- 8 Ağustos 2011
- 389
- 8
- 116
mrb cnm bişi olmaz bence merak etme..benm kadar şiddetli hapşuran yoktur herhalde dışarda hapşurmaya utanıyorum bazen millet dönüp bakıyo korkup sıçrayanlar bile oldukendini tutmak çok tehlikeli o yüzdn tutamıyorumda..geldiği zman hemen oturup karnımı tutup öle hapşuruyorum tabi bi faydası olurmu bilmem. bende hapşurunca karnım bi acayip oluyo bikaç saniye dediğin gibi...çok şükür bişi olmadı şimdiye kadar sende dert etme cnm
kramplar magnezyum eksikliğinden kaynaklanır..gnelde son aylarda olur sizde erken başlamış...benim hamilelik öncesindede çok giriyodu ayak parmaklarıma.şimdi bi artış yok. ama migereni tetiklediği için magnezyum eksikliği için ilaç verdi bana dr. onu kullanıyorum.genelde verirler hamilelere..dr.a gittiğinizde söyleyin bence bu kramp durumunu son aylarda çok sıkıntı çekersiniz yoksa
bende ikili teste gittim bugün ama öğrenemediim cnm. öğrenenlerede şaştım açıkçası öyle çokta belirgin değil minyatür bir bebek var ama cinsiyet daha belli olacakmış gibi gelmedi bana...alttan ultrasonla bakmam gerekli dedi ona da gerek yok baktırmadım
bebeğimiz yan döndükten sonra enseyi yakınlaştırarak iki defa ölçüm aldı bizim doktor da evet ikili testte özel formülle hesaplama yapılıyor bildiğim kadarıyla ama sadece ense sonucuna göre değil kan değerleri de girilerek
benim de aklım karıştı ama doktorların bir bildiği vardır ve bu kadar önemli bir testte hata yapmak istemezler diye düşünüyorum bizim doktorumuz mesela yan dönsün diye dakikalarca bekledi,uğraştı
bir de aklınızda olsun sadece 24.haftada şeker yüklemesi için aç karnına gitmek gerekiyormuş ben belki kan falan vermek gerekir diye aç gitmiştim o yüzden de bebeğim pek dönmedi galiba doktorum ultrasonlara aç gelme dedi
günaydın tüm anne adaylarına... herkese hayırlı cumalar diliyorum.
arkadaşlar dün gece yatakta sırt üstü yatıyordum. bacağımın altınada yastık koymuştum. ayaklarım yüksekteydi. tv izlerken bir anda hapşurdum. ve sağ kasığıma aynı anda bıçak saplanır gibi oldu. yaklaşık 3 sn gibi sürdü. ve geçti. öldüm korkumdan. geceden beri takip ediyorum acaba leke fln gelicekmi diye. allaha şükür herhangi bir olumsuz durum yok görünürde. ama çok korktum( sizde hiç bu tarz bir olay oldumu arkadaşlar. şimdi herhangi bişey yokken kalkıp doktoruda aramak istemiyorum. ne kadar pimpiriklisin diye düşünücek inşallah bebeğim sağlıklı sıhhatli devam ediyordur büyümeye..:2:
kızlar ben daha önce doğru düzgün bebeğimi ultrasonda göremediğim için farkı anlayamadım...karşımda monitör vardı baya bi izledim bebeğimi. çizgi çizgi bişi çıkıyo onlaölçüm yapıyor ya ben onu sadece boyunu ölçerken gördüm başkada görmedim.siz ense ölçümünde o çizgilerle dr.un uğraştığını gördünüzmü...ense kalınlığı iyi dedi sadece..sonra bide burnuna bakalım dedi burun kemiğide tamam dedi.ama bir değer söylemedi...cinsiyeti sordum şuan daha çok erken dedi öğrenenler var ikili testte dedimcinsiyeti görebilmem için alttan ultrason yapmam gerek dedi onada cinsiyet için hiç gerek yok vakti gelince öğrenirsin dedi.bide hani karnımıza dayadığı başlık var ya iki tane vardı ondan ikisiylede baktı ikisindede görüntü farklıydı...demekki ikili için farklı oluyor ayarı falan...ama arkadaşlar içime kuşku düştü şimdi ben öyle çizgi falan görmedim ölçerken şimdi sonuçlarıda maille gönderecekler bana laboratuvardan ben burada gösterecem dr.a umarım bi sıkıntı çıkmaz...
Günaydın şubat ayının heyecanlı anneleriarkadaşlar kasıklara kramp falan demişler bende de çok sık oluyo, ve bende çok pişman oluyorum ani hareket yaptığım için ama unutuyorum bazen hamile olduğumu
Birde benim tam vajinanın üst ve alt kısmında sızı şeklinde gelen ağrılarım var, araştırdım rahim genişlemesinden oluyormuş ama sizde de oluyor mu merak ettim.
bebek için alışveriş yapan varmı kendimi zor tutuyorum bişeyler almamak için
Slm arkadasim bende ikili testimi 11*5 gunlukken yaptirdim bebisim tam 5cm di yani 12 haftalik sayilir allaha sukur hersey normal cikdi, 12. Haftada yapiliyo zaten stres yapma doktorun ne diyosa onu yap kafana takmabu arada ikili test de bebisimin erkek oldunu ogrendim
canım benim bu bahsettiklerinle ilgili hiç bir bilgim yok. sanırım şu an bir ben online ım. henüz ikili test yaptırmadım ben. ama doktor oumsuz hiç bir şey dememiş sana anlattıklarına göre. testin çok iyi geçmiş yani. darısı başıma. inşallah hiç bir sıkıntı çıkmaz sonuçlarında da.
Günaydın şubat ayının heyecanlı anneleriarkadaşlar kasıklara kramp falan demişler bende de çok sık oluyo, ve bende çok pişman oluyorum ani hareket yaptığım için ama unutuyorum bazen hamile olduğumu
Birde benim tam vajinanın üst ve alt kısmında sızı şeklinde gelen ağrılarım var, araştırdım rahim genişlemesinden oluyormuş ama sizde de oluyor mu merak ettim.
bebek için alışveriş yapan varmı kendimi zor tutuyorum bişeyler almamak için
arkadaşlar dün kontrole gittim,doktor baktı 10+4 gün dedi,crl için yaklaşık 4 cm olmuş ama ikili test için 10 gün bekle en az 5 cm olmalı bebek dedi.acaba şimdi geri mi gidiyo bebeğim,normalde 11. haftada olur benim 3 gün kaldı ama onun demesine göre 12 haftada mı yaptırıcam yani?2 ağustosa randevu almıştım belli olmaz o zamana kadar o santime ulaşırsa olur dedi.ay çok stresli ya...
inş cnm ama sonucu buradaki dr.a gösterecem bi değer yok elimde kan sonuç kağıdında da yazacağını sanmıyorum yaşımı kilomu sordu bi kan isteme kağıdına yazdı ama ben ense ölçümü yaparken görmedim...tekrar sonuç içinde gitmek istemiyorum o kadar yol...yol yapım çalışması vardı bi süre toprak yolda gittik baya kasıldım bebeğe bişi olacak diye ( annemin yol yüzündn düşüğü olmuş o yüzden korkuyorum bozuk yoldan) bide 40 tl verdim teste ama git gel bana 200e geldi...ayrıca doğum fiyatlarınıda sordum normal 300 sezeryan 350acayip uygun eğer bebeğim süpriz yaparsa ki inş yapmaz oraya gidecem doğuma memnun kaldım hastaneden dr.da çok iyiydi ama kafam karıştı şimdi ense ölçümünde bakalım inş buradaki dr.a gösterirken gerekli bilgiler elimde olur:44:
bi de dr. tam bi ikili 3lü test karşıtı. aldırmayı düşünmeyenlere kesinlikle önermiyor...bende düşünmüyorum açıkçası yaptırma o zman dedi.hatta yaptırmadan çıkacaktım nerdeyse. bende o kadar yol boşuna gelmiş olmayım diye baktırdım..buradaki dr. beni gaza getirdi yaptır diye ama batmandaki dr.un söyledikleri cidden mantıklı geldi. aldırmayı düşünmüyorsanız baktırmayabilirsiniz...millet baktırıyo sorun çıkıncada aldırmayız diyolarmış ee o zman niye baktırıyorsun diyo dr.çünkü bi çaresi yok ya aldırcaksın ya doğurcaksın. 3lü ve amniyo sıvısı ile destekleniyor ama onlara bile çok güvenmiyor dr. ayrıca amniyoda enfeksiyon, düşük, erken doğum gibi tehlikeler varmış...karar siizin arkadaşlar...
Günaydınn güzel anneler :)
Canım belki saklamıştır kendini :) Zaten net konuşmuyor doktorlar yanılma payı olacağı için.16.haftada net sonuçlarla geliriz.
Evet bizim ufaklığıda az teperek döndürdü :) Ense ölçümü ve genel bi tarama yaptı. Dediğin gibi sadece ense ölçümü değil.Ultrasonda aldığı verileri 2li test programına yaş ense kalınlığı ve kan değerleri olarak giriyor.Bana ilk aşamada kan sonucu çıkmadığı için şimdilik iki orantıyı verdi döküm halinde düşük risk grubunda çıktım bugünde telefonla bilgi alacağım.Hayırlısı bakalım.
Çok sık yaşıyorum bende, ilk zamanlarda korkmuştum.Olağan bir durum olarak değerlendiriyorum.Ani uyku dönüşlerinde de yaşıyorum misal.
Ense ölçümü yaparken uğraştığı için gördüm, monitörde dibimdeydi çünkü.Sanırım benim girdiğim cihaz 3 boyutluydu çünkü en son bi çıktı verdi öncekilerden farklıydı.Yanlış bi işlem yapacağını sanmıyorum doktorların.Güzel sonuçların bugün alırsın inşallah :)
Ultrason resmi şöyle ;
Eki Görüntüle 473354
Bazen bu ağrılar sebebiyle korkuya kapılıyorum hemen wcde kontrol ediyorum
Ufak tefek şeyler aldım.Genelde internet üzerinden :) 1Çorap,1Ayakkabı,1çıtçıtlı badi :)
Tebrikler canım :)
Subatin guzel anneleri selammmmalinan kilolardan bahsetmissiniz biara sanirim en cok kiloyu ben aldim.. Surekli bi sekilde ya alttan ya ustten bosaltim yapmamiza ragmen bebisimle beraber 4 kilo almisiz masallah bize gobegimizde belirginlesti ama daha ziyade basenlerimiz genisledi Allah bebegime saglik versin ben hepsine raziyim Allahtan esimde cok destek oluyo yalanda olsa hala cok guzelsin diyo o da bana yetiyo
Bizde kismetse insallah yarin 2 li taramaya gidecegiz hayirlisiyla insallah guzel haberlerle doneriz amiiinnnbuarada kizlar nazar boncugu takiyosunuz dimi Allah bebislerimizi de bizleri de nazarlardan kem gozlerden korusun miniklerimize saglikli gelisimler nasib etsin insallahhhh aminnn cinsiyet konusunda da en son 11.haftamizin sonunda gittigimiz kontrolde kuvvetle muhtemel kiz ama henuz kesin bisey soyleyemem demisti dr.umuz, Allah minigime saglik versin yeterki kiz da olsa erkek de olsa hic farketmez her halukarda o bizim herseyimiz degerlimiz bitanemiz
Doktorum bana da aynı şeyi söyledi, ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorsan yaptırmana gerek yok dedi. Bende düşünmediğim için 2 li testi yaptırmamaya karar verdim. Sonuçta olasılık testi ve ben biraz da hastanelerin para için yaptırmayı şart koştuklarını düşünüyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin, dua etmekten başka yapacak bişeyimiz yok.
belfü öncelikle şunu soracam bir seferde birkaç kişiye nasıl cvp veriyorsun ben tek tek cvp veriyorum çok yer kaplıyo sayfada böyle
beninde iki başlıkla baktı birinde görüntüler aynı böyleydi..bana verdiği görüntünün yanındada değerler var ama iki katı büyüklükteydi verdiği kağır diğerinde bi sürü harfler vesayılar var ama ense ölçümü gibi gelmedi hiçbiri bana...bakalım inş kann sonucunda yazıyordur ölçüm değerleri :44: inş güzel sonuçlar çıkar ve eksiksizbirhafta 10 günü bulur dedi kanı bakalım beklicez artık
Ya arkadaşlar sizde de acayip bi yorgunluk hali varmı? Ben akşama kadar yatmayı hayal ediyorum sürekli. Eskisinden çok uyuyorum ama uyku yetmiyo artık. Dün banyoyu temizleyeyim dedim 2 kere mola verdim belimin ağrısından. Bi iş yaparken ağlayasım geliyo çok zor geliyo herşey bana.
Canım belfü online değil galiba ben yanıtliyim dedim:) mesajın alt kısmında "alıntı ile cevapla" yazısının yanında artı işaretli kutucuk var, cevaplamak istediğin mesajları ordan seçiyosun.hepsi işaretlendikten sonra herhangi birinde alıntı ile cevaplayı tıklıyorsun.
belfü, ultrason resmine bayıldım. küçük bi bebek var orda, ilk aylardan ne kadar farklı ya. Resmen büyüyolar her geçen gün,Allahın mucizesi işte. Benim bebişin son durumu nasıl acaba:)
Ya arkadaşlar sizde de acayip bi yorgunluk hali varmı? Ben akşama kadar yatmayı hayal ediyorum sürekli. Eskisinden çok uyuyorum ama uyku yetmiyo artık. Dün banyoyu temizleyeyim dedim 2 kere mola verdim belimin ağrısından. Bi iş yaparken ağlayasım geliyo çok zor geliyo herşey bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?