- 20 Mayıs 2011
- 685
- 31
- 323
- 40
merhaba arkadaşlar birkaç gündür sıkıntı yaşadığım için pek giremedim.
sıkıntımı sizinle paylaşayım. kabızlığım arttı ve hemoroidim azdı. o kadar fena oldum ki ağla ağla içimçıktı. çok acı çektim kızlar. duphalac vermişti doktorum ama yumuşak çıkarmadığından faydası olmuyordu. doktorum magnesie calcinee diye bir toz verdi yumuşak çıkartıyormuş. anestol pomad diye uyuşturan krem ve kortos diye fitil verdi. tüp bebekteki doktorumda onayladı kullanabilirsin dedi. kullanınca biraz rahatladım iki gündür çok şükür. ama korkuyorum bebeğime bir zararı olurmu diye. doktor zararlı olsa vermezdi değil mi? ama işte anne yüreği korkuyorum. aranızda bu ilaçları kullanan var mı?
allah ıma emanet yavrum. inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza alırız.
yarın ikili testim varrrrrrrr
Kızlar ya benim kafam karışıktı 2li teste gidenler bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim:)
Şimdi 2li testi, ense ölçümü, kan değerlerine bakılması ve detaylı ultrasonla incelenmesi diye biliyorum doğru mudur, ilk sorum bu:)
Diğer sorum da; bazı yerlerde detaylı ultrasonun 5 aylıkken tıp fakultelerindeki hekimlerce yapıldığında daha iyi olacağını okudum ve DVD olarak da veren yerler varmış. 2li test sırasında detaylı ultrasonu yaptıranı okumadım hiç ve kafam karıştı yahuuu
Acaba test için gittiğimde ense ölçümüyle kan testini yaptırsam, detaylıyı da 5 aylıkken yaptırsam yine bebişimi görebiliyormuyum ve cinsiyet öğrenme ihtimalim oluyor mu
Bugün güzel haberlerini bekliyoruz merakla
Evet doğru biliyorsun canım.
Şimdi 2li test ayrı bişey 5 ay sonundaki 4 boyutlu ayrı birşey.2li testde uzman kişi tarafından yapılıyor gene.normal girdiğimiz ultrason gibi değil.Çeşitli ölçümler yapılıyor ense kalınlığı gibi misal.Ve 2li test için olan yazılıma annenin yaşı, ense kalınlığı değeri ve kan değerleri sonucu giriliyor ve olasılık çıkıyor ortaya.
5.ay sonunda yapılan işe çocuğun genel organ taraması , organlarında herhangi bir eksik ya da rahatsızlık olup olmadığına dair.
cnm evet benimde kafam karıştı o konuda detaylı ultrason genelde 20. haftada oluyormuş öyle baktırmış herkes...ama ikilide bakılan ultrason nasıl anlamadım sonuçta cinsiyet öğrenebiliyorsun normal ultrasonla öğrenen olmuyor ense ölçümü içinde daha detaylı olması gerek diye düşünüyorum acaba ikilide de detaylıyla bakılıp ama genel organ kemik yapısını inccelemek için 20. hafta daha uygun görüldüğü içinmi ayrı ayrı anlamadım..
şimdi yazdıklarını tekrar okudumda :)) yyanlış anlamışım sanırım biraz..evet ikiliyi şimdi yaptırıp detaylı içinde 20.haftada (öneriyorlar) yaptırabilirsin...hem cinsiyetini de kesinleştirmiş olursun o zamana...detaylıyla ikili farklı şeyler.ikili içinde detaylıylamı bakılıyor bilmiyorum yarın öğrenirim inş söylerim
bende şubat annesi olacağım Allah nasip ederse burdaki paylaşım çok hoşuma gitti ve hergün takip ediyorum
bende şubat annesi olacağım Allah nasip ederse burdaki paylaşım çok hoşuma gitti ve hergün takip ediyorum
Kızlar teşekkürler cevaplarınız için. 2li testteki ultaron aleti; detaylı ultrason da değil normal ultrason da değil anladığım kadarıyla:) Zaman da geçmiyor ya 11 gün var daha benim doktora gitmeme,11 sene gibi geliyor
merhaba arkadaslar bugun kontrolum vardı tekrar guzel haberlerle geldım.
bebegın durumu cok ıyı dedı dr tutunmus artık annesıne çok şükür yarabbim... beni bırakmaz inşallah 9. aya kadar... korkularım hala var yok değil.
haftaya ikili testim var sonuçlar 1 hafta içinde çıkıyormuş çok uzun geldi bana.o süre nasıl geçer bilmiyorum.
bende iyiyim çok şükür inşallah hrşey çok güzel olucak
Gözün aydın canım.Aynı güzel haberlerle tamamlarsın inşallah hamişliğini
Kızlar teşekkürler cevaplarınız için. 2li testteki ultaron aleti; detaylı ultrason da değil normal ultrason da değil anladığım kadarıyla:) Zaman da geçmiyor ya 11 gün var daha benim doktora gitmeme,11 sene gibi geliyor
yoo benim doktorum daha önce baktığı ultrason cihazında baktı bana yalnız enseyi görebilmek için bebeğimizin yan dönmesi için epey bekledi,uğraştı sonra yakınlaştırarak ölçüm aldı
daha farklı bir ultrason cihazı olması gerektiğine emin misiniz? :44:
yoo benim doktorum daha önce baktığı ultrason cihazında baktı bana yalnız enseyi görebilmek için bebeğimizin yan dönmesi için epey bekledi,uğraştı sonra yakınlaştırarak ölçüm aldı
daha farklı bir ultrason cihazı olması gerektiğine emin misiniz? :44:
ohh ne güzel herkes ikili üçlü test yaptırıyo benimkiler ikiz diye doktorum yaptırmıyor ve büyük ihtimal cinsiyetlerinide öğrenemiycem
hayırlı güzel sonuçlar alırsınız inşallah....
Canım belfü normal girdiğimiz ultrason gibi değil ölçüm alınıyor vs demişti. Ben yanlış anlamış da olabilirim. Peki normal baktıkları cihazdan cinsiyet görünüyormu az ihtimal de olsa:?
Kendi doktorum Asistanına 11-14 hafta testi için ekranı ayarla dedi.Görüntüleme de daha önce girdiğim ultrasondan farklıydı.
Ayrı bir cihaz olmasa da farklı bir program olabilir o halde.
Çünkü bende teklif ettim sadece ense ölçümünü ayrı bir şey o dedi bana.Bilemedim şimdi
günaydın tüm anne adaylarına... herkese hayırlı cumalar diliyorum.
arkadaşlar dün gece yatakta sırt üstü yatıyordum. bacağımın altınada yastık koymuştum. ayaklarım yüksekteydi. tv izlerken bir anda hapşurdum. ve sağ kasığıma aynı anda bıçak saplanır gibi oldu. yaklaşık 3 sn gibi sürdü. ve geçti. öldüm korkumdan. geceden beri takip ediyorum acaba leke fln gelicekmi diye. allaha şükür herhangi bir olumsuz durum yok görünürde. ama çok korktum( sizde hiç bu tarz bir olay oldumu arkadaşlar. şimdi herhangi bişey yokken kalkıp doktoruda aramak istemiyorum. ne kadar pimpiriklisin diye düşünücek inşallah bebeğim sağlıklı sıhhatli devam ediyordur büyümeye..:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?