Şubatta hamile kalanlar buraya..

çok güzel kızın fahriye maşallahh

nehirday(nehir) = erkek (rüzgar)
smilingface(fahriye) = kız (derin)
bestene(beste) = erkek (arda)
nazela(elif) = erkek (emre)
tsiraa = erkek (uras)
pitos(elif) = erkek (uras)
ikya(özge) = kız (berensu)
c_n (nuray) = kız (
canhay(canan) = erkek (

hatırladıklarım bu kadar nurayla cananın bebeklerinin ismini hatırlayamadım :s

maşallah bebişlerimize

Son düzenleme:
evet nazar degmesin bebişlerimize...bu gece kızım 1 defa uyandı bende cok mutluyum simdide hala uyuyor..sabah 1 saat uyanık durdu.markete gittim rahatladım dısarı cıkmak da guzel..

ne güzel canım maşallah...ben yorum yapmıyorum ne zaman yorum yapsam ve misafirliğe gitsem nazar değiyor çocuğuma...insanlar ne kadar uslu bu ağlamıyor hiç diyorlar çocuk eve geliyoruz ağlama nöbeti geçiriyor dengesi bozuluyor hayret yanii ama topik olarak bebişlerimiz uslu maşallah öyle diyelim:)))

aman nazar degmesin canım.hergun boyle degiliz ama arada dinlendiriyor bizi ya tatlı kızım..2 gece once hiç uyumadı mesela mıkır mıkır butun gece uyutmadı benı...

nehir sen izimirlimisin?benım akrabalrımın yarısı izmirde..manisa-akhisar dan gelenler cok bilirsin izimire.yazları geliyoruz her yıl eskiden fuara da gelirdik ama artık bursa da oturunca yanı evlenınce zor oluyor artık..

bizimkide gündüzleri uyumuyor hiç mıkır mıkır bütün gün oyalıyorum onu...

artıkk çamaşır yıkamaya bayılıyorum çünkü oğlum ana kucağında banyo kapısında bir saattir uyuyor

izmirliyim canım burada doğdum büyüdüm...çok güzel bir şehirdir izmir fuar bitti artık küçükken giderdik biz artık öyle bir kültür kalmadı gitmiyoruz hiç sadece özel fuarlar kuruluyor onlara gidiyoruz hediyelik eşya fuarı organik fuara falan...yazları gelin nefis olur izmir kordon,alsancak,karşıyaka çeşmee gelmemek büyük kayıp :)))

nehircim benim oğluşun adı METİN OKTAY babası koydu fanatik galatasarylı da kendisi :)
kızlar 3 gündür hiç bişi yiyemiyorum bademciklerim şişti çoook fena dün dr.a gittim iğne yedim geldim antibiyotik verdi ama hala geçmiş diil benim oğluşta iyicene yaramaz oldu ya da ben hastayım diye bana öyle geliyo amann oğluş hastalanmasın etmesin diye ona dikkat ederken kendime dikkat etmedim sanırım kayınvalidem bakıyo bebişime dün ağlıyodu kucagıma bi aldım kafasını boynumun arasına soktu nassı içini çekiyo yavrum benim ilgilenemedim diye sonra da hiç bırakmadım kucagımdan ne kadar agrım olsa da annelik iştee :S

binlerce masallah bebislerinize hepsi cok tatlilar
bizim babamiz izin vermiyo resim eklememize:26: kandirirsam bi ara eklerim
nehircim benim kizimin adida ipek

tsiraa = erkek (uras)
c_n (nuray) = kız (ipek)
canhay(canan) = erkek (metin oktay)

maşallahh bebişlerimizee

kızlar selamlar hepinize....
bugün işteki ilk günüm çok mutsuzum cücüğüm evde, ben ondan 80 km uzaktayım akşam olsada eve gitsem diye habire saate bakıyorum göğüslerim sızlıyor, her dakka ağlıyorum yaaa.... sabahtan beri gelen hastalara nasıl baktım bilmiyorum offf offf... bu arada maşallah bebişlerinize çok tatlılar yaaa... benim oğluşumda çok şeker teyzeleri inşallah eklerim fotosunu.

sizinkiler usluymuş maşallah benim oğluşum çok yaramaz uyku nedir bilmiyor hiç gece gündüz ayakta en fazla uykusu 30 dk oda emerken uyuyodu şimdi ne yapıyo bilmiyorum valla her dakka memeyi ağzında istiyodu memesiz ne yapacak oğlum?

kızlar şöle bir geçmiş sayfaları okudumda sorunlarımız hep aynıymış...o nedenle tecrübelerimi paylaşayım dedim şaka bi tarafa rotavirüs aşısını mutlaka yaptırın özellikle bebişlere siz bakmayacaksanız eğer aşıyı mutlaka yaptırın çünkü genelde hijyen koşulları iyi olmadığı durumlarda çocuklar rotavirüs kapıyorlar ve ileri boyutlarda ölümcül olabiliyor allah korusun. şu an arkadaşımın bebeği 1 yaşında kreşden kapmış uğraşıyorlar valla.

pompa konusuna gelince benim medela var elektrikli, nuk ve ameda lactalinede denedim hepsi aynı hemen hemen ama çok işe yarıyor bugün iki kez sağdım sütümü oğluma yetmiyor ama vitamin niyetinede olsa anne sütü işte mama takviyeli devam edicez mecburen.

maltana veya fayrouz ikiside sütü artırıyor ama bende pek işe yaramadı malesef birde asitli olduklarından gazı artırıyor o nedenle asidi kaçana dek beklemek gerek.

kızlar bu arada kanguru tavsiyesi bekliyorum alan varsa memnunmu?

selam kızlar...
elifcim hoşgeldin canım...benim daha işe başlamama var ama ben de şimdiden derdine düştüm nasıl bırakıcam diye..Allah kolaylık versin canım. ne zormuş anne olmak ya...
kafana uyan bir bakıcı buldun mu yoksa idaretenlik mi bıraktın birisine..

evet genelde topikte bebişlerin sorunları aynı. bizimde haftaya aşımız var. rotavirüs yaptırcam ama iki marka varmış. hangisini almak lazım eczaneden.

ben de chicconun manuel süt sağma makinesinden aldım ama saklama kabı mı alsam 2 tane biberon mu alsam bilemedim. daha erken ama. mağazadan bişey almıştım onu değiştiricem onun yerine alayım dedim. bu arada sütünü biberonla mı veriyor bakıcı kaşıkla mı. ben bıraktığımda 4,5 aylık olacak oğluşum. biberona alışıp memeyi almazsa diye korkum var.

ben kanguru almadım elifcim. kanguru konusunda da bilgim yok açıkçası.
bu arada senin oğluşunda fotosunu bekliyoruz.
tsiraacım, msn nin göndermişsin ama ben msn kullanmıyorum canım. ondan dolayı ekleyemiyorum.

güzel haberlerinizi bekliyoruz..

yhaa benim oğlum URAS değil ki yhaa böhhüühüü

hatlar karışmış :S

tsiraa = erkek (kayra)
c_n (nuray) = kız (ipek)
canhay(canan) = erkek (metin oktay)

maşallahh bebişlerimizee

Son düzenleme:
hoşgeldin elifcim çok zor olmuştur senin için tahmin edebiliyorum insan bir saat bırakınca bile ne kadar tedirgin oluyor,alışma süreci bu sizin için sağlıklı mutlu olsunlar canım önemli olan...
ben chiconun kangurusunu kullanıyorum çok memnunum...

bestecim resmini koyduğum biberondan alırsan memeyi bırakmaz diye düşünüyorum çünkü anne memesine çok yakın ben ilk günden beri kullanıyorum,zaten seninki 4,5aylık olmuş olacak o saatten sonra memeyi bırakmaz herhalde...ben başlarda kaşıkla veriyordum ama inan başaçıkılır gibi değil yani buz gibi oluyordu mama verene kadar pes ettim allahtan emmeye çok meraklı olduğu için bırakmadı memeyi...

biliyorsunuz medelanın mini elektrikli pompasını aldım ve sütümün gerçekten az olduğuna kanaat getirdim kızlar bir saatlik sütüm her iki memeden sadece 30cc geceleri uyuduğu zaman 4 saatlik mememden sağıyorum 60cc çıkıyor çocuk ağlamakta haklı yani bu kadar az sütle doyamaz :97:

Merhaba arkadaşlar, bugün bizim de hem kalça ultrasonumuz hem de 3 tane aşımız vardı (verem, zatürre, 5li karma) O aşı olurken ağlıyor ya dayanamıyorum ben de, sanki o iğneyi benim yüreğime saplıyorlar. Anne olmak ne zormuş
Henüz ateşi çıkmadı maşallah ama derdimiz gazla. Doktor bile karnına dokununca acıdı yavruma, geçen ay gaz için şurup kullanmayın diyen kadın bir sürü şurup ismi sıraladı. Allahım bi geçse şu 6 ay...
Bu arada benim ismim Ayşe, kızım da İpek :82:

nehircim isimler ne hoş olmuş ellerine sağlık..nehir oğluşunun fotosunu eklemeyecek misin?
*eklenen bebiş fotoları ne tatlı..hepsine Allah uzun sağlıklı ömürler versin.
*nazela Allah kolaylık versin cnm, bakıcı işini naptın kim bakıyor bebişine.benimde yasal iznim ocak sonu bitiyor..inanamıyorum yani.bu kadar küçük bebek nasıl bırakılır? buna devletin el atması lazım kesinlikle..birde doğumdan önce 1 ay aktardım sonrasına.yoksa aralık sonu gidecektim.rapor, yıllık izin falan derken 6.aya getirmek istiyorum.inşallah yapabilirim.
*bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? ben ayakta sallamaya başladım, önce kucağımda sallıyordum, malum kilosu arttı.ayakta sallamak aslında çok içime sinmiyor ama napiim çaresizim.bugün gündüz 2 saat uyudu.evde yalnızdık..çoook bunaldım.yalnız bebek bakmak akıl işi değil valla.gün sonunda bütün enerjim tükendi..rahat uykuya dalsa ne güzel olacak..onun için soruyorum size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…