Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
yaa kızlar yazdıklarınızı şimdi okudum ve kendi verdiğim karardan kendim tırstım şimdi. pazartesiye kadar bekliycem :18: kakasını yapar felaan dedi doktor ama o ilerlemiş haftalar için geçerli değil mi yaa. 40 hafta tamamlandıktan sonra felan.. daha ben yarın 39. haftaya başlıcam.. zaten normal doğum olsaydıda sancıya kadar beklemiycekmiydimmm yaa benim kafam çok karıştı. inş yanlış bişey yapmıyorumdur. ama zaten şu saatten sonra gitsem bile istediği bi ton tahlilleri yaptırıp sonuçları yetiştirip sezeryan olamamki kızlar nolur dua edin bana pazartesiye kadar yavruma bişi olmasınn :18::18::18:

bugünkü kontrolün güzel geçer canım inş. benm kontrolüm geçen cumartesiydi, yeni ters dönmüştü.Şimdi yarın yine gidicem inş. doğum kanalına inmiştir ama sanki yukarda hala. Dün lazere gittik kızkardeşim için,ordaki kadınlar doğum ne zaman dedi ben de 2 haftam kaldı diyince şaşırdılar.Hem çok şiş olmadğı için hem de daha yukarda hiç inmemiş dediler.Ama umarım inmiştir

Bende başka topikten şubat annesiyim cnm.Senin gibi biliyorum bende kaka olayını 40 haftalardan sonra die. benmde pztesi doğumum sezaryenle dr cumartesi dedi bn istemedim içerde 1 gün 1 gündür diyodu annem adet 29 nisan senin ?

ya kızlar delimisiniz doktor yarın gel demiş sen annem böle dedi diyosun. eşimiseviyorum cnm geceden meceden oluver sezeryan bende diğer kızlar gibi doktorunu dinlemen taraftarıyım. eğer senin dediğin gibi olaydı doktor uyarmazdı gibime geliyo ama karar senin tabiki.ben olsam riske atmazdım tahliller 1 saatten fazla sürmüyo.kan alınıyo,ekg çekiliyo vs doktor istedikten sonra çok daha erken sana sonucu söylerler.

Canım kucağına almadan,onun kokusunu duymadan vb.zaten anne felan olunmuyor! benim ablam 2 tane doğurdu,oda aynı düşünüyor,Allah sağlıcakla kucağımıza aldırmayı nasip etsin!
Bide başka bişi ,evlatlık alan anneler var onlar karınlarında taşımıyorlar ama mükemmel anne oluyorlar!
Yıllar önce Seren Serengil bi röpörtajında demiştiki öyle karnında taşımakla anne olunmuyor! hatırlarsın belki oda 3-4 tane bebeğini kaybetmişti,Allah sabırlar versin böyle annelere!!!
İyi düşünelim herşey iyi olsun:)

27 nisan canım benimde. doktorun işine öyle geldi ondan yarın diye çağırdı yaa. şimdi bir doktorla görüştüm. daha seninle kaka muhabbetine girmeye bile gerek yok çok erken daha, 41. hafta bittikten sonra o ihtimali düşünürüz dedi içim rahatladı.. zaten ultrasonda doktorun baktığında yolunda gitmeyen bişey görmüş olsaydı yarın yada cumartesi gel demez, senin yatışını hemen yapardı, sorumluluk almazdı dedi..

canım şimdi eşimi doktorun yanına gönderdim. siz yarın yada cumartesiye çağırmıştınız ama eşim kendisini hazır hissedemedi pazartesi gelsek olurmu diycek :18: bakalım doktor ne diycekk. zaten şimdi gider gitmez doktor aaa yalnız mı geldin hani eşin demiş tanımış hemen ama sonra ameliyata çıkmış henüz soramadı eşim. sormasını bekliyorum. kadın gelsin derse gidicem artık...

canım tabiki normal sartlarda bişi olmaz ama belki doktorunu süphelendiren bişi gördüyse die bn dr unu dinle dedim sende her aksam acile git kontrol ettr acil bişi görürlerse müdahale ederler ama yarın kesin acile bi görün derim ihmal etme allahın izniyle bişi olmaz sen sadece tedbirini al die söylüyorum

ceyz benim de uzun zamandır kafası aşağıda, bikini bölgemde senin de dediğin gibi kafa hareketlerini çok rahat hissedebiliyorum, kafasını sağa sola çeviriyo falan :) ve benim de hala çok yukarıda görünüyor, aynı şeyleri duyuyorum etraftan, hiç 9 aylık değil gibisin diyorlar genelde ama sonuçta usg de bi sorun olsa dr. görüp söyler, etraftan söylenenlere kulak asma boşver, herkesin aynı olacak diye bişey yok sonuçta.

slm bayanlar bizde kontrole gittik ntsde 2 haftadır sancım yok. bebeğim hala kilo alıyor. hiç doğacak gibi gözükmüyor :) çok kilolu değiliz 2850 gr civarı karnımda çok büyük değil çatlağımda oluşmadı en korktuğum şeydi çok şükür. Hazırlıklarımız bitti hergün acaba bugün sancım gelirmi diye bekliyorum ama tık yok.. Günü geçince suni sancıyla doğurturlarsa diye çok korkuyorum sezeryandanda korkuyorum kesilip biçilmek istemiyorum.. Biran önce sancım gelse kolaycacık doğuru versem okadar çok istiyorum ki annemde kızıyor niye bukadar acele ediyorsun diye. erkek bebekler geç doğar diyorlar zaman geçtikçe stres artıyor Allah yardımcımız olsun..
Bu arada benim sizlere bir sorum var bebek şekerimizin üzerine değişik etkili bir şey yazmak istiyorum ama internette bulamadım sizler ne yaptınız ne düşünüyorsunuz orjinal fikirleriniz varmı yoksa klasik hoşgeldin ......bebek mi yazacaksınız ??

Sayfaları yeni okuyorumda bir çok kişi doğum yapmış ne güzel hepinize hayırlı uğurlu olsun bebişleriniz.. Darısı bekleyenlerin başına olsun.. Sağlıkla sıhhatle vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmeyi Allah herkese nasip etsin..

pazartesinden sonra her an çağırabiliriz dedi doktor.bugünlerde doğacaktı zaten.hayırılısı olsun.inş rabbim kolay doğum nasip eder sana ve diğer arkadaşlara....

Selam kızlar, geçmişi okumaya çalıştım ama bitiremedim. İnşallah iyisinizdir. Dün akşam kayınvalidem de geldi. Annem zaten burdaydı. Pazartesi doğuma hazırlanıyoruz. Bavulları kontrol ettiler birlikte. Kayınvalidem çok güzel şeyler getirmiş. Oğlumun bebek şekeri, kapı süsü, çikolatalar, tulumlar, ceketler....Oğlumu karşılamaya hazırız yani.Pazartesi 7:30'da hastanede olucaz ve saat 9'da alacaklar sezeryana. 2 gece kalacakmışız hastanede. Bu biraz canımı sıktı. Ama olsun oğlum da ben de kontrol altında oluruz daha iyi olur diyorum artık.
Bu arada dün uzun zamandır gelmeyen ablam geldi evime. Yazmıştım daha önce ilgisizliğini. Ben doğuma 1-2 saat uğrar gider diye düşünüyordum. Ama dün bomba bir soru sordu bana inanamadım. Eşi bankacı, müdüründen izin alamıyormuş ne zamandır, müdür de izni önümüzdeki pazartesi-salı için vermiş. Bular da cumadan itibaren 4 günlük tatile gitmeyi planlıyormuş. Soruya gelince "doğumda ilk anda ben olmasam olur mu? Bana ihtiyacın varsa gitmeyeceğiz ama ihtiyaç yoksa tatile gideceğiz" dedi. Beynimde şimşekler çaktı duyunca. İHTİYAÇ? Tam dilimin ucuna geldi "hastanede tek başıma olsam, sana ihtiyaç duysam bile hiç sana gitme der miyim? Sen kalmayı gönülden istemedikten sonra ben sana kal der miyim? Sen tatile gönül rahatlığıyla gidebileceksen ben hastanedeyken ne diyebilirim sana?" diyecektim ki annemle göz göze geldik. 2 hafta önce ablamın ilgisizliğinden şikayet ettiğimden dolayı annemle kavga ettik. Çok ağlamıştım. O yüzden kayınvalidem de yola çıkmış geliyorken ağlamak kavga etmek istemediğimden ablama "teşekkür ederim ihtiyacım yok, git sen" dedim. O gittikten sonra annem konuyu açtı. Ona söyledim ama "gönülden kalmak istemedikten sonra ben kal der miyim" dedim. "İşte bak aramızdaki fark bu, ben olsaydıım asla gidemezdim" dedim. Annem de "gitmezdin sen" dedi. Valla işte böyle, eşime ve ailesine yine mahcup oldum. Çünkü onlar bir ablanın böyle bir günde kardeşini desteklememesini anlayamıyorlar. Çok ayıp olarak görüyorlar. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Artıkk kesinlikle biliyorum ablam gerçekten bencil. Ondan hiç birşey beklememeliyim.Haksız olduğumu düşünen var mı merak ettim çok. O yüzden başınızı ağrıttım. Kkusura bakmayın.Sağlıcakla kalın.

Allah sagsaglim kucagina almayi nasip etsin simdiden hayirli dogumlar olsun.. ablana gelince; daha once okumustum bende yazdigin sorunu. Hic takma madem ki annen kayinvaliden yaninda, cok sukur muhtac degilsin ablana. gun gelir devran doner. sogukkanli olup tartismaya girmemissin bence en dogrusu da bu. keske yaninda olmayi tercih etseymis ablalik bunu gerektirir ama her insan ayni olmuyor, oyuzen moral bozmaya gerek yok. tekrar hayirli dogumlar :)

ozel bolgenizde agri oluyor mu sizinde, sanki bebek zorluyormus gibi icten bir agri. baska turlu tarif edemiyorum degisik bi aci :S

kırılmakta ve kızmakta haklısın ama her insan ayrı yapıda ne güzell kv ve annen yanında allah onların eksikliğini göstermesin,bebeğini sağlıcakla kucağında alman dileğiyle hayırlı sağlıklı kolay bir doğum olsun inş

Kızlar pazartesi doktora gidince sorucam gerçi ama size de danışmak istiyorum.
Benim sanki bebek hareket ettikçe alt tarafımda bir ağrı/acı oluyor, tam olarak sistit ağrısı gibi. Hami idrar yolu enfeksiyonu olduğunda olan gibi. Bu acaba kızım tam mesanemin üstünde olduğu içinmidir yoksa bir enfeksiyon olasılığı var mıdır? Enfeksiyon var desem, tuvalete çıktığımda asıl acıması gerekir gibime geliyor. Çok kez geçirdiğim için azçok biliyorum :)
Sizde de benzer durum var mı?

Luflee cim benimde iğne batıyor gibi oluyor bazen bazen ağrıyor dr. Sordum düzenlimi duzenliyse na kadar zamanda bir diye sordu. Sende dikkat et belirli sürelerle oluyorsa sancı olabilir. Ama duzensiz zamanlarda ve dinlenince geçiyorsa önemli değilmis.

Canım kızmakta kirilmakta haklısın ama artık onu öyle kabullenerek sinir olmamaya çalış. Huylu huyundan vazgeçmez demişler 9 aydır zaten ihtiyaç duyduğunda yanında değildi doğumda ona ihtiyacın olmayacak.

Canım aslında sancı gibi değil, sanki orada bir sinir varmış da baskı oluomuş gibi ya da dediğim gibi sistit olduğumda çekilen ağrı gibi. Tarif edemedim ki :)) düzenli değil hiç..
Bakalım sorucam gidince. Sağol canım yanıtın için ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…