Şubatta hamile kalanlar buraya..

nehirday(nehir) = erkek (rüzgar)
smilingface(fahriye) = kız (derin)
bestene(beste) = erkek (arda)
nazela(elif) = erkek (emre)
tsiraa = erkek (kayra)
pitos(elif) = erkek (uras)
ikya(özge) = kız (berensu)
c_n (nuray) = kız (ipek)
canhay(canan) = erkek (metin oktay)
Nell83(ayşe) = kız (ipek)

maşallahh bebişlerimizee

elifcim senin ticker yanlış herhalde 11 aylık gösteriyor urası :))
vallahi ben ilk günden beri ayağımda da sallıyorum kucağıımda da sallıyorum öpüyorumda kokluyorumda kucağımda da gezdiriyorum yanımda da yatırıyorum herşeyi yapıyorum bir daha çocuk doğurcağım mechul rahat edicem diye kurallara göre büyütemem çocuğumu kucağa alışır dediler emzik verme dediler öpülmez dediler yatağında yatır alıştır dediler amannnnn çok memnunum böyle AŞK yaşıyoruz oğlumla kucak kucağa

günaydın şekerler;sizlerle olmak güzel hepinizi özlemişim valla.
bugün oğluşumdan uzakta 2. günüm, sütüm azaldı dün 90 cc gelen süt bugün 60 ccye düştü. offf offf.hayatta doymaz oğlum bukadar sütle. herhalde mamaya kalıcaz bu gidişle.

dün eve gittiğimde oğluşum meme krizine girmişti beni görünce yalanmaya başladı hemen kıyamam ona yaaaa... nasıl özlemişim bugüne dek yarım saat bile ayrı kalmamıştık çok zor oldu ayrılmak...bütün akşam kucağımdan inmedi kuzucuğum...

valla bende yanımda yatırıyorum zaten uykusu yok ayakta salla, kucakta salla naparsan yap sadece 10 dk uyuyoruz biz... ben hiçbir şeye karşı değilim her bebek kitabi bilgiyle büyümez hepsi bir değilki bunların... o nedenle bebek yönlendirir sizi ne istiyorsa onu yapın bir daha çocuk doğuracağımız şüpheli nede olsa...

rotavirüs aşısını rotarix yaptırdım ben ağızdan şurup gibi ve iki doz halinde yapılıyor... rotatex üç kez yapılıyor bilginize...

aysecim kizlarimiz adasmis valla
erkek olsaydi ruzgar koycaktik bu seferde nehirin ogluyla adas olcakmis
adlariyla buyusunler hepsi cok guzel
elifcim allah yardimcin olsun canim keske daha yakin bi yerde calissaydin ama her turlu zor gelcekti calismak zorundayiz cunku
bende ilk baslarda karsiydim ayakta sallamaya falan ama butun gece kucakta sallamaktan belim kopuyodu bende salliyorum valla en azindan sirtimi yasliyorum..ama masallah diyim iki gundur kendi kendine yatirdigim yerde uyuyo
bende az once sagdim sutumu iki memeden 80 civari cikti hala yara nie gecmiyo anlamiyorum
bide bana hic buyumuyomus gibi geliyo sizede oyle geliyomu kizlar :97:

kızlar şimdilik annem bakıyor oğluma ama ona bile bırakırken içim rahat değil bakıcıya nasıl bırakıcam bilemiyorum.... şimdilik içime sinen birisini bulamamdım malesef gelenlerin hepsi anlaşmış gibi 1000 tlden kapı açıyor ama işin tuhaf tarafı oğlumun sürekli kucak istediğini görünce biz bakamayız deyip bırakıyorlar anlamadımki bunlar herhalde bebeği beşiğe atıp bütün gün yatmayı planlıyorlardı....

süt sağma konusuna gelince bende biberonlara sağıp dondurucuya atıyorum geceden çıkardığımda sabaha erimiş oluyo annemde ısıtıp veriyor bebişime....

bu arada ilk fırsatta lahana sarmamın resmini ekleyeceğim merak etmeyin teyzeleri.... bu arada cücüğüm grip olmuş öksürüyor, hapşırıyor, balgamı var offf offf... şimdiden antibiyotik başladı drumuz.

nuraycığım garmastan merhemi denedinmi benim pekçok arkadaşım geçmeyen yaralarını bu şekilde geçirdi birde bildiğimiz lahanayı alıp en dış yapraklarını haşla ve ılıkken göğsüne sar oda yaralara iii geliyor benden sölemesi...

benimde tek göğsümde süt kanalları tıkandı 2 ay oldu hala geçmedi artık hiç geçmez heralde işede başladım çünkü.... evet çalışmak zorunda olmak kötü keşke zengin bi koca bulsaymışım baştan şimdi evimde oğlumla olurdum.:26:

denedim tatlim hepsini almadigim kalmadi diyebilirim :2:
ama lahanayi denemedim onu tikali sut kanallari icin duymustum hatta yaziyida buldum bak..
beyaz lahana, siyah çay ve maydonoz bir tülbentin (bezin) içine konulur, tülbent bohça gibi kapatılır ve sıcak su dolu bir kaba konulup bir süre bekletilir (poşet çay mantığı)... sonra bu poşet çay ile göğüslere kompres yapılır... sonra da pompa ile sağılır... bir kaç saat sonra göğüsler gevşer, tıkalı kanallar açılır... bende denicem bugun of gecsin artik baska bisey istemiyorum

ha zengin koca olayina gelirsek haksiz sayilmazsin
ama napalim elimizdekiyle idare etcez artik :98:

Canım ben de ayakta sallamaya gıcık oluyordum ama en kolayı oymuş valla, eskiler biliyormuş bu işi, sallarken çay bile içebiliyorsun

merhaba kızlar

bu ayki randevumuzda rotavirüsü sorup yaptırıcam bende ama önce 2.ay aşılarını atlatayım diyorum...
elifcim bencede sen geceleri emreyi kucaktan indirme kokusuna doysun annesinin kıyamam ben ona canımmm...ben bugün banka işim için dışarı çıktım kayınvalideme bıraktım rüzgarı eve nasıl geldim bilmiyorum ayaklarım birbirine karıştı acele acele yaptım işleri allahtan zengin koca buldum da çalışmak zorunda değilim :)))) şaka bir yana çalışmak çok güzel o kadar okuduk bence her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı ben üniversiteden sonra hep çalıştım işim yine hazır istediğim zaman dönebilirim ama ben tabiki oğlumla olmayı seçiyorum en azından birkaç sene allahta muhtaç etmesin çalışmaya çalışan annelerede güç versin...

elif sana sorucam hep unutuyorum emreye günde ne kadar takviye mama veriyorsun kaç saatte bir beslenme düzeninizden bahseder misin ben fazla kilo almasından korkuyorum oğlumun ondan soruyorum doktorda istediği zaman verebilirsin mama diyor ama ben vermiyorum memenin üzerine ağlarsa doymadığını düşündüğümde veriyorum...

selam kızlar..
döktümüşsünüz vallahi...ne güzel eski günlerdeki gibi:))

ben oğlumu farklı şekillerde uyutabiliyorum. bi bakıyorum karşısında konuşurken uyumuş.. bi bakıyorum kucağımda.omzumda gaz çıkartırken uyuyabiliyor. bu aralarda arabasında uyuyor. evi turluyoruz. ama sadece yarım saat uyuyor. geceleri daha uzun uyuyor. her uyanma eyleminde ses vermiyorum. geceleri mümkün mertebe konuşmuyorum. şimdilik düzen var gibi.
benim bel ve sırt ağrılarım çok olduğundan ve artık nerdeyse 6 kiloya yakın olduğundan kucakta çok zor oluyor. ama benimki kaşısına geç yarım saat kırkbeş dakika konuş durabiliyor artık. bi de sanırsam artık beni tanımaya başladı. sesli gülmeleri başladı. laf veriyor sanki.
vallahi kızlar kırkına kadar babiş bizimleydi kırkından sonra hep yalnızdım. babası varken daha çok mu yoruluyordum sanki. bana öyle geliyor. geçen bi uzmandan dinledim. anne kendi doğrularını kendi bulmalı diyordu.. yalnız bakmaya başlayınca öyle de oldu. şimdilik alıştım.
zengin koca konusunda haklısınız ama ben çalışmayı seviyorum. evde sürekli bebek bakmak bana göre değil. ama yaşına kadar bırakmasam iyi olurdu. ama işte o konuda zengin koca olması lazım.
elimizdekiyle idare edicez. onu da kaçırmayalım da.. çünkü eşim şaka da olsa göbüşüme falan laf söylemeye başladı.
sağlıkla kalın kızlar...

ay bestecim doğru söylüyorsun kocalara sahip çıkmak lazım :))) benimkide kilon iyi böyle yakıştı sana falan diyor kendi filinta gibi geziyor hain bir komplo yapıyor bana ben kötü gözükücem o yakışıklı yemezler :)))
ben süt ile kafayı bozduğumdan herşeyi yiyorum vallahi kilo falan veremedim bakalım biraz daha zamanı var çalışmalara başlıcam eski halime dönmem lazım

kızlar merhabaa

valla çoşmuşsunuz :) ben hastayken kayınvalidem alıştırmış ayağı ama ben hiç sallamıyorum ayağımda genelde emerken uyuyo omuzumda uyuyo en güzeli de buu :)
ben zengin koca bulmadım ama çalışmakta istemiyorum oturup evimde çocuguma bakmak istiyorum yaşına girsin bakalım böyle idare edicez biraz ya oğluşumdan ayrılıp lüx yaşıcam ya da oğlumdan ayrılmayıp kıt kanaat geçincez ben ikinci şıkkı tercih ettim bi süreliğine :)
şu hastalığımda bi geçseydi hayırlısıyla doğumdan sonra hiç bırakmadı beni şu hastalık ya sürekli bir yerlerim arıza veriyo
bizimde aşımız haftaya bakalım korkuyorum biraz tedirginim ateşten dolayı ama kayınvalidemi çağırcam kalsın aşı olduğu gün tecrübeli ya işe yarıyo işte bu gibi durumlarda kaynanalar ah bide çenelerii olmasaaaaaaaaaaaaa :)

selam kizlar bisey sorcam:26::26:...nasil korunuyosunuz 3 aylik igne olayim diyorum cunku ben sutun korur olayina inanmiyorum sizin fikirlerinizi merak ettim..

nehircim, tickerin farkındayım ama bi türlü nette uzun kalıp değiştiremiyorum..uras anne karnında 11 aylık olduu:))
yarın karma aşılarımızı yaptıracağız sağlık ocağında.inşallah ateş olmaz korkuyorum çok..

selam kizlar bisey sorcam:26::26:...nasil korunuyosunuz 3 aylik igne olayim diyorum cunku ben sutun korur olayina inanmiyorum sizin fikirlerinizi merak ettim..

dr.um 40 ından sonra gel spiral takalım dedi.ama ben gidemiyorum nedense.bişey taktırmak istemiyorum aslında.ama erkeğin korunması da riskli bi arkadaşım kondom ile hamile kaldı.kararsızım yani.iğne süte geçmiyormuymuş?? sütün koruması bence az bir ihtimal.

gecmiyormus canim ama yan etkileri cok diyolar (sinir,kilo artisi,adet duzensizligi vs.) bende spiral istemiyorum ama kararda veremiyorum...:26:herseyi bizmi dusunmek zorundayiz

evet ya çok muamma bi konu bende çk düşünüyorum ne yapıcamı bide benim hala kanamam bitmedi yne 40 ımda kanamam bitti adet oldum oda bitti ama sürekli leke geliyo bitmiyo delirdim öyle olan var mı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…