Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Canım kolay bir doğum olur inşallah. Söylediklerine katılıyorum. Bende asla normal yapamam.
Haberlerini bekliyoruz .
kasmaya gerek yok neye hazırsak o değil mi?
ben böyle düşünüyorum

maşallah canım senın 4 kiloyu bile bulur belki bebek
benım kafama takılan şu
tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlara sezaryan yapıyorlar bebeği riske atmamak için
ee hanı doğal olan bu diyoruz
bizim bebeklerimiz kıymetsiz mi ya da ne bileyim risk var mı
ay bilmiyorum

hakkında hayırlısı olsun canım dönebilir daha 35 tesin 34 te benım de tersti
canım yasal olarak nasıl çalıştırıyorlar anlamadım ben
37 de mecbur değil miyiz ayrılmaya?
ilk kez duydum bunu

Son düzenleme:

Senin mesajlarını okumak beni çok rahatlatıyor canım. Aynı senin gibi düşünüp sezeryana karar verdim ben de, doktorların keyfi kesik atmaları ve sonrasında o dikişlerde açılma falan çok ürkütücü geliyor. Ama böyle düşünerek hata mı yapıyorum diyorum bazen işte o an devreye senin mesajların giriyor :) Teknoloji çok gelişti inşallah biz de çabucak kalkıcaz ayağa. Benim şafak da 6, çooook heyecanlıyım.

Canım işveren demiyor zaten gel diye.Ben kendim geliyorum. Normalde perşembeden sonra gelmemem gerekirdi.
Ben kendim için sonrası düşünerek geliyorum, evde çok sıkılıyorum. İşe de arabayla getiriyor iş arkadaşım zaten, sıkıntı olmuyor o yüzden.

Canım benim bir tüp bebek hamilesi olarak şöyle söyleyim birkere tüp bebek çok pahalı ve çok zor tutan bir yöntem bu yüzden kıymetli bebek olarak dile getirir doktorlar tutmakla kalmıyor büyütene kadar hep riskli olabileceği için sürekli kontrol altındasın atıyorum genetik bozukluk kromozon bozukluğu Allah korusun kalp durması başında dış gebelik vss.. sonuna getirene kadar anan ağlıyor bişey çıkacak korkusuyla şimdi mesela bende şekerde çıktı bebek kilosu zayıf kaldı 4-5 gün sonra sezeryana alabilecekken doktor daha erken alıyor 15 - 16 gün önce sebebi ise şeker olduğu için bebek kaka yapabilir strese girebilir vs.. kuzenim çok çekti üçüzlerinde ne kanamalar atlattı 3 ünüde kaybetti aylarca hastanede yattı biraz zorlu bir süreç şimdi tüp bebek normal doğamazmı tabiki doğar ama bu kadar külfetten sonra biradaha çocuğun olma ihtimalide yokken atmıyorlar riske en önemli sebep bu devlette yaptırsam belki normal doğurtacaklar onuda bilemem ama şimdi özele gidiyorum o sebeple sezeryan yapıyorlar aynı şey sizin içinde geçerli eğer özele gidiyorsan sezeryan istersen zaten yapıyorlar fark yok yani ben sana doktorların endişesini anlatmak istedim.

Sıvı tüketiminizi arttırın: Süt üretiminin yeterli olmasında en önemli koşul, annenin tükettiği sıvı miktarıdır. Günde 3-3,5 litre sıvı tüketiminin süt miktarını arttırmakta ciddi rol oynadığı uzun zamandan beri bilinmektedir. Yeterli su tüketemeyen anneler; suyun yanı sıra şekersiz bitki çayları, ayran, çorba ve şekersiz meyve kompostoları tüketerek sıvı tüketimlerini arttırabilirler.

Zayıflama diyeti yapmayın: Emzirme döneminin ilk altı ayında yapılan zayıflama diyetlerinin süt üretimini ciddi anlamda azalttığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle emziren annelerin bebek ek besinlere geçene kadar zayıflama diyeti yapmaması önerilir. İlk altı ay sadece yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Bebek ek besinlere başladıktan sonra bir uzman yardımı ile zayıflama süreci başlatılabilir.

Karbonhidrat tüketiminizi kesmeyin: Emzirme döneminde yapılan en büyük yanlışlardan biri zayıflamak adına karbonhidrat tüketiminin tamamen kesilmesidir. Emziren annenin beslenmesinde mutlaka ekmek, pilav, makarna ve meyve gibi karbonhidrat kaynakları yer almalıdır. Şekerli besinlerin süt yaptığına inanılması bir şehir efsanesinden öte değildir. Yapılan bilimsel araştırmalar, şekerli besinlerin süt verimini arttırmadığını ortaya koydu. Beyaz şeker yerine kaliteli karbonhidrat kaynakları olan tam tahıllı ürünler tercih edilmelidir.

Rezenenin gücünden faydalanın: Yapılan bilimsel araştırmalar; rezene tohumunun ve rezene çayının süt miktarını arttırmakta yararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Rezenenin aşırı tüketiminin ise süt üretimini tamamen durdurabileceği de biliniyor. Rezeneyi sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsiniz. Suda haşlayarak veya az yağda çevirerek de tüketmeniz mümkün.

Yulaf ezmesi tüketin: Günde 1 kase yulaf ezmesi tüketiminin süt üretimini destekleyebileceği düşünülse de, bu etkisi tam olarak kanıtlanmamıştır. Bilimsel araştırmalar devam ediyor.

Fesleğenin etkisini unutmayın: Fesleğen bitkisinin de düzenli kullanımda anne sütünü arttırabileceği bilinir. Yemeklerinizde fesleğene daha çok yer açın.

Yeşillere daha çok yer açın: Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketebilirsiniz.

Turuncuları sofranıza alın: Havuç, bal kabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotenden zengin olan sebzeler süt üretimini arttırmaya yardımcıdır. Havuç ve bal kabağını; çorbalarınızda, yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

Protein olmadan olmaz: Sütün ana yapısında da yer alan protein, süt veren annelerin beslenmesinde yer alması gereken bir kaynaktır. Emziren anneler, her gün düzenli olarak süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmelidirler.

Arpa Mucizesi: Ülkemizde daha çok alkolsüz bira veya malt içecek olarak tercih edilen, arpa ile hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda arttırdığı gözlenmiştir. Ülkemiz için yeni bir kavram olsa da, birçok ülkeden uzun zamandır anne sütünü arttırmak için kullanılan bir tahıldır.

EMZİREN ANNELERE SÜTLERİNİ ARTTIRACAK SÜPER ÇORBA

Malzemeler:

100 gram dana biftek

1 çay bardağı dolusu arpa

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğan

3 orta boy domates

2 orta boy havuç

4 su bardağı su

1 silme çay kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı tuz

½ çay bardağı ince kıyılmış fesleğen

Yapılışı: Suda bifteği haşlayınız. Bifteğin haşlanmasına yakın arpayı ilave ediniz. Biftek haşlandıktan sonra, bifteği sudan alınız, ince şeritler halinde doğrayınız. Tekrar et suyunun içine ekleyiniz. Havuçları soyunuz, küp küp doğrayınız. Domatesleri soyunuz, çekirdeklerini ayırarak rendeleyiniz. Soğanı soyunuz, rendeleyiniz. Bir yemek kaşığı zeytinyağında yakmadan rendelenmiş malzemeleri ve fesleğeni hafifçe çeviriniz. Bütün malzemeleri suyun içerisine ilave ediniz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika orta ateşte pişiriniz. Taneli olarak veya blendarden geçirerek süzülmüş olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kızlar cesaretliyseniz, sağlıklıysanız, bebeğinizde sağlıklı ise normal yapın tabiki hemen ayağa kalkıp hemen emzirip birde düşünsenize vücudunuz tepeden tırnağa hücre yeniliyor bu Allah'ın mucizesi...

Bir arkadaşım da tüp bebek için çok para harcamış. Şimdi oğlu 3 yaşında, oğlunu severken "bu hiç sevilmez mi servet bu servet" diye seviyor ve hepimizi güldürüyor. Senin mesajını da okuyunca daha iyi anladım onu.

:) bir doktor bana altın bebek diyoruz biz ona dedi bende bir sıfır arabaya mal oldu paşam diyorum fuzuli birşeyler bile alsam arkadaşlarım önce gerek yoktu diyor aaa ama sizinki altın bebekti dimi helal olsun paşaya diyorlar çok espri konusu oluyor :)

tabi ki kalkacağız canım
ben de çok gelgitler yaşadım
ama benım için doğru olanın bu olduğuna karar verdik
ALlah utandırmasın
sen içini ferah tut
normal doğumla anında ayağa kalkanda var 10 gün poposunun üstüne oturamayan da
sezaryanda ertesi gün ayağa kalkadabilirsin ama 10 gün onda da kalkamayabilrisn
biraz da bünye ve şans meselesi

işte ben de böyle bir durum olabileceğini bilmiyordum
yani 37den sonrasın ekletebileceğimizi:26:

yok canım benım demek istediğim şu
tüp bebek sahibi olacak anneye neden sezaryan diyorlar
o zaman şöyle bir yorum çıkıyor benım açımdan ortaya normal doğumun riskleri var
ne bileyim mantığım almıyor

slm kızlarrrr belim çok ağrıyorrrrr. bebik geliyor herhaldee

benım de 1 haftadır ağrıyorr

tabiyanın siteminden sonra dikkat ettim de bu kızlar nerde yaaa
doğurdular mu acaba?
ay doğurmak çok kaba bir laf vazgeçtim
doğum yaptılar mı acaba?

Canım normal doğumun tabiki riskleri var bebek iri doğarsa çatıdan geçmesi zor olabiliyor çatın dar olabiliyor hatta Allah korusun bebeğin gerekirse omuz kemiği kırılıp çıkartıldığı oluyor kordon dolanıyor bebek boğulabiliyor benim kardeşim 4250 doğdu ve kordon dolanmış ölüyomuş bildiğin mor renk doğmuştu suratı uzaylı gibi tövbe tövbe bebek kakasını yiyip zehirlenebiliyor falan filan sezeryanda direk çekip alınıyor.

canım işte benimde karar veremememin sebebi bu.kumar gibi. hangisinde yüzümüz gülecekse Allah onu denk getirsin.normal doğumunda bebek açısından risklerini duydum.ama sadece duydum, eğriliğini doğruluğunu bilemiyorum.ablam 13 saat sancı çekti, 2 gün yorgunluktan sütü gelmedi.onun epiduralini yapan doktor düzgün yapmamıştı ve tüm sancıları birebir çekti. ama ertesi gün ayaktaydı. birde normal doğuma alınıyor insan sonra yeterince açılma olmadı bitmedi hooopp sezeryana geçiliyor.onu istemiyorum işte okadar sancıyı sıkıntıyı çektikten sonra sezeryan olmak var.madem öyle baştan olaydım der insan.yaaa nasip.ciddi istihareye yatıcam artık. acaba sportif bedene sahip olunca insan normali dahamı kolay yapar.vücudum çok elastiktir. ama çok kiloluyum.91-92 kg olduk oğlumla ikimiz:))

çeyz ve termossoss; onlar sanırım face de cirit atıyorlar:)))

süper dr.dan süper cevaplar. ben birşey öğrenirsem yazarım canım:))

valla Allah herkese hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
valla canım ben de ilk günden hatta hamile kalmadan önce de sezaryan diyordum amaRabbime hep hangisi benım ve oğlum için sağlıklı olacaksa onu nasip diye dua ettim
şuan günümüzz belli
umarım Allah utandırmaz

slm kızlarrrr belim çok ağrıyorrrrr. bebik geliyor herhaldee

Hadi hayırlısı canım :)) Artık doğumlar başlıyorr

tabiyanın siteminden sonra dikkat ettim de bu kızlar nerde yaaa
doğurdular mu acaba?
ay doğurmak çok kaba bir laf vazgeçtim
doğum yaptılar mı acaba?

Ceyz ctesi doktora gitti canım.Neyseki onunda kuzusu dönmüş normal doğum şeklini almış ama rahatı yerindeymiş :) 3 haftaya anca demiş doktoru.Birde bilgisayar sıkıntısı var diye biliyorum evde.
Termosusu face de ve bugün burada gördüm diye hatırlıyorum.

benim de karnımda 1-2 gündür orta hatta ama aşağıda bir acı var. aynı mı acaba? hergün farklı bir ağrı acı batma oluyor yawww anlamadım bu işi. ilk bebekte hiçbirşey yaşamamışım ben:))

Yani onun gibi benim hala devam ediyor; göbek kısmı ve aşağıya doğru 1 ağrı daha çokda acı var Hareket ettikçe daha çok oluyor acım. Ne diyeyim Allahım bize sağlık ve sabır versin de hayırlısı ile doğum yapalım ...

ya kızlar makatta böyle bir acı mı desem baskı mı desem çok hafif rahatsız etmeyecek ama hissettirecek kadar bir şey oluyor
sizde de var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…