Şubatta hamile kalanlar buraya..

ıyı oglenler kızlar..

okuldan geldm yıne gdıcem.geldıgımde kızımın ayaklarını kovanın ıcındekı suya soktuk bı gorsenız sıp sıp suyla oynuyorrr.pek sevdı yazın

denıze bayılır bunlar..yaz tatılı zevklı olacak bu yıl sanırım..dun yıne kocıs pıknıge goturdu bızı..bu sefer daha uzun durduk gunduzte banyo

yapmıstık donuste uyuyakaldı kızım.zaten 10 dak.yol

burayı yanı buyrsayı yesılı ıcın sevıyorum en cokkk...dogayı ve yesılı de sevdıgım için olsa gerek..gelın sızı de goturelım..kaplıca ve selale

var bulundugumuz yerde...

ben yıne okula gıdıcem kızlar gorusurukkk

Son düzenleme:
kızlar yaa 2-3 gundur kızımın kollarının eklem yerlerınde kırmızılıklar oluyor...sıcaktan galıba sız krem falan kullanıyormusunuz??ya da doktorunuz onerdımı bı krem..

hergun yatmadan banyo yapıyoruz artık rahatlasın dıye..gece de terlıyor sureklı bez koyuyorum sırtına bu gece kısa kollu badıyle yatırdım..yaz ayrı bı sorun yanııı

çok şükür bizde herhangi bişi çıkmadı ben her gün yıkayamıyorum malum işe gidiyorum fırsatım olmuyo ama yarın yıkıcam akşam yıkanınca çook güzel uyuyo maşallahhh :)

elifcim, bende tam hangi krem alsak diye düşünüyordum.önerin için tşk..annesi dermatolog olan arkadaşım var.çocuğu da var ona sorayım bende yazarım size..
bu arada Amway in leke çıkarıcısını aldım.sprey şeklinde ilk kullanımımda memnun kaldım.elma , demir, çorba lekeleri zor çıkıyor ya.yazayım dedim size..
canan ilk günlerinin rahat geçmesine sevindim.sorunsuz gider inşallah böyle.beni soracak olursanız. kafam hep kazan gibi.ne evde ne işte işim bitmiyor.bu koşturmacada oğluşum büyüyor herhalde
bence de iyiki varsınız..elifcim biz birbirimizi beste ve sen hariç gördük.(facebook tan)başka bir yol bulsak foto göndersek sana..gerçeğiz bizzzzzz

sağol ablacımm ah bu erkekler düşüncesiz yaratıklarrrr ben oğlumu öyle yetiştirmicemm ( sanki yetişme tarzından mı karakter meselesi )
benim eşim bi tek altını açmadı bu zamana kadar onu da ögren diyorum gerek kalırsa açarım diyo ama bilemiyorumm :)
benim genelde akşam çıkıyo dışarı ben geldikten sonra öğle saatlerinde çıkmıyo zatn çıkarken de şapka takıyorum çok sportif oluyoo :) şuan bi zarar verdiğini düşünmüyorum cildi çook hassas bi zarar görse mutlaka sinyalini verirdi ...

günaydın kızlar;

dün emreyi markete kadar götürdüm üstelik güneş kremide sürdüm (kremi yazdığıma bakmayın malesef yanlışlıkla sprey almışım emre her sıktığımda daha çok şaşırdı ve en sonunda ağlayacaktı neredeyse sizin aklınızda olsun losyon alın kızlar sürmesi kolay olur.) döndüğümüzde yine hafiften kızarıklıklar dökmüştü.. evde çıtçıtlı bodyle duruyor zaten buna rağmen deli gibi terliyor kuzucum. zaten kışın bile anormal terliyodu şimdi sıksanız su çıkacak emreden.bizde hergün möutlaka duş alıyoruz mecburen birgün atlasak hemen kaşınmaya başlıyo kuzucum terden sanırım.

elifcim görmesemde dostluğunuzu her an yanımda hissediyorum iiiki varsınız canlarım benim. bu arada face karşı olmama rağmen en sonunda bende bir face üyesi olucam sayenizde...

canancım mümkünse günaşırı bari yıka oktay kuzusunu.. oda rahatlasın annesi...

fahriyecim emrede derin gibi suya bayılıyor ben bazen musluğu açıp ellerini yüzünü yıkayıp,onunda suyla oynamasına izin veriyorum çıldırıyor kuzucum. zaten artık küvetinde banyo yapmak istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum çünkü o kadar hareketli ki tek başıma kucağıma alıp yıkamama imkan yok belki şu şişme havuzlardan alırım onda yıkarım emreyi...siz nasıl yıkıyorsunuz kızlar?

sağol pitoss inşallah rahat olurum gün içinde resimlerine ve videolarına bakmamaya çalışıyorum bakarsam eğer öpüp okşamak istiyoprum kendimi tamamen işe kaptırıyorum zamanın nassı geçtiğini anlamıyorum iyi oluyoo .. aradım biraz önce ne yapıyo diye nassı konuşuyo telefona oğlummm diyorum kahkaha atıyo sıpam yaaa eve gitmek istiyorummmmmmmmmmmmm
kadınlık annelik çoook zor bi meslek rabbim bizlere dayanma gücü versinn ..
elif abla oktay çok fazla terleyen bi çocuk diil ellerini ayakalrını yıkıyorum yüzünü yıkıyorum gün içinde 2 günde bi yıkıyorum ama artık her gün yıkaam yeri çok sıcak olmaya başladı bende gece ilk defa atletle yatırdım çıtçıtlı body de sıkıyo gibi geldi bana bende giyiyorum ya beni sıktı oktayı da sıkar gibi geldi :)
oktay da artık kuvetine sığmıyo geçen babanesi kucağında yıkadı çok rahat oldu ben su döktüm babanesi de yıkadı akşama nassı yaparız bilmiyorum her yıkanmasında bi şekil oluşturuyoruz :)

günaydın kızlar;

cananım bende öle resmine bakarsam eğer eve gitmek istiyorum bakmamaya çalışıyorum duramıyorum ama onlar için evden uzaktayız ne yapalım..
dün gece " umut" diye bi film izledim adam oğlu için kalbini veriyodu saatlerce ağladım, anne olmak baba olmak bu işte...

arkadaşlar emre artık beni emmek istemiyor zorla verirsemde ısırıyo sıpa ya... bugün göğüslerim bomboş emmeyince sütte gelmedi haliyle...üstelik içine anne sütü koyarak yaptığım pirinçli mamayıda yemiyor 2 gündür... zorla sağdığım sütlerim ziyan oluyor ya:84:...ne yapsamda içirsem bu sütleri ona... hoş biberonda almadığı için çok zor işim. çünkü kaşıkla süt içirilmiyor.. kurtlu ya benimki bi sn durmuyo yerinde.. hal böle oluncada sütler yere...gece uyanıp ağlayınca ağzına biberon verdim uyku sersemi anlamaz dedim... anladı kıyamet kopardı ondan sonrada kalktıklarında benide emmedi... beni cezalandırıyo heralde aklınca

selam kızlar..3 gundur acayıp yoruluyorum bugun mısafır agırladım..yenı gıttıler kzım cocuklar var dıye uyumadı sımdı babası onu uyutuyor o okula gıdecek bende yalnız kalıcam bı 15 gun daha doldu.kaldı son 3 hafta...eskı komsularım geldı 1 sınıfa gıden kızı var oynadı derınleee.rahat atlattım.yarın da eskısehırden esımın okuldan arkadasları ugrayacaklarmıs bıze..yanı bu ara mısafır agırlıyorum..sızler napıyosunuz??

kızım 2 gundur cook huysuz aglayıp duruyor dıs mı cıkarıcaz acaba??mız mız bı gorsenız dun gece kalktık 1,5 saat oturduk yıne.neyse temızlık mısafır derken yorulmusum yatıcam bıraz.hava da cok sıcak..ınsanogluda ne soguk sevıyor ne sıcak..ne zoruz yaa.

selam kızlar..
giremedim kaç zamandır... umarım keyifler iyidir. çarşamba işe başlıycam ya. sıkıntı başladı bende.. umarım kolay atlatırım.
canancım bir hafta geçti bak işe başlayalı.. zaman nasıl hızlı ilerliyor...

ben de yarın ardayı doktora götürücem. ayak başparmak tırnağında batma gibi bişeyler oluştu sanırsam bi baktırayım. hemde bi kontrol ettireyim.

biz de 2 güne bi yıkıyoruz. hala küvetinde oturarark yıkıyorum. ama bende şişme havuzlardan alıcam. bakıcısı 3 gündür bizimle. ben hergün yıkarım oğluşumu diyor. seviyor da suyu zaten.

dün de oğluşuma diş hediği yaptık. annem geldi kaynattı. sanırsam 2 dişi de bi kaç güne patlayacak. arası açıldı çünkü. bi kaç gündür onun mızmızlığı var.

bizde durumlar böyle...ben de kalkıp yatayım. bugün yoruldum çünkü.
sağlıkla kalın.

elifcim benim oğlanda aynı emre gibi. ben de çaktırmadan biberon vereyim dedim. ama anladıktan sonra beni emmeyi de reddediyor. bu arada iştahsızlığı var zaten. bakalım geçen aydan beri kilo almış mı...

selam güzel anneler ve minik kuzuları...

Herkesin keyfi yerinde çok şükür,bir süre yoktuk yazlıktaydık bu haftada çamaşır ev temizlendi falan öyle geçti bu arada düğünlerde başladı,bizde iyiyiz oğlumla bu akşam düğüne gidicez çok güzel ciciler aldım oğluma yarında oy kullandıktan sonra yine yazlığa gidiyoruz 10 gün sonra gelicez allahtan babamızın işi şehir dışında olduğu için yazlığada aynı mesafede oğlunla ayrı kalmamış oluyor orada rahat ediyorum daha serin artık izmir yanıyor hem rüzgarla akşamüstü yürüyüşleri yapıyoruz denize ayaklarını sokuyor daha sokmadım üşür diye keyifli oluyor kv rüzgara bakıyor ben dinleniyorum bayan bayana tatil yapıyoruz,kendinize ve güzel bebeklerinize ii bakın öpüyorum hepinizi...

evet elif abla aç lütfen bi face ya bi senle beste abla kaldı ...
evet beste abla ya çok çabuk geçti bakıcının şimdiden yanında olması çok güzel alışırlar birbirlerine sorması ayıp ne kadar veriyosun bakıcıya bende ilerleyen zaman da muhtaç olabilirim de o yüzden soruyorum ...
ohhh nehir süper valla yazlık şehir de oturunca böyle oluyomuş demek kii :)
kızlar bebişler neler yapabiliyooo ?
benim oğlum dün tam 7 ayını bitirdi kuzumm yapabildiklerini yazayımm ..
ben alkışlayınca alkışş diye bağırınca alkışlıyorr :)
iki elinden tutunca ve uzağa topunu koyunca onu almaya gidiyo yani adım atıyoo :)
yüz üstü yatırınca ayaklarını kullanmadan elleriyle yılan gibi sürünerek gidiyo yine önüne oyuncağını koyuyoruz tabi onu almaya gidiyo :)
istemediği bişi yapınca çığlık çığlığa bağırıyo ve kesinlikle istemediğini yaptıramıyoruzz
ve sürekli kıpır kıpır kucakta tutman nerdeyse imkansız gibi yere inmek istiyo
ağlıyosa ben şarkı söylersem hemen susup beni dinliyo
ağzına bişi alacağı zaman oktayy hayıııırrr diyorum kızgın bi şekilde almıyoo :)
şimdilik aklıma gelenler bunlarr

selam kızlar...
dün eşim yanımdaydı ondan dolayı geçmişe dair bişey yazamadım. desteğiniz için teşekkür ederim. kızlar... eşimi Allaha havale ettim.ben artık vazgeçtim ondan. evde iki yabancıyız artık. bana yardım etmediği gibi saldırmam için elinden geleni yapıyor...

canancım 500 liraya bakıcak. bi arkadaşım da 500 liraya anlaştı. yanlız onunki yemek de yapacak. biz yemek işini konuşmadık ama eli olursa yapar diye düşünüyorum. oğluş gündüzleri çok az uyuduğundan yemek yapmasını bekleyemem. oğluma göz kulak olsun yeter.

nehircim şanslısın vallahi. oğlum uyuyunca anca dinlenebiliyorum. birisi gelip akacak da ben dinlenicem... nerde..

oğlum geçen aydan bu aya 300 gram almış. çok az. dktor dediki artık ek gıdalar ağırlıklı olmalı. ama sanırsam 9. aydan sonra öyle olmalı. yani ana öğünler hala anne sütü olmalı diye düşünüyorum. ama çalışmaya başlayacağım için biraz daha ek gıdalar öne çıksa hiç fena olmaz.

canancım benim oğlanın sürünmeye hiç niyeti yok. yüz üstü tutamıyoruz. hemen mızlanmaya başlıyor. adım atabiliyor bizimki de. parmaklarını kullanmaya başladı.artık mama sandalyesinin önüne küçük küçük besinler koyucam ki kendi alıp yiyebilsin.
bu arada oğluşun diğer dişi de patladı. üst dişinin de arası açılmış. yakında o da patlar.

sağlıkla kalın...

gunaydın kızlar..
kızımla beraber oy kullanıp geldiık.allahtan okuldan arkadaslar varmısta o bakıverdı bende kullandım oyumu.vatana hayırlı olur ınsallah secımmm
3 tane arkadas servdı onceden aglardı artık aglamıyor.yatılı mısafırlerımız vardı onlar gıttı bızde hemen cıktık dısarı sabah erken dedım ama yıne de cok asırı sıcak var sırıl sıklam olmusum yaa geldıgımde...misafirlere de hıc yabancılık yapmadı canım kızım alıstı sanırım artık ınsanlara...hekese ıyı pazarlar.

gelen arkadasım anne nerde deyınce kızım bana bakıyor bılıyor artık sanırım 3-4 kere denedık hepsınde de baktı..coook mutlu oldum

günaydın kızlar;

oğlumu babaannesine bırakıp işe gelmenin dayanılmaz ızdırabını yaşıyorum şuan... inş emreye bakabilir kv.. annem bizdeyken çok rahattı sabah 5de kalktığı için emre annem onu alır bakımını yapar, kahvaltıyı hazırlardı...bu sabah herkes uyudu biz kalktık oysa gecede ben hiç uyumamıştım.. emrenin kahvaltısını hazırladım, ara öğünde yiyeceği meyveleri çıkarıp, yıkadım. öğle için sebze püresini yaptım, tavuğunu çıkardım..vb. offffffffffffff.. bide üstüne evden çıkıyorum kv kalkmış diyoki " kahvaltı etmemişsin nasıl sütün olacakki senin" be kadın ben sabahın köründe kucağımda çocukla tepişip dururken kalkıp çocuğa baksaydın veya annem gibi bu işleri sen yapsaydın bende kahvaltı eder süt yapardım... gıcık şey nolcak....

bestecim o allahlıktan bi tanede bende var canım... şimdi çok mutlu ailesi bizde diye... yanlız ben dünden beri 5 dk bile dinlenemedim onun umrundamı...emrede biberon verdim diye beni emmeyi reddetmişti canım...şimdi gece emiyor yine ama gündüz asla almıyor zorlarsamda ısırmak sureti ile memeyi bırakıyor. iştahsızlık diş kaynaklı oluyor genelde canım... bu arada diş hediğiniz hayırlı olsun ne güzel adetleri yerine getiriyorsunuz bizim öle bi şansımız olmadı malesef...bu arada şişme havuzlar 3 yaş üstü içinmiş bende almaktan vazgeçtim . oysaki çok ii olacaktı emre için...

canım valla bakıcı ücreti süper ben biriyle görüşmüştüm bundan 5 ay önce sadece bebek bakımı 750 tl + yol parası istemişti... sen çok ii bulmuşsun.. darısı başımıza inş...

nehircim nazar değmesin ama hakkaten çok şanslısın... hem tatil hem dinlenme fırsatı.. bulunmaz nimet valla.. darısı bizlerin başına...

kızlar cmt günü gezmeye gittik dönüşte ben pazara uğradım.. eve geldim emreyi yıkadım tam dinlenecem misafir haberi geldi hadi koştura koştura evi temizleyip hazırlık yaptım. neyse misafirlerin yanında emre başladı mızmızlanmaya acıktı diye bunu yanıma aldım mutfakta mama yapıcam mama sandalyesine oturtup elinede kapalı mama kutusunu verdim. kaşla göz arasında bütün mamayı kafasından aşağı dökmüş. onca işin arasında bide onu yıkadım yine.

dün gecede hep ayaktaydı mızmızlığı üstünde sanırım diğer dişleride geliyor bizim canavarın. kv 3 aydır görmemişti emreyi şok oldu bu çok hareketli nasıl baş ediyosunuz diyo... bide bu harekete nasıl kilo alıyo bu çocuk diyo...artık emeklemeler koşturma modunda bizim heleki terlik falan gibi lüzumsuz bişey görmüşse deli gibi gidiyor görmelisiniz.kollarından tutarsak yürüyor, ona kızdığımı veya sevdiğimi anlıyor ama alkış yapamıyor malesef...en sevdiği şeyde gezme sürekli dışarı gidelim istiyor..

işte bizden böle kızlar. öptük sizleri...

Çocuğunuza güneş kremi sürmeyin!
Dünyada bu tartışma yıllardır devam ediyor. Artık kimyasal bazlı güneş kremlerinin, ki piyasadaki kremlerin hemen hepsi böyle, özellikle çocuklar üzerinde kullanılması birçok ülkede tavsiye edilmiyor...

İKİ TÜR GÜNEŞ KREMİ VAR
Güneş kremleri ikiye ayrılıyor: Kimyasal ve fiziksel koruma sağlayanlar.
...
Kimyasal koruma sağlayan kremler, son derece kompleks kimyasallar içeriyor ve deri bu kimyasalları emiyor. Emilen kimyasallar, güneşe karşı bir kalkan oluşturuyor. Ama aynı zamanda da vücudunuza girmiş oluyorlar. Üstelik bu kimyasallar güneş ışığına maruz kalınca, kendi içinde de değişime uğruyor.

Fiziksel koruma sağlayan güneş koruyucular, piyasada mineralli diye satılıyor. Bu koruyucuları deri emmiyor. Cildinizin üzerinde, örtü gibi beyaz bir tabaka oluşturuyorlar. Bu tabaka, güneş ışınlarını bir ayna gibi geri yansıtıyor. Yani aslında bir tişört giymeden çok bir farkı yok.

İYİ AMA NE YAPACAĞIZ?
- Çocuğunuzu 12-17 saatleri arasında güneşe çıkarmayın. Çıkmak zorunda kalırsanız gölgede tutmaya çalışın.
- Güneşe çıkarken, ensesini kapatacak, suratını tamamen gölgeleyecek bir şapka takın. Kısa şort yerine, mümkün olduğu durumlarda, ince, uzun, açık renk bir pantolonu ya da uzun kollu ince bir tişörtü tercih edin.
- Plaj gibi güneş koruyucunun kaçınılmaz olduğu durumlarda, mineralli koruyucular kullanın.
- Çocuklar için üretilen UV filtreli mayolardan faydalanmayı deneyin.
- Parabenden uzak durmak için ekolojik/organik sertifikalı ürünler terci edin.

Kaynak: ntvmsnbc.com

kafam karıstı yaa

Son düzenleme:
fahriyecim işte tamda bu nedenle 30 faktör üstü güneş kremi almayın diyo drlar. çünkü yüksek faktör demek yüksek kimyasal içeriyor demek. gün içinde mümkün olduğunca dışarı çıkarmamak gerek ama d vitamini alması içinde sadece beziyle 10 dk güneş görmesi gerekiyor. üstelik saat 11-16 arasında olması gerekiyor.

bende haftalardır geniş kenarlıklı bir şapka arıyorum emreye. envai çeşit şapka var ama geniş kenarlıklı bir şapka bulamadım. mümkün olduğunca az krm sürerek dışarı çıkarıyorum ben civcivimi arabasının gölgeliğinide indiriyorumama kremde sürüyorum yoksa hemen kabarıyor benimki.birde dışarıdan gelir gelmez yıkıyorum emreyi krem artıkları kalmasın üstünde diye.

ha birde paraben kullandığımız ilaçların içinde de var örneğin hergün verdiğimiz demir damlaları...yani parabenden kaçış yokkkk.

sonunda oturdum sbah 7 den beri ayaktayım..ama kılolarım hala duruyor.8 kocaman kıloooom var ya..kızlar rejım yapalım beraber olmaz mı???su anneler olmasa daha da verırım sanırım evde sureklı yemek oluyor bebege de bakan bırı oluyor seneye yandıkkk.eskı komsum da bakamaycak beısıme.ogrencı velilerınden var 5-6 kısı soyleyen ama tanımıyorum hıc bırını..arkadaslar merhametlı olsun cocuga oyunda oynatsın bı de paraya da ıhtıyacı olsun kı daha ıyı bakar dıyolar.hayırlısı artık hakkımızda!!!allah yardımcımız olsun!

9 bucukta dersım bıttı.okuldan aradılar 10 bucukta yıne gıttım banka kartları gelmıs.not fıslerı cıkmıs.ordan carsıya ındım kızıma kendıme kıyafet almaya.amcamların sunnetı var 1 temmuzda oraya (akhısar)gıdıcez nasıpse bu haftadan sonra 2 haftamız daha var..son 17 gunnnn....sonra eve geldım gezmeye gıttık.eve gelınce de annem 3 makına camasır yıkamıs koltukların kılıflarını sokmus onlarla ugrastıkkk.bittim artık fırsat olursa yatıcam...kızım cook yaramaz olmaya basladı hıc durmuyor.
bebısın yanında kendımı de anlatmısım okudum da neyse sımıdlık ıyı geceler kızlarrr

slm kızlaaarr
benim de çalışma hayatım devam ediyo çok yoruluyorum akşam eve geldiğim de hiç bişi yapmıyorum valla oğlumla boğuşup onu uyutuyorum biraz dinlenip başlıyorum işleree ahh ahhh hep fedakar olmak zorunda mıyız yaaaa
benim kilolar gitti valla işe başladıktan sonra yine zayıfladım tartılmadım ama göbeğim iyice eridi ...
ayy elif ablaa kaynanalar anneler gibi düşünür mü yaa bıraksanaaa bizimki de önce çocuğa bakmam etmem dedi sonra da bana şu kadar para versinler evimi temizletsinler bakarım demişş yaw biz ev almak için çabalıyoruz hiiç almasan ne olur kii konu bile etmemesi gerekir biz de eşşek diiliz veririz heralde eline üç beş dimi benim annem minibüsle bize gidip gelicek yol parasından dahiii bahsetmiyo kadın ama kaynana atsan atılmıyo satsan satılmıyo allahtan eşim herşeyin farkında da annesini savunmuyoo ...
hımm buradaki piyasayı araştırmadım hiçç buralar da öyledir heralde yol parası olmaması için burdan birini ayarlarım ben eğer annem bakamazsa bi süre denicek bakalım gidip gelmesi zor olucak ama bakalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…