canım çatlama meselesi kesinlikle genetik
ben doktoruma sordum çatlamış mıyım diye hayır dedi
döndü anne siz çatladınız mı annem hayır dedi
korkma sen de çatlamazsın o zaman dedi
ablamlar da çok çok az çatlamışlar o da şuan belli olmuyor
senin annen çatladıysa ya da varsa ablan genetk işte anla
hediye konusuna gelince ayıbın dibine vurmuş kayınvalidenler
çok tehlikeli değil mi ama ben ağrı bekliyorum çünkü:)ilk hamilelikte kasılmalar sancılı hissedilmiyor benim ikinci ve ben kaç aydır sancı çekiyorum desem yeridir
tşk ederim tatlım :)ohh güzel günlerde kullan canım, kırmızı güseldir eminimmmm
Selen ismini severim çok havalıkızlar Rüya Selen ismi nasıl? seçeneklerimiz arasında Rüya Duygu ve Rüya İdil de var selen müjde demek birinci anlamı,diğer anlamı da varlık,bolluk demek
çok tehlikeli değil mi ama ben ağrı bekliyorum çünkü:)
tşk ederim tatlım :)
Selen ismini severim çok havalı
yok canım niye tehlikeli olsun? ben doğumdan hemen önceki kasılmaları söylemiyorum onlar çok sancılıydı ben doğum zamanına kadar ki kasılmaları diyorum
selen ismi hoş evet ama diğerleri de hoş karar veremiyoruz bir türlü
yok canım öyle düğme falan istersen uyuyabiliyorsun bile o sırada
senin bağlanacağın cihaz eski teknoloji herhalde
ben iki ayrı yerde bağlandım birisi medipol mega ün.hast. diğeri ethica
medipolde 10 dakika tutuyorlar ethicada 40 dakika kalmışım unuttular galiba çünkü 20 dakika demişlerdi başta
cihaz otomatik olarak bebeğin kalp atışlarını ve sancıları ölçüyor biraz bel ağrısı oluyor tabii o kadra süre sağa doğru dönüp yatınca
valla kızlar bana doktorum demedi düğme falan vercem diyecanım ben 35.haftamda yani geçen pzrtsi girdim nst ye 15 20 dakika kalıyorsun ancak bana bi düğme vermedilerbebek zaten hareket ettiğinde garip sesler geliyor normalde kalp atımlarını duyuyorsun tekme attığında çok komik oluyor bizimki çok hareketlidi herkesi güldürdü orada
bu arada bnm nst de hafif sancılar çıktı en yüksek 50 olmuş ama ben hisstmedim
amannn kıyamam Yarabbim sen korubir de kızlar benden size bir uyarı; suyunuz geldiğinde gecenin bir vakti de olsa mutlaka doktorunuza haber verip hastaneye gidin sancıyı beklemeyin ya da sancının birazını evde çekeyim diye düşünmeyin ben ilk doğumumda suyum gelir gelmez çantamızı alıp gitmiştik gece 12den sonraydı ve sancım yoktu sancım taa sabahın 7 sinde hafif hafif başlamıştı o kadar süre uyumadan beklemiş ve sıkılmıştım da ama aslında en doğrusunu yapmışım bu kontrolümde doktorum da hatırlattı suyun gelirse gece bile olsa hemen gelmelisin diye su gelmeden sancı başlarsa ilk birkaç saatini evde çekeceksin dedi
bu konuşmadan birkaç saat sonra eşimin bir tanıdığıyla karşılaştık ilk çocukları doğduktan sonra 3 saat yaşamış 8 aylık falanmış gece suyu gelmiş eşinin hastaneye şimdi gitmeye gerek yok bekleyelim demiş meğer çocuk susuz kalmış ve malesef yaşamamış( aman dikkat edin
canım nacizene fikrim Rüya tek başına çok hoş bir isimkızlar Rüya Selen ismi nasıl? seçeneklerimiz arasında Rüya Duygu ve Rüya İdil de var selen müjde demek birinci anlamı,diğer anlamı da varlık,bolluk demek
herkesin nst macerası başlamış meğerAmnnnn, inşallah güzel bir rüyadır kızlar
ben de sıkılırım diyordum ama bu 2. girişim, yan yatıp uyukluyorum, zaman nasıl geçiyor bilmiyorum ama hoparlörden son ses tombimin kalp ritmini ve hareketlerini dinlerken tatlı tatlı gözlerim gidiveriyor
off.. anlatışa bak.. içime babanne kaçmış resmen
evet , ve şuan 3450 gr.. 24 yada 25 ocak sezeryan diyordu çok önceden, şimdi ise nerdeyse önümüzdeki hafta alalım diyor.. tombi kendisi bu hafta gelmezse tabi..
ama madem sezeryan olacak , o zaman dişimi sıkıcam, kova burcu başladıktan sonra yaptırayım sezeryanı diyorumbelki daha da dişimi sıkarsam 4 şubata benim doğumgünüme denk getiririm
yazarken ne kadar kolay yazılıyor, dişimi sıkarsamlar felan... olmadı az daha dişimi sıkıp tombimi direk askere göndereyim derseniz yeridir yaniii
benim annemin de heryeri çatlak içinde harita gibi. ama ben de ablamda ilk bebeklerde hiç çatlamdık. bazen de olmayabiliyor anne de olsa da. yağlamaya devam,çatlamadan bitiririz bakarsınız. benim bir de ergenlik çatlaklarım olmuştu. hızlı kilo almıştım ve basenlerde çatlak olmuştu. kesin çatlarsın demişlerdi hamilelikte.çok az arttı gibi geliyor. büyük bi değişiklik yok gibi. ama ben bu defa ilk gebeliğe göre daha az yağlanıyorum. 1 .de günde 3 - 4 kez düzenli yağlanıyordum.şimdi günde 1 bazen 2 kez. dün baktım kaşınıyorum 3 e çıktım. sadece badem yağı sürüyorum, çok üşenirsem kakaolu vazelinli bir vücut kremim var hemen emiliyor onu sürüyorum
biri banada cevap versin:26:
yok canım niye tehlikeli olsun? ben doğumdan hemen önceki kasılmaları söylemiyorum onlar çok sancılıydı ben doğum zamanına kadar ki kasılmaları diyorum
selen ismi hoş evet ama diğerleri de hoş karar veremiyoruz bir türlü
sancıyı hissetmediğim için doğumun başladığını nasıl anlayacağım yani canım
sancıyı hissetmediğim için doğumun başladığını nasıl anlayacağım yani canım
günde 3-4 kez miii
ben ilk zamanlar günde 2 kez yağlanırdım şimdi kış olunca üşeniyorum valla günde bir kere:26:
sana da çok geçmiş olsun, ben de süper parendeler atıyorum yatakta bir o yana bir bu yana..eski merdaneli çamaşır makineleri gibiyim !Allah hayra çıkarsın canım, bilinçaltımızın oyunları işte... senin tosun paşa babaya benzicek yani heee, Allahım benim yakışıklımda babasına benzesin inşallah hayırlısıyla sağlıkla inşallah aminnnn
geçmiş olsun canım bu arada yaaa, kendini aşağı çekme ama daha fazla bence ağlak ağlak getiriyo geçen hafta bende öyleydim.. kalk giyin makyajını yap süslen aynada güzel görünce kendini, moralin de düzelir eminim tatlımm.. uyku hususunda aynı dertten muzdaribiz, c.tesi akşamı bende o kısa uyku aralarının birinde boğuluyodum.. çok enteresandı, normalde sırt üstü hiç yatamam zaten adetim değildir ama artık bel ağrılarım o kadar üst düzeydeki sırt üstü yatma ihtiyacı hissedip ara ara 2 dk.yı geçmeyecek şekilde uzanıyorum o şekilde ama sanırım bu sefer sırt üstü uyuyakalmışım ve çok sevgili reflü kendini gösterip tıkamış boğazımı öksürtü ile uyandım vee nefes alamıyorum Allahım, eşim fırladı kaldırmaya çalışıyo beni ama ne fayda külçe gibiyim kusmaya çalışıyorum çıkmıyo yutkunmaya çalışıyorum olmuyo, öksür öksür ciğerlerim patlicak sandım aman Allahım... çok şükür geçti de rahatlayabildim ama reflü fenaymış.. Allah çekenlerin yardımcısı olsun inşallah.. bizlere de bir daha yaşatmasın inşallah amin..
aminnn =)) şimdi okudum yazdıklarımı ben de güldüm =)) manik depresif bi haldeyim sanırım =))))ilahi kuzummmm çok hoşsunnn maşallahoğluşuna da maşallah yawrum ne ara büyüttün bu kadar maşallah Allahım nazarlardan saklasın hayırlısı ile gelsin inşallah sağlıkla canımmmm
Ay kizlar su reflüden cektigim kadar, kaynanamdan cekmedim.
Geceleri 7-8 defa kalkio surup iciyorum, daha uykuya dalmadan tekrar basliyor. Ne surup fayda ediyor ne baska bisey, napicam ben ya, kafayi yicem, cok kötü bisey,su bogazimi söküp atasim geliyor.
sana da çok geçmiş olsun, ben de süper parendeler atıyorum yatakta bir o yana bir bu yana..eski merdaneli çamaşır makineleri gibiyim !
aminnn =)) şimdi okudum yazdıklarımı ben de güldüm =)) manik depresif bi haldeyim sanırım =))))
çatlaklar konusu.. karnımda hiç yok hamileliğimin en başından beri her akşam banyo yapıp yağlandım ve sabahları da nemlendirici sürdüm , hava soğudu yağlanmayı ve nemlendiriciyi bıraktım yağlı krem (nutrecina , arko , vazelin vs.. ) kullanmaya başladım.ve hiç çatlağım yok o yarım dünya karnımda ! ama popoyu ihmal etmiştim ve berbat halde olduğu için son bi atak yaptım ve kokteylime lierac ı da ekledim. önlem değil tedavi amacıyla yani (önlem felan mı kaldı da ! ) 70 tl imişş yuhh dedim ama aldım günde 2 kere sürüyorum popoma ve düzelmeler başladı.. o tırmıklamış gibi olan kızarıklıklar koyulaşmıştı iyice ama lieracdan sonra düzeliyor. o kötü çizgiler gitsin kutlama yapıcam, bu hamilelik içimdeki potansiyel jenifer lopezdir efendime söyliim nikki minaj dır hepten ortaya çıkardı :) dediğim gibi o küçük pürüzleri halledebilirsem gurur duyabileceğim bir popoya sahip olabilirim sanırsam
ben iki yastık üst üste koyup yatıyorum sen de dene ayrıca gaviscona günde 8 ölçeğe kadar içebilirsin demişti doktorum aklında olsun ilk kızımda gavisconu falan bilmiyordum her gece maden suyu içiyordum yatmadan faydası da oluyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?