Devlette daha evvel tecrübem oldu ne yazık ki.Zeynep kamil misal birkere muatap doktor bulamıyorsunuz, karşınıza asistan çıkıyor.Size soruları sıralıyor, her işlem için ayrı odaya yönlendiriyor.Misal ultrasona girmiştim, operatör kadını boğasınız gelir nasıl bir muamele yapıyor anlatamam.Tek açıklama yok, kendi bakıyor sana emirler yağdırıyor.Eli sakat bi kadın vardı sana şurdan çek dedim elini diye sinirlendi kadın elim sakat dedi ama sallamadı bile.Cihazlar ayrı bi olay zaten.Detaylıya gireyim gereksiz özele para vermeyeyim dedim.Gün verdiler ve bir de kağıt.Üzerinde yazanlar ise traji komikti.Banyo yapıp gidilmesi gerektiği,cinsiyet sorulmaması gerektiği,temiz çamaşır giyilmesi gerektiği ve etek giyilmesi gerektiği vb :)
Bir daha da uğramam zeynep kamile.Allah kimseyi düşürmesin diyorum.
Gerçekten çok cahil insanlarla karşılasıyorlar belki ama gene de çok kötü davranışları.Allah düşürmesin valla.
Yok canım.Bostancı vapur iskelesini maltepe yönüne doğru az geçince akşamları bi kamyonun içinde satıyorlar.35tl di yanlış hatırlamıyorsam.Renk renk
herkese hayırlı cumalar kızlar. facem yok bnm ve hıç anlamam öyle seylerden valla ben lınk bıle ekleyemıyorum sayfaya:) üniversiteli cahılın önde gıdenıyım. mesela su aynı anda herkese cvp verme sayfasını nasıl yapıosunuz. ben tek tek ayrı ayrı yazıp yolluyorum.kocaman bı tabloda her ayrı ısme yazamıyorum. bi öğretıverın hayrınıza:)
dün kontrolüm vardı tahlil sonuclarımı da aldım. dr. ooooooooo cnm senı hemen sevk edıyorum burda ben degıl hıç bı dr göze almaz sezaryenını dedıkanın pıhtılasma durumu malum mın 142 olması gereken deger bende 97 cıktı. ankaraya numune veya atatürk arastırmaya gıt. hematoloji bölümüne dedı. ıkıncı bı amelıyat , kanamayı durduramama bı sürü riski var bu degerın. dogumundan önce son bı tahlıl yaparız o zamana kadar 110 u falan görse de yeter bizim için. ama ben de ızne ayrılıcam.. 39. haftanda bıdaha gözden gecırırız dıycem ama ben olmıycam dedı... gel de can sıkma.. basından berı hıkayenı takıp eden bılen bı dr. olsun.. o da hamıle olsun ızne ayrılsın ( nasıp... de ya bu deger üc haftaya yükselmezse nolucak bılen eden var mı aranızda kızlar yaaa
onun harıcınde pasamın saglıgı gayet ıı.2900 gr. 36+4 haftalık.suyu gayet ıı sen son ana kadar dogurmazsın acılma da yok dedı.. nst de sancılar %80 göstermıstı ama ögleden sonra bı daha cektırdım.. 20 lerde cıktı.. bunlar anlamlı sancılar degıl dedı. cıger gelısımı ıcın son ana kadar bebegın durması cok önemlı dedı... rabbım tüm bebelere saglık can kan ve güzellık versıın:)
Kızlar dogum izni ile ilgili aşağıdaki haberi duydunuz mu? Yani ne izinmiş bir karara bağlayamadılar(
http://www.trthaber.com/haber/saglik/akdagdan-dogum-izni-aciklamasi-70498.html
Bu 6aylık izni çok büyüttüler.amaçları bebeğini bırakamayıp iişi bırakan annelerin sayısını artırmak yada yeterli anne sütü alamayan ilerdede bunun eksikliğini yaşayan bireyler yetiştirmek heralde.başka amaçları olamazCanım ocak annelerinden ayshe var tanıdığım sürekli doktor kontrolündeydi.Kızını sağlıkla dünyaya getirdi.
Diğer yakın arkadaşım yeni öğrendi kan pıhtılaşması olduğunuve gebeliği oluşup düşük oldu bilmediğinden.Şimdi tedavi aşamasında.
Kontrol altında olunması gerektiğini biliyorum sadece.Ondan aman dikkatli ol canım benim.
Mehtapçım ben yakın zamanda şöyle bi yazı okudum ne yazık kidurum pek aydınlık değil.
Doğum izni 6 ay olacak mı? « DoulAnnEsra
Ayy 5.maddeye çok güldm başıma gelirse bende yapcmÇok güzel bir paylaşım olmuş.Okumalısınız kızlar
Annelerden Sütlü Tarifler 177 | LeiLeo Blog
Doğumuma kalmış 2 hafta, bunun heyecanını yaşamak varken 5 para etmez insanlarla uğraşıyorum deli olucam ya. Sözde annem geldi rahatlayacaktım. Baydı kadın beni baydı. Ablam denen geri zekalı 1 kez olsun aramaz normal zamanda şimdi bizim eve geldi ya arayıp bize gelmeyecek misin diye soruyor. Annem de gidemedi kaldı. Onun da gönlünü alsaydım diye. Ben de diyorum ki şimdi sırası değil benim sana ihtiyacım var, memlekete dönmeden uğrarsın ablama diye. Dün fena kapıştık. Bi baktım bavulunu toplamış ablamda kalacakmış. Ağla ağla kasıldım kaldım. Korktu sonra pişman oldu. Konuşurken söylediklerini bir bilseniz öldürür insanı. Bak torunun olacak mutlu ol diyorum, torunu ne kadar görücem ben diyor. Yaşı olmuş 65 zaten 70'inde ölürmüş. Ortalama bu kadar yaşıyormuş insanlar. O gelmeden önce hastalıktan kırılıyordum ama mutluydum. Kadın omuzlarımı çöktürdü sağolsun.Hele ablamın sürekli mağdur edebiyatı yapmasından bıktım usandım. Gördüğüm yerde boğazını sıkasım var. Beni aylarca aramadı, annemin geçen gelişinde geldiklerinde eşim ters davrandı yalan değil ama beni aramadığı için tepkiliydi ki o zaman 6 aylık hamileydim. İşte o yüzden mağdur şimdi bu öküzler. Karı koca mağduruz o yüzden gelemiyoruz derdindeler. Çok kötü konuşucam da içime atıyorum. Ablamın 8 aydır arayıp bebeği sormaması normal mi diyorum, normal diyor yaaaHer insan bir olmazmış, karnımdaki çocuğa ne yapabilirmiş...Haberi duyunca ne kendisi ne eşi gözünüz aydın bile demedi diyorum. Denmez zaten diyor, doğmamış çocuğa denmezmiş. Ölür müsün öldürür müsün.Off!Başınızı ağrıttım yine.
Herkes hastaneden bebeğinden konuşuyor ne güzel. Ben de şimdi hazırlanıp muayeneye gidicem. Nst ye giricem yine. 24 ocak demişti doktor ama bakalım ne diyecek. Dün çok ağladım, çok kasıldım. Kuzuma haksızlık ettim 5 para etmez insanlar yüzünden. Annem de moral vereceğine var olan moralimin de içine etti. Eşim de çok kızgın. Neyse şimdi doktora odaklanmalıyım. Her yanımdan alev çıkıyor kızgınlıktan yanıyorum. Allah sabır versin bana.
Sağol cnm amin hepimizi.evet haftaya gel dedi ama ben salı değilde haftaya cmt gidiyim diyorum.babamız gelememişti çünkü bi öncekine.hem son kez kuaförede giderim. Ay böle planlar yapıyorum ne komiğimCeyzim maşallah fıstığa :) Sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun inşallah.
Akıllı kuzucuklar olup dönsünler yerlerine :) Artık her hafta mı gideceksin ceyzim
Bencede kontrollerde doğurmayın hee. Kuzun iyidr cnm meraketme.buarada benim gözümdenmi kaçtı cnm bilmiyorum ama bayadır yoktun sankiKontroller sıklaştı herkeste,hadi bakalım güzel haberlerle dönersiniz inşallah,doğurup dönmeyin de=)bizim bir arkadaş kontrol diye gitti,suyu azalmış,doğurdu geldi
arabaların arkasına koymak lazım artık çantaları hazırlayıp.Bizim de yarın kontrolümüz var,kaç kg oldu bakalım minikim.
Hormonlar tavan yapıyor sanırım son ay,ağlayanlar,gerilenler,morali bozuk olanlar...ben de yersiz tripler yapıp duruyorum kocama,bir şey de diyemiyor zavallım
Sakin olsak iyi olacak sanırım,az zaman kaldı kavuşuyoruz meleklerimize,özellikle narkoz alacak olanlar ameliyata gergin girince ayılmak da çok zor oluyormuş
Olayın güzelliğine odaklanalım da anne olmanın keyfini çıkarmaya bakalım
Sağol cnm amin hepimizi.evet haftaya gel dedi ama ben salı değilde haftaya cmt gidiyim diyorum.babamız gelememişti çünkü bi öncekine.hem son kez kuaförede giderim. Ay böle planlar yapıyorum ne komiğim
Bencede kontrollerde doğurmayın hee. Kuzun iyidr cnm meraketme.buarada benim gözümdenmi kaçtı cnm bilmiyorum ama bayadır yoktun sanki
herkese merhabaa
bugün kontrolümüz vardı 36 haftalık olduk:) bebeğim iyi sağlıklı çok şükür ama zayıf moralim bozuldu iyi beslenmeme rağmen 2560 grm 37.haftada çatı muayenesi olucağımı söyledi benden ara ara su gelmeye başladı dr.a söyledim normal olmadığını söyledi ama bebeğimin suyu iyi bidaha olursa hemen gel dedi
herkese hayırlı cumalar kızlar. facem yok bnm ve hıç anlamam öyle seylerden valla ben lınk bıle ekleyemıyorum sayfaya:) üniversiteli cahılın önde gıdenıyım. mesela su aynı anda herkese cvp verme sayfasını nasıl yapıosunuz. ben tek tek ayrı ayrı yazıp yolluyorum.kocaman bı tabloda her ayrı ısme yazamıyorum. bi öğretıverın hayrınıza:)
dün kontrolüm vardı tahlil sonuclarımı da aldım. dr. ooooooooo cnm senı hemen sevk edıyorum burda ben degıl hıç bı dr göze almaz sezaryenını dedıkanın pıhtılasma durumu malum mın 142 olması gereken deger bende 97 cıktı. ankaraya numune veya atatürk arastırmaya gıt. hematoloji bölümüne dedı. ıkıncı bı amelıyat , kanamayı durduramama bı sürü riski var bu degerın. dogumundan önce son bı tahlıl yaparız o zamana kadar 110 u falan görse de yeter bizim için. ama ben de ızne ayrılıcam.. 39. haftanda bıdaha gözden gecırırız dıycem ama ben olmıycam dedı... gel de can sıkma.. basından berı hıkayenı takıp eden bılen bı dr. olsun.. o da hamıle olsun ızne ayrılsın ( nasıp... de ya bu deger üc haftaya yükselmezse nolucak bılen eden var mı aranızda kızlar yaaa
onun harıcınde pasamın saglıgı gayet ıı.2900 gr. 36+4 haftalık.suyu gayet ıı sen son ana kadar dogurmazsın acılma da yok dedı.. nst de sancılar %80 göstermıstı ama ögleden sonra bı daha cektırdım.. 20 lerde cıktı.. bunlar anlamlı sancılar degıl dedı. cıger gelısımı ıcın son ana kadar bebegın durması cok önemlı dedı... rabbım tüm bebelere saglık can kan ve güzellık versıın:)
Merhaba kızlar, dün kontrolümüz vardı..kızım hala ters durmakta ama 2600 gram olması beni sevindirdi en azından..üstelik bu doktorumun, eski doktorumun daha 32. haftada "ters duruyor, 35te de dönmezse serzeryan yaparız" dediği gibi bir tavır göstermemesi çok sevindirdi beni.her hafta kontrole gidecekmişiz. ben sordum ya sezeryan olursa diye, o da 39. haftanın başında alırız, mümkün olduğunca tutarız ama daha erken bunu düşünmek için dedi..ama ben eminim kesin dönmeyecek
her sabah işe gitmek için hazırlanırken, okulda bütün gün ayakta ders anlatırken hep kendimi doğum izninde ayaklarımı uzatıp dinlenirim diye motive etmiştim ama şimdi o kadar hastayım ki..hem tüm planlarımın alt üst olması hem antibiyotik içiyor olmamın verdiği ( saçma biliyorum) vicdan azabı yüzünden oturup ağladım bir saat..
eşim sürekli bebeğin iyi olmasına, işimizin olmasına şükretmemiz gerektiğini söylese de insan mantıklı düşünemiyor ki..her yerim ayrı ayrı ağrıyor inanın, hastalık hamileyken hiç çekilmiyormuş
nst ye girdim iyi , kbb den biiiiiiirdünya ilaç.. mecbur antibiyotik tedavisi başladı. kadın doğumda , oğluşum 3800 gr, 36. hafta, suyu iyi, tombalak sorunsuz, kesin sezeryan ,patates kafalım uslu uslu duruyodu işteIşılayım ve termososs canım gelemediniz doktordan...
Haberlerinizi bekliyoruz.
canıma minnet :) şuan spor ve türevi herşey ööööyle uzak ööyle yabancı ööyle tanımlanamayan uzay cismi gibi geliyo ki bana... düşünürken yoruldumArkadaşlar belki erken ama aklıma gelmişken bir bilgi paylaşmak istedim;
Doğumdan sonra 3 ay sadece yürüyüş yapılabilekmiş,spor asla yapılmayacak!!!
Spor rahim sarkması yapıyormuş, vücuttaki organlar 3 ay sonra normale dönüyormuş,ondan sonra spor yapılabilirmiş!!!
Arkadaşlar belki erken ama aklıma gelmişken bir bilgi paylaşmak istedim;
Doğumdan sonra 3 ay sadece yürüyüş yapılabilekmiş,spor asla yapılmayacak!!!
Spor rahim sarkması yapıyormuş, vücuttaki organlar 3 ay sonra normale dönüyormuş,ondan sonra spor yapılabilirmiş!!!
merhaba kızlar, kontrollere gidenler var sanırım iyi haberler alırsınız inşallah. yanlız bakıyorum bi çolğunuz 2 haftada hatta haftada bir gidiyo kontrole. valla benim doktorcum hala ayda hatta neredeyse birbuçuk ayda çağırıcak. herşey normal görünüyo diyemidir, ikinci gebelik ve sezaryan olacağından mıdır bilmiyorum ama ben 32 hafta çalışabilir raporunu almamdan sonra ta 37. haftada raporumu almaya gittiğimde kontrol olucam. zaten 38. haftada doğurucam büyük ihtimal:26:
Merhaba kızlar, dün kontrolümüz vardı..kızım hala ters durmakta ama 2600 gram olması beni sevindirdi en azından..üstelik bu doktorumun, eski doktorumun daha 32. haftada "ters duruyor, 35te de dönmezse serzeryan yaparız" dediği gibi bir tavır göstermemesi çok sevindirdi beni.her hafta kontrole gidecekmişiz. ben sordum ya sezeryan olursa diye, o da 39. haftanın başında alırız, mümkün olduğunca tutarız ama daha erken bunu düşünmek için dedi..ama ben eminim kesin dönmeyecek
her sabah işe gitmek için hazırlanırken, okulda bütün gün ayakta ders anlatırken hep kendimi doğum izninde ayaklarımı uzatıp dinlenirim diye motive etmiştim ama şimdi o kadar hastayım ki..hem tüm planlarımın alt üst olması hem antibiyotik içiyor olmamın verdiği ( saçma biliyorum) vicdan azabı yüzünden oturup ağladım bir saat..
eşim sürekli bebeğin iyi olmasına, işimizin olmasına şükretmemiz gerektiğini söylese de insan mantıklı düşünemiyor ki..her yerim ayrı ayrı ağrıyor inanın, hastalık hamileyken hiç çekilmiyormuş
Canim bende öyle sinirden stresten kac geceler agladim, aglamamin sebebi olan insanlardan da onlar yüzünden bebegimi üzdügüm icin daha cok nefret ettim. Ama bazi insalara bazi seyleri anlatamiyorsun, bu yüzden bazi kisilerin neden arayip sormaadiklarini üzülecegine, sevinmek gerekiyor, bazi insanlarin uzak durmasi daha iyi geliyor insana.
Canim ben ALmanya'dan gelin geldim buraya sende Avusturyadasin, sartlar hemen hemen ayni, orada cebinden tek kurus ödemeden doguruyorsun + bide para aliyorsun. Burda ki sistem maalesef böyle. Ailem kac kere gel burada dogur dedi, türkiyede para vericeksin, burda para alicaksin dedi. Sirf esimin yaninda olmak icin türkiyeyi sectim ama bazen pisman olmuyor degilim.
Hastanelre cok para veriliyor maalesef, benim acikcasi 1500ten hadi en fazla 2000den daha cok verecek durumum yok. zaten muayne ücretleri 72 tl benim aylik
Doktorumuda disardan getirtecegim icin, anlasmali oldugu iki hastane var, biri
Central Hospital / Bostanci : Gittim gördüm, süper bi hastane, bebek dostu, hersey dört dörtlük, bebege ve anneye acayip önem veriyorlar, tüm calisanlarda güler yüz sart, doguma gelenleri ekip olarak kapida karsiliyorlaar ama normal dogum 900, sezeryan 1600 + epidural icin 390 felan dedikleri icin maalesef vaz gecmek zorunda kaldim. CÜnkü bu fiyata arti bide doktorumun ücreti gelicekti, ne kadar oldugunu bilmiyorum ama 300-400 tl herhalde
Ikinci hastane Özel Pendik Bölge hastanesi, orasida 650 normal - 950 sezeryan + 250 epidural, orasida iyi hastaneymis ama gidip görmedim, ama icinde yenidogan ünitesi vs. mevcutmus, doktoruma güvendigim icin secim yaptigi hastanelerede güveniyorum o yüzden orayi secicem.
Kizlar bu arada benim de bugün kontrolum var. Aslinda saat 20:00daydi, ama doktorum dogumlara giricekmis aksam 11e alindi, sabirsizlikla bekliyorum
ayyy..evet.. medstar olmuş ya onlar.. andeva topçular işte...
ama andeva yıldız yani medstar yıldız 1.sınıf özel hastane ünvanını almış.kaç arkadaşım orada doğum yaptı.
uncalıdaki de fena değil. geçen sene bu zamanlar arkadaşım sezeryan oldu , 600 tl , 2 gece , heeeerşey dahil ,özel tek kişilik odalar felan..
andeva yıldız da aynı şekilde
andeva topçulardan aldığımız fiyat : 750 normal doğum 1 gece kalmalı , 900 tl sezeryan 2 gece kalmalı , epidural fiyatı 300 tl haricen eklemeli , tek kişilik oda , bebekle ilgili bir-iki test felan.. ama diğer testler vs. ücretli imiş.
özel hastahane deyip geçmiyoruz sakın kızlar, onlar da otel sınıflandırılması gibi yıldıza tabi tutuluyor. 1. sınıf, 2. sınıf , 3. sınıf.. kimi özel hastane sıfatındaki kurumlar var ki bizim buranın sağlık ocağı beşşşş basar onlara.. iyi araştırmak lazım.
bende antalyadayım ve başıma ne geldiyse antalya medstar hastanesinden geldi hertürlü işlemi yaptırdım tüm testleri üst düzey ultrasyon ve ordaki doktor hamile olduğunu sakladı ve doğum iznine ayrılıp bizi yarıyolda bıraktı gittiğim başka dr çocukta yarık dudak damak olduğu söylendi aminosentez yapıldı hiçbirini orda görmediler iyiyi dediler hayatımda bi daha o hastaneye gitmem
selam kızlar az önce doktor kontrolümüzden geldik biz de. 37 hafta raporumuzu da aldık. birazdan okula gidip raporumu verip bir iki saat okulda kalıp ayrılacağım izne. bunlar güzel şeyler. kontrolümüzde de nstye girdik kalp atışlarımız hareketlerimiz çok iyiydi. ultrosonda baktığı zaman doktorumuz, suyumuz biraz azalmış bir de biraz gelişimi geri kalmış göründü. çok sıkıntı değil dedi ama bir de idrar kesesi çok dolu dedi ilk defa bu kadar dolu görüyoruz dedi eğer boşaltma yapmıyorsa haftaya geldiğinde de böyle devam ederse haftaya doğuma alırım dedi. normal istiyoruz doktorum da normal diyor ama haftaya belli olacak ne olacağı. açıkçası biraz canım sıkıldı moralim bozuldu.bu haftaya kadar her şey çok güzel gidiyordu.doğum iznine çıkma mutluluğum bile azaldı. ha bir de eşimin ayak bileğinde de küçük bir kist çıktı mr sonucu. onun da 1-2 ay ilaç tedavisinden sonra küçük bir operasyonla temizlenmesi gerekiyormuş. o yüzden de moralim bozuk. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin bize diyorum. hepimizi sağlıcakla bir avazda kurtarsın. dualarımız birbirimizle olsun.
Doğumuma kalmış 2 hafta, bunun heyecanını yaşamak varken 5 para etmez insanlarla uğraşıyorum deli olucam ya. Sözde annem geldi rahatlayacaktım. Baydı kadın beni baydı. Ablam denen geri zekalı 1 kez olsun aramaz normal zamanda şimdi bizim eve geldi ya arayıp bize gelmeyecek misin diye soruyor. Annem de gidemedi kaldı. Onun da gönlünü alsaydım diye. Ben de diyorum ki şimdi sırası değil benim sana ihtiyacım var, memlekete dönmeden uğrarsın ablama diye. Dün fena kapıştık. Bi baktım bavulunu toplamış ablamda kalacakmış. Ağla ağla kasıldım kaldım. Korktu sonra pişman oldu. Konuşurken söylediklerini bir bilseniz öldürür insanı. Bak torunun olacak mutlu ol diyorum, torunu ne kadar görücem ben diyor. Yaşı olmuş 65 zaten 70'inde ölürmüş. Ortalama bu kadar yaşıyormuş insanlar. O gelmeden önce hastalıktan kırılıyordum ama mutluydum. Kadın omuzlarımı çöktürdü sağolsun.Hele ablamın sürekli mağdur edebiyatı yapmasından bıktım usandım. Gördüğüm yerde boğazını sıkasım var. Beni aylarca aramadı, annemin geçen gelişinde geldiklerinde eşim ters davrandı yalan değil ama beni aramadığı için tepkiliydi ki o zaman 6 aylık hamileydim. İşte o yüzden mağdur şimdi bu öküzler. Karı koca mağduruz o yüzden gelemiyoruz derdindeler. Çok kötü konuşucam da içime atıyorum. Ablamın 8 aydır arayıp bebeği sormaması normal mi diyorum, normal diyor yaaaHer insan bir olmazmış, karnımdaki çocuğa ne yapabilirmiş...Haberi duyunca ne kendisi ne eşi gözünüz aydın bile demedi diyorum. Denmez zaten diyor, doğmamış çocuğa denmezmiş. Ölür müsün öldürür müsün.Off!Başınızı ağrıttım yine.
Herkes hastaneden bebeğinden konuşuyor ne güzel. Ben de şimdi hazırlanıp muayeneye gidicem. Nst ye giricem yine. 24 ocak demişti doktor ama bakalım ne diyecek. Dün çok ağladım, çok kasıldım. Kuzuma haksızlık ettim 5 para etmez insanlar yüzünden. Annem de moral vereceğine var olan moralimin de içine etti. Eşim de çok kızgın. Neyse şimdi doktora odaklanmalıyım. Her yanımdan alev çıkıyor kızgınlıktan yanıyorum. Allah sabır versin bana.
kızlar nasılsınız bakalım
şöyle bir geçmişe baktım ama tek tek cevap yazacak vaktim yok
canı sıkkın olanlar düzelsin hemen bakayım kimseye değmez bebekleri üzmeyin
kontrole gidenler güzel güzel haberlerle dönün
ben de bugün artık kayınvalideme gidiyorum annem de olacak tabi
hastaneye ve doktora yakın olmalıyız artık
oradayken sık sık takip edemem ama her aşamadan haberiniz olur
canınızı sıkmayın mutlu ve neşeli olun ki bebeklerimiz aceleci davranmasın
geçmiş olsun canım. Hakkınızda hayirlisi olsun. Esin içinde çok üzülme caresiz dert vermesin Allah
teşekkür ederim canım. hakkımızda hayırlısı artık. amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?