Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

cnm öncelikle geçmiş olsun..benimde hemoroit ve kabızlık sorunum vardı hamilelik öncesi. hemoroit beni pek rahatsız etmiyor(tabi şimdilik) çok küçük boyutlarda.kabızlıkta hamile kaldığımdan beri kalmadı çok şükür...bağırsaklarım daha bi çalışmaya başladı. hamilelikte hemoroit şikayetleri artabiliyormuş...benim bikaç arkadaşımında ölle oldu...dr.un verdiyse bi zararı yoktur prospektüsünde hamilelikte kullanımıyla ilgili bilgi vardır ona baktınmı hiç...ama dr.una güven çok dert etme geçmiş olsun

arkadaşlar içinizde ferplex-fol kullanıp ishal sorunu yaşayan varmı (arkadaşın kabızlık sorunu üzerine pek uygun olmadı ama )yeni başladım yan etkilerindede yazıyor eğer böyle bi durum yaşarsanız bırakın demiş varmı içinizde kullanan...

ben lohusalık dönemimde kabız olmuştum hayatımda ilk kez :26: çok zor günler yaşamıştım fitil falan fayda etmemişti de duphalac iyi gelmişti
doğumdan sonrasında da dikkat edin yani

yarın ikili testim varrrrrrrr

Bugün güzel haberlerini bekliyoruz merakla

Evet doğru biliyorsun canım.

Şimdi 2li test ayrı bişey 5 ay sonundaki 4 boyutlu ayrı birşey.2li testde uzman kişi tarafından yapılıyor gene.normal girdiğimiz ultrason gibi değil.Çeşitli ölçümler yapılıyor ense kalınlığı gibi misal.Ve 2li test için olan yazılıma annenin yaşı, ense kalınlığı değeri ve kan değerleri sonucu giriliyor ve olasılık çıkıyor ortaya.
5.ay sonunda yapılan işe çocuğun genel organ taraması , organlarında herhangi bir eksik ya da rahatsızlık olup olmadığına dair.

Kızlar teşekkürler cevaplarınız için. 2li testteki ultaron aleti; detaylı ultrason da değil normal ultrason da değil anladığım kadarıyla:) Zaman da geçmiyor ya 11 gün var daha benim doktora gitmeme,11 sene gibi geliyor

bende şubat annesi olacağım Allah nasip ederse burdaki paylaşım çok hoşuma gitti ve hergün takip ediyorum

Lahinal hayırlı olsun bebişin, sen de katıl bize herşeyi paylaşalım beraber:) Bizi en iyi biz anlarız:)

bende şubat annesi olacağım Allah nasip ederse burdaki paylaşım çok hoşuma gitti ve hergün takip ediyorum

Tebrikler arkadaşım.Aramıza da hoşgeldin.Sağlıkla kavuşursun inşallah bebeğine

Valla dayanamıyor insan sıkıntı basıyor :) En büyük derdimiz şimdilik zaman

merhaba arkadaslar bugun kontrolum vardı tekrar guzel haberlerle geldım.
bebegın durumu cok ıyı dedı dr tutunmus artık annesıne çok şükür yarabbim... beni bırakmaz inşallah 9. aya kadar... korkularım hala var yok değil.
haftaya ikili testim var sonuçlar 1 hafta içinde çıkıyormuş çok uzun geldi bana.o süre nasıl geçer bilmiyorum.
bende iyiyim çok şükür inşallah hrşey çok güzel olucak

Gözün aydın canım.Aynı güzel haberlerle tamamlarsın inşallah hamişliğini

yoo benim doktorum daha önce baktığı ultrason cihazında baktı bana yalnız enseyi görebilmek için bebeğimizin yan dönmesi için epey bekledi,uğraştı sonra yakınlaştırarak ölçüm aldı
daha farklı bir ultrason cihazı olması gerektiğine emin misiniz? :44:

Canım belfü normal girdiğimiz ultrason gibi değil ölçüm alınıyor vs demişti. Ben yanlış anlamış da olabilirim. Peki normal baktıkları cihazdan cinsiyet görünüyormu az ihtimal de olsa:?

Kendi doktorum Asistanına 11-14 hafta testi için ekranı ayarla dedi.Görüntüleme de daha önce girdiğim ultrasondan farklıydı.
Ayrı bir cihaz olmasa da farklı bir program olabilir o halde.
Çünkü bende teklif ettim sadece ense ölçümünü ayrı bir şey o dedi bana.Bilemedim şimdi

ben de yarin tekrar dr gidecegim ikili test detayli ultrason ne yapacak yada yapmayacak hic bilmiyorum. isimlerini ogreneyim de sorayim bari yarin.bebegi ogrendigimden beri her hafta dr gidiyorduk bi bahane cikiyordu ama iki haftadir gormedim simdi cok gormek istiyorum. hamilelik rahatsizliklarini elhamdulillah cok cekmedigim icin aradabir unutuyorum hamile oldugumu dr gidince 4-5 gun aklimdan cikmiyor ultrasonla baktigim dakikalar. insallah yarinda guzel gelismelerle doneriz. dr da bizi biraz bilgilendirmesini isteyecegim...

ohh ne güzel herkes ikili üçlü test yaptırıyo benimkiler ikiz diye doktorum yaptırmıyor ve büyük ihtimal cinsiyetlerinide öğrenemiycem

bende ikili teste gittim bugün ama öğrenemediim cnm. öğrenenlerede şaştım açıkçası öyle çokta belirgin değil minyatür bir bebek var ama cinsiyet daha belli olacakmış gibi gelmedi bana...alttan ultrasonla bakmam gerekli dedi ona da gerek yok baktırmadım

hayırlı güzel sonuçlar alırsınız inşallah....

teşekkür ederim cnm ense ölçümüne ve burum kemiğine baktı şuan herşey normal gözüküyor kanda 7-10güne kadar çıkarmış beklicez bakalım inş güzel sonuçlarla gelirim...anca girebildim netede yol ve sıcak beni mahvetti...yol yapım çalışması vardı toprak taşlı yolda baya yolculuk yaptım...kendimi kasmaktan bi hal oldum...sonra güneş çarptı hasankeyfi gezelim gelmişken demiştik başım anca yeni geçti...ama bebeğime uzun uzun bakabildim değdi o kadar yol gitmeme yani...dr.da çok iyiydi çok memnun kaldım

Canım belfü normal girdiğimiz ultrason gibi değil ölçüm alınıyor vs demişti. Ben yanlış anlamış da olabilirim. Peki normal baktıkları cihazdan cinsiyet görünüyormu az ihtimal de olsa:?

ceyzciğim normalde girdiğimiz ultrasonda da zaten gerekli ölçüleri alabiliyor doktorlarımız mesela baş-popo mesafesi hep ölçülüyor,başka ölçümler ve beklenen doğum tarihi de hesaplanıyor ultrason çıktılarımızda bazı değerler yazıyor
cinsiyet için de baktı doktorum bebeğimizin duruş pozisyonundan dolayı pek göremedi şurda bir çıkıntı var gibi buna göre erkeğe benziyor diyebilirim ama kesin değil dedi,topuğunu altına mı almış ne

bugün öğlen ikili test sonuçlarımı almaya gideceğim inşallah hayırlı,güzel sonuçlarla gelirim ve ultrasonda kısacık da olsa tekrar bakabilir mi sormak istiyorum çünkü tekrar 15-20 ağustos arası gideceğim daha çok var

bebeğimiz yan döndükten sonra enseyi yakınlaştırarak iki defa ölçüm aldı bizim doktor da evet ikili testte özel formülle hesaplama yapılıyor bildiğim kadarıyla ama sadece ense sonucuna göre değil kan değerleri de girilerek
benim de aklım karıştı ama doktorların bir bildiği vardır ve bu kadar önemli bir testte hata yapmak istemezler diye düşünüyorum bizim doktorumuz mesela yan dönsün diye dakikalarca bekledi,uğraştı
bir de aklınızda olsun sadece 24.haftada şeker yüklemesi için aç karnına gitmek gerekiyormuş ben belki kan falan vermek gerekir diye aç gitmiştim o yüzden de bebeğim pek dönmedi galiba doktorum ultrasonlara aç gelme dedi

günaydın tüm anne adaylarına... herkese hayırlı cumalar diliyorum.

arkadaşlar dün gece yatakta sırt üstü yatıyordum. bacağımın altınada yastık koymuştum. ayaklarım yüksekteydi. tv izlerken bir anda hapşurdum. ve sağ kasığıma aynı anda bıçak saplanır gibi oldu. yaklaşık 3 sn gibi sürdü. ve geçti. öldüm korkumdan. geceden beri takip ediyorum acaba leke fln gelicekmi diye. allaha şükür herhangi bir olumsuz durum yok görünürde. ama çok korktum ( sizde hiç bu tarz bir olay oldumu arkadaşlar. şimdi herhangi bişey yokken kalkıp doktoruda aramak istemiyorum. ne kadar pimpiriklisin diye düşünücek inşallah bebeğim sağlıklı sıhhatli devam ediyordur büyümeye..:2:

günaydın bende de zaman zaman oluyor hatta bu sabah tam yataktan kalkacakken aynen sağ kasığıma kramp gibi birşey girdi sonra geçti öenmli olmadığını düşünüyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…