Canım benim de çevrem çok baskı yaptı hep erkek diye ve inanırmısın doktor %95 kız demesine rağmen hala,hayır erkek diyenler var. Allahım hepimize hayırlısını versin, gerisi önemli değil. Bence 20.haftadan sonra almak daha iyi canım,ben öle yapacam.Hatta 6.ay da olabilir
Zeynep ismini ben de çok seviyorum içimde de ukte kaldı ama eltimin kızının adı olduğu için koyamıyoruz
Ceylin,Ecrin,Ecem, Eslem,Esila,Dila,Dilem gibi isimlere baktık,onlar da ya anlamları yanlış,yorumlarından dolayı soğuduk ya da sonradan caydık.Şuan en ağır basan BELİS:) Güzel kız, ilk aşkın meyvesi gibi anlamlara geliyormuş arapçaymış. Bakalım hala diğer isimlere bakınıyoruz:)
bebebğine İsim düşünen yada ismi şimdiden belli olanlar varmı arkadaşlar ??? cinsyetimiz belli oldu, valla ben isim telaşına girdim.sabahtan beri nette erkek bebek isimlerine bakıyorum. liste yaptım babamıza gösterdim bir ara efe ismine çok takmıştım ,eşimde berk ismini çok beğendi. ortak kararımız olsun istiyorum.. bakalım bebişime nasıl seslenicem ??_
günaydın kızlar
bişey sorucam sizlere şimdi 2 doktorda %90 kız dedi ama ben hala inanamıorum ya değişirse diye düşünmeden yapamıyorum çevremdekiler hep kafamı karıştırdı benim için sağlıklı olması çok daha önemli tabikide... Bişeyler almak istiyorum ilk bebeğim olucak düşünün heyecanı mı :) 17+3 gibi doktora gidip 3lü test yaptırıcam sizce kesinleşirmi ozaman cinsiyet ?? yoksa 20 haftalığa kadar bişey almıyimi
Tanistirayim teyzeleri, benim yakisiklimin adi EGE olacak hayirlisiyla insallah
Hamile oldugumu ogrenmeden once esimle bi anlasma yapmistik kiz olursa esim erkek olursa da ben karar verecektik ama ikimizde hangi isimleri verecegimize coktan karar vermistikkiz olsaydi eger ADA olacakti adi .. Ben iki isimli oldugum icin cok zorluk cektim o yuzden yavrumuzun adi kisa öz ve bizce anlamli olsun istedik. Allah bahtlarini acik etsin insallah sagikli ve mutlu ömürleri olsun yavrularimizin aminn
Kızlar aranızda Progestan kullanan var mı? 1 hafta alt karın bölgesinde sancı başladı, ultrason da her şey normal çıktı, idrar tahlili de temiz çıktı. Ama doktor düşük ya da erken doğum riskine önlem olarak bu ilacı verdi. Şimdi ağrım yok önceki gibi arada çok hafif oluyor o da sanırım rahim büyüdüğünden. Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Simdi doktordan geldim kizlar bende... Benimde oglusum geliomus doktor gecen ay kiz demisti soktayim hala :))
Canım benim de özellikle akşamları çok karın ağrım oluyor. En son doktora gittiğimde ağrım olmadığı için soramadım ama ağrım olunca hemen nemlendiriyorum rahatlatıyor,bir müddet sonra da geçiyor. Sen ilaçlarını aksatma yine,çatlaklar için de önlemini al karnımız kocaman olmaya başlayacak yakında
Hadi ya, hayırlısı bakalım. Ben de en çok doğuma 1-2 ay kala doktor farklı cinsiyet söyler diye korkuyorum,duyuyorum başına gelenleri hep:) Yine Allahtan erken öğrenmişsin canım:)
Kızlar bu arada 20.haftada detaylı ultrasona girecekmisiniz? Ben araştırdım da fiyatlar çok uçuk, devlet hastanelerinde yapılıyormuş.(Araştırma hastanesi ya da Tıp fakultelerini düşünüyorum) Sizin fikirleriniz nedir bu konuda. Kararsız kaldım ben ama bi yandan da tüm organlarına sağlığına bakılsın istiyorum. Dahası çook yakından,detaylı görebilcem bebişimi:)
Canım biz hastaneye sorduk, SGK varsa 60, yoksa 187 liraymış. Biz doktor muayenesi için 30 lira ödüyorduk. Ayın 24 üne randevumuz var. 30+60 olacak yani. İmkan varsa detaylı bakılması daha iyi tabi. Ben çatlaklar için bebek yağı kullanıyorum, umarım çatlamaz.
Canım ben de bebe yağı kullanıyorum, bir de bol su içiyorum,beli sıkı kıyafet giymiyorum. Kendimce önlem alıyorum ama bakalım:) 60 TL çok iyi,hangi hastane bu, benim gittiğim hastane İstanbul anadolu yakasında.150 den aşağı yok araştırdığım hastanelerde.
Canım ben de bebe yağı kullanıyorum, bir de bol su içiyorum,beli sıkı kıyafet giymiyorum. Kendimce önlem alıyorum ama bakalım:) 60 TL çok iyi,hangi hastane bu, benim gittiğim hastane İstanbul anadolu yakasında.150 den aşağı yok araştırdığım hastanelerde.
anadolu yakasında kurtköy emsey hospital. Ben memnunum doktorlardan.hastane de çok güzel, odalarını falan gezdim.sana yakın mı?
Günaydııııın:)))
Ben de aynı şekilde, bir an önce hazırlamak istiyorum odasını ama cinsiyetinden emin olsam da herkes erken olduğunu düşünüyor, 8. ayda al diyen bile var düşün. Ama ben 6 ay bitince hazırlayacağım her şeyini, çalışıyorum zaten son aya bırakmam. Bebek mağazalarına bakıyorum ama yine arada, çok beğendiğim bişey olursa alırım diye. Sen de ortak renklerden alabilirsin bence şimdilik. Benim doktorum da %90-%95 diyor hep. Sanırım hiç %100 olmayacak:)) 3lü test için gittiğinde bebeğin gösterirse belli olur, bizimki bacaklarını hep kapatıyor:))
Ege ismini çok seviyorum, bizim de hep hayalimiz Ege'ydi ama görümcem bizden önce davrandı maalesef. Şimdi isim arıyoruz biz de ama hiçbir isim Ege ismi gibi içimize sinmiyor. Eşim Rüzgar, Poyraz diyor ben Kaan diyorum. Ama hala karar veremedik. İki isim konusunda ben de aynı düşünüyorum, çocuk için çok zor ve gereksiz oluyor. Kısa ve anlamlı olmalı. isimlerin anlamları çocukların karakterini etkiliyormuş. Mesela Nazlı ismi çocuğun çok nazlı olmasına neden oluyormuş, bir yerde okumuştum. O yüzden anlam önemli.
Canım benim de özellikle akşamları çok karın ağrım oluyor. En son doktora gittiğimde ağrım olmadığı için soramadım ama ağrım olunca hemen nemlendiriyorum rahatlatıyor,bir müddet sonra da geçiyor. Sen ilaçlarını aksatma yine,çatlaklar için de önlemini al karnımız kocaman olmaya başlayacak yakında
Hadi ya, hayırlısı bakalım. Ben de en çok doğuma 1-2 ay kala doktor farklı cinsiyet söyler diye korkuyorum,duyuyorum başına gelenleri hep:) Yine Allahtan erken öğrenmişsin canım:)
Kızlar bu arada 20.haftada detaylı ultrasona girecekmisiniz? Ben araştırdım da fiyatlar çok uçuk, devlet hastanelerinde yapılıyormuş.(Araştırma hastanesi ya da Tıp fakultelerini düşünüyorum) Sizin fikirleriniz nedir bu konuda. Kararsız kaldım ben ama bi yandan da tüm organlarına sağlığına bakılsın istiyorum. Dahası çook yakından,detaylı görebilcem bebişimi:)
Kızlar aranızda Progestan kullanan var mı? 1 hafta alt karın bölgesinde sancı başladı, ultrason da her şey normal çıktı, idrar tahlili de temiz çıktı. Ama doktor düşük ya da erken doğum riskine önlem olarak bu ilacı verdi. Şimdi ağrım yok önceki gibi arada çok hafif oluyor o da sanırım rahim büyüdüğünden. Bu konuda tecrübesi olan var mı?
merhaba canım bende kullandım progestan 7 .haftamda kanama geçirmiştimKızlar aranızda Progestan kullanan var mı? 1 hafta alt karın bölgesinde sancı başladı, ultrason da her şey normal çıktı, idrar tahlili de temiz çıktı. Ama doktor düşük ya da erken doğum riskine önlem olarak bu ilacı verdi. Şimdi ağrım yok önceki gibi arada çok hafif oluyor o da sanırım rahim büyüdüğünden. Bu konuda tecrübesi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?