şubat ta tüp bebek:)

Herkese merhaba ;
Kisaca tedaviden bahsedeyim
Tanicos +sperm morfolojisi :%1-2
tedavi: 3 ay klomen hic buyuyen yumurta yok + 75iu dan gonal-f tedavisindeyken yumurtalar zamansiz catlayinca ivf karari
İvf tedavisi : adetin 2.gunu endometriyum 7mm ken 150 iu dan 4 gun gonal-f ,sonraki 2gun 112,5 gonalf ve beraberinde cetrotide ,son gun 75iu gonalf ve cetrotide.kan tahlili Lh:7,69 progesteron :1,49 estradiol :3300 ve 22 adet olgun yumurta.sonraki gunun gecesi 1adet ovitrelle ve 35.saat yumurta toplama islemi icin hastaneye yatis.
Simdi yumurta toplama islemi genel anestezi altinda gerceklestirilen ve sonrasinda agri olacak bir islem.bir kere agrili oldugu u kabulleninki sasirip kendinizde sorun var zannetmeyin.anestezi diger uzun ameloyatlardaki gibi degil sedasyon tam olarak.kilonuza gore fentanyl ve propofol veriliyor.uyandiktan yarim saat icinde karniniz patayacak gibi hissediyorsunuz.eve geldiginizde tuvalet yapmak,gaz cikartmak,oturup kalkmak sorun.lekelenme seklinde kanamaniz oluyor benimki ertesi gun gecti.bana monodoks 2*1 ve dostineks 1*1 sabahlari kullanilmak uzere progesteron krem verdiler.Genellikle 3.gun agrilariniz geciyor ama.
17 yumurta toplanmis.ertesi gun 15 i dollenmis.ertesi gun 13 tane kalmis.yumurtalarin kalite ve sayisi yeterli oldugu icin 5.gunu beklemek istediler ama olum hizi cok arttigindan riske etmekte istemedikleri icin bir embiryoyu 3.gun digerini 5.gun koymayi planladilar.
Dun birinci transferim oldu yarinda ikincisi olacak insallah.
Transfer esnasinda herhangi bir anestezik madde almiyorsunuz.karniniz uzerine usg probunu koyuyorlar ve o goruntu sayesinde embiryonuzu sabun kopugu seklinde goruluyor endometriyuma yerlestirip cikiyorlar.islemden once idrara sikisik oluyprsunuz tabi.sonrasinda 2saat yattim.
Transfer sonrasi 1adet progesteron ignesi yaptilar ve 2*1estrofem basladilar .vajinal progesteron kremine devam.
Bugun kasik agrim var ya ohss oluyorum ya o hep bahsedilen tutunma agrisi bilmiyorum yarin gorecegiz.
İstediginiz herseyi sorabilirsiniz hepinize bol saglikli bebisli gunler..

hosgeldın aramızaaaaaaa . . . . Ins guzel sonucların oluurrr. . . Test gunun ne zaman oluyo o zamannn?

kabarcık çok güzel yazmışsın

benim yarın opu var

yaşadıklarını yaşamışım gibi oldu hakkında hayırlısı olsun göbüşün bebciklerle dolsun

Tedavin hayırlı olsun canım, nerede yaptırdığını öğrenebilir miyim acaba? Ben daha önce de iki kez tüp tedavisi gördüm, yumurta toplama işlemleri beni de çok kötü etkilemiştir ama sadece bir gün , seninkinin 3 gün sürmesi acaba bünyene bağlı bir şey mi acaba, ya da doktor kaynaklı mı merak ettim doğrusu:44: Şimdiki tedavimi başka doktorda yapıyorum acaba bu işlem burada nasıl olacak diye biraz kafama takılıyor açıkcası. Çünkü yanımda eşimden başka kimse olmayacağı için ve küçük kızım açısından da daha çabuk toparlanmam lazım. Gerçi ne kadar kolay olsa da yine de zorluğu oluyor bu tedavinin. Allah en hafif şekilde atlatmamızı nasip etsin inşallah.

Cekilen agri ve sonraki iyilesme sureci tamamen toplanan yumurta sayisiyla alakali.her yumurta icin bir adet serce parmaginiz kalinliginda igne sokuyorlar.2yumurta ve 20 yumurta arasinda aci farki mutlaka oluyor bu sebeple..herkesin agri esigini de dedigin gibi hesaba katmak lazim tabi..

tablo icin bilgiler akmaya devam ettikce görüyorum ki ACIK ARA ABLAYIM YAHU BEN. kimine göre 39 kimine göre 40 ama özetle 73 dogumluyum. hehe abladan sevgiler

Yas 29 sebepsiz infertilite 2 aşılama 4 yıllık evliyim gurbetçiyim bu gün transferim yapıldı 2 embriyo sonuc inşallah pozitif olacak

tatlim transferin hayirli uğurlu olsun,yumoslarin sana oyle bir sarilsinlar ki hic birakmasinlar emiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…