Şubatta hamile kalanlar buraya..

ya kızlarr doktorum bana ayın 10 da bi test yaptı kan oda beta hcg ve progestana baktı başkada bir test yapmadı 2 haftadırr...sizlerde ne hormonlarına bakıyolar anlamadım. kızlarr açıklarmısınızz..bide saglık ocaklarında yaptırabilirsiniz teslerinizi hormon gibi..bn para vermiyorum kan ve idrar testlerinee.hem saglık ocagındaki doktor bakıyo sonuçlara alıyorum sonra bnm doktora götürüyorumm...iki doktor görmüş oluyo yani sonuçları..

merhaba 1 şubar sat tarihim..29 unda dr.a gidecem sizce kalp atışları duyulur mu? nette 7+1 haftalık çıkıyorum bugün itibariyle..

benim 6 haftalık ken doktor kalbi,nin attığını söyledi ilk gittiğim muayene de ama bazı bebeklerin daha geç belli oluyormuş

canım baktıkları hormon progestaron bende yeni öğrendim ve testlerime baktım yani gebelikte yapılan testler standart nerde yaptıracağın sana kalmış ama bazı alternatiflerde var mesela 3 boyutlu ulturason gibi bide doktorun ilgili olmasıda önemli elbette,ben devlet hastenesine gittim evet tahlillerim yapıldı ama doktor hiç ilgili değil buda insanı çok üzüyor

benimde bi gün midem bulanıyo bi gün ise hiçbişey hissetmiyorum ama akşamları uyurken karnımda ağrı hissediyorum çünkü alışkanlıktan ötürü yüzükoyun yatıyorum karnımda şiş olduğu için kötü oluyor,bende hiç kusmuyorum allaha şükür ve midem bulansa da yemeğe başladıktan sonra geçiyor habire yiyiyorumkaydirigubbakcemile3

GLUKOZ
ÜRE
KREATININ
ÜRıK ASıT
SGOT - ASPARTAT TRANSAMINAZ (AST)
ALT - SGPT - ALANIN AMINOTRAN
TSH
PROGESTERON
BETA-HCG
HBSAG (KEMOLUMINESANS VEYA BENZERI)
ANTı HBS(MıKROPARTıKÜL ıMMÜN ASSAY -MEıA VEYA BENZ
ANTı HBC IGM(MıKROPARTıKÜL ıMMÜN ASSAY-MEıA VEYA
ANTı HCV(MıKROPARTıKÜL ıMMÜN ASSAY -MEıA VEYA BENZ
ANTı HıV(KEMıLUMıNESANS VEYA BENZER ı)
ANTı TOXOPLAZMA IGG(KEMıLUMıNESANS VEYA BENZERı)
ANTı TOXOPLAZMA IGM(KEMıLUMıNESANS VEYA BENZERı)
ANTı RUBELLA IGG(KEMıLUMıNESANS VEYA BENZERı)
ANTı RUBELLA IGM(KEMıLUMıNESANS VEYA BENZERı)
ANTı CMV IGG(MıKROPARTıKÜL ıMMÜN ASSAY-MEIA VEYA B
ANTı CMV IGM(MıKROPARTıKÜL ıMMÜN ASSAY-MEIA VEYA B
WBC
PCT
MPV
PDW
NÖTROFıL
LENFOSıT
MONOSıT
EOZıNOFıL
BAZOFıL
NÖTROFıL
LENFOSıT
MONOSıT
EOZıNOFıL
BAZOFıL
RBC
HEMOGLOBIN
HEMATOKRIT
TROMBOSıT
MCV
MCH
MCHC
RDW
benim dr.umun 6.haftada istediği tahlileri kopyaladım arkadaşlar..

sonuç tablosundan aldım..burdan bakarak toksoplazmamın negatif olması nedeni ile dikkatli olmam gerektiğini söyledi mesela..umarım soran arkadaşlara yardımcı olmuşumdur..7+2 yim bu arada

Elmas Normalde kan ve idrar testi yaptırmanı istemesi lazım belki bir sonraki randevunda isteyecektir ben testleri yaptırdım yarın göstericem bundan sonra 2li ve 3lü testler geliyor Ben 2li teste takılmıştım ve bebeğimi aldırmak zorunda kalmıştım bence doktorunu bir ara çünkü testlerin belli zamanları vardır.

Son düzenleme:

SLM SAKİNE bendeki belirtiler çok fazla ateşim var özelliklede akşamları ayak tabanlarım yanıyor.Mide bulantısı için ilaç içiyorum çokşükür bastırıyor ama dün akşam bulantıdan yemek yemedim deli gibi soda ve şalgamsuyu içtim buarada ekşi şeylere aşeriyorumkaydirigubbakcemile3uyku hali yorgunluk tembellik ve kokulara hassasiyet tavan yapmış durumda

KIZLAR BUNDAN SONRA ıSTENECEK TESTLERı VE ZAMANLARINI YAZIYORUM UMARIM FAYDASI DOKUNUR ıLK TRıMESTER TARAMA TESTı NEDıR(ikili test*?
11-14 testi olarak da bilinen ilk trimester tarama testi Down sendromu ve Trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri gebeliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testidir. Tüm tarama testlerinde olduğu gibi bu test de tanı koydurmaz. Sadece hastalık açısından yüksek risk altındaki bebekleri işaret eder ve bu bebeklerde kesin tanıya götüren tanısal testlerin yapılmasını sağlar. Bir başka deyişle testin yüksek risk göstermesi bebekte anomali olduğunun kanıtı olmadığı gibi, riskin düşük çıkması da bebeğin tamamen sağlıklı olduğunu garanti etmez. (kızlar bende ense kalınlığında yüksek risk çıkmıştı kesin tanı için plesentadan parça aldırdımki bunu her doktor yapamaz cerrahpaşada bu konuda uzman bir prof.a yaptırmıştım yani 16.haftayı 3lü tarama testini beklemedim böylece en erken kesin tanı konuldu bu tür anomolili bebekler aldırılmasa bile ileri aylarda düşme riski çok yüksekmiş)

ılk trimester tarama testinin üçlü test ile karşılaştırıldığında bazı avantajları vardır. Bunlardan en önemlisi testin daha erken dönemde yapılması sonucu olası bir olumsuzluk durumunda gebeliğin daha erken ve risksiz şekilde sonlandırılmasına olanak tanır. Dahası duyarlılığı üçlü teste göre daha yüksektir ve Down sendromu ile trizomi 18 olgularının %90'ının tanımasına yardımcı olur.

11-14 TESTı NASIL YAPILIR?
11-14 testi temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:

Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı)
Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir
Bu ölçümler tek başlarına yapıldığında duyarlılıkları düşükken bir arada değerlendirildiklerinde başarı şansı %90'a kadar çıkmaktadır.

2-ÜÇLÜ TEST NEDıR?NEZAMAN YAPILIR
Üçlü test olarak adlandırılan inceleme down sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını saptayan bir kan incelemesidir.

Adından da anlaşıldığı üzere anne adayından alınan kan örneğinde 3 değişik maddenin incelemesi yapılır. Bunlar

beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)'dir Ne zaman yapılır?
Üçlü test hamileliğin 15 ile 22. haftaları arasında yapılabilir. Ancak en tatminkar sonuçlar 16-18. haftalarda yapılan incelemelerde elde edilmetedir. Bu nedenle testin bu haftalar içinde yapılması idealdir.

Son düzenleme:

aaaa benimde sat 29 ocak kasomda bebişlerimiz allah izin verirse kucagımızda aynen benimde sürekli uyku halsizlik ve göğüslerimde ağrı ama 1 ayın sonunda kasıklarımdaki ağrı bitti bugun az önce muayeneye gittim 13 mm 1 ay sonra ikili test var umarım bi sorun cıkmaz allah isteyen herkese nasip etsin

Aranıza yeni katıldım, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inş. Ben de bebiş istiyorum, inş. en kısa zamanda mutlu haberi sizlerle paylaşırım

Merhaba
benim sat 19.şubat
Geçen cumartesi doktora gittim 5+2 haftalık oldugumu söyledi.miniminnacık bir kese göründü.iki hafta sonraya gün verdi.3 tüp de kan verdim.Sonuçları haftaya gidince alacağım.Ama sizin bu yazdıklarınızı okuyunca acaba gidip alsammıki hormon değerlerine baksammıki diye içime kurt düştü.
bir haftadır mide bulantısı çekiyorum.hiç geçmiyor.sabahtan akşama devam ediyor.kusmuyorum çok şükür ama kussam rahatlasam birdaha bulanmasa diyorum.
Su bile içemiyorum.günde 3 litreye yakın su içen ben bir litreyi zorlaya zorlaya içiyorum.
Geçen sene bir dış gebelik geçirmiştim.Bu ilk yani.
Bakalım haftaya kalp atışı duyulacakmı
yanıma ceviz badem falan aldım ama onları yiyince de midem bulanıyor.Ne yesem bulanıyor.
Çok kötü bir durum.Dr 3 ay devam eder dedi.Umarım 3 ayda biter de bebeğimin ihtiyacı olan şeyleri yiyebilirim.
Rose-kardelen Ben de çok aradım nereye gideceğimi bilemedim ama sonra Lina kadın sağlığı merkezini buldum.Geçen hafta Dr.Şükran Çakmak'a gittim.Temiz güzel biryer.Doktor samimi ve güler yüzlü.En önemlisi de ultrasonlarının en gelişmişinden olması.Kese küçücük olsa dahi görebiliyor.Doktor farkı olarak sadece ultrason dahil 35 Tl veriyorsun tahlillerin de %30 unu veriyorsun.Ben doktor tahlil ultrason dahil geçen hafta sadece 80 Tl verdim.Fiyat çok uygun.Doktor için de tecrübeli bilgili deniyor.Hastane.com dan bakabilirsin yorumlara.

merhaba bende aranıza yenı katılan bı anne dyıyım bugun dr.a gıttım ve kesemızı gordum.5+5 hamıleymısım 15 gun sonrada gıdıp inşallah kalp atısını duycaz..Allah ısteyen herkese nasip etsin inşallah.opuyorumnanaktan

bir sat kardeşi daha gelmiş aramıza özlem hoşgeldin canım. bende ayın 22 sinde gittiğimde 12 mm idi ve kalp atışlarını dinledik kısa bir süre (1 - 2 sn kadar fazlası bebişe zarar veriyomuş) allahım harika bir duyguydu. canım şimdiden ikili testi düşünüp stres yapma. inşallah herşey yolunda gidecek hepimiz alacağız kucağımıza bebişlerimizi.

sinemse canım hepimiz aynı dertten muzdaribiz valla ama üzülme ilk 3 ay anne vücudu hiç birşeyle beslenmese bile bebişe yetebiliyo çok şükür. sonrasında da zaten bulantılar geçiyormuş.

internetten doğum hesaplayıcısında muhtemel doğum tarihim 16.Kasım mış
Nazela umarım 3 ayda yada daha öncesinde geçer bu bulantılar.Bulantıları 9 ay çekenleri burada okudukça umarım benim başıma gelmez diyorum.Korkunç bir şey bu.Eşim onu ye bunu ye diye öneriler getirdikçe bile kusacakmış gibi oluyorum.
Siz nasıl başediyorsunuz bu mide bulantılarıyla.Ben biraz önce bir portakal yedim.Sanki biraz bastırıyor.Dünde yağsız gevrekle idare etmeye çalıştım.Peynir ekmek yemek işe yarıyor.

canim hayirli olsun.aramiza hosgeldin...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…