Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhabalar

elifcim sunnet konusunda hıc zorlanma arkadasım yaptırdı subat tatılınde cokkolay gectı dedi bende gordum bebısı..6 ay buyuk bızımkılerden subatta yaptırdı.

bızımde semıner donemı basladı.10 ıle 11 arası gıt dedı mudurum eve..bende gelıyorum artık babası bakıyor bebısıme..gelınce de ben.boyle daha rahat oldu kendı kendımıze.ya da bana oyle geldı ne bıleyım.uyuyr bebısım sımdı dun bızde ateslendık 2 defa surup verdım ama neden oldu ates anlayamadım dız mı cıkartcaz artık bılmıyorum.sımdılık bu kadar gorusuruz kızlar...

slm;

fahriyecim bilemiyorumki çok karasızım sünnet konusunda.bi tarafım yaptır gitsin diyo diğer tarafım bekle diyo.. emre çok hareketli bi çocuk başına bişi gemesinden korkuyorum.aslında ne kadar erken yapılsa okadar iii emre için ama bakıcaz artık.

kızlar emreye 2 haftadır hayatın bebek suyundan veriyorum, su kaynatılınca mineralleri ölüyor biliyorsunuz bu nedenle hazır suya geçtim..yaklaşık 1 ay sonrada bizim içtiğimiz çeşme suyundan vericem oğluşuma gerçek dünyaya alışması için. sizler ne veriyorsunuz?

bu arada izmit ykmde wenice ürünleri indirime girmiş belki sizlerin yaşadığı şehirlerde de vardır indirim ihtiyacınız varsa bir bakın derim... özellikle kızlar için inanılmaz güzel kıyafetler var.

emre artık beşiğin kenarından tutunup ayağa kalkabiliyor teyzeleri yani artık heran düşme riskimiz var. her zamanki gibi acele edip erkenden yürüyecek oğluşum....

şimdiilik bizden bu kadar öpüyoruz sizleri ve kardeşlerimizi....

slm kızlarrr
haftasonu evimizi taşıdık yerleşmeye çalışıyoruz çoook iş var çoookk akşamdan akşama oktayla ne yapabiliyosam artık 1 ayda anca yerleşirim heralde çok yoruluyorum ama ne yapalım ..
oğluşum da pek bi gelişme yok üst dişleri baya şiş sanırım onlar da patlıcak akşam eve gittikten sonra sürekli emziriyorum ta ki gece uykusuna yatana kadar gece de çoğu zaman kucağımda uyuyo öyle özlem gideriyoruz zatn yatağına koyduğum da 5 dk sonra uyanıyo yanımda yattığında uyanıyo bakıyo bana geri yatıyo sıpamm :) özledim oğlumu yaaaaaaaaaa 2 saatim kaldı geçsin hemen
sünnet olayına gelince ben yaptırmayı düşünmüyorum ya bi anısı olmalı bence erkeklerin bi askerliği bi sünneti var zatn onu da hatırlamasını isterim tabi sağlıkğında bi sakınca olmazsa kısmet bakalım ama ablam 1 yaşındayken kestirdi çok ağlamıştı ablam genel anesteziyle yapmışlardı onu içeri almayınca baya ağlamıştı bende dayanamam heralde :S ama bugün abimin ikizleri sünnet oldu 9 yaşındalar ikisi de çok mutlu heyecanlı heyecanlı anlatıyolar bana telefon da :)
maşallahh emre yee ama o bizden 1 ay büyükk bence aceleci diil normal oktayda beşiğin kenarından tutup yarı beline kadar kalkıyo devamını yapamıyoo :)

selam kızlar...
iş yerindeyim.. ve oğluşumu özledim. vallahi öyle alışmışız ki sürekli bir arada olmaya. şimdi sabahları ve akşamları yetmemeye başladı. ama beni acayip ister oldu. bakıcıda ağlıyor..ben evdeyken de ona giderken ağlıyor. acaba sevmedi mi bakıcıyı. kadında bi ilgili ki anlatamam.

canancım yeni evin hayırlı olsun canım. ben tam anlamadım. oktaya annen bakacak diye mi taşındınız? yoksa neden taşındınız?
taşınmak zor iş vallahi. biz de ev alırken taşınmıştık ta ablamlar saolsun 2 günde hallettiler.

bizim oğlanda dönebiliyor artık. bi ara dönmeyecek sandım. ama şimdi dönüyor. ama kolunun altından tutup yürütünce çok güzel yürüyor. süt bırakmıyorum ben. öğlenleri ek besinlerle idare ediyoruz. akşamları sabahları ve geceleri emziriyorum elimden gelen bu. içse bırakıcam da.

kızlar bu arada sütlaç falan veriyor musunuz bebişlere. ben bi kaç yerde okudum da. yoksa keçi sütünden sütlaç mı yapsam oğluşa. sever diye tahmin ediyorum. ayrıca artık ek besinler arttı mı sizde. ben genelde sebze ağırlıklı besliyorum.dün kabak yemeği yapmıştım kendimize. tuz atmadan ona da ayırdim. iki öğün yemiş. bugünde kendimize dolma yaptım. ona da tuz baharat atmadan ayrıca doldurdum. yoğurtla birlikte yedir dedim bakıcımıza.

yemek durumlarınız nasıl. yeni tarifler var mı? ceviz veriyor musunuz? ben bi kaç gündür vermiyorum. ayrıca ben bazen biz kek falan yerken ağzına veriyorum.ayrıca beyefendi kendi eline alıp yemek istiyor.

pitoscum geçmiş olsun urasa. umarım toparlamıştır şimdi.
sağlıkla kalın kızlar...

ev sahibiyle problemler vardı beste abla oyüzden taşındık annem yine uzak bana ama kışın bizde kalıcak öyle idare edicez artık ..
bende sağmıyorum sütü ilk gün sağdım buz dolabı vardı burda ona koydum buz bile tutmamıştı süt onu içirmedim zatn sabah yarım saat emziriyorum öğlen 2 gibi fln sağdım 5 te çıktım oyüzden sağmıyorum evde sürekli emziriyorum bütün gün ek gıda yiyo zatn sabah kahvaltısı öğlen çorba veya yaptığımız yemeğin suyundan fln ikindi de yogurt yiyo aralar da da meyve veya bisküvili mama çorbasına bebek ekmeği koyduruyorum yiyomuş akşam da işte yatana kadar emiyo yatmadan ya kaşık maması yediriyorum ya da bisküvili mama biberonla ( daha rahat oluyo ) öyle yani ben herşeyden veriyorum ağzına yediğim herşeyden tadımlıkta olsa zatn atlıyo yemeği görünce :)
suyu da küçük su biberonu var normal içme suyunu kaynatıyorum soğunca içiriyorum bu aralar çok içiyo önceden atıyodu ağzından şimdi cuk cukk çekiyo valla :) terliyo ondan heralde .. biz çeşme suyu içmiyoruz zatn biraz daha böyle kaynamış suya devam edelim de sonra içme suyu veririz gerçi suyu aldığımız yer arkadaşımız kaynatmadan ver fln dedi ama işte insan rahat edemiyo...

günaydın kızlar;

canancım geçmiş olsun canım evinde hayırlı olsun inş son kez kendi evine taşınırsın tatlım.gündüzleri süt sağıyorum ben yoksa tamamen kesilecek sütüm emre bey sadece uykuya dalmak için emmek istiyo artık. hergün 200 cc evwe süt bırakıyorum bütüğn yediklerine ekliyolar çorba, mama vb.

ben hala emreye ayrı pişiriyorum ama o bizimkileri yiyor, kek falan bende veriyorum mutlaka. dün sarımsaklı yoğurt yedi kendi yoğurdunu yemedi.

bende sünnet anısı olsun diye sadece kestiricem canım düğününü ve kuran okumasını sonra büyüyünce yapıcam zaten.

canancım maşallah oktaya çok akıllı bu civcivler. emre erken doğduğu için sizinkilerden bir ay büyük tatlım yoksa zamanında doğsaydı şimdi 7 aylık olacaktı... bu nedenle drumuz gelişimini 7 ay üzerinden takip ediyor emrenin. hal böle oluncada yaptıkları erken oluyor.

bestecim ardayada maşallah.. döner canım merak etme bazıları erken bazıları geç aynı gelişim aşamalarını gösteeriyolar mutlaka...sütlacı bende düşündüm ama akşamları genelde pirinçli mama verdiğim için içerik olarak aynı diye vazgeçtim.bizim ek besinler baya arttı artık birgün kıyma (ceviz kadar) birgün tavuk butu (kibrit kutusu kadar) ekliyorum çorbasına. 2 gün sebze birgün tarhana diğer gün şehriye yiyor minnoşum.akşamları tek keyfim olan magnumdan da bir iki yalıyor mutlaka, versem yarısını yiyecekte ben vermiyorum. ceviz veriyorum ben birde arasıra ağzına fındık antep falanda veriyorum bayılıyor.bugünde ilk kez kiraz yiyecek bakalım sevecek mi?

özlem konusuna gelince gün boyu kokusu burnumdan gitmiyor. artık arkamdan ağladığı için işe ondan kaçarak geliyorum oda tabi çok zor oluyor..şimdidn dertliyim süt iznim bitince 8.de evde olucam emrede 9,30- 10.00 gibi yatıyor minnoşumla hiç vakit geçiremiycem ya.
şimdilik böle kızlar öptüm sizleri...

gunaydın kızlar

bende okuldan geldım kızımı babası uyutmustu benı gorunce uyanıverdı onu balkona koydum ana kucagında oturuyor sımdılık..calısan anneler cogalmaya basladık.herkese kolaylıklar dılıyorum.

elıfcım cılek verıyomusun sen bı ara verelım bısey olmaz gıbı bı konusma gecmıstı galıba..karpuz-dut falan versek kavunda hatta bısey omaz herhalde dımı???

selam kızlar...
evet fahriyecim çalışan bayanlar arttık..bugün içim rahat geldim işe. usluydu bebişim. ama iyice sevdiriyor kendini. hatta öğlen erken çıkıp bi arkadaşımla yemek bile yedim. iyi de oldu. evin dışında da bi hayat varmış..7 aydır anlamamıştım.

kızlar milupanın sayfasındaki sütüm yeterli mi anketini çözdüm ve 300-400 ml anne sütü verdiğim çıktı ortaya üzüldüm açıkçası. ben de elifin yaptığı gibi sütümü bırakıp bişeylere kattırıcam. sabah kahvaltı karşımlarından alıp ona katayım. yada kaşık mamasını su ile hazırlanandan almıştım onun içine de katabilirmiyim acaba. ya da sadece anne sütü ile hazırlayabilirmiyim.

bizde durumlar böyle sağlıkla kalın kızlar...

kolay gelsın bestecım...ıse baslamak ıyı gelıyor ınsanaaa.bak sende farkına vardın.guze oluyor tadını cıkarrr

günaydın kızlar;

fahriyecim ben terasta organik çilek yetiştiriyorum 2 küçük saksıda ondan hergün 1-2 tane veriyorum emrey, kavun karpuz ise biz yerken tattırıyorum ama şimdiye dek meyve öğünü olarak hiç vermedim.dut ise bi tanıdığın bahçesinden toplanandan 2-3 tane meyvelerine ekletiyorum. daha çok muz, şeftali, kayısı, nektar yiyor emre.. dünde muza kiraz eklettim 2-3 tane.

bestecim nihayet gerçek hayata dönmene sevindim.ben emrenin suyla yapılan tüm mamalarını hazırda sağılmış süt varsa onla yapıyorum canım. anne sütüyle biraz cıvık oluyo mamalar ama önemli değil hiç olmazsa süt almış oluyor, bazende süt az ise suyla karışıtırıp yapıyorum yine...sende öle yapabilirsin.

kızlar dün jinekoloğuma gidebildim nihayet çok kızdı bana hemen ilaç verdi bi bayan doğum sonrası en fazla 4-5 ay adet göremezmiş daha uzun sürerse sıkıntı olurmuş... bestecim seninde dra gitmende fayda var canım. bi ark. ablasına rahim kanseri teşhisi konmuş onu duyunca korkuma gittim dra valla.

emreyi dün akşam ilk kez pedodontiste gmötürdük,alt 2 dişinin ortası siyahlamıştı ve üst dişleri gri çizgili bi görünüm almıştı.dr üst dişleri normal dedi ama alttakiler çürümeye başlamış.özellikle geceleri sık emen süt çocuklarında görülürmüş bu durum korkulacak bişi yok dedi sadece ece emmelerini azalt ve dişlerini temz bi mendille sil dedi ama emre gece kıyametleri kopardı. her tarafımız ısırık içinde mosmor.

beste cümlelerrin bile değişmeye başladı valla.inşallah evdeki durumlarda zamanla düzelir..eskisi gibi olamasakta(süs-püs:) işe gitmek insanı kendine getiriyor.yorgunluğu var ama napalım artık. ben gece mamasına katıyorum anne sütü.biraz su biraz anne sütü koyuyorum.bir türlü ml hesabına geçemedim.kutuların üstünde yazan ölçüler benimki için fazla.kasenin yarısını döküyorum.ondan sıvısını kafama göre katıyorum.elma-bisküvinin içine de koyuyorum.kahvaltısının içine de koyuyorum.çünkü benimki biberondan anne sütünü içmeyip ziyan ediyor.
meyve olarak elma, şeftali, kiraz veriyorum..karpuzdan emin değilim.ama annem veriyor sanırım gündüz:))
gece sık uyanmaya devam bizimki.emziği düşürüp ağlıyor.bide 3 defa emmek için kalkıyor.perişanım geceleri.emziği yapıştırsam mı:))
yaz aylarında biraz az giriş olacak galiba buraya.öyle görürünüyor..herkese selamlaar

günaydın kızlar;

fahriyecim ben terasta organik çilek yetiştiriyorum 2 küçük saksıda ondan hergün 1-2 tane veriyorum emrey, kavun karpuz ise biz yerken tattırıyorum ama şimdiye dek meyve öğünü olarak hiç vermedim.dut ise bi tanıdığın bahçesinden toplanandan 2-3 tane meyvelerine ekletiyorum. daha çok muz, şeftali, kayısı, nektar yiyor emre.. dünde muza kiraz eklettim 2-3 tane.

bestecim nihayet gerçek hayata dönmene sevindim.ben emrenin suyla yapılan tüm mamalarını hazırda sağılmış süt varsa onla yapıyorum canım. anne sütüyle biraz cıvık oluyo mamalar ama önemli değil hiç olmazsa süt almış oluyor, bazende süt az ise suyla karışıtırıp yapıyorum yine...sende öle yapabilirsin.bu arada üzülme canım emrede en fazla okadar süt alıyodur ama en azından 200 cc aldığından eminim gözümle görüyorum.

kızlar dün jinekoloğuma gidebildim nihayet çok kızdı bana hemen ilaç verdi bi bayan doğum sonrası en fazla 4-5 ay adet göremezmiş daha uzun sürerse sıkıntı olurmuş... bestecim seninde dra gitmende fayda var canım. bi ark. ablasına rahim kanseri teşhisi konmuş onu duyunca korkuma gittim dra valla.

emreyi dün akşam ilk kez pedodontiste götürdük,alt 2 dişinin ortası siyahlamıştı ve üst dişleri gri çizgili bi görünüm almıştı.dr üst dişleri normal dedi ama alttakiler çürümeye başlamış.özellikle geceleri sık emen süt çocuklarında görülürmüş bu durum korkulacak bişi yok dedi sadece gece emmelerini azalt ve dişlerini temz bi mendille sil dedi ama emre gece kıyametleri kopardı. her tarafımız ısırık içinde mosmor.benim oğlan hızlı diyorum size inanmıyosunuz daha çıkmadan dişlerini bile çürütmeyi başardı valla.ha bide dişçinin canına okudu asla açmadı ağzını adamı çıldırttı dr ben 8. ayda bu kadar inatçı bebek görmedim diyobirde kızlar ana dişleri geldiğinde çürüme önleyici jeller varmış onlardan uygularız dedi aklınızda olsun ben mutlaka yaptırıcam ben dişlerden çok çektim bıdığım çekmesin bari...

elifcim ne güzel emzik alıyormuş bizimki emzikde almayıp beni emzik yaptı sıpa... keşke 3 kez kalksam çoğu gece 10 - 15 dk bir kalkıyoruz ama nasıl oluyosa o 15 dk bile ben uykuya geçebilen biri oldum önceleri gecede 2-3 saat uyuyabilirdim. zor dalardım şimdi inanılmaz bir hızda uyuyabiliyorum

sen yine emziği ağzına yapıştırıp uyuyabilirsin bende keşke memeler takmatik olsaydı diye söyleniyorum ha bide şeffaf içinde ne kadar süt var görseydik keşke...

emre biberonu bıraktı asla almıyor ama kv dün artan anne sütünü hayatın bebek suyunun plastik kabına koymuş onların yanında suluk ağzı vermişlerdi onuda takıp içirmiş benimkine. muzurluk olsunda başka bişi olamsın emreye bi güzel içmiş ardından biberonu dayamış almamış.

kzılar bızde sımdı doktordan geldık benım kuzuda dıs cıkarcakmıs ustten dedı doktor. kuzum 8100 gr falan gelıyordu 10 gundur ıstahsızdı 7600 e dusmus oksuruk vardı burun akıntısı oluyor arsıra meger dıstenmıs enfeksıyon yok dedı..ben okula gıdıcem..sımdılık benden bu kadar gorusuruz kızlar...cok uzuldum kılosu azalınca yemıyodu zatennnn ahhh kuzucum yaaaaaaaaa.

selam kızlar...
haklısınız kızlar, işe başlamak bana iyi geldi. evde gerçekten bunalmışım. gerçi iş yerinde de değişen pek bişey yok. ama yine de gırgır şamata götürüyoruz.

ben de bugün sağıcam sütümü iş yerinde. akşam da kaşık maması verip içine katıcam.bakalım yerse.

benim oğlan ağzını açıp dişlerine baktırmıyor ki. bizimkinde de kararma olabilir. henüz iki dişimiz var. ama ağzına bişeyleri verince çok güzel kırıp yiyor.

elifcim ben kadın doğum doktoruna gitmiştim. o da bana dedi ki 1 seneye kadar olmayan da var. normalmiş. ama zaten şu ilişkiye girememe durumundan dolayı önümüzdeki hafta gidecektim. ama benden 2,5 ay önce doğum yapan arkadaşımda daha olmamış.

bizde durumlar böyle.sağlıkla kalın kızlar.

fahriyecim, bizimki de diş çıkarma döneminde acayip iştahsızdı. umarım iştahı artar canım. ama kilo vermesine üzüldüm. yakın zamanda toparlar inşallah. hazır sen de evdesin. paşalar gibi bakarsın kuzuna..canını sıkma.

ınsallah canım ya..ne bileyım ılk defa hastalkla ugrasıyoruz ya.bıde annemler falan da yok.hayırlısıyla atlatırız umarım.allah yardımcımız olsun.tatılın baslamasına cok azda kalıyor ama kızım rahatsız olsun napalım..şsi(şevkat-sevgi-ilgi) kuralını uygulayın dıyordu..onu uygulayacaz artık

günydın kızlar;

bestecim bencede 1 yıla kadar normaldi ama ark. ablasına (benimle yaşıt) rahim kanseri teşhisi konunca tırstığıma gittim birazda benim drum pimpiriikli bi tip hemen tedaviye başlayalım dedi. bu arada yumurtalığımda bi dolu kist oluşmuş şimdi onları tedavi edicez ama önce adet olmam gerekiyor.

valla bu diş çürüğü beni çok gerdi ama emreyi çıldırttı gece emerek uyuyor çocuk hadi aç ağzını dişlerini sil yerse tabi zınk anında uyanıyor basıyor çığlığı. sonrada tekrar uyumak için emmek istiyor hadi sar filmi başa.

dün akşam ark. doğum yapmıştı ona bebek kutlamaya gittik minnoş 48 günlk olmuş ama minnacık geldi gözüme ya sanki emre hiç okadar olmamış gibi hissettim bi anda çok garip ama unutmuşum o günşleri.

fahriyecim kilo verdi diye üzülme canım emrede 2 kez 1 kg zayıflamıştı hatırlarsan çabucak topluyolar inan üstelik tek dert diş olsun canım sonra iştahı düzeliyor ama sen yinede beslemeye çalış enjektörle olabilir mesela. rabbim dermansız dert vermesin bunlar gelip geçiyor.

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr

oy kıyamam kuzucuğa diş fena yaa oktay da dün akşam ara ara ateşlendi ayaklarında ellerinde bişi yok sadece kafası yanıyo elini yüzünü yıkıyoruz geçiyo 1 saat sonra yine yanakalrı kızarıyo ölçüyorum 37 fln üst dişleri çok şiş ondan olabilir mii elif abla üşütme gibi bişi olsa tüm vücudu yanar heralde dimi bütün gece uyuymadım sürekli baktım ateşine ama gece çıkmadı akşam 2-3 defa çıktı öyle peditus içirdim bende aklım onda şimdi iştahında bi değişiklik yok çok şükürr ...
beste abl çalışmak çok iyi ya canın sıkkın olduğu zaman kendini işlere veya yanındaki arkadaşlarına verirsin unutursun evdseyken öyle diil ki herşeyi kafaya takıyoruz herşeyi ben çalışınca o kadar iyi oldu ki piskolojim düzeldi eşimle tartışmalarımız azaldı o bile diyo çalışmak yaradı sana hep mutlusun diyo :):)

sagolun kızlar ınsallah bır an once donerız ıstahlı gunlerımıze.ıshalımız kesılmıs bugun sabah amaaaa.reflor dıye bı toz

karısımı vermıstı doktor kestı hemen ıshalını.saglıcakla buyusunler ınsallah kuzucuklarrr.

3 gun baska okula gıttık.sonuncu gun yani bugun semınerde sadece ımza atıp geldık bı onumuzdekı hafta kaldıı.

hadı bakalımmmm son 6 gunnnnnnnnnnn......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…