iki ay onceki troid ultrason sagda ap 16 mm solda ap18 mm sol lobda parankimi hafif heterojen ekodadir sag lob inferiorda yaklasik 5 mm capli 1 adet sol lobda buyugu 5 mm2 adet hipoekoik heterojen nodul mevcuttur dio buda 10 gun onceki troid tahlilim troid sag lob hacmi3.7 ccdir sol lob hacmi 3.5 cc dir kitlesel lezyon ve nodul saptanmamstr dio yani anliycagn kulndgm ilac iyi geldi nodullerim kuculdu basini agrittysam k.bkma hakkini helal et rabbim en kisa zamnda hayrli haberini almayi nasib etsin inslh canm arkdsm
Canim benim ilkvonce Allah saglikla tamamina erdirsin sen en uyusi hemen bi doktora git en azindan icin rahatlar Allah kolayliklar versunKızlar çok korkuyorum bugün is cikisi 2 kez iç çamaşırı degistirdim su gibiakıntım oldu dr u aradım dinlen bol su ic dedi sabah ultrasonda bakcak çok az devam ediyor amniyon sivisimi diye korkuyorum sizdede bu haftalarda su gibi akintilar oldumu lütfen cevap verin
ayy cok guldumAşk olsun. Biz burada birbirimizin derdini azmi dinledik. Hasimoto triodi içlerinde nodül anlamında en az korkucagin tur. Vucut beze saldırdığı için ilaçla birlikte nodüller genelde duyduğum kuculuyor. Bende başta senin gibiydim. Kafamda gore ilacı alıyordum. Daha sonra gönüllü denek olunca baya anlattılar ve dediklerini yapınca baya fayda görünce artık sabah 6:30-7:00 arası alıyorum. Sabah kahvaltısı ile aram yok zorla yapıyorum. O yüzden o bir saat beni çok zorlamiyor. Mümkünse buna uymaya çalış. İlaç en iyi etkiyi o şekilde veriyor. Emin ol kolesterolün dusuyor. TSH öyle gıcık bir hormonki herseyi n içinden çıkıyor. Ben ona salça hormonu diyorum. Her şeye salça olup etki ediyor. Selenyum ile ilgili olanları şimdi özel mesaj ile aticam.
Slm canim benim 20 haftalarda olmustu sanirim 27. Haftamda cok korkmustum iltihap cikti dok az enfeksiyon var ondan olmus demisti ama yinede dok. Bakcaktir insallah hayirlisiyla suyun degildir ve akinti suyu hafif kokar ama amniyon suyun kokmazmisKızlar çok korkuyorum bugün is cikisi 2 kez iç çamaşırı degistirdim su gibiakıntım oldu dr u aradım dinlen bol su ic dedi sabah ultrasonda bakcak çok az devam ediyor amniyon sivisimi diye korkuyorum sizdede bu haftalarda su gibi akintilar oldumu lütfen cevap verin
Ahh canim arkadasimm cok yogun gecti teyzesi buda hastalandi kaynim sòzlendi onun icin de kosturduk watsapta aktifum okuyorum ona bile cevap veremedim òzledim valla kayinvalidem de hasta bugün gitti hastaneye gelmedi bekliom
Geçmiş olsun tatlım dikkat et yeğenime...gel senide ekleyelim faceden ...Ahh canim arkadasimm cok yogun gecti teyzesi buda hastalandi kaynim sòzlendi onun icin de kosturduk watsapta aktifum okuyorum ona bile cevap veremedim òzledim valla kayinvalidem de hasta bugün gitti hastaneye gelmedi bekliom
ya sorma dr um genelde tup bebek dr u basindan beri kv falan bi arastirma icinde ama bisi cikaramadi daha...papyoncum cok guldum sana allah iyligini versin aman bacim takip ediyosa hi. yazma sen eltilerin diline dusmenin ne oldugunu bilirim ben
Bebis sukrolsun iyi sarilik okduk azcik gazimiz sorun ama her agladiginda sizlere de bu sikintilari yasatmasi icn dua ediyorum...Hayırlısı canm bakalım yarın belli olur sanırım ne olduğu.. Bebiş nasıl bebişş sen onu söyle :))
Sizler de cansinizCanımsınnnnn
ben demistim hangi dr bu kdr anlatirCanım çarpıntı veya titreme sorunun varmıydı? Dideral normalde kalp çarpıntısına veriliyor. Kalp ve dolaşım sistemini rahatlatıyor. Triod hastalarının genel şikayetidir. Özellikle seninkisi gibi çok çalışanlarda çarpıntı hissi veya titreme olabiliyor. Onu rahatlatmak için veriliyor. Benim gibi az çalışanlarda ilaç dozu fazla gelip tirod hormonu çok olursa çarpıntı oluşuyor. Genelde doz ayarlaması ile tedavi yöntemi seçiliyor. Ben bu ilacı bir kere kullandım o da ameliyat öncesi stresten kalp atışım aldı başını gitti. Kontrol altına alalım diye vermişlerdi. İlacın yan etkisi triod hormonu fazlasını yok ediyor. Hormon azalınca çarpıntıda kalkıyor. Bununla ilgili yazıyı aşağıda koydum.
"Bazı ilaçlar sadece hipertiroidi semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu ilaçların direkt tiroit fonksiyonları üzerine etkisi yoktur. Mesela, beta-blokerler (dideral, beloc, trasicor...) kalp hızını ve titremeyi azaltan ilaçlardır. Bu ilaçlar bronşlarda spazma neden olduğundan astımı olan hastalar bu ilaçları kesinlikle kullanmamalıdır. Bazı hastalarda sinirlilik ve uykusuzluk ön plandadır. Bu nedenle bu hastalara sinirleri yatıştırıcı ilaçlar verilir."
Hastalıklarımız birbirinden farklı benimki az çalışıyor. Sen dün yazınca benimde zaman zaman ilaç dozu fazla geldiği oluyor o durumlarda tsh sıfır ölçülüyor. İlaç azaltımı ile ayarlanıyor. Seninki zaten hızlı çalışıyor. Triod hastaları olarak görüştüğüm hasta arkadaşlara sordum. Onlar propycil yerine thyramazol kullanmak daha iyi dediler. Sebepte Propycil kullanılması durumunda ilaç her 8 saatte bir, Thyramazol kullanılması durumunda ise ilaç günde bir kez alınıyormuş. Ayrıca tüp bebek yapanlar olarak yazıştığım insanlar var. Ordan bir arkadaş şunu söyledi. Yeni çıktı ise yakın zamanda tedavi olduysa vurulan çatlatma yada olgunlaştırma iğnesinde fazlaca beta hcg hormonu var. TSH ile bu hormon aynı grupta yer alıyor. O yüzden hamilelik tespiti için alt grubu beta hcg bakılıyor. Bazı hastalarda geçici triod fonksiyonunda bozulma yapıyormuş. Sonra kendiliğinden kısa süreli ilaç takviyeleri ile düzeliyormuş. Arkadaş bu konuya dikkat etsin dedi.
Bu arada ana değerlerin normal sınırların biraz üstünde çok yüksek değil. antikorların yüksek olması tiroid hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir. Haşimato olduğunda veya graves yükselir. Bunu doktorunun ile konuşman gerekiyor. Gittiğin doktor endekoloji doktoru ise ve ana dalı triod ise bu konuda bilgi vermesini mutlaka iste. Hastalık ilk teşhis edildiğinde geçici olabiliyor. Tsh bozulmasına ve farklı çalışmasına sebep olan bir takım durumlar var. Aynı şekilde antikorun bir anda yükselmesinin nedenleri olabiliyor. Eğer bunlardan biri oldu ise fazla çalışması geçici olabiliyor aynı şekilde yavaş çalışmasıda. Bu ilk dönem iyi bir takip ile bu hastalığı atlatan insanlar var. Benim gibi kalıcı olması da tabi mümkün. Bu arada ilaçlar etkisine bağlı olarak hormon seviyelerinin düzelmesi en erken 40 günde oluyor. Benim ilaç her değiştiğinde etkisini görmemiz 40 günü buluyor. Tüp bebek sürecinde bende doktorlarla normalden fazla haşır neşir olmak zorunda kaldım. O yüzden önünde gayet yeterli bir vakit var. Hazirana kadar bu değerler normalleşir. İnşallah'ta geçici bir durumdur. İlaçlarla düzelip normale dönersin.
Canım merhaba.Bende 30.haftaya girdim.Son bir haftadır bende de aynı sorun var.Su gibi geliyor çamaşırımı ıslatıyor.Sabah iş arkadaşıma sormuştum bende sende böyle birşey oldumu diye.oda olmadı dedi ama bilmiyorum bende korktum.Allahım korusun yavrularımızı.Kızlar çok korkuyorum bugün is cikisi 2 kez iç çamaşırı degistirdim su gibiakıntım oldu dr u aradım dinlen bol su ic dedi sabah ultrasonda bakcak çok az devam ediyor amniyon sivisimi diye korkuyorum sizdede bu haftalarda su gibi akintilar oldumu lütfen cevap verin
Tatlım bi doktora gidip baktırsaydın Allah korusun amniyon sıvısı sızmasın..Canım merhaba.Bende 30.haftaya girdim.Son bir haftadır bende de aynı sorun var.Su gibi geliyor çamaşırımı ıslatıyor.Sabah iş arkadaşıma sormuştum bende sende böyle birşey oldumu diye.oda olmadı dedi ama bilmiyorum bende korktum.Allahım korusun yavrularımızı.
Canim yine de dr la gorusun ama gebeligimin basindn beri akintim vardi su gibi hatta bir keresinde kosturarak dr a gittim. Bence onemli degildir ama yine de drunla bi gorusCanım merhaba.Bende 30.haftaya girdim.Son bir haftadır bende de aynı sorun var.Su gibi geliyor çamaşırımı ıslatıyor.Sabah iş arkadaşıma sormuştum bende sende böyle birşey oldumu diye.oda olmadı dedi ama bilmiyorum bende korktum.Allahım korusun yavrularımızı.
Canım benim geçmiş olsun minik bebeğine peki canım ablan rahim filmi çekildiği ay korundu mu çekildiği ay mı hamile kaldı yoksa bir ay sonra mıKizlarrrrr canlarimmm oku oku anca bitirdim ne yazismisiniz ayy iki hafta cok yogun gecti kúcúk kaynimi sòzledik onun hazirliklari sorunlari sonra bebis rahatsizlandi teyzeleri enfeksiyon kapmisiz azcik huysuzlugumuz ondanmis cok özledim sizi bende gòrmek tanimak isterim sizleriaysesahra m nesene bitiorum valla dnzderya yla costurmussunuz nurse51 Nautilus @serenalar SEMCAN sultan1356 NursELmira S Sky_sun dianthus papyonkilikli m yazamadiklarim hepiniz ii siniz cok sùkur S Sky_sun cancazim ablam gecen ay adetten sonra rahim filmi cektirdi bi kizi vardi 8 yasinda baska olmamisti simdi tekrar hamile cok sükür rahim filminden hemen sonra kaldi insallah hayirlisiyla seninde haberlerini hepinizin haberlerini alirim NursELmira canim insallah hayirlisiyla kat kat katlanir yavas yavas katlanioda bebisine gùven kizlar fece eklenmis ohhh tanisilmis ne gùzel
Canim benim ilkvonce Allah saglikla tamamina erdirsin sen en uyusi hemen bi doktora git en azindan icin rahatlar Allah kolayliklar versun
Slm canim benim 20 haftalarda olmustu sanirim 27. Haftamda cok korkmustum iltihap cikti dok az enfeksiyon var ondan olmus demisti ama yinede dok. Bakcaktir insallah hayirlisiyla suyun degildir ve akinti suyu hafif kokar ama amniyon suyun kokmazmis
Canım merhaba.Bende 30.haftaya girdim.Son bir haftadır bende de aynı sorun var.Su gibi geliyor çamaşırımı ıslatıyor.Sabah iş arkadaşıma sormuştum bende sende böyle birşey oldumu diye.oda olmadı dedi ama bilmiyorum bende korktum.Allahım korusun yavrularımızı.
Canim benim ilk once gecmis oldun bebisin daha iyi olur insallah Allahim acilarini gostermesin Allahim hepvguzel gunler gostersinKizlarrrrr canlarimmm oku oku anca bitirdim ne yazismisiniz ayy iki hafta cok yogun gecti kúcúk kaynimi sòzledik onun hazirliklari sorunlari sonra bebis rahatsizlandi teyzeleri enfeksiyon kapmisiz azcik huysuzlugumuz ondanmis cok özledim sizi bende gòrmek tanimak isterim sizleriaysesahra m nesene bitiorum valla dnzderya yla costurmussunuz nurse51 Nautilus @serenalar SEMCAN sultan1356 NursELmira S Sky_sun dianthus papyonkilikli m yazamadiklarim hepiniz ii siniz cok sùkur S Sky_sun cancazim ablam gecen ay adetten sonra rahim filmi cektirdi bi kizi vardi 8 yasinda baska olmamisti simdi tekrar hamile cok sükür rahim filminden hemen sonra kaldi insallah hayirlisiyla seninde haberlerini hepinizin haberlerini alirim NursELmira canim insallah hayirlisiyla kat kat katlanir yavas yavas katlanioda bebisine gùven kizlar fece eklenmis ohhh tanisilmis ne gùzel
Olur canim yolluorum arkadaslik bayildim gòzlerine masallah subhanallahGeçmiş olsun tatlım dikkat et yeğenime...gel senide ekleyelim faceden ...
Cok sükür canimm benimm bisey yokmus devamli kontrol et sen gecmis olsunKızlar sabah dr um bakti çok şükür amniyon sivi degilmis bu zamanda da islaklik olabilirmiş normal diyor bol su icmemi herzaman istiyor bende günün içerisinde 2.5 lt su içiyorum cinsiyeti kesin erkek dedi eğer akıntım devam ederse mantardan kaynaklı olabilirmis dün çok korktum
Aminn csncazim aminn insallah eline alinca daha farkliymis az kaldi Allah im bir avazda kurtarsin insallah hayirlisiyla herkese nasib etsinCanim benim ilk once gecmis oldun bebisin daha iyi olur insallah Allahim acilarini gostermesin Allahim hepvguzel gunler gostersin
Cok sükür canimm benimm bisey yokmus devamli kontrol et sen gecmis olsun
Aminn csncazim aminn insallah eline alinca daha farkliymis az kaldi Allah im bir avazda kurtarsin insallah hayirlisiyla herkese nasib etsin
Yok canim benim gecen ay adet oldu tahim filmi cekildi dok korunma demis simdi 4.5 haftalik hamile o ay olmus insallah hayirlisiyla Allah im sanada nasib etsin hepinizeCanım benim geçmiş olsun minik bebeğine peki canım ablan rahim filmi çekildiği ay korundu mu çekildiği ay mı hamile kaldı yoksa bir ay sonra mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?