- 8 Nisan 2008
- 417
- 8
- 96
valla bizim abimizin de kafası büyük gidiyordu hep. babamızda hala kendiyle dalga geçer koca kafalıyım diye. biz onları ne olduklarını bilmeden seviyoruz her halleriyle yeterki sağlıklı olsunlar.
bizim doğumdan sonra anneanne babaanne beraber biz de kaldılar bir müddet.gece bebek bi ağlıyor herkes ayakta baba hariç. baba kalkınca herkes yat sen biz varız,sen işe gideceksin diyordu. 1 - 2 kalktı o da yatmaya başladı tabi. sonra ben sinir olmaya başladım. ilk torundu bizimki, ev de bir şey istesem eşimden annelerden biri hemen kalkıp yapıyordu. resmen anlamadı bile eşim baba olduğunu. birazda bebekle ilgili işleri yapmaya mecbur kalınca anlıyor insan bebeğinin varlığını, zorluğunu, kıymetini.
eşinizle yalnız kalsanız da üzülmeyin her işte bir hayır var. benim bu durumu eşime anlatmam çok uzun sürdü. anlayamadı bi türlü. evde herkes bebekle ve ev işleriyle öyle fazla ilgiliydi ki bir ara eşim evde misafir gibi oldu. buna da sinir oldum. ben yoruluyorum belim ağrıyo, uykusuz kalıyorum. eşimin hayatında hiçbir değişiklik yok. o eve gelince bebeği seviyor biraz sonra iş bitiyor. altını alıp,banyosunu yaptırıyorduk ama sonuçta o sadece sevdiği işleri yapıyordu. benim yüküm çok artmıştı ama onun sevebileceği bir bebeği olmuştu.eşim sonra sonra anladı allahtan ama sıkıntı yaşadık bu konuda. büyükler yardım edeceğiz derken bazen başka konulard sıkıntı yaşatabiliyorlar. birşeyde diyemiyorsun. eşim tamam ben yaparım dediği halde annesi onu otutturmaya çalışırdı. başta paşa paşa otururdu eşimde sonra anlayınca ben yaparım oturun siz desede uzun sürdü yoluna koymamız.sen zaten bebek doğunca anlıyorsun annne olduğunu ama babanın alışması lazım.
aaaaaaaaaaaay çok uzattım ama yalnız olmanın da iyi tarafları var.hele de ilk çocukta. zaten sen de bilmiyorsun neler yaşayacağını iş kont.den çıkıyor.
kızlarrr hepinize merhaba muhabbetin ortasına dalıyorum ama geçmişi çok okuyamadım malum bebişle biraz zor oluyor internete girmekinşallah hepiniz iyisinizdir. iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler :)
sıpamı sorarsanız çok sağlıklı maşallahbirazcık sarılığımız var o kadar.
biraz da doğumdan bahsedeyim size...
6 ocak(benim doğum günümde) gecesi sancım başladı ama aklıma bile gelmiyor doğum sancısı olabileceği belime ve kasıklarıma vuran bir ağrı sadece can yakıcı birşey değil yani... akşam 11den sabah 4e kadar sancım oldu neredeyse 5 dk. bir oluyordu. sabah 4 gibi işin ciddiyetini anlayıp hastaneye gitmeye karar verdimbir duş aldım sancılarım azalınca eşime dedim boşver gitmeyelim ben iyiyim...
neyse gündüz oldu hafif sancılarım var ama hastaneye gitmeye değmez diye 14.30 a kadar bekledim. eşimin ve annemin ısrarıyla 15.00 gibi hastaneye gittim.doktorum hemen nstye aldı. tabiki sancılar düzenli ve yüksek çıktı. dr.um hemen alttan muayene yapalım dedi:18:ama doğumdan daha çok alttan muayeneden korkuyordum ki kendimi çok kastım ve çığlık çığlığa kalktım o koltuktanama aslında o kadar korkunç değildi de ben çok kasıldım. neyse 2 cm açılma olmuş ve doğum başlamış:18::18: nasıl ağlıyorum ama ben normal doğuramam çok acıyooo yapamam daha erken olamaz diye doktorum başımı okşadı tamam ben seni sezeryana alıcam ağlama dedi hemen annaemleri aradım çantayı alın gelin doğum başlamış diye herkes şok apar topar beni sezeryana aldılar spinal sezeryan istedim. ameliyathanede beni oturttular belime bir iğne yaptılar hiçbir şey anlamadım sonra belimden aşağıya bir sıcaklık indi. ve ayaklarımı hissetmemeye başladım. dokunduklarını hissediyorum ama acı hissetmiyorum. veee nihayet kara kafalı sıpam dünyaya geldi. çok güzeel bir duygu inşallah hepiniz sağlıcakla yaşarsınızzz... kuvezde yalnızca 1 saat kaldı biraz oksijenn verdiler o kadar sonrası bilinen telaş emzirme... bebişim memişlerimi çok acıttı tabi analık iç güdüsüyle dişimi sıktım sütüm hemen geldi hiç sıkıntı yaşamadım ama şuanda onu doyuracak kadar çok değil mama takviyesi yapıyoruz mecburen
kızlar size tavsiyem doğuma giderken mutlaka tavuksuyu çorba yapıp gidin iki gün boyunca sadece onu içip direncimi korudum. yoksa çok bitkin düşüyorsunuz. mutlaka humana süt arttırıcı çay alın onu içerken sütlerim damlıyorve tabiki ayva çekirdeği mucizesi...göğüs acılarım yok denecek kadar az çok şükür... sormak istediğiniz birşey olursa sorun gerçi çok sık giremiyorum ama denk gelirsem mutlaka cevaplarım
bizim hikayemiz böylee..çok uzun yazdım hakkınızı helal edin oğlum da ben de hepinizi öpüyoruzzzz
Çok şey değil istediğin tabi ki. Kayınvaliden neyse de görümcenin ki tam densizlik olmuş.Küçük çocukla üstelik eşiyle doğum yapacak kadının yanında ne işi varmış.Bizimkiler de aynı durumda. Görümcemin 2 yaşında oğlu var, kız sağolsun kendi düşündü gelmeyi çok istemesine rağmen daha sonra geleyim ben dedi. Kayınvalidem de yatılı zor olur sana ben yalnız gelirim, baban sen iyileşince gelir dedi. Hatta benim babam da sonradan gelecek. Sadece annem ve kayınvalidem olacak yani doğumda. Kayınvalidem 10 gün kalacak, annem de 40 çıkana kadar. Kadınların yanında sorun olmuyor da lohusayken kayınpeder ya da enişte çekilmez evde çok zor işin Allah sabır versin...
kızlarrr hepinize merhaba muhabbetin ortasına dalıyorum ama geçmişi çok okuyamadım malum bebişle biraz zor oluyor internete girmekinşallah hepiniz iyisinizdir. iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler :)
6 ocak(benim doğum günümde) gecesi sancım başladı ama aklıma bile gelmiyor doğum sancısı olabileceği belime ve kasıklarıma vuran bir ağrı sadece can yakıcı birşey değil yani... akşam 11den sabah 4e kadar sancım oldu neredeyse 5 dk. bir oluyordu. sabah 4 gibi işin ciddiyetini anlayıp hastaneye gitmeye karar verdimbir duş aldım sancılarım azalınca eşime dedim boşver gitmeyelim ben iyiyim...
neyse gündüz oldu hafif sancılarım var ama hastaneye gitmeye değmez diye 14.30 a kadar bekledim. eşimin ve annemin ısrarıyla 15.00 gibi hastaneye gittim.doktorum hemen nstye aldı. tabiki sancılar düzenli ve yüksek çıktı. dr.um hemen alttan muayene yapalım dedi:18:ama doğumdan daha çok alttan muayeneden korkuyordum ki kendimi çok kastım ve çığlık çığlığa kalktım o koltuktanama aslında o kadar korkunç değildi de ben çok kasıldım. neyse 2 cm açılma olmuş ve doğum başlamış:18::18: nasıl ağlıyorum ama ben normal doğuramam çok acıyooo yapamam daha erken olamaz diye doktorum başımı okşadı tamam ben seni sezeryana alıcam ağlama dedi hemen annaemleri aradım çantayı alın gelin doğum başlamış diye herkes şok apar topar beni sezeryana aldılar spinal sezeryan istedim. ameliyathanede beni oturttular belime bir iğne yaptılar hiçbir şey anlamadım sonra belimden aşağıya bir sıcaklık indi. ve ayaklarımı hissetmemeye başladım. dokunduklarını hissediyorum ama acı hissetmiyorum. veee nihayet kara kafalı sıpam dünyaya geldi. çok güzeel bir duygu inşallah hepiniz sağlıcakla yaşarsınızzz... kuvezde yalnızca 1 saat kaldı biraz oksijenn verdiler o kadar sonrası bilinen telaş emzirme... bebişim memişlerimi çok acıttı tabi analık iç güdüsüyle dişimi sıktım sütüm hemen geldi hiç sıkıntı yaşamadım ama şuanda onu doyuracak kadar çok değil mama takviyesi yapıyoruz mecburen
kızlar size tavsiyem doğuma giderken mutlaka tavuksuyu çorba yapıp gidin iki gün boyunca sadece onu içip direncimi korudum. yoksa çok bitkin düşüyorsunuz. mutlaka humana süt arttırıcı çay alın onu içerken sütlerim damlıyorve tabiki ayva çekirdeği mucizesi...göğüs acılarım yok denecek kadar az çok şükür... sormak istediğiniz birşey olursa sorun gerçi çok sık giremiyorum ama denk gelirsem mutlaka cevaplarım
bizim hikayemiz böylee..çok uzun yazdım hakkınızı helal edin oğlum da ben de hepinizi öpüyoruzzzz
Eki Görüntüle 603572 Eki Görüntüle 603573 Selam kızlar hastaneden geldim sabah sabah 1. ve 2. saat ölçümü verdim kahvaltı sonrası yarın yada diğer günde öğle yemeği sonrası vericem.
1. saat: 133 - 2. Saat: 98 çıktı.
Bunun dışında 1 tl ciler vardı ya 3,5 tl ci olmuşlar :) ben böyle basit bir kapı süsü arıyordum 35 TL ye büyük birtane almıştım dış kapıyada basit arıyordumki birde baktım 3,5 tl tam kafamdaki :) bakın yükliycem süper ama yaa, çiçekçiye uğradım ordada tanesi 50 kuruştan 14 tane balon aldım onuda bunuda hastane kapısına koymayı düşünüyorum sonrasında bizim dış kapıya asayım diyorum.
Sorma guselim insanlari anlamak zor hele bu halde empati yapim filan i iih hic kusura bamyasinlar yapamicim.. ama Allahtan kv anlayisli konuscakmis olmaz ole sey diye
Yaa bisimde yarin oburgun halletmemis lasim kuaforcugumuzle dee bi yandan da tirsmiyo diilim cok acir kasarsam yawrucuk etkilenir mi acep :44: ama mecburen de gitmem lasim baska alternatifim yokk
Eki Görüntüle 603647 Eki Görüntüle 603648 Eki Görüntüle 603649
Bunlar da bizim bebek şekerimiz, kapı süsümüz ve çikolatamız. Eşimin annesi ve ablası hazırlatıyor hepsini sağolsunlar. Ben hastalanınca eve hapsedildim dışarı çıkmıyorum artık.
canım çikolata nerde ve kaç para acaba?
insülin kullanıyor musun? diyet zaten yapıyorsundur.çok geçmiş olsun. Endokrinologla görüşürsen haber bize. hastaneye seni şeker kont.ü için mi yatıracaklar, insülin dozu ayarlamk için mi. benim ilk bebekte dr.um diyetle kont. edemezsek hastaneye yatırıp insülin başlarız demişti. inş gerek kalmaz yatmana.günaydın dün kontrolüm vardı bebek 3 hafta önden gidiyo bu iyi değil sağlıklı değil pzt tıpa gidip endkrin uzmanıyla görüşücem tekrar dr yatman lazım hastaneye dedi canım sıkkın bu şekerden bıktım geçmiyo bi türlü
bebek 3 kilo
Isılayım guzel sonuclar alırsın inşallah
Bak ne güzel gönlüne göre süslerini de bulmuşsun :)
Edam merakla bekliyorduk , ikinizde sağlıklısiniz maşallah :)
Kv anlayışlı olmasına sevindim kuzum.
Ben şimdi geldim sırt üstü yatmak dısında bı sıkıntı olmadı canım
Eki Görüntüle 603647 Eki Görüntüle 603648 Eki Görüntüle 603649
Bunlar da bizim bebek şekerimiz, kapı süsümüz ve çikolatamız. Eşimin annesi ve ablası hazırlatıyor hepsini sağolsunlar. Ben hastalanınca eve hapsedildim dışarı çıkmıyorum artık.
canım maşallah size
çok şükür iyisiniz
demek ki son zamanlarda gelen bel ve kasık ağrısını dikkate almak lazım
benım de bel ağrım artıyor sanki yanı mutlaka hergün oluyor
seni okuyunca daha da heyecanlandım yaa:18::18:
ALlahım hepimize kolay doğumlar versin
ne güzel spinal sezaryen olmuşsun ve rahat geçmiş
SAğlıkla büyütün oğlunuzu
biz de inşallah kucağımızda görelim
Canım yalnız çikolatanın fiyatını bilmiyorum kayınvalidemler hallediyor. 25 bebek şekeri, kapı süsü ve 1 kutu çikolata 100 TL imiş. Kayseri'de çarşıbaşı şekercisi, sitesi ÇARIBAI EKERCS - Çikolata le Tanma Zaman... Sipariş verilebiliyordur belki telefonla. Ayrıca fiyatını sorarım konuşunca.
Gözünüz aydın. bebeğinizin yaşı uzun olsun Allah analı babalı büyütsün. size de çok geçmiş olsun. darısı bizim başımıza..
günaydın dün kontrolüm vardı bebek 3 hafta önden gidiyo bu iyi değil sağlıklı değil pzt tıpa gidip endkrin uzmanıyla görüşücem tekrar dr yatman lazım hastaneye dedi canım sıkkın bu şekerden bıktım geçmiyo bi türlü
bebek 3 kilo
https://www.f a c e b o o k . c o m / g r o u p s /190051931139061/
adres çubuğuna bunu yaz, ama aradaki boşlukları sil
buraya düzgün yazamıyorum çünkü forum otomatikmen siliyo facebook urlsini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?