Canım biz devlet raporu çıkardık iki tüp bebeği medical park hastanesinde raporlu denedik tutmadı. Hastane ve ilgiden memnun kaldık hamile kalan çok var ama şans işte bizim tutmadı. 3.tup bebeği acıbadem maslak hastanesinde denedik asla tavsiye etmem. devlet uç kere deneme hakkı veriyor biz iki hakkımızı kullandık 3. Hakkımız var ama ilaç hakkımız bitti sadece hastane indirimi var rapor çıkarmak biraz zor oldu aradan iki yıl geçti rapor yenilenmesi lazım vs. O yüzden maddi biraz düzelmemiz gerekiyor. vitamin olarak sana tavsiyem tedavi öncesi mutlaka her sabah aç karnına zeytinyağıns batırılmış kuru incir yer. Yumurta sayısı bende aşırı arttı. Ve polen bal ve çörek otu kaşık kaşık aklıma geldikçe yedim. Onunda faydası oldu bence.İnşallah genetikte temiz çıkar. Bizde bu tedavi öncesi israr ettik. Doktor genetikte sorun çıkacağını sanmıyorum dedi. Çok şükür temiz çıktı. Ancak kan paneli testinde pıhtılaşma sorunu çıktı. İlk iki tedavide bana coraspirin bile verilmemişti. Mersi verilmesi gerekiyormuş. Ayrıca 20 haftadan sonra iğne kullanmak gerekiyor. Yaptirmadiysan yaptirmani tavsiye ederim. Aklından çıkmış olur.
Bizde de durumlar pek farklı değil. Ben ilk tedaviye başlarken işten ayrıldım. Dediğin gibi tek maaşla bu işler çok zor. Bu tedavide ilaçları kk de ilaç arıyorum kısmında bir arkadaştan devlet raporu fiyatına aldım. Şimdi aranan bütün şartları sağlıyorum bu yüzden devlet raporu çıkarıcam. Böylece en azından ilaç masrafını dusurecem.
Ben ilk iki tedaviyi Kadıköy şifa' da yaptım. Sonuncuyu ataşehir Memorial da denedik. Aynı doktordayiz devam edersem baya indirim yapmıştı yine yapacaktır.
Diğer bir alternatif bizim şubat formundaki serenalarin doktorunda devlet raporu geçerli ve 4000 tl arti ilaçlar tutuyor. ilaçlar içinde %20 katılım payı odeniyor. Eğer o merkez de yapmak kaydıyla devlet raporunuda onlar çıkarıyor. Tek kötü yanı en yakın randevu ocak ayına ve adam için formda çoğunlukla tedavi öncesi histereskopi öneriyor demişlerdi. Serenalar sağolsun whatsupp yazışmak için telefonu verdi. Banada direkt ameliyat günü alın dedi. Hiç görmeden etmeden ameliyat olacağımı sanmıyorum. Birde onun masrafı çıkarsa baya beklenen gerekir. Ancak doktorun bir çok hastası çok memnun.
Bir diğer alternatif, kardeşim Yeditepe üniversitesi mezunu. Birinci derece yakınlara ciddi bir indirim varmış. Cem fıçıoglu diye bir doktor. Bir tanidigimizin yakını onun sayesinde evlatlarına kavuşmuş.
En son olarak ta devlet raporu çıkardıktan sonra devlette denemek.izmitte deneyen arkadaşım var. O hamile kalamadı ama onun tedavisi sırasında tanıdığı çoğu kişi hamile kaldı.
Bekleme suresinde de bir takım vitamin destekleri kullanmak istiyorum. Daha önce folic asit dışında bir şey yapmadım.Bir arkadaşıma doktor yumurta kalitesini artırmak için teatrio diye bir hap önermiş. 3 ay onu kullanmayi dusunuyorum. İçinde q10 var. Ayrıca Omega-6 başladim. Yumurta kalitesi için iyi geliyormuş. En azından 3-4 ay hem maddî hem manevi toplanmaliyim. Bende ki planlar böyle. Seninde bildiğin vitaminler varsa önerirsen sevinirim. Sen daha önce hangi merkezlerde tedavi oldun? İçlerinde asla gitmem dediklerin varsa ne olur söyle uzak durayim. Ben mesela asla ataşehir Memorial onermiyorum.
Canım tedavi konusunda bana sorarsan temkinli git acele etme bazen sabırsız olup biran önce tedaviye başlamak istiyoruz. İçine neresi siniyorsa orayı tercih et mutlaka. Senin kafana tedavi esnasında neler takıliyorsa onları araştır. Mesala iki tedavimde beni hep kendi Dr muayene etti o yüzden 3.; tedavimde fazla inceleme yapmadim yine drum muayene eder diye düşündüm ama maalesef Bülent hoca sadece ilk gün muayene etti ve bu canımı çok sıktı. Asistanı diğer günlerde muayene etti asistanı Bülent hocaya aktardı ve Bülent hoca gözüyle görmediği yumlarim adına uç beş yumurta büyüklüğüne Gore ilaç dozu yazdırdı. Halbuki tüp bebeğin özü yumurta büyütmek dozunu düzgün vermek kalitesi için bunlar önemli. Aktarma bilgi ile ne kadar sağlıklı bi doz ayarlanması olur muamma. Bir daha tedavi olursa kesinlikle doktorum beni tedavi sonuna kadar muayene etmeli yani buna çok takıldım. O kadar para verdik sırf @ProfDrBulentTiras muayene olmak için asistanına bırakacağını bilsem başka merkeze de giderdim ne anladım yani. Seninde hangi sorunlar kafana takıldı ise ona göre hareket et canım