikca, normalde cok dert ettigi seyler bile komik geliyor burda, kendi halime gülüyorum suan.

Bi yandan yalniz olmamak güzel, diger yandan da keske dediginiz gibi olmasa ama tek derdimiz bunlar olsun bari napalim.

Iyi ki varsiniz, yorumlariniz, anlayisiniz icin hepinize tek tek cok tesekkürler. Sizi seviyorum

Allah sana sabır versin canım, senin durumun dahada zor..
enteresanlarmış seninkilerde iicene.. Allahtan eşin yanında, bide düşünsene eşinin de tüm bunları görmezlikten geldiğini..

eşim çok anlayışlıdır, tarafsız düşünür Allahtan dediğin gibi..

kızlar inanın bende takılmıyorum, eskiden kayınvalidem neden böyle yapıyor vs.. diye çok vesveselenirdim ama artık umrumda değiller onlar orda mutlu olsunlar biz burda.... ama şu durum çok enteresan değil mi erkek bebeğime bariz kız şeyleri almaları bana bilinçli yapılmış gibi geliyor, ona takıldım. bana uzak Allaha yakın olsunlar ben yine saygıda kusur etmem Allah biliyor, görüyor...

söyle söyleyim daha cinsiyetimiz belli degilken yani iki aylik felanken kayinvaldemde bize bisiler göndermisti hepsi kiz elbisesiydi bariz bildigin kiz bebek kiyafetleri :))) allahtan kiz dedi doktor erkek olsa elimde kaldiydi elbiseler. hos ben simdi bile ya erkekse diye aldiklarimi hep pembe almiyorum ama neyi düsündülerse artik :))
neyi düsünerek böyle yapiyolar ben cözemiyorum artik.

Valla kizlar ben Istanbul'da kaynanam Kahramanmaras'tayken, ben kaynanami cok seviyordum, uzaktayken melek gibiydi, saygida kusur etmezdim, o aramasada ben arar sorardim, hatta kaynanasini sevmeyenleri, onunla anlasamayanlari anlamazdim.
ama insan ayni evde yasamak zorunda kalinca sunu anladim ki, hic bi kaynana iyi kaynana degildir.

kızlar benim gibi çatır çatır çatlayan var mıı yaa sinirlerimi bozuyor:2:bide üstüne kaşıntı başladı göbeğimi kapatamıyorum resmen

Son düzenleme:

Evet ne alaka cidden,ellerinde vardı da tekrar masraf mı etmek istemediler ki=)aman boşver canım ya sen de kullanma başka birine hediye edersin.

aynen canım onların tek sevdiği iyi olduğu kendi evlatları

canım lohusasepetinden 15 e yaptırdım kargoya verilmiş bile:)bu arada kırmızı yaptırdım

Güle güle kullanın kızlar, ben kendim yaptım tacımı, bu ilk yaptığım denemelikti, bir tane daha yapıcam tülle falan da süslemeyi planlıyorum.onu da eklerim yapınca

int.te kapı süsü ara, bebek şekeri ara,onu ara bunu ara saat 2 oldu. Yarın çarşıya çıkacağım, hem uygun olsun hem de güzel olsun, kendim yapabilirsem keyifli de olur diye araştırıp duruyorum.Önceden fikrim olsun istedim. Gözlerim yandı iyice. inş bulurum yarın bir şeyler de kafam rahatlar artık. Benim 2. bebek,3 ü de düşünmüyoruz. Yani son bu bebiş,ilkinde yapamadıklarımzı biraz yapalım istiyoruz,büyüğün de ihtiyaçları bitmiyor. hem uygun olsun , hem güzel, içimizde kalmasın diye uğraşıp duruyorum.Bir söz var hem şöför mahalli,hem cam kenarı ,hem ön sıra olsun diye. Hepsi birden olmaz ama olduğu kadar yapmaya çalışacağız işte. bi şey bulursam yarın paylaşırım sizlerle. Bu arada arı nikah şekeri ve süs diye bir site buldum uygun fiyatlar ve güzel ürünler var. duydunuz mu ya da alış veriş yaptınız mı hiç?
iyi geceler hala uyanık olan varsa ben de yatıyorum artıkkkk:))))

Susuzluk benim için dayanılmaz bazen abartıp 4 litreyi içtiğim oluyor sabaha kadar 2 akşama kadar 2 genelde 3 litre içiyorum ama ben senin yerinde olsam bastıra bastıra anne su söylemem gerekiyor 5 liraysa eğer 5 TL borç verirmisin? akşam eşim geldiğinde alıp sana veririm derdim o utansın. Haa akşamda eşimede su yoktu param yoktu susuzluğa dayanamadım annene dedim borç verirmisin su söylemem gerekiyor diyede anlatırdım. Hizmet konusundada 2 günlük misafire hizmet edilir ama hergün başımdaysa uzatır ayaklarımı yatardım yani kızım işinizi bilmiyorsunuz yaa iş yaparken yemek hazırlarken sancı girmiş gibi bağır uzan hatta akşam eşinde evdeyken yap bunuki artık dayanamadığını yorulduğunu görsün kv belki işin ucundan tutmaya kalkar.

Benim dün kaynımlar pat diye 3-4 saate ordayız müsaitmisin dedi yan binada ev vardı ona bakmaya geleceklerdi eltimle her geldiklerinde evim derli toplu olur uzak olduğumuz için dağınıklık toz falan görsünler istemiyorum eşim olsa o yardım ediyor iş başa düştü kaç saat evi süpür toparla banyoyu temizle yemekleri yap çünkü işten geliyorlar kalıyorlar banyo yapıyorlar ikramlıklar hazırla vss. seviyorum hizmet etmeyi ama çok yoruldum yemekte yemediler zaten eşimle ben yedik.

Kv.ler korkudan hiç gelmediler bana hizmet edicem diye rahat durmayacağımı evi temizliycemi biliyorlar eşimede diyorlar ışılay raha durmaz oğlum gelmiyoruz diyorlar kp ile geliyor tek gelmiyorki oda herseferinde bide 2 gün kalıyorlar ben rahat edemediğim için oturmuyorum hakkaten çok yoruluyorum hele çalışırken ama 2-3 ayda 1 gelirlerdi işten gelirdim cuma akşamından pazar onlar gidene kadar çok yorulurdum, annem gelince eğilmeme bile kızıyor şu anda oda 2 ayda 1 geliyor zaten çalışıyor ben yemek siparişi verirsem 2 taraftanda istediğim yapılıp hemen ulaştırılıyor bana ama :)) annem dün aradı son hafta yanında kalırım olmazsa dedi birde lohusayken dedi ama bilmiyorum.

kızlar benim gibi çatır çatır çatlayan var mıı yaa sinirlerimi bozuyor:2:bide üstüne kaşıntı başladı göbeğimi kapatamıyorum resmen

ben kaşınmaktan çatladım sinirden yeter artık diyorum inanılmaz tatlı sanırım çatlamadı sürekli kremliyorum ama çatlamaması imkansız gibi

nasılsınız bakalım
bugün haftasonu herkes gezmelere gider heralde
valla benım kapı dışarı çıkacak halim yok

eşim dün gece diyor ki:
'SEnin hamileliğin rahat geçiyor 4,5 tane yapalım ,hatta oğlan 3 aylık olsun ikinciye başlayalım'
yapım aşamasını da işin içine katıyor uyanık
peki benim tepkim:''
başka bir şey diyemezdim heralde

bu arada çalışamaz raporumu almış canım kocam
size de bilgi vereyim
37.hafta raporunda iznin ne zaman biteceği yazmıyormuş
doğumdna sonra o raporla tekrar gidilecek,o rapor kapanacak ve izin haftası öyle yazılacakmış
demek ki doktorunu bulduk mu izin erken doğum bahanesiyle uzatılabilir
kız doğru söylüyormuş

ben varım bennn çatırr çatırr çatladım, aynı azimle devam ediyorum, yağlanmaktan bir hoş oldum banamısın demiyorrr
Evet ne alaka cidden,ellerinde vardı da tekrar masraf mı etmek istemediler ki=)aman boşver canım ya sen de kullanma başka birine hediye edersin.

yok canım hepsini yeni aldılar, mağazada defalarca aradılar şunları şunları alıyorum diye say say bitirememişti zaten, haa birde gönderdiğinde hepsinin üzerinde fiyat etiketi halaa duruyordu ordan biliyorum yani yeni aldılar.. hediye edicem canım dediğin gibi başka yolu yok zaten

snirlenmemek elde değil canım
yaşayan bilir en iyi
umarım eşin kabul etmez kayınpederinin ismini koymayı
biz de ilk ismini kayınpederimin ismini koyduk
ama Allah var eşimin bekarlığından bu yana aferdersiniz totosunu topluyor eşiminm
benım olsa her işme koşar gık demez
ben buna rağmen önce karşı çıktım ama iki isim koyduk tabii
ayyy ben bile sinirlendim senin adına
hadi ortak renkler falan vardır sarı kırmızı olur da bariz kız bebek eşyası da gönderilmez kii

canım çatlama meselesi kesinlikle genetik
ben doktoruma sordum çatlamış mıyım diye hayır dedi
döndü anne siz çatladınız mı annem hayır dedi
korkma sen de çatlamazsın o zaman dedi
ablamlar da çok çok az çatlamışlar o da şuan belli olmuyor
senin annen çatladıysa ya da varsa ablan genetk işte anla

hediye konusuna gelince ayıbın dibine vurmuş kayınvalidenler

Fiyat etiketimi Allah'ım yaa şu kadar masraf yaptık haberiniz olsun yani

aslında aldıkları herşey yeşil renkli canım ama bariz kız bebekler için, asla giydiremeyiz fırfırlar ve renk renk kurdeleler var üstlerinde işlemeler var.. ilk bebeğinde koydun kayınbabanın ismini demekki. yok canım ben kayınbabamın ismini koymucam kabul etmiyorum ne derlerse desinler, oğluşumun ismi kağan olacak inşş

evt canım malesef annem ve ablam epey çatlamışlar.. kaçışım yok yanii dahada çatlamasam bari yaa. ne güzel çatlamamışsın maşş çatlamayanlara yaa nazarım değecek şimdi
Fiyat etiketimi Allah'ım yaa şu kadar masraf yaptık haberiniz olsun yani

aynen. yok etikete gerek yoktu zaten kayınvalidem mağazadan çıkınca aramış direk eşimi 180 liralık kıyafet aldık diye.. 180 liralık ne varsa artık. birazına kıyamadı göndermedi demekki

önceleri itiraz ettim çok çok ama eşim çok isityordu
bir de inatlaştıkça o da inat etmeye başladı
iki isim koyacağız biz de Mehmet Tuna olacak
sen de gönlünden geçeni koy dediğine göre haketmiyorlar zaten
gelen hediyeleri de sen başkasına hediye edersin
o masraftan yırtarsın
çatlama konusuna gelince inşallah daha çatlamazın

sürmediğim kalmadı canım çatlamasını geçtim artık çok kşınıyor yaa

aynennnn

annemde çatlamış..nstye girdim geçen hafta ordaki hamiş bayanın karnı hiç çatlamamış sinirim bozuldudoktoruma söyledim vucut elastikiyetiyle alakalı kimi 10 15 kilo alır çatlamaz kimi 5 kiloda alssa çatlar dedi

benimde eşimin babası yok sevgiliyken hep derdi erkek olursa babamın ismi olsun kızıda sen koyrasın karısmam demişti şimdi oğlumuz olacak inşallah bende hem eşimin babası hemde kendi babamın ismini koydum eşim başta itiraz etti şimdi kabullendi neticede bi sonrakinde oğlumuz olacağını bilmiyoruz babamında gönlünü almış olup onada jest yapmış olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…