Şubatta hamile kalanlar buraya..

elifcim, zor bir durum...Allah yardımcın olsun. çok saçma senin zor şartlarda para kazanmaya çalış,çocuğuma daha iyi imkanlar sağlayayım diye. o da ayağını yorganına göre uzatmayan insanlara boşa paralar harcasın. çok sinir bozucu bir durum. ailesi sonuçta zor zamanlarında yardım etmesi gerek. ama şu anda zor zamanlarında olan sizsiniz. onların size destek çıkması gerek. bi dolu paralar harcanıyor bebiş için. benim eşimde aynı seninki gibi olduğundan bizde de çok sorun çıkardı. ama alıştı artık benim tavrıma. galiba birazda benim haklı olduğumu kabulleniyor. bu dengeyi eşinin sağlaması lazım.

fahriecim senin adına sevindim canım. için rahat bi şekilde okuluna gidersin. ben de öğretmen mi olsaydım acaba ya. sabahtan akşama kadar işe bağlı kalacağımı düşünmek sinir bozucu. şöyle iyi bir müdür olsaydı da. 1,5 saatle sınırlı bırakmasaydı..

canancım, sen ateşlisin vallahi...doğumdan sonra kadınlarda isteksizlik çok olur derler de. gerçi regl olmanla alakalı da olabilir.hormonların dengeye gelmiştir.

oğlumu öğleden sonra doktora götürcez. durumlardan haber veririz...
sağlıklı günler...

ayy kızlar yaa....
bugun okulda 4 saat dersim vardı.benımkı 3 saatte bır emiyor.tefonumuda sesssizde unutmusum.aramıslar ulasamamıslar.sut vardı evde ama benımkı biberonda alıskın degil almamıs.aglayarak ve okuldakilerle kavga ederek eve geldim.
bizde 1 yıl nobet gorevi de yok.nobette tutcakmısım mdr.yar.tutcaksın dedi.bende mudurle konusuk bascam dilekceyi o mudur yardımcısıda gorsunnn.allah buyuk dedim geldim.gerekirse ilçe milli egitime sıkayet edicem valla nobet içinnn
cok moralimn bozuldu

haklısın cnm, yeni torba yasası ile ilgili okurken gördüm.emziren çalışana 1 yıl süreyle gece nöbeti ve görevi verilemz yazıyordu.bir bak istersen.sizin nöbetleri de kapsıyor olabilir.ayrıca emziren kadın yine yasayla belli süt iznini istediği zaman kullanabilir.
ama bunlar bir yana insani olarak zorluk çıkarmamaları lazım.bizim ülkemiz neden böyle neden amir olunca insanlar duygularından arınıyor?? ben daha başlamadım işe rapor aldım yine bakalım gidince neler olacak..hamile halimle koşturmuşlardı araziye beni çünkü..bebek deyip geçmemeli yeni bir nesil büyütüyoruz biz ve sağlıklı olmalı değil mi?? off sinirlerim bozuldu bu sisteme !!

valla benim eşim haklıda olsam haksızda asla ailesine bişey diyemez bu evlilik biter onların için yinede ağzını açıp tek kelime etmez onlara... artık canıma yetti dayanamıyorum işin ucu oğlumunda geleceğine dokunmaya başladı boşarım ben bunu fazzla sürmez...

öğretmenlik konusunda haklısın valla bende çok kafaya vuruyorum neden olmadım diye oysa annem çok ısrar etmişti off off..

fahriye canım üzüldüm senin adına ama kader utansın işte elimizden gelen bişi yok onlar için çalışmak zorundayız napalım... bu arada akşamları sütünü sağ uyku arasında biberonla ver alışsın biberona canım yoksa çok sıkıntı çekersin böle... ben baştan mama verdiğim için alışmıştı allahtan...

canan süpersin ya... her erkek senin gibi bir kadın ister heralde

elif canım çok haklısın idareciler konusunda. benim başhekim bana kimseye toplu süt izni vermiyecem dedi ben hariç herkese verdi. bende bunu söylediğimde tek senin oğlun değil annesi çalışan dedi yaaa. bende yıllarca idarecilik yaptım kendim personelden çok çalıştım onlra izin verdim ama aptallık bende memuriyetten istifa ettim sırf daha rahat yaşayalım diye al işte adama rahat battıı.

slm kızlar nasılsınız,bebekler nasıl 4 aya giriyoruz artık ek gıdaya geçicek olan var mı aranızda?meyve suları,yoğurt gibi....

ay şu eşlerin aileleri yok muu hepsini bi kaşık suda boğacan var yaa bizde de o sorun var hiç nakit destek yok allahtan istemiyolar bizden sıkıyosa istesinler zatn hepsine gıcığım kaynana dırdırcı kayınbaba da onun kuklası bizde bişiler yaşadık son 1 hafta da benim için tamamen bittiler ne saygı kaldı onlara karşı içimde ne de sevgi eşime de söyledim o da bana hak veriyo çünkü sonuna kadar haklıyımm bi tane kocasının ailesiyle iyi geçinen birini göriyim yaa yok kardeşim yokk kocaları alalım ailelerini bırakalım olmama mııı :):) hoş onlarda bizlerin ailelerini sevmiyodur ya neyseee ..
inşallah akıllanır ya nazela çünkü anne babanın miyadı doldu artık bu zamana kadar senin yanında olmuşlar ama artık senin için karın ve çocugun var değerini bilmeleri lazım hayat bunun üzerine yazıldı artık sen daha ne ailen için onları tınlamıyosun ki ben anlamıyorumm..
çok zor ya geçinmek ne diye evlendim diyorum bazen ama oglumu görünce gülüşünü görünce dünya değişiyo biz ne kadar kavga edersek edelim eşim oğlunu mutlaka sever öpmeden işe gitmez beni de oglunuda farklı tabi herkess mutluluk yürekli olana yakışır diye boşuna dememişlerr
biz bugün sevgililer günü yemeğine çıktık gecikmeli :) oğluşumuzla gittik alışveriş merkezine hatta tuğba özayın imza günü vardı yarın izleyin haberlerde görürsünüz bizi belkimm :) ağlayan bi bebekle uğraşan biri varsa işte o benimmm :) hiç sevmedi oğlum alışveriş merkezini korktu sanırım müzik ışıklar farklı geldi ona biraz yatıştırdım o sıra da yemeğimizi yedik çıktık hemen çok dolaşamadık demek ki neymişş bebişle bi yere gidilmezmişş :)

selam kızlar...
oğlum 6400 gram olmuş.maşallah kuzuma. boyunu sormayı unuttum ama.geçen aydan beri 600 gram almış. kan verdik. perşembe günü çıkacak sonucu. umarım bir sıkıntısı olmaz. kalça usg si de çektirdik. çok şükür bir sorun yok onda da.
canancım eşinin ailesiyle iyi geçinen birisi var canım. nehir. gerçi haklarını yemiyorum ben de severim eşimin ailesini ama. işlerine geldiği gibi davranma huylarına sinir oluyorum. yani bir insanın bir doğrusu vardır. doğrular onlarda işlerine geldiği gibi. kızına doğru başka. geline doğru başka onunca gelde sinir olma. malüm doğum zamanında çektiğim sıkıntıyı biliyorsunuz. cümbür cemaat başımdalardı. bunu kızının kayınvalidesi tarafı yapınca kıyametler kopar. eleştirilere tutulurdu. ama kendileri yapınca bişeycikler olmadı.
neyse boşverin ya... üç günlük dünya.. ben bu aralar hem kendi aileme hem eşimin ailesine esip gürlüyorum. malum bebek bakmak konusunda desteksizim ailelerden. dua ediyorum ki komşum razı gelsin bakmaya. ağlıycam vallahi kadına resmen.

pitoscum, rapor almana iyi izin veriyor işyerin canım. ben devlette olmama rağmen öyle mırın kırın ediyorlar ki usulsüz bişey yapıyoruz. geçen senenin iznini bile rica minnet bu seneye aktardım. halbuki yasa da var.şimdi de 20 günden fazla rapor alırsam problem çıkarırlar gibime geliyor.

ıkyacım ben 4. ay kontrolünden sonra eğer kilo alımı iyi ise 5. aydan sonra yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum ek gıdaya.

boş bırakmayalım topiği. sağlıkla kalın.

bizde evde hep beraber mac izliyoruz bebiş aglayınca babamız kızıyor biraz ama...
kızlar programı zorla da olsa yaptırdım idare gıcık davranabilir biraz bana ama napıyım cocougum icin herseyi yaparım.hakkım olanı almak zorundayım mudure gittim nobet verdi yonetmelikte 1 yıl nobet yok yazıyor dedim bakıyım dedi varsa tutmazsın dedi.
cuma gunu kurul toplantısıda mudur yard.bana yonetmeliklerle gelmeyin dedi napıyım mecburum daha dikişlerim iyileşmedi ayaklarım da odem olustu.
ilk once sarımsı sıvı geliyor sonra kan akıyor el parmaklarmdan 4 oldu.simdi ayak parmaklarımda 3 parmagımda 4 de oluyor sanırım.sezeryan etkısı mi bilmem???
benden simdilik bu kadar...hepinize iyi haftalar sabah 7:15 de okuldayımmm.kızımı bırakıp gidicemmm

merhaba kızlar özledim sizleri

eşim geldi istanbuldan evimize geldik nasıl geçti anlamadım gerçi eskiiden olsa çok sıkılırdım şimdi rüzgar var onunla oyalandım havada çok güzeldi kayınvalidemle hep dışarı çıktık...

eşlerinizin ailelerinin uyuz olması gerçekten üzücü bestenin dediği gibi ben anlaşabiliyorum bu konuda şanslıyım çok şükür,çok iyi insanlar aslında herşey evladını sevmekle başlıyor benim kayınvalidem oğlunu o kadar çok seviyorki onun sevdiği herşeyi seviyor bana değer veriyor ee bende bu sevginin değerini biliyorum bende ona değer veriyorum..şimdi bende anne oldum ve oğlumun sevdiği benim başımın tacıdır bu insanlar nasıl gelinlerine değer vermiyor ben anlayamıyorumm çok yazık...

bizimde dün kontrolümüz vardı 600gr almış oğluşum doktor 800 alması gerekiyordu ama boyu çok uzun o yüzden normal dedi boyu 65cm olmuş sırık olucak bu çocuk :))) rotavirüs aşımızın ilk dozunuda yaptı oradan alışverişe gittik 0-3 tulumlar uzun zamandır olmuyor zaten aldığım 3-6'larda boydan kısa geliyor 6-9'lar büyük ne giydirceğimi şaşırdım bişiler baktım aldım işte bizden haberler böyle...

bizim babamız da şimdi halı saha maçına gitti oğluşumla kaldık 2 gündür ev kalabalıktı bizim de eşimin teyzesi çocukları onların çocukları :) fln vardı şenlikti yani biraz yorucu oluyo ama yine de güzeldi ..
nehircim süper valla sevmene ve sevilmene sevindimm böyle insanlar görüp ümitlenelim bari :) ya bizimkiler bana çok değer veriyo görümcem kaynım fln kaynanama sorsan o da öyle ama çooook konuştuğu için herşeye karıştığı için ona duyduğum sevgi zamanla bitti saygı var sadece gerçekten 3 günlük dünya sağlıklı olalım da yapacak bişi yok bu saatten sonra ne onu değiştirebiliriz ne ben değeşebilirim o yüzden idare etmek gerekk ..
oğluşum iyi çok şükür ama uykusu gelince kıyametleri koparıyo uyutmaya çalışıyorum uyumuyo gezdiriyorum biraz susuyo bi daha başlıyo bu huyundan nası vazgeçirebilirim bilmiyorum o ağlıyınca hem üzülüyorum hem stres yapıyorum bi türlü düzene sokamadık uykumuzu geceliyoruz ...

bende araya geldim eve ama bebısım uyuyor.sabah emzirip gitmiştim uyanmasını bekliyorum.
bu ay hepimizin bebekleri aynı kilo almıslar sanırım.benımkı de 700 gram almıstı.
herkeslere de gunaydınnnnnn.......

kızlar hafta sonu kabus gibi geçti boşanmaya karar verdik ancak şartlarda anlaşamıyoruz (oğlumun velayeti, görüşme süreleri vb.) aslında böyle olmasını hiç istemezdim ben ne hayallerle doğmasını istemiştim oğluşumun yazık. ama yaşadığı herşeyden beni sorumlu tutan ailesine tek kelime etmeyi bırakın sürekli onları haklı görüp savunan biriyle daha fazla olamayacak malesef...haftasonu dedem felç geçirmiş ben çok üzüldüm ağlıyorum ne oldu diye bile sormuyo çünkü ben onun ailesine 3 kuruşluk yardımı çok görmüşüm hey allahım yarabbim delirmemek içten değil...

nehir maşallah canım kuzuna benimki bu ay 63,5 cm geldi dr ortalamanın üstünde dedi ooo siz nerdesiniz acaba:26: (gerçi benim kuzum erken doğunca boyu kısa doğmuştu 47,5 cm yeni yeni toparlıyor) bizimkide bu ay 1700 g almış dr fazla dedi ama sanırım bir ay önce hastanede yattığımızda zayıflamıştı onu geri aldı herhalde bide gece sabaha kadar emişliyoruz gece gelen yağlı sütü alıyor ya ondan da olabilir valla. benimkide tombik olacak bu gidişle

canan benimkide uyku düşmanı uyku zamanı geldimi evde kıyametler kopuyo nasıl ağlıyo anlatamam ve sadece ayakta salladığın müddetçe uyuyor off of. gece desen ayrı bir kabus ancak 30 dklık pseriyotlarla uyuyup emiyor tam bir işkence ya.ha bu arada çok şanslısın en azından haklıyı haksızı ayırt eden bir eşin var hoş benimkide ayırt edebilecek kapasitede ama bana haklısın dese ailesi için bişiler yapamayacak mecbur onları haklı çıkartıyo işte...

bu arada ek besinlere geçemyi düşünüyordum ama drumuz kilo alımının fazla bile olduğunu o nedenle bir süre daha sütle devam etmemizi söyledi ama ben yavaş yavaş tadlarına baktırıyorum yani elma yerken ağzına tutup yalamasına izin veriyorum mesela...

kızlar bişi sorucam sizlere.. emre özellikle emerken ve uyurken inanılmaz terliyor genelde başı yani saçları banyo yapmış gibi ıslanıyor kuzumun. sizlerinde böyle bir sorununuz varmı? birde nasıl giydiriyorsunuz?

benimkinin ayakları hep terli.çorap değiştiriyorum habire.başı terlemiyor.ben alttan uzun kollu penye badi, üstüne yine uzun kollu üst (adı aklıma gelmedi:), altta bir ayaklı, soğuk günlerde onun üstüne birde ayaksız alt giydiriyorum.
birde penye yelek var genelde giydiği..yazınca çok gibi geldi şimdi..ama bunlar hep kalın penye.yünlü bişey yok.

bizdede aynı sorun var.ama bence etiketler gerçeği yansıtmıyor.6-18 ay aldık bi kot pantolunu düşün artık.bir sürü 0-3 ve 3-6 aylık tulum kaldı.3-6 lar neden küçük bu kadar anlamıyorum.bende perş günü rotanın 2.sini yaptıraca.bakalım bizimki ne kadar olmuşş merak ediyorum.taşımak zorlaştı :))

merhaba kızlar...
elifcim, durumunuza çok üzüldüm gerçekten. geçen sene de eşimin kızkardeşi bebekleri 3,5 aylıkken ayrılmaya karar verdi. mahkeme uzun sürdü. eylül de de boşandılar. hayat senin hayatın tabiki de. bi daha düşün derim. sevgi saygı gerçekten bittiyse yürümez. ama biraz sevgin varsa. evliliğine bi şans daha ver derim..

pitoscum, normal kilo alımı 500-1000 grammış bu da ortalarda bi değer ondan sorun yok şimdilik. zaten ilk 6 ayda doğum kilosunun 2 katına çıkması yeterliymiş.kitaplarda yazanlar öyle. bebeğimin yumurtalıklarının rengini koyu bulmuştu doktor. ondan dolayı 15 günlükken ve 3 haftalıkken kan vermiştik. daha sonra 3 aylıkken istedi. 17 oh progesteron değerine bakıyorlar.

benim oğluşda acayip terliyor. aynı elifin anlattığı gibi. elyaf yastıktandır diye düşündüm. dün yastığını yün döşeğinin altına koydum. bilmiyorum yastık kullananınız var mı ama ben biraz eğim olsun diye belinide kaplayan ince bir yastık kullanıyorum. malum kusma sorunumuz vardı.

ankara soğuk olduğundan ben sizden daha fazla giydiriyorum. uzun kollu çıt çıtlı badi, üstüne başka bir badi.altada ayaklı pantolon, çorap ve ayaksız pantolon, bazen de patik. ama benim oğluşun ayağı çok soğuk oluyor.bazen atlet tipi çıtçıtlı badi üstüne 2 tane badi de giyindirdiğim oluyor. uykudan kalktığında da yelek giydiriyorum
ayrıca bizim kıyafetlerimiz 6-9 aylık şimdi. benim oğlan da uzun aslında. son boyunu soramadım ama. eşim sonuç göstermeye gittiğinde dosyasından bakacak.
benden bu kadar. kociş gelecek şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…