Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kontroller sıklaştı herkeste,hadi bakalım güzel haberlerle dönersiniz inşallah,doğurup dönmeyin de=)bizim bir arkadaş kontrol diye gitti,suyu azalmış,doğurdu geldi
arabaların arkasına koymak lazım artık çantaları hazırlayıp.Bizim de yarın kontrolümüz var,kaç kg oldu bakalım minikim.
Hormonlar tavan yapıyor sanırım son ay,ağlayanlar,gerilenler,morali bozuk olanlar...ben de yersiz tripler yapıp duruyorum kocama,bir şey de diyemiyor zavallım
Sakin olsak iyi olacak sanırım,az zaman kaldı kavuşuyoruz meleklerimize,özellikle narkoz alacak olanlar ameliyata gergin girince ayılmak da çok zor oluyormuş
Olayın güzelliğine odaklanalım da anne olmanın keyfini çıkarmaya bakalım

zeynep kamile dayanmak için sabır taşı olmak llazım sinirlerini acayip yıprattı nefret ettim ordan tüp bebbek ve aşılam bölümünden özellikle insana hiç acımıolar ve insan mumelesi yapmıolar kesinlikle..yanlız selçuk bey ve ekibine bir şey diyemem oda doçent kendisi aemliyat yapıor zaten jınekoloji onkoloji bölümü..bende rapor için gitmiştim ama keşke gitmeseydim allah düşürmesin gerçekten de..

Son düzenleme:

canım ben ankarada yaşıyorum..burda numuneyi de atatürkü de genelde beğenmezler, keşke ankara tıp ya da hacettepeye gidebilsen.normalde 16. haftadan sonra almasalar da senin durumun ayrı, bence buraları bi zorla, en gelişmiş üniteler buralarda çünkü..her şey yolunda gider inşallah

Kızlar dogum izni ile ilgili aşağıdaki haberi duydunuz mu? Yani ne izinmiş bir karara bağlayamadılar(

http://www.trthaber.com/haber/saglik/akdagdan-dogum-izni-aciklamasi-70498.html

Bu 6aylık izni çok büyüttüler.amaçları bebeğini bırakamayıp iişi bırakan annelerin sayısını artırmak yada yeterli anne sütü alamayan ilerdede bunun eksikliğini yaşayan bireyler yetiştirmek heralde.başka amaçları olamaz
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Okumalısınız kızlar
Annelerden Sütlü Tarifler – 177 | LeiLeo Blog
Ayy 5.maddeye çok güldm başıma gelirse bende yapcm

canım insan böyle durumlarda anlıyor herkesin gerçek yüzünü..ilkin çok kırılıyor ama bu dönem bittikten sonra ise daha güçlü oluyor..sonuçta kimseye ihtiyacın olmadığı gibi bir daha kimsenin de senden beklentisi olamayacağını açıkça söyleme hakkına sahip oluyorsun..ben birkaç yıl önce içinde kanser teşhisiyle ameliyat oldum ve kayınvalidem beni 3 gün sonra telefonla aradı :) sonra o da benzer bi ameliyat geçirdi ben de aynısını yaptım ne yazık ki..içinden gelmeden sırf annelik-kardeşlik hatrına yapacaksa yapmasın kimse zaten, boşver..8 ay sen yaşadın her şeyini, en zevkli kısmı kaldı, bencil ol bu mutluluğu hak edenlerle paylaş derim.. off bi de derler ya tek çocuk yapma, kardeşsiz olmaz diye, ne boş laflar olduğunu bazen böyle anlıyoruz işte

Ceyzim maşallah fıstığa :) Sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun inşallah.
Akıllı kuzucuklar olup dönsünler yerlerine :) Artık her hafta mı gideceksin ceyzim
Sağol cnm amin hepimizi.evet haftaya gel dedi ama ben salı değilde haftaya cmt gidiyim diyorum.babamız gelememişti çünkü bi öncekine.hem son kez kuaförede giderim. Ay böle planlar yapıyorum ne komiğim

Bencede kontrollerde doğurmayın hee. Kuzun iyidr cnm meraketme.buarada benim gözümdenmi kaçtı cnm bilmiyorum ama bayadır yoktun sanki

herkese merhabaa
bugün kontrolümüz vardı 36 haftalık olduk :) bebeğim iyi sağlıklı çok şükür ama zayıf moralim bozuldu iyi beslenmeme rağmen 2560 grm 37.haftada çatı muayenesi olucağımı söyledi benden ara ara su gelmeye başladı dr.a söyledim normal olmadığını söyledi ama bebeğimin suyu iyi bidaha olursa hemen gel dedi

Arkadaşlar belki erken ama aklıma gelmişken bir bilgi paylaşmak istedim;
Doğumdan sonra 3 ay sadece yürüyüş yapılabilekmiş,spor asla yapılmayacak!!!
Spor rahim sarkması yapıyormuş, vücuttaki organlar 3 ay sonra normale dönüyormuş,ondan sonra spor yapılabilirmiş!!!

Bende sendenim :) Bende pazar son kez gideceğim kuaföre. Kuzular ansızın gelmezse sıkıntı yok ceyzim .

Canım kuzular açığı kapatıyorlar hemen sen yemene dikkat et yeter.stres yapma kendine, su konusunda da aman dikkatli ol.

merhaba kızlar, kontrollere gidenler var sanırım iyi haberler alırsınız inşallah. yanlız bakıyorum bi çolğunuz 2 haftada hatta haftada bir gidiyo kontrole. valla benim doktorcum hala ayda hatta neredeyse birbuçuk ayda çağırıcak. herşey normal görünüyo diyemidir, ikinci gebelik ve sezaryan olacağından mıdır bilmiyorum ama ben 32 hafta çalışabilir raporunu almamdan sonra ta 37. haftada raporumu almaya gittiğimde kontrol olucam. zaten 38. haftada doğurucam büyük ihtimal:26:

canımmmmm benım ablamda bu sekılde hatta annemınde aynı hastalıgı var suanda hemotolojıde tedavı gordu 2 yıl boyunca ablam nası dogum yaptı ıse sezeryan oldu fakat genel anestezi verdıler ablama ablamın doktoruda aynı ablamla bır hamıleydı ablamı dogurtttu 3 gun sonra kendı dogum yaptı dusun yanı karnı burnundaydı kadının... doktorun sevk ettıyse gıt mutlaka demek onlar goze alamıyor cok sukur bızım ne bebekte ne ablamda bısey yok dogumdan oturu dogum sonrası ablama 2 unıte kan vermıslerdı

hem de hiiiiç çekilmiyor.. kemiklerim kırılıyor kulağım boğazım heryerim ağrıyor..bitek oğluşum uslu canım yavrum benim, hep o çekti kahrımı ha, daha ben çekmedim hiç hamilelik acısı sancısı bulantısı..
babası gibi o da kahraman miniğim benim , baba oğul benlen uğraşacaklar gibi

Işılayım ve termososs canım gelemediniz doktordan...
Haberlerinizi bekliyoruz.
nst ye girdim iyi , kbb den biiiiiiirdünya ilaç.. mecbur antibiyotik tedavisi başladı. kadın doğumda , oğluşum 3800 gr, 36. hafta, suyu iyi, tombalak sorunsuz, kesin sezeryan ,patates kafalım uslu uslu duruyodu işte gel annecim desem anında doğacak gibi kerata :)

spinal sezeryan (epidural kesinlikle tavsiye etmiyor, normal doğumlarda gerekli olan bişey o diyor) 1 gece özel oda , 1 refakatçi , çocuğun aşıları vs vs , 1165 tl.

canıma minnet :) şuan spor ve türevi herşey ööööyle uzak ööyle yabancı ööyle tanımlanamayan uzay cismi gibi geliyo ki bana... düşünürken yoruldum

evet canım hatta şunu ekliyeyim sezaryanda alt dikişlerin tam anlamıyla geçmesi 7-8 ayı buluyor. ben kendimden biliyorum dediğin gibi evde spor yapmıştım biraz dikiş yerlerim kızarmıştı. şükür bişey olmadı ama korkusu yetiyor. ağır falan da kaldırmamak lazım bir süre. ama onun dışında bi sıkıntısı da yok tabii göz korkutmamak lazım

Cnm 36-37.haftadan sonra haftada bir çağırıyor sanırım diğer kızlarında öyle. Ya sezeryan olsa 38de mi oluyor kızlar.ben sezeran istesem haftaya yapacakmı yani. Ya nası büyüdü de doğmaya karar verdi kuzularımız.mucize gibi

çok çok çok çabuk geçti zaman.. bikaç ay önce çok uzak geliyordu ama zaman geldi çattı işte... ne kadar ilginç..

Benim doğum tarihi 24 ocaktı, 28 ocak oldu bugün. Tabi oğlum sabırsızlanmazsa. 39 haftan tam bitmiş olsun dedi doktor. Yaş akciğer ve sarılık riski ortadan kalkmış olur dedi. Tabi bunu duyunca tamam dedik biz de. Nst de sancım yine 25-30 arasında. Kilosu değişmemiş oğlumun, 36+5 de 3 kilo yani. Boyu da 50 cm. Bugün ilk defa yüzünü görebildim:) Son 18 gün, sabırsızlanıyorum ona sarılmak için.

benimkide ters ayin 21inde randevum var benimde o zamana kadar dönmezse sezeryan tarihi vermemiz gerekcek dedi. valla benimkininde keyfi yerinde dönmeye niyeti yok.

senin icin daha zor olmustur eminim. ben yine az cok türkiyeye aliskinim buraya geleli 3 sene oldu daha. ama türkiyede hastanelerde isim olmadi cok sükür helede dogum olayinin bu kadar pahali olabilecegini hic düsünmedim. ilk defa burda hastanede yatmak zorunda kaldim. ilk bebegim gelismedi 8 haftalik kürtaj olmak zorunda kaldim. tabi internet elimin altinda ben kürtaj nasil olur diye arastirirken türkiyedeki kötü örneklere takildim ve korkarak girdim ameliyata. basimda 3 hemsire biri koluma bisi takar korkma falan der digeri basimda kafami oksar simdi uyucan güzel ruyalar gör der. ne bilim tuhaf geldi dedim noluyoz ölüyoz mu? :) buda devlet hastanesi. türkiyeyle kiyaslamak istemiyorum. inan burda o kadar özlüyorumki orayi. herseyine katlanirim diyorum tabi, biz türk olarak iyi insan olarak övünürz yardim severiz deriz. ama devlette calisan helede hastanede kendini patron saniyo. insanlarimizin degismesi lazim herseyden önce. calisanlariin sevecen olmasi lazim.

benim dr. med star-yıldız'da, henüz ant.ya da olmadığımdan hastanenin hiç bişeyini gidip görüşme şansım olmadı, çok merak ediyorum ama dr.u tel.de bilgilendiriyorum durumum konusunda, çok sıcakkanlı, içimi çok rahatlatıyor her konuşmamızda sağ olsun. erken doğum yapıp buralardaki uyuz dr.ların eline kalmaktan korkuyorum. sırf dr.u sevdiğimden başka hastanede araştırmadım hiç ant.da. zaten buradan zor olurdu sanırım, neyse ki 2 hafta kaldı gelmemize:)

bu arada benim önce bacaklarımda bi kaç gün sonra da göbüşümde kaşıntılı minik sivilceler çıkmıştı. sinek ısırığı gibi ama yan yana en az 4-5 tane gibi. önce çok önemsememiştim ama iki akşam önce gebelik kolestazı diye bişey okuyup korktum, karaciğer enzimleriyle ilgili ve erken doğuma sebep olan bişeymiş. dün gittim dr.a cildiyeye yolladı, Allah'tan kolestaz değilmiş, alerjik olabilir dedi. bu sabah da aç gittim kadın doğumcuya, kan testine yolladı, bir de akşamları sancım olduğunu, karnımın kaskatı kesildiğini söyleyince nst'ye yolladı ilk kez. nst'de 20 dk. kaldım, eşim hemşireyi çağırmaya gitti, başka bi hemşire geldi, meğer bebek hareket ettikçe bir buton var ona basmam gerekiyormuş tabi ilk bağlayan kız hiç bişey demediğinden, bi 20 dk. daha kalmam gerekti, neyse ki eşim de yanımdaydı da çok sıkılmadım. oğluşum da habire tepindiğinden butona bastım durdum, eğlenceliydi yani öğl. sonra kan ve nst sonucunu götürdüm, çok şükür sorun yokmuş yorgunluktan oluyordur sancıların, bol bol dinlen dedi. ama usg'de bakmadı

neyse artık bende haftaya çarş. 10 gün rapor almayı planlıyorum aile hekiminden. tam tatile kadar oluyor 10 gün alınca. yalnız bazı ark.larım doğumdan sonraki izninden düşüyorlar o 10 günü dediler. var mı böyle bişey kızlar???? şu 6 ay onaylansa ne güzel olacaktı yaa (

bir de biraz özel olacak ama doğum öncesi epilasyonu ne yapmayı düşünüyorsunuz? benim burada ağda için gittiğim kız son 3 hafta tehlikeli dedi de, aklıma takıldı ne yapılabileceği :26:

geçmiş olsun canım. Hakkınızda hayirlisi olsun. Esin içinde çok üzülme caresiz dert vermesin Allah

Insanın en yakinlari böyle yaparsa üzülmemek elde değil. Ama bak kaç aydır kimseye ihtiyacın olmadı herşeyin üstesinden geliyor insan. Bebeğini dusun gerisini boşver.

Habersiz birakma bizleri sakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…