Canim benim Allahim gule gule yidirmeyi nasip etsin .bidaki seneye bebisle zor yaparsin kuzum Insallah rabbim saglikla ogunleri gosterir.insallah tedavisiz nasipveder AllahimGeldim kızlaaaar ...biraz yoğundum malum kışlık domates falan filan....benimde fsh tavan yaptı ama napalım yükseldi diye moralimi bozarsam hepden bozulur..ben ona değil fsh bana ayak uydursun :))) benim hormonlar kiminle dans ettiğini bilmiyorlar ...
Sağol tatlım..gelin de hep beraber yiyelim ...Canim benim Allahim gule gule yidirmeyi nasip etsin .bidaki seneye bebisle zor yaparsin kuzum Insallah rabbim saglikla ogunleri gosterir.insallah tedavisiz nasipveder Allahim
bak uzun tedaviyi okadar baskilamayi hic dusunmemistik. belki de haklisin sebep bu.Canım 12 yumurta vardı. Ben ilk tedaviden beri aynı doktora gidiyorum. Geçen seferki tedavi ile birebir aynı ilaçlar verildi ve uzun protokol yapıldı. Tek bir farkla bu sefer diğerinden yaklaşık 12 gün daha uzun sürdü. Benim regli surem değişti. Doktor ikinci regli geldiğinde İstanbul dışındaydi. Bir buradan kaynaklı sanırım bir sorun yaşadık. 30 temmuzda başladım. 2 eylülde Opu oldu. Bu kadar uzun süren tedavi hiç bulamadım. Sanırım bu sorun yarattı.
Bir diğer sorunumuz bu sefer merkezi değiştirdik. Bin pismanim. Narkoza karşı bir hassasiyetim var ve kusuyorum. Geçen sefer diğer merkez triod ilacını alıp gelmedigim için kızmıştı. Aradım ve durumu açıklandım. Sabah ilacı alın dendi. Bu yüzden de işlem sırasında sürekli kuşmusun. Zar zor toplananlar içinde 8 boş var. 4 tane gayet iyi durumda yumurta var dendi. Eşim iş değiştirdi. Opu günü ilk iş gününe denk geldi. Sperm sorunu olmadığı için merkez bir gün önce verin biz donduralım, işlem saati çözelim dediler. Ben işlemden çıktım. Tansiyon 18/10 na çıktı. Uzun sürede inmedi. Uzun süre merkezden ayrilamadik. Saat 2:30 civarı gelip biz şimdi çözüyoruz dediler. Bu sürede yumurtalara bir işlem yapıldığını sanmıyorum. Ertesi gün öğleden sonra 1 embriyo sağlıklı diğeri hiç iyi değil dendi. 2. Gün 11 de haber geldi çok yoğunuz şimdi baktık. İyi durmuyor, bize 2 saat verin takip edelim dendi. Anlayacağın görünen 12 yumurtadan hiç bir şey kalmadı. Toplanamayanlar var. Onların durumu ne o bile belli değil. Garip bir durum anlayacağın.
Hepimiz en iyi şekilde olmasını istiyoruz ama herkes o kadar şanslı değil. Ancak bu sonucun kötü olacağı anlamına gelmiyor. Belki başından içine sinmeyen veya takılanlar var. Eminim kendine göre haklisinda ama haddim olmayarak nacizane tavsiyem şükür öyle yada böyle transfer olmuş. Bayramı kendine zehir etme. İnşallah senledir. Rabbim nasip etmiştir. Bayramdan sonra öğrenip 2.ci bir bayram yapacağına inanıyorum. Bu kadar kişiden birinin duası belki kabul olur, bellimi olur.
23 fsh 0.01amh tatlim sallama rakamlari sakin ot cop icme fsh dusurcem diye. bak biz tedavi esnasinda kendimuze fsh vuruyoruz neden yumurta buyusun diye. vucudundaki fsh da bu nedenle yukseliyor yumurtalari buyutmek icin sen ot cop icersen vucuduna hoppp yumurta buyutme istemiyorum diyorsun. sadec bal corek otu polen arisutu kullan kullanirsan. bir de kalsiyum d vitamini gibi seyler uzerine yogunlas. druna danisarak dhea hakkinda bilgi almaya calis. gecen ay 10 civarindaydi yanlis hatirlamiyorsam...Geldim kızlaaaar ...biraz yoğundum malum kışlık domates falan filan....benimde fsh tavan yaptı ama napalım yükseldi diye moralimi bozarsam hepden bozulur..ben ona değil fsh bana ayak uydursun :))) benim hormonlar kiminle dans ettiğini bilmiyorlar ...
İğneden sonra kontrol amaçlı baktırmıştım zaten tatlım..yılbaşına kadar çocuk fikri yok aklımda ama kendiliğnden olursa hayırda demem :))bak uzun tedaviyi okadar baskilamayi hic dusunmemistik. belki de haklisin sebep bu.
23 fsh 0.01amh tatlim sallama rakamlari sakin ot cop icme fsh dusurcem diye. bak biz tedavi esnasinda kendimuze fsh vuruyoruz neden yumurta buyusun diye. vucudundaki fsh da bu nedenle yukseliyor yumurtalari buyutmek icin sen ot cop icersen vucuduna hoppp yumurta buyutme istemiyorum diyorsun. sadec bal corek otu polen arisutu kullan kullanirsan. bir de kalsiyum d vitamini gibi seyler uzerine yogunlas. druna danisarak dhea hakkinda bilgi almaya calis. gecen ay 10 civarindaydi yanlis hatirlamiyorsam...
Öncelikle doktorun tedavinin süresinin farkındadır herhalde canm.. Açıkcası bende duymadm o kadar uzun süren ama bildiği bişey vardr illaki.. Merkez değişikliği kötü olmuş sanki güme gitmiş yumurtaların çok üzüldüm çünkü bizim için ne kadar kıymetliler... her şerde bi hayır arayalım bizim göremedğimiz bişeyler vardr mutlaka.. En azından artık bir daha ki tedavinde nereye gitmemen gerektiğini biliyorsun.. Sende üzülme belki bu bebeğinsiz geçireceğin son bayramdır bilemeyiz.. İnşallahh bizim içinde onunla geçirdiğimz ilk bayram olur..Canım 12 yumurta vardı. Ben ilk tedaviden beri aynı doktora gidiyorum. Geçen seferki tedavi ile birebir aynı ilaçlar verildi ve uzun protokol yapıldı. Tek bir farkla bu sefer diğerinden yaklaşık 12 gün daha uzun sürdü. Benim regli surem değişti. Doktor ikinci regli geldiğinde İstanbul dışındaydi. Bir buradan kaynaklı sanırım bir sorun yaşadık. 30 temmuzda başladım. 2 eylülde Opu oldu. Bu kadar uzun süren tedavi hiç bulamadım. Sanırım bu sorun yarattı.
Bir diğer sorunumuz bu sefer merkezi değiştirdik. Bin pismanim. Narkoza karşı bir hassasiyetim var ve kusuyorum. Geçen sefer diğer merkez triod ilacını alıp gelmedigim için kızmıştı. Aradım ve durumu açıklandım. Sabah ilacı alın dendi. Bu yüzden de işlem sırasında sürekli kuşmusun. Zar zor toplananlar içinde 8 boş var. 4 tane gayet iyi durumda yumurta var dendi. Eşim iş değiştirdi. Opu günü ilk iş gününe denk geldi. Sperm sorunu olmadığı için merkez bir gün önce verin biz donduralım, işlem saati çözelim dediler. Ben işlemden çıktım. Tansiyon 18/10 na çıktı. Uzun sürede inmedi. Uzun süre merkezden ayrilamadik. Saat 2:30 civarı gelip biz şimdi çözüyoruz dediler. Bu sürede yumurtalara bir işlem yapıldığını sanmıyorum. Ertesi gün öğleden sonra 1 embriyo sağlıklı diğeri hiç iyi değil dendi. 2. Gün 11 de haber geldi çok yoğunuz şimdi baktık. İyi durmuyor, bize 2 saat verin takip edelim dendi. Anlayacağın görünen 12 yumurtadan hiç bir şey kalmadı. Toplanamayanlar var. Onların durumu ne o bile belli değil. Garip bir durum anlayacağın.
Hepimiz en iyi şekilde olmasını istiyoruz ama herkes o kadar şanslı değil. Ancak bu sonucun kötü olacağı anlamına gelmiyor. Belki başından içine sinmeyen veya takılanlar var. Eminim kendine göre haklisinda ama haddim olmayarak nacizane tavsiyem şükür öyle yada böyle transfer olmuş. Bayramı kendine zehir etme. İnşallah senledir. Rabbim nasip etmiştir. Bayramdan sonra öğrenip 2.ci bir bayram yapacağına inanıyorum. Bu kadar kişiden birinin duası belki kabul olur, bellimi olur.
Ben senden çok umutluyum senin bebiş kendisi gelicekİğneden sonra kontrol amaçlı baktırmıştım zaten tatlım..yılbaşına kadar çocuk fikri yok aklımda ama kendiliğnden olursa hayırda demem :))
Burada çok az kişi kaldık ..ben inanıyorum ki herşeyi yaptık ama zamanı gelmemiş..demekki geride kalanların sadece doğru zamana ihtiyacı var kendiliğinden olacak..olmazsada üzülmek yok burada kaçtane bebişimiz oldu onlar bizimde sayılır...Ben senden çok umutluyum senin bebiş kendisi gelicek
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. iki negatif aşılama iki negatif tüp bebek sonrası maddi manevi kendimizi biraz toparlayalim dedik tam iki yıl hep iyi bi merkeze gidip tedavi olmanın hayalini kurup inşasllah bu son tedavi olur bebeğimize kavuşuruz hayali ile yaşadım. İki yıl geldi çattı bankadan kredi çektik herşey rayında gitti tedaviye başlamadan önce kışın @ProfDrBulentTiras a gittik yazın tedaviye gelecez iki negatif tüp bebek denememizin üstüne yapmamız gereken testler varsa yapalım dedik hoca bizden sadece rahim fikmimi yenilememi istedi çektirdim yeniden rahim filmi başka tetkiklere gerek yok dedi. Peki hocam diğer iki tüp bebekte embiryolar neden kalitesiz olabilir dedik direk merkezi suçladı iyi davranmamışlar embiryona biz yumuşak davranacaz dedi . Neyse yazın gittik tedaviye gayet güzel güzel ilerledi 20 yumurta toplandı 12 tane döllenme oldu( daha önceki tüp bebek tedavimde embiryolar hiç 5., güne gitmemişti ) 5. Gun embiryosu transferi olacağını söyledi embiryolog kaliteleri nasıl dedim günüyle uyumlu bölünüyor mu peki dedim evet dedi birinci kalite de var orta kalitede var dedi. Bizde sevindik hadi dedik bu sefer ilk defa hem birinci kalite embiryo var hem 5. Gune gitti tedbirli olalım dedik transferden bir gün önce aradılar 12 embiryo var dondurma ücreti var yarın hazırlıklı gelin dediler tamam dedik hazır aramışken gebelik aşısıni sorduk şansımizi daha artırır mı dedik evet dediler yaptirin hemen transferden bir gün önce gittik 900 tl ödeme yapıp gebelik aşısı yapıldı. Bu sefer herşey güzel gitti 900 tl için ihmal etmeyelim dedik gebelik aşısı da olsun dedik. Neyse ertesi gün transfer günü geldi @ProfDrBulentTiras bizimle konuştu daha önce iki tüp bebekte ki gibi embriyolar kalitesiz oldu günüyle uyumlu bölünen embiryo yok ama kalan bu iki embiryoyu transfer edecem şansınız çok düşük dedi. Donduracak embiryo yok dediler. O anda şok oldum ağzımi açacak dermanim yoktu. Hani günüyle uyumlu embiryolar vardı ? Hani diğer merkez embiryolara kötü davranmıştı siz yumuşak davranacaktıniz? Bana daha transfer e girmeden tutmazsa (%5 ihtimal veriyorsun zaten tutmayacak belli ) sızı güzel bi inceleyelim diyor ya bu inceleme neden kışın gelince yapılmadı ? Biz Zaten bu son tedavi olacak ne yapılması gerekiyorsa yapsınlar tetkik vs.yazın ona göre tedaviye acabalar olmadan başlayalım dedik ama yok ya onlar alışmış 3 5 , kere denemek normal geliyor galiba transfer günü ağlayarak girdim tutmadığını öğrendiğim gün daha iyiydim zaten şansım çok az olduğu için transfer günü moralim aşırı derecede bozuldu hiç beklemiyordum böyle bir şey çünkü embiryolog birinci kalite embiryon var dediği ve günüyle uyumlu bölünüyor dediği için başta deseydi kalitesiz diye kendimi ona göre hazırlardim. Valla rabbim bize sabır ve dayanma gücü versin çok zor süreç. rabbim inşaallah daha fazla uğraştırmadan hayırlı zamanda nasip ederCanım 12 yumurta vardı. Ben ilk tedaviden beri aynı doktora gidiyorum. Geçen seferki tedavi ile birebir aynı ilaçlar verildi ve uzun protokol yapıldı. Tek bir farkla bu sefer diğerinden yaklaşık 12 gün daha uzun sürdü. Benim regli surem değişti. Doktor ikinci regli geldiğinde İstanbul dışındaydi. Bir buradan kaynaklı sanırım bir sorun yaşadık. 30 temmuzda başladım. 2 eylülde Opu oldu. Bu kadar uzun süren tedavi hiç bulamadım. Sanırım bu sorun yarattı.
Öncelikle doktorun tedavinin süresinin farkındadır herhalde canm.. Açıkcası bende duymadm o kadar uzun süren ama bildiği bişey vardr illaki.. Merkez değişikliği kötü olmuş sanki güme gitmiş yumurtaların çok üzüldüm çünkü bizim için ne kadar kıymetliler... her şerde bi hayır arayalım bizim göremedğimiz bişeyler vardr mutlaka.. En azından artık bir daha ki tedavinde nereye gitmemen gerektiğini biliyorsun.. Sende üzülme belki bu bebeğinsiz geçireceğin son bayramdır bilemeyiz.. İnşallahh bizim içinde onunla geçirdiğimz ilk bayram olur..
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. iki negatif aşılama iki negatif tüp bebek sonrası maddi manevi kendimizi biraz toparlayalim dedik tam iki yıl hep iyi bi merkeze gidip tedavi olmanın hayalini kurup inşasllah bu son tedavi olur bebeğimize kavuşuruz hayali ile yaşadım. İki yıl geldi çattı bankadan kredi çektik herşey rayında gitti tedaviye başlamadan önce kışın @ProfDrBulentTiras a gittik yazın tedaviye gelecez iki negatif tüp bebek denememizin üstüne yapmamız gereken testler varsa yapalım dedik hoca bizden sadece rahim fikmimi yenilememi istedi çektirdim yeniden rahim filmi başka tetkiklere gerek yok dedi. Peki hocam diğer iki tüp bebekte embiryolar neden kalitesiz olabilir dedik direk merkezi suçladı iyi davranmamışlar embiryona biz yumuşak davranacaz dedi . Neyse yazın gittik tedaviye gayet güzel güzel ilerledi 20 yumurta toplandı 12 tane döllenme oldu( daha önceki tüp bebek tedavimde embiryolar hiç 5., güne gitmemişti ) 5. Gun embiryosu transferi olacağını söyledi embiryolog kaliteleri nasıl dedim günüyle uyumlu bölünüyor mu peki dedim evet dedi birinci kalite de var orta kalitede var dedi. Bizde sevindik hadi dedik bu sefer ilk defa hem birinci kalite embiryo var hem 5. Gune gitti tedbirli olalım dedik transferden bir gün önce aradılar 12 embiryo var dondurma ücreti var yarın hazırlıklı gelin dediler tamam dedik hazır aramışken gebelik aşısıni sorduk şansımizi daha artırır mı dedik evet dediler yaptirin hemen transferden bir gün önce gittik 900 tl ödeme yapıp gebelik aşısı yapıldı. Bu sefer herşey güzel gitti 900 tl için ihmal etmeyelim dedik gebelik aşısı da olsun dedik. Neyse ertesi gün transfer günü geldiProfDrBulentTiras bizimle konuştu daha önce iki tüp bebekte ki gibi embriyolar kalitesiz oldu günüyle uyumlu bölünen embiryo yok ama kalan bu iki embiryoyu transfer edecem şansınız çok düşük dedi. Donduracak embiryo yok dediler. O anda şok oldum ağzımi açacak dermanim yoktu. Hani günüyle uyumlu embiryolar vardı ? Hani diğer merkez embiryolara kötü davranmıştı siz yumuşak davranacaktıniz? Bana daha transfer e girmeden tutmazsa (%5 ihtimal veriyorsun zaten tutmayacak belli ) sızı güzel bi inceleyelim diyor ya bu inceleme neden kışın gelince yapılmadı ? Biz Zaten bu son tedavi olacak ne yapılması gerekiyorsa yapsınlar tetkik vs.yazın ona göre tedaviye acabalar olmadan başlayalım dedik ama yok ya onlar alışmış 3 5 , kere denemek normal geliyor galiba transfer günü ağlayarak girdim tutmadığını öğrendiğim gün daha iyiydim zaten şansım çok az olduğu için transfer günü moralim aşırı derecede bozuldu hiç beklemiyordum böyle bir şey çünkü embiryolog birinci kalite embiryon var dediği ve günüyle uyumlu bölünüyor dediği için başta deseydi kalitesiz diye kendimi ona göre hazırlardim. Valla rabbim bize sabır ve dayanma gücü versin çok zor süreç. rabbim inşaallah daha fazla uğraştırmadan hayırlı zamanda nasip eder
Katılıyorum sana canım kime güvenip iş yapacaz her bir kapı umut olacağına tam tersi oluyor. En son genetik test yaptık sonucu çıktı âmâ iki saat yol mesafesi var almaya henüz gidemedik. İnşaallah bi sorun çıkmaz çok üzülürüz her bir olumsuzluk daha bi üzüyor eşimi beni 6 yıldır olmuyor her türlü herşeyi denedik canım. Tüp bebek yaptıracaz diye işten çıktım şuan tek maaş ve tüp bebek için çektiğimiz kredi var 3 yıl onu odeyecez maddi çok sıkıştık 15 bine mal oldu o yüzden canım kredi bitene kadar normal yolla olmasını bekleyecez mecbur. Sen neler düşünüyorsun hangi merkezde tedavi olmuştun canımKader ortağıyiz. Hepimizin tedavisi zor ama bazılarımız ekstra zor ve yetmezmiş gibi cidden sinirleri zorlayan bir hal alıyor. Doktorlar anlamıyor mu bilemiyorum. Bende bir çok şey için çok uzun bekledim. Resmen bunu yapalım, şuda olsun diye uğraştım durdum. Çoğu yapılmadı. Aynen bu tedaviye başlarken, nede süreçte hiç bir test istenmedi. Acabalarla kalıyorsun sanki bir daha deneriz demekle hal oluyor. Parayı toplamak sanki çok kolay. Herşeyi geçtim dediğin gibi baştan herşey harika deyip sonra umut yok durumuna gelmesi ayrı yıkım. Hayallerini, umudunu en önemlisi güveni yeniden nasıl sağlayacaksin kimse bunun cevabını vermiyor. Dediğin gibi Rabbim bu yolda daha fazla uzmesin. Bundan sonrası için ne dusunuyorsun? Aklına yatan bir doktor veya merkez varmı?
Oyy canimm benimm inan bazen sòzler caresiz kalioo òyle bir anda versinki Allah im emanetinizi hic ummadigin anda bekledigindende güzelini nasib etsin insallah aaa bide fatsada benim enistemde fatsali ayy insallah bu sene ordudaydim 1 hafta kaldim ama merkezdeydi bizim ev insallah okadar cok isterimki yûregi güzel arkadaslarimm insallah birgün tanisirizzGün aşırı bakıyorum ne maalesefki yazacak güzel haberlerim yok. 3. Kez büyük umutlar ile tüp bebek tedavisine başladık. Gayet güzel ilerledi derken herşey bir anda tepe taklak oldu. Opu oldu ama transfer olmadan iptal oldu. Sozum ona bayramı bebislerimle geçirecektim yine olmadı. üstelik dahada kötü oldu. Hala onun üzüntüsü var. İnşallah @NursELmira nin güzel haberleri ile seviniriz.
Sen nasılsın? Bebis nasıl oldu? Benimde kayinvaldem, kayınpederini şimdi Ordu/ Fatsa'da. Keşke gelsem, tanisam seni. Birlikte çay icsek.
Kızlar hayırlı Bayram'lar benim kız az kilo alıyor 2500 olduk çok şükür
Kan akımında azalma var dedi doktorum detaylı ultrasona girdim tekrardan
Bir sıkıntı çıkmadı şükür Bayram'da nst çağırdı bu cuma da kontrole gideceğim
3 güne bir kontrole çağırıyor daha doğurmadım ama misafirler gelmeye devam ederse Bayram'da doğuracam bu gidişle
Canim benim insallah cik gúzel haberler verceksin insallah seninle bebegin ben cok úmitliyim bu seferCanlarım hepinize şimdiden iyi bayramlar dilerim.. Ben sonucumu bayram bittikten sonra öğrenicem.. En azından bu bayram benmleymş gibi geçirmek istyrm.. Çok ümitli değilim açıkcası ama Rabbim büyük Ona sığınıyorum..
Ayy canim sen cok yasa emi valla Allah im insallah hepinize nasib etsin ama emanetin senin gibi güclû sabirli ve herseyi bu sekilde üstesinden gelen olurrGeldim kızlaaaar ...biraz yoğundum malum kışlık domates falan filan....benimde fsh tavan yaptı ama napalım yükseldi diye moralimi bozarsam hepden bozulur..ben ona değil fsh bana ayak uydursun :))) benim hormonlar kiminle dans ettiğini bilmiyorlar ...
Katılıyorum sana canım kime güvenip iş yapacaz her bir kapı umut olacağına tam tersi oluyor. En son genetik test yaptık sonucu çıktı âmâ iki saat yol mesafesi var almaya henüz gidemedik. İnşaallah bi sorun çıkmaz çok üzülürüz her bir olumsuzluk daha bi üzüyor eşimi beni 6 yıldır olmuyor her türlü herşeyi denedik canım. Tüp bebek yaptıracaz diye işten çıktım şuan tek maaş ve tüp bebek için çektiğimiz kredi var 3 yıl onu odeyecez maddi çok sıkıştık 15 bine mal oldu o yüzden canım kredi bitene kadar normal yolla olmasını bekleyecez mecbur. Sen neler düşünüyorsun hangi merkezde tedavi olmuştun canım
Kızlar hayırlı Bayram'lar benim kız az kilo alıyor 2500 olduk çok şükür
Kan akımında azalma var dedi doktorum detaylı ultrasona girdim tekrardan
Bir sıkıntı çıkmadı şükür Bayram'da nst çağırdı bu cuma da kontrole gideceğim
3 güne bir kontrole çağırıyor daha doğurmadım ama misafirler gelmeye devam ederse Bayram'da doğuracam bu gidişle
Oyy canimm benimm inan bazen sòzler caresiz kalioo òyle bir anda versinki Allah im emanetinizi hic ummadigin anda bekledigindende güzelini nasib etsin insallah aaa bide fatsada benim enistemde fatsali ayy insallah bu sene ordudaydim 1 hafta kaldim ama merkezdeydi bizim ev insallah okadar cok isterimki yûregi güzel arkadaslarimm insallah birgün tanisirizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?