Şubatta hamile kalanlar buraya..

Slm güzel anneler...
Cumadan beri şiddetli depresyondayım valla. Perşembe günü kuzumun 7. ay kontrolü vardı, neyse ek gıdalardan sonra kilo almayı becerebilmişiz nihayet, ama boyumuzu geçen ay 67 ölçmüşlerdi bu ay 66 ölçtüler, iyi mi valla hemen Elif geldi aklıma doktora "bu çocuk çekti herhalde" deyivermişim El farkıdır dedi o da, kilosu artmış, baş çevresi artmış, boyu da uzamıştır mutlaka dedi. Diğe yandan kan da verdik tabi gene. Cuma günü tel.de sonuçlarını öğrendim, enzimlerimizde çok şükür düşüş var (her ne kadar hala sınırların üstünde olsak ta), ama b12miz de ek gıdaya rağmen iyice düşmüş! Benimkini de ölçtürdüm bu arada bende bi problem yok bakalım, benden kaynaklı değilmiş yani.
Neyse, kızımda alerjiye benzer şeyler de çıkmaya başladı son bi haftadır, böyle sinek ısırığı gibi kabarıyo, kızarıyo, sonra noktaya dönüşüp belli bi süre sonra yok oluyo (hatta ilk gördüğümde böcek yemiş zannettim), deli olcam 1 haftadır, çocuktan her gıdayı tek tek kestim ama hiç fayda etmedi. Önce bi dermatolojiye götürcem, oradan da sonuç çıkmazsa bebek alerjisi üzerine bi hocaya götürcez artık.
Bugün kan sonuçlarını da gösterdim doktorlara (ayrı ayrı 2 doktora gösterdim bu paranoyaklıkla), ikisi de önemli olmadığını, viral bir şeyden yükselmiş olabileceğini söylediler ki geçen ay da kanında öyle bir şey çıkmış ama nedense çocukta en ufak bir belirti yoktu. Neyse baktılar ben çok pimpirikliyim bir de karaciğer ultrasonu istediler, pazartesi hem onu çaktircez hem de cildiyeye gideceğiz bakalım. Salı da tekrar sonuç göstermeye... Offf hiç bitmeyecek sanki...
Bir de cuma günü bana rektoskopi yapılacak ve onda da damardan anestezi veriliyomuş ve süte geçiyormuş, 2 gün emzirme dedi doktor ama benimki ne biberon alır ne başka bir şey, üstelik memede uyuyan bi çocuk, meme olmazsa biteriz bizzz ya offfff. Ne yapacağım ben yaaa, acaba anestezi olmadan dayanamaz mıyım ki? Elifcim sana sorcam canım ya bu anestezi için verilen madde kaç saatte atılır vücuttan k,?
Neyse çok başınızı ağrıttım şu 2 haftayı bi atlatsaydık hayırlısıyla, dua edin kızlar ne olur... Bu arada bugün benim doğum günümmm, ama şu dertlerden bi türlü ona konsantre olamayacak gibiyim...

günaydın kızlar;

geçmiş olsun nellcim.inş. bebişinde seninde bi şeyciğin çıkmaz... seni çoook iii anlıyorum canım, biliyorsun bizde aylardır emreyle dr dr geziyoruz.. aynı o minik kabartılardan emrede de var canım ama drlar önemli değil diyor.ilk kez yumurta verdikten sonra oluştu ı kabartılar bizde ama yapılan tahlillerde emrenin yumurta alerjisi çıkmadı...sadece görüntü hoş değil bide emre duş alırken kaşıyo deli gibi onları okadar...

canım anestezik maddeye ve kullanılan dozaja bağlı vücuttan atılma süresi...sen genel mi olacaksın, lokalmi? drla görüşsen emzirmeni etkilemeyecek bişiler uygulansa... çünkü sezeryan sonrası emzirdik biz bebiştede bi sorun olmadı...hımm şimdi geri dönüp okudum genel anestezi alacaksın senbunu anestezist arkadaşa bi sorayım ben nell cim. en doğrusunu o söyler bize canım.

bu arada b12 için yumurta ve kırmızı et ver civcivine.çünkü b12 sadece hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunur. bazı bireylerde mide kaynaklı problemlerde de düşük çıkar onlar içinde iğneleri var çok takma kafana canım.

bu arsada bizim fransaya giden kakamızın sonucuda geldi o da temiz... yani emrenin isshali sanırım dişinden kaynakjlı ve annem en dopğru teşhisi koydu.çünkü diş sıkıntısı bitti ishali düzeldi şimdi diğer dişleri bekliyorum yine işhal olucakmı diye..

valla canancım nerde annem nerde kv. annem emreye tek başına bakıyodu kadıncağız bide diğer işlerimize el atıyodu, kv iki kişli bakıyolar oğlana ona rağmen hiç bişi yapmıyo, sabah ben çıkarken emrenin her bişeyini hazırlayıp bırakıyorum dün onları bile yedirmemiş çocuğa. eve bi gittim bana saldırıyo emre emicem diye acıkmış kuzucum... annem zorlada olsa uyutuyodu emreyi ayaklarında sallaya sallaya bu uyutmamışta sordum uyumadı diyo. çocuğu sen uyutmazsan uyumazki benim oğlum ya.... gelde uyuz olma... üstelik benim eşim görmesine rağmen tüm olanları hala daha annesini savunuyo....

fahriyecim valla bende kilo namına bişi kalmadı hatta eskisinden daha zayıfım artık 48 kg düşmüşüm... gebelik öncesi pantolonlarım boooollllll geliyo. böle nereye kadar gidicez bakalım.darısı başına diyeyim bari.

bizde bugün yarın kontrole gidicez bakalım emre bey kaç kilo olmuş boyu ne kadar uzamış merak ediyorum....

nell doğum günün kutlu olsun tatlım. rabbim evladınla, eşinle, ailenle uzun, mutlu, sağlıklı güzel günler geçirmeni nasip etsin inşallah.

slm güzel anneler yazdıklarınızı okudum nellcim çok geçmiş olsun fahriyecim sende hiç kilolu falan durmuyosun okuduğum kadarıyla 2 yıl içinde vücut eski formuna kavuşuyormuş bendede karpuz gibi kocaman bir göbek kaldı kızlar sabah kah.değişik olarak ne veriyorsunuz?bu çocuklar hep aynı şeyimi yiyecek bebe bis.yerine başka ne koyabiliriz?bizde hafta sonu muğlaya düğüne gidiyoruz hazırlıklarla uğraşıyorum hala kendime kıyafet bile alamadım adetimde 1 hafta geçti garanti yolda olurum nazela geciktirici alsam bu saatten sonra işe yararmı?neyse kızlar sizleri ve bebişleri çok öpüyorum sağlıkla kalın....

kubracım gorunmuyorum belkı sisman ama 57+8= 65 kıloyum...ya .canım sıkılıyr valla.kzımla bugun gezmeye gıttık en ıyı arkadasımın dogum gunuydu.pastamızı alıp gıttık kutladık geldik.4 ten beri uyanık durdu 15 dak oldu uyuyalı.bizde annemle balkonda oturuyoruz.ıyı gezmeler sana...

elifcim insallah veririm bende ..darısı basıma dedıgın gıbı.

nellcim hayırlısıyla iyi bır sonuclarınız ıyı cıkar umarım...herkese ıyı aksamlar..

Son düzenleme:
merhaba kızlar,
annemler yazlığa taşındı, izmire yakın mesafede olduğu için bende orda kalıyorum ve işe ordan gidip geliyorum.işte de çok yoğunum..size yazamıyorum..
oğluşum iyi çok şükür..iştahı eskiye göre az ama..zorlamıyorum.herşeyi yarım yarım yiyor. ve dee çok tembel.kesinlikle emeklemeye niyeti yok.oturduğu yerde oyuncağı uzakta ise elini uzatıyor alamayınca basıyor feryadı:))
nell geçmiş olsun canım.iyi ve olumlu olacak sonuçlar diye düşün..stresin bebeğe yansımasın..yüzümüzü takip ediyorlar valla.
canan ve nazela size de kayınvalideler için sabırlar.fazla bişey beklemeyin sinirleriniz zıplamasın ne deyim..
hepinize güzel, sağlıklı ve huzurlu günler dilerimm

günaydın annişler;

angel ben emreye bazen kavanoz mamaları varya kahvaltı saati diye yazaan üzerinde onlardan veriyorum, bazende kahvaltısına hero babynin kahvaltı mamasından ekliyorum değişiklik olsun diye. bebe bisk. yerine bebe ekmeği olabilir ama emre sevmedi onu.

geciktirici için çok geç canım adet tarihin geçmiş muhtemel hormonların zaten düşmüştür o nedenle bi işe yaramaz. tampon kullanabilirsin ama düğünde. yanlız en geç 3-4 saatte bir değiştirmeyi unutma... bu arada ben hala regl olmadım.offfffffffffffff.

fahriyecim o fazla olan 8 kg bana göndersene çookk ihtiyacım var. bu sabah baktım 48,5 olmuşum (emre 2 yaşına kadar ermerse ölürüm heralde veya görünmez olurum.)

angel vücudum değilde göğüslerim ne zaman eski formuna dönecek en çok merak ettiğim şey bu...sarktılar resmen ya....

elifcim ohhh ne güzel yazlık havası iiii gelir insana.kv konusunda tek beklentim oğluma ii bakması ama oda yok. eve gidiyorumki çocuğun bezi koaman şişmiş saatlerdir altı değiişmemiş, ben bişi yedirmesem aç kalmış memeye saldırıyo resmen. annem bakarken böle olmazdı sıpatoşum ya...

bizde dün akşam maaile alışverişe çıktık emreye bir iki bişi aldım sadece benimde kuzenimin düğünü var ama kendime bişi bakmaya fırsat olmadı henüz. kızlar dün akşam yemeğinde makarna haşlamış kv. emrenin önüne koydum 3-5 makarnayı eliyle mıncıkladı, oynadı sonrada afiyetle yedi görseniz bide ağzını şaplatıyor minnoş.. bundan sonra yavaş yavaş önüne koyucam artık yemekleri. daha önce bisküvisini yiyordu kendi ama yemeğini ilk kez yedi.

slm kızlarr
bende yogunum artık çok fazla giremiyorumm ay düğünler hiiiiç bitmiyooo bi de üstüne taşınma olayımız çıktı bizim neyse ki ev buldum bu haftasonu taşınıyoruz inşallahh
sağol pitoss kaynana derdi bitmezz :) neyse ki ben biraz daha uzaklaşıyorum :)
ya oktay da artık çok fazla yemiyo yogurdu çok seviyo kasesini bitiriyodu ama dün bitirmemiş akşam ben eve geldiğimde sadece beni emdi oysaki ben kaşık maması yediriyodum miss gibi yiyodu uyuyodu dün 2-3 kaşığı zorla yedi oynatarak fln dişinden dolayı mı acaba önden 2 dişi baya görünüyo artık gündüz uykuları da azalmış en az 45 dk uyuyodu her uyumasında dün yarım saat bile uyumamış uykularında büyüyo diye mi acaba kızlar sizin bebişlerde de var mı böyle değişiklikler ?
beste abla başladı sanırım işe nassı gidiyo acaba ?
bende kilolarımı verdim kızlar çalışalı 2 hafta oldu 3 kilo vermiş hamilelikten önce 62 kiloydum şimdi 63 gögüslerim küçülse biraz başka bişi istemiyorum elif abla aynı dert bende de var baya sarktı sanırım böyle kalıcaklar :S

selam kızlar...
uzun zamandır giremedim. evde de fırsat bulamıyırdum.
dün itibari ile işe döndüm. süt izni annelik izni bittiikten sonra 6 ay 3 saatmiş. bu durumda ben 2 ay boyunca 3 saat kullanıcam. bende ayarladım öğleden önceleri gelmiycem sadece öğleden sonraları çalışıcam. böyle olduğunu bilseydim hiç ücretsiz izin almazdım.ağustos ortasına kadar böyle devam edicem bakalım. sonrası Allah kerim.

bugün oğlum acayim mızmızdı. çok ağladı. ben gelirken de uyuttum. sonra babası arayınca telefona uyandı. tekrar ağladı. zor uyuttum öyle çıktım evden.

dün eve gidince üstüme bi atlayışı vardı ki.kuzum benim ya.

tekrar yazarım biraz çalışayım bakalım.
sağlıkla kalın.

elifcim geciktiricinin pek işe yarayacağını sanmıyorum ama bir ihtimal bugün başladım yolculukta olursan mafolurum tampon falan işe yaramaz bende çok şiddetli oluyor göğüslere gelince benimkilerde hiç iç açıcı değil anneminkiler daha dik sağma mak.mafetti bizi çok kötü gözüküyor sence ilerde toplanırmı?bende valiz hazırlıyorum çok eşya koydum diye eşim şişindi bu kadar mola yeter hepinizi ve bebişleri öpüyorum sağlıkla kalın....

günaydın kızlar;

dün emreyi rutin kontrole götürdüm başka bir dra. öncekşnden memnun değildim ya...kuzucum 9.800 olmuş, boyu 71 cm. bende geçrn ay 71 cmdi ama ün hastanesinde 67e kadar inmişti çok şükür geri uzamış oğlum dedim. el farklıdır dedi... nasıl bir else bu anlamadım. artık bizim yemeklerimizden yiyecekmiş emre bery vede tuz verebilirsin dedi.. oysa ben 1 yaşına kadar tuz verilmez diye öğrenmiştim okulda.her neyse tabiki tuz vermeyeceğim emreye daha çok erken bence.

canancım hayırlı olsun taşınıyomuşsun canım kolay gelsin...kv ile işler zor valla. sabah emrenin herbişeyini hazırlamaktan kendime bakamıyorum offff. bu sabah saat 7de çocuk uykudan kalkmış terli, terasa çıkarıyo çocuğu. bende çıkarmma soğuk hava dedim. temiz hava dolsun ciğerlerine diyor. ayol izmit gibi fabrika şehrinde sabah sabah temiz hava ne gezer.kızlar bide günahı boynuna galiba yemeklerini yediremiyor emrenin. çocuk hayatında ilk kez kabız oldu.

bestecim hayırlı olsun canım hiç olmazsa birazcık evden uzaklaşmak iii gelir sanada. arda kuzusu bu durumdan pek hoşlanmamıştır ama zamanla alışır merak etme canım.

angel inş yolda olmazsın tatlım. şansına artık. valla benimkiler büyük değilde sanırım aşırı zayıfladığımdan içlerindeki yağ dokusuda eridi. sarkık bişi oldular iğrenç ya... sorma angel sabah akşam makinayla çek dur. offfffff süt gelse içim yanmaz ama nerdee oda yok.

elifcim maşallah emreye ne kadar tombiş olmuş bende dr muğladan gelince götürücem kafayı sıyırıcam adet oldum rezil olucam yollarda hep özel günleri bekliyorlar sanki resmen bütün keyfim kaçtı daha kızımın çantasını hazırlayacağım tatilmi yorgunlukmu anlamadım bende durumlar böyle hepinize güzel hafta sonları diliyorum sağlıkla kalın....

merhaba kızlar

elifcım masallah kuzuna...bızım doktor 1 yasına kadar kesınlıkle yasak dedi tuza.yumurta beyazı- bal-patlıcan ve bakla

bende sımdı annemı ugurladım.kızım uyudu uyanınca da kızlarla toplanıcaz.okul ogrecılerle olan kısmı bıtııııııııııııııııııııııııııııı.yasasınnnnnnnnnnn.kafam dınlenecek bıraz.2 haftacık kaldı kızımada babasıyla bakıcaz.benım 9-13:00 arsı zaten okul.idare edicez bakalım.

4 bebiş bi yerde nasıl olacak bakalım...bana ıyı gezmeler herkese ıyı gunleer annısler

kubracım sorun etme bıseycık olmaz bosver yaaa...takınca daha kotu oluyor.sana da ıyı tatıller eglenceler guzelım

ooyy maşallah emreciğee :)
yok ya aç bırakmaz emre yi zatn aç olsa sürekli ağlar baş edemezz onun da vicdanın vardırr galiba sanırsamm :)
dişleri bitti ya belki de normale dönmüştür emrenin bagırsakları...
sağolasın abla zor oluyo çalışırken ev taşımak ama mecbur ne yapalım ..
angel molalarda değiştirirsin bişi olmaz ya takma kafanıı
bende bugün çok yorgunum ya dün temizlik yaptık işten sonra ondan heralde her yerim ağrıyo hiç keyfim yok yarın bide düğün var hem düğün hem ev taşıma pazar yine var düğünn oy oyyy yandım benn ...

teşekkürler teyzeleri şişko patates oğlum benim. gerçi ben ve kardeşimde küçükken dombiliydik şimdi çiroz gibiyiz bize çekermi bilmemde...

bu arada drmuz bu yaz mutlaka sünnet ettirin dedi ama kafam karışık bu konuda... sizler ne düşünüyosunuz kızlar?

angel geçmiş olsun canım benimde öle olurdu ne zaman bişeye özensem, tatile çıksam regl olurdum çokda sancılı olunca rezil olurdu herşey.takma kafana yapacak bişi yok. ii eğlenceler.

fahriyecim gözün aydın. ne güzel civcivinle başbaşa vakit geçireceksiniz.. keşke benimde öle bi şansım olsaydı nereeeeeedeeeeeeee. bencede tuz verilmez yani ben vermeyecem ne derse desin dru. bu arada ne güzel arkadaşların varbirlikte eğleniyosunuz benimiş nedeniyle arkadaşlarımla görüşmem imkansız hafta sonuda herkes müsait olmuyo...ailem uzakta hep evdeyiz mecburen ooofff.

canancım bilerek yedirmiyodur diyemem ama emre oyunlrla, şarkılarla yemek yer yani bir öğün 1 saati buluyo o yüzden uğraşmıyosa diye düşündüm.nese günahını almayım... sana kolay gele canımmmm.

selam kızlar..
işten güçten anca fırsat buldum. malum sadece öğleden sonraları geliyorum. pitoscum sen ne kadar kullanıyorsun süt iznini?

elifcim maşallah kuzuna. benim oğluş 8 kiloyu henüz bulmadı vallahi. zayıf bişey. bugün gelirkende çok ağlıyordu. bakalım kuzuma gidince ne yapmış öğrenicem.

fahriyecim, doya doya bir yaz geçirin kızınla vallahi. en temizi senin oldu gerçekten.

ben de hala regl olmadım...dört gözle bekliyorum. can atıyorum hatta.

elifcim ben hatta sünnet için gün alacaktım dr.dan. ama bu bakıcıya alışma v diş çıkarma huysuzluklarından dolayı biraz daha erteledim. ama bu yaz kesin yaptırıcam sünneti.

kızlar, söke unun bebekler için mineralli vitaminli un karışımı varmış. geçen marketten aldım. ekmek makinamda vardı. onda bi güzel ekmek yaptım oğluşuma. kahvaltıda bebe bis. bırakıp ekmek içinden vermeye başladım. aynı bizim lokmalar gibi veriyorum. ekmeği küçük lokmalar halinde peynir ve yumurta ile birlikte veriyorum.

sağlıkla kalın.

merhabalar,
malesef bizden haberler pek iyi değil.hasta oldu oğluşum.ateşlendi dr.a götrüdük meğerse üst dişleri de çıkıyormuş hemde birkaç tane..altlar çıkalı 3 hafta oldu.zaten son günlerde mızmızdı yemiyordu.antibiyotiğe başladık vde ağrı kesici şuruba. şimdi hiç yemiyor..aç mide ye ilaçlar zarar vermez mi(elife bu sorum)
dişten dolayı vucüt direnci düşmüş ve soğuk algınlığı başlamış dün geceyi zor geçirdik.sürekli ateş ölçtük. o hastayken çok üzülüyorum.hiç gülmüyor(
bestecim ben geçmişte yazmıştım analık izninin bitiminden itibaren 6 ay-3 saat olduğunu.unuttun sanırım.ben 1 gün kullanıyorum ayrıca diğer günlerde 1,5 saat erken çıkıyorum.ama ben araziye çıktığım için genelde erken dönemiyorum. bi koşturmaca devam ediyor sütü hala orda burda(tam anlamıyla) sağıyorum.oralar nereler mi? genelde öğlen yemeği yediğimiz bir ilçedeki lokantanın üst katındaki uyduruk bir oda.veya bayanların işlettiği bir çay ocağı!! inşallah sağlıklı bi bünyesi olur.anne sütünü vermek için gerçekten çok çaba sarfediyorum..
selamlar herkese görüşmek üzre

slm şekerler ;

sabah yazmıştım ama gönderemeden silinmiş ya.
bestecim saol canım, emreye kilo aldıran şey gece emmeleri yoksa gündüz doğru dürüst bişi yediği yok yani herkes kadar yiyor fazla değil. bizim sünnetimiz birazda mecburi emrenin idrar deliği biraz darmış o nedenle mutlaka bu yaz sünnet olması gerekiyor...ama çooookkk tedirginim sünnet yüzünden...
emre bisküviye bayılıyor eline veriyorum kıtır kıtır yiyor valla ama bebe ekmeğini sevmedi malesef, bizim yediğimiz tam buğday ekmeğinden verince bayıla bayıla yiyor kendi ekmeğini ıııhhh.

elifcim geçmiş olsun urasa canım... aç karına ilaç alınması tehlikeli tatlım eğer senide emmiyorsa benim yöntemle yani enjektörle besle minnoşu bir süreliğine... ama diş döneminde çocukların hastalanması çok normal dirençleri düşüyor çünkü emrede hatırlarsan aylarca ishal olmuştu şimdi iiiz şükür ama azılarımız gelicek galiba krizlerdeyiz herkesi ısırıyoruz bu aralar...

ben ilaç antibiyotiğe karşıyım çünkü bebeklerin barsak floraları tam gelişmemişken bide antibiyotiklerle bozuluyo. ben mümkünse iğne verin diyorum dra. iğne daha travmatik ama barsaklar üzerine zararı daha az en azından.

süt sağma konusunda senle aynı kaderi paylaşıyoruz canım. gün içinde hastalarla kavga döğüş süt sağıyorum ama minik sıpa yarısını ziyan ediyor sağdığım sütlerin. bu arada gün içinde mümkün değil yarım litre anne sütü almıyor. döktüğüm sütlerin ardından ağlayasım geliyor valla...artık en fazla 80 cc süt çıkıyor oda 5-6 saatte sağarsam zaten emre beyde gündüz emmeyi kesti sadece gece istiyor o zamanda süt kalmıyor tabi.. inş bir süre daha emer ama kısmet ne yapalım. biz elimizden geleni yapıyoruz onlar için gerisi bebeişlere kalmış...

görüşmek üzere.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…