Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

evet banada aynısını diyolar yok erkek olcak bak görürsün diyorlar aklımı iyice karıştırdılar Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım hepimize

BELİS' in anlami cok guselmis canim bizde de bi ara esim eylül diyodu sonra buket ve begüm isimlerini dusunmustuk ama en icimize sinen ADA olmustu.. Defne de cok guzel bir isim aslinda gorumcemin kizinin adi hem mitolojik hem cok duygusal bi hikayesi var

10. haftada İntelli Gender adlı cinsiyet testini yaparak sonuca çok fazla güvenemesemde erkek olduğunu öğrenmiştim ben. Sonra da 12+3 iken ikili test esnasında doktorumuz ''Net olarak şu an pipisini görebildiğimize göre %100 erkek'' demişti.. Eylülün ilk haftası tekrar gittiğimde değişik bir tabloyla karşılaşma ihtimalimiz hala var mı bilemiyorum ama Atlas ve Rodos isimleri arasında kararsız kaldım. Fazla duyulmamış, bilinmeyen bir isim koymayı hayal ederdim hep kız da olsa erkekte olsa hep öyle geçti içimden. Kız olsaydı eğer Hera ya da İnci koyacaktım adını. Bazen okulda, arkadaş ortamında toplulukta vs... bir kız ya da bir erkeğin arkadaşları tarafından ismiyle çağırılması esnasında sırf çok değişik bilinmedik ilginç bir adı var diye direkt olarak dikkat çeken merak uyandıran insanlar vardır. Nedense hep benim çocuğumda o insanlardan biri olsun istedim Tabii ki bir yandan da hala isim araştırmalarımız devam ediyor

bende kız olursa berra ismini düşünüyorum...erkek olursa da daha kararsızım ama buğra burak falan düşünüyorum bakalım...

günaydın kızlar

Günaydııııın:)))

Ben de aynı şekilde, bir an önce hazırlamak istiyorum odasını ama cinsiyetinden emin olsam da herkes erken olduğunu düşünüyor, 8. ayda al diyen bile var düşün. Ama ben 6 ay bitince hazırlayacağım her şeyini, çalışıyorum zaten son aya bırakmam. Bebek mağazalarına bakıyorum ama yine arada, çok beğendiğim bişey olursa alırım diye. Sen de ortak renklerden alabilirsin bence şimdilik. Benim doktorum da %90-%95 diyor hep. Sanırım hiç %100 olmayacak:)) 3lü test için gittiğinde bebeğin gösterirse belli olur, bizimki bacaklarını hep kapatıyor:))

Ege ismini çok seviyorum, bizim de hep hayalimiz Ege'ydi ama görümcem bizden önce davrandı maalesef. Şimdi isim arıyoruz biz de ama hiçbir isim Ege ismi gibi içimize sinmiyor. Eşim Rüzgar, Poyraz diyor ben Kaan diyorum. Ama hala karar veremedik. İki isim konusunda ben de aynı düşünüyorum, çocuk için çok zor ve gereksiz oluyor. Kısa ve anlamlı olmalı. isimlerin anlamları çocukların karakterini etkiliyormuş. Mesela Nazlı ismi çocuğun çok nazlı olmasına neden oluyormuş, bir yerde okumuştum. O yüzden anlam önemli.

Kızlar aranızda Progestan kullanan var mı? 1 hafta alt karın bölgesinde sancı başladı, ultrason da her şey normal çıktı, idrar tahlili de temiz çıktı. Ama doktor düşük ya da erken doğum riskine önlem olarak bu ilacı verdi. Şimdi ağrım yok önceki gibi arada çok hafif oluyor o da sanırım rahim büyüdüğünden. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Canım benim de özellikle akşamları çok karın ağrım oluyor. En son doktora gittiğimde ağrım olmadığı için soramadım ama ağrım olunca hemen nemlendiriyorum rahatlatıyor,bir müddet sonra da geçiyor. Sen ilaçlarını aksatma yine,çatlaklar için de önlemini al karnımız kocaman olmaya başlayacak yakında

Simdi doktordan geldim kizlar bende... Benimde oglusum geliomus doktor gecen ay kiz demisti soktayim hala :))

Hadi ya, hayırlısı bakalım. Ben de en çok doğuma 1-2 ay kala doktor farklı cinsiyet söyler diye korkuyorum,duyuyorum başına gelenleri hep:) Yine Allahtan erken öğrenmişsin canım:)

Kızlar bu arada 20.haftada detaylı ultrasona girecekmisiniz? Ben araştırdım da fiyatlar çok uçuk, devlet hastanelerinde yapılıyormuş.(Araştırma hastanesi ya da Tıp fakultelerini düşünüyorum) Sizin fikirleriniz nedir bu konuda. Kararsız kaldım ben ama bi yandan da tüm organlarına sağlığına bakılsın istiyorum. Dahası çook yakından,detaylı görebilcem bebişimi:)

Canım biz hastaneye sorduk, SGK varsa 60, yoksa 187 liraymış. Biz doktor muayenesi için 30 lira ödüyorduk. Ayın 24 üne randevumuz var. 30+60 olacak yani. İmkan varsa detaylı bakılması daha iyi tabi. Ben çatlaklar için bebek yağı kullanıyorum, umarım çatlamaz.

Canım ben de bebe yağı kullanıyorum, bir de bol su içiyorum,beli sıkı kıyafet giymiyorum. Kendimce önlem alıyorum ama bakalım:) 60 TL çok iyi,hangi hastane bu, benim gittiğim hastane İstanbul anadolu yakasında.150 den aşağı yok araştırdığım hastanelerde.

Anadolu yakasında Kurtköy Emsey Hospital. Ben memnunum doktorlardan.Hastane de çok güzel, odalarını falan gezdim.Sana yakın mı?

Anadolu yakasında Kurtköy Emsey Hospital. Ben memnunum doktorlardan.Hastane de çok güzel, odalarını falan gezdim.Sana yakın mı?

Hadi ya, hayırlısı bakalım. Ben de en çok doğuma 1-2 ay kala doktor farklı cinsiyet söyler diye korkuyorum,duyuyorum başına gelenleri hep:) Yine Allahtan erken öğrenmişsin canım:)

evet en azından erken ögrendim valla ama artık erkek moduna giriyorum yavastan umarım bidaha degismez! gercekten aynı korku beni de sardı resmen yaa :))

Evet nazliyi bende duydum hatta sahit oldum
Isim de fena olmus sma olsun Allah icinize sinen daha guzel bi isim nasip eder insallah buarada ruzgar cok asil bi isim bence

Evet canim bizde bugun dr.a gittik 21.hafta icin detayli ultrasona girelim diye konustuk. Eger ozel saglik sigorran varsa sonomedi de dusunebilirsin biz orda yaptiriyoruz ve anlasmali fiyat 89 yanlis hatirlamiyosam..

ben kullaniyorum ilacin adi duphaston 6. haftadan beri yani ogrendigimden beri kullaniyorum ara kanama seklinde kanamalarim oldugu icin hala suruyor sabirla bitmesini bekliyorum ben de.

arkadaslar eleviti ne zaman iciyorsunuz sabah aksam ac tok farkediyormu. ben aksam tok iciyorum bi onemi varmi?

merhaba canım bende kullandım progestan 7 .haftamda kanama geçirmiştim
bol bol dinlen yat ben öyle yaptım ayrıca bir süre hurma ve maydanoz yeme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…