Şubatta hamile kalanlar buraya..

sağol elif ablaaa
hadi ya kazakistan da öylemiymiş gidip orda yaşamak varmış o zaman ne yapalım Türkiyenin şartları böyle buna da şükür 2.çocukta şartlar daha da değişir belki en azından 6 ay izin verir devlet ...
gerçekten elif ucuz atlatmışsınız oktay küvezdeyken bi bebeği küveze almışlardı trafik kazasıydı 10 günlüktü bebişş o annesinin feryadı günlerce gitmedi gözümün önünden beterin beteri var çok şükür hafif atlatmışsınız

sorma canancım kazakistan ve bulgaristanda annelik izni 3 yıl ve ücretli, keşke bizde de böle olsa veya en azından 6 ay... gerçi ben doğum yaptığımda prematürelerde kullanılamayan izinler yanıyodu şimdi o izinler annelik iznine ekleniyor ama benim için geç kalındı malesef... sen belki daha uzun zaman sonra 2. bebeği düşünürsen olabilir belki ama bizim gibi moruklar daha erken düşünmemiz lazım malesef bize düzeleceğini sanmıyorum.

elifcım kac yasındasın allah askına yaaa moruk demesene..

bızım okul pıknıge gıttı.bızde babısto ve kuzucukla carsıda gezdık.kızım herkese gulucuk dagıttı.onunla gezmemıstım carsıda gezılebılıyormus.konusuyor guluyor.ellerıne kına bezı aldık basına kırmızı ortusunu aldıkkk..gelın gıbı olcak kızımmmm.sagsalım gıdelım ınsalllahhh da allahımmm.kınamızı da annanesı almıstı sanırım...evdeyım artık msn ye kımse gırmıyor herhalde artıkkk.onceden sohbet edıyoduk ordadaaa.

Elifcim çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun canım, çok üzüldüm okuyunca
Biz de kendimizi doktorlardan alamıyoruz, birazdan eşim gelecek bu sefer de alerji için bi hoca buldum ona götüreceğiz, detayları akşam yazarım..
Şimdilik hoşçakalın...

slm güzel anneler pitoscum çok geçmiş olsun çok üzüldüm allah beterinden saklasın kızlar bende muğladan geleli 1 hafta oldu ancak yazmaya fırsat bulabildim çamaşır yıkayıp ütülemekten kaymak üzereyim gene bitmiyor gene bitmiyorrr.benim kuzucukta çok huysuzdu dün dr götürdüm 6.dişimiz geliyormuş huzursuzluğu dişten kaynaklanıyor dedi 50 günde 500 gr almış boyu 75cm birazcık uzunuz fahriyecim durununda hiç iştahı yok kahvaltı falan doğru düzgün etmiyor derinle aynı kg sayılır inşallah biran önce atlatırlar fahriyecim bende 6 aylık kınası yapmıştım çok güzel oluyor minicik ellerinde kına çok hoşuma gitmişti bizde durumlar böyle kızlar bizde babasınla kuzucuğu yıkadık uyudu inşallah uyku sırası bizde hepinizi ve bebişleri çoook öpt

e canımın içi cananın yanında 31 yaşımla ben moruk olmayımda kim olsun ya...

elifff inş. iiisinizdis sürekli dua ediyorum size, bizi habersiz bırakma meraktayız valla...

nell hayırdır yine drdasınız? bi senin kız bide benim yaramasz dr dr geziyo valla... inş. kötü bişileri çıkmazda rahatlarız tez zamanda..

angel hoşgeldin canm bi ara banada uğrasana dağğğ gibi ütü var yapacak kimse bulamıyorum . ya ben bu kına işine taktım bizim kuzularada yaksak olmamı damat kınası gibi hehehehehe...

hatice dr bebeğin poposuna onu ağlatıp ciğerlerini havayla doldumak için vuruyor. yoksa ciğerleri söner bıdığın allah korusun.

bu arada en çok istediğim şey doğum fotolrarımızın olmasaydı malesef ün. hastanesinde doğum yapınca hiç bişeyimiz olmadı offff... nese artı 2. ye belki....

dün bizde dra gitik boğazı kızarmış benim yaramazın bende farketmiştim ama bide kendi dru görsün dedim neyseki başka bişeryi yok sadece drun bi tutam saçı eksildi önden bide parmağında 4 diş izi var. dün gecede beni şaşırttı sanırım peditusun etkisiyle sadece 2 kez emmek için kalktı ama ben alışkanlıktan olsa gerek uyuyamadım.

ya elif abla ne moruğuu artık 30dan sonra yaşam başlıyo bilmiyo musunn :) bende 2.ci çocuğu 30 umda fln düşünüyorum :)
evt pitos ya bi haber bekliyoruzz
angel iyi oluyo dimi bebişler yıkanınca dün bizde annanemizle yıkadık artık zorlaştı yıkamak eski zamanlar gibi leğene oturtup yıkadık çok komikti ellerini vuruyo suya oynuyo ilk kez yaptı böyle bişi şaşırıdmm :)
nell haberler nasıll yazmamışsın akşamm umarım herşey yolundadır..
bizim oğluşa gelince üstten 2 dişimiz daha geliyo diş etleri morarmış öksürüğü dişe bağlı olabilir mi elif abla yoksa boşuna mı antibiyotik içiriyoruz çocuğa ya ..
emre de oktay gibi yaramaz desene geçen oktay da dr.un yaka kartını almış yüzüne vurmuş fln :)

selam kızlar...
elife katılıyorum cananın yanında biz moruğuz artık. ben de 30 yşındayım çünkü.
pitoscum hayırlı haberlerini bekliyoruz canım. tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

bizim kuzuda hapşurup duruyor kızlar. salya sümük oldu çocuk. gece hiç uyumadı. ben de tabi. bi ara babası ayağında sallıyordu yatağın içinde . sen tut pat yana düş. allahtan aşağıya düşmedi kuzum. bizimki artık gündüzleri emmiyor. evden çıkarken emzirip çıkayım istiyorum 12 gibi. ama bizimki yok emmiyor ve memeyi ısırmaya başladı. oynaıyp duruyor. mümkün değil bu şekilde 500 ml süt veremem. biberonda almıyor. sabah 10 da emzirdim. akşam gidince de sadece tadımlık emiyor. bi de gece yatarken ne emzirirsem o. çünkü gece kalktığında çok emmiyor.umarım kilo alımı iyidir. sanırsam bizimkininde üst dişleri çıkıcak. salyası acayip arttı.
canancım vallahi zor bebişleri yımaka. ben bi kaç seferdir yanlız yıkıyorum. babasının işi oluyor. oynaya oynaya yıkıyoruz. biraz daha zaman geçsin banyo oyuncakları alıp suyun içerisinde epey zaman geçiririz sanırsam. bizimki suyu ayakları ile çok çırpıyor..
kızlar emekleme olayları nasıl. bizim bakıcı diyorki sen bu çocuğu hiç kucağından indirmemişsin ondan bu çocuk yüzükoyun yatıp emeklemiyor. bende elimden geldiği kadar yerde yatırıp hareket etsin diye uğraştım durdum.
dün kasım anneleri topiğinde birisinin bebişinin videosunu izledim. bebiş kanepeden tutup kalkıyordu. maşallah ona. bizimkinde hiç bir gayret yok. hele şimdi de hasta ki hiç uğraşmaz tembel oğlum benim.
bizde durumlar böyle...
sağlıkla kalın.

sımdı eve geldım yasasın okul bıttıııııııııı....dun bebısın esyaları topladım bugunde bızımkılerı toplıcam.ogleden berı 3 kapı yaptım.gece eskı mudurun dugunu var oraya gıdıcez esya topluyorum ve sıze yazıyorum...gezmede 2 saat uyudu kızım gece uyumadı yaaa.11 de ve 5 de kalktık gece 1 saat oturdukkkk...neyse rahatladım darısı sızeeeee.allah nasıp ederse yarın sabah gıdıyoruz.dua edın sagsalım gıdelım gelelımmmm....

ben esya topluyorum yemek yapıyorum bebekte benle babamız arabanın sıgortasını yaptırmaya gıttı sıgorta oldu kaldı hala yokkk.sımdılık benden bu kadar annanemızden yazarım artık sızeee.hoscakalın bursa'dannn...yasasın tatıllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

tşk iyi dilekleriniz için..uras iyi.hareketlerini izliyoruz.bi yavaşlama yok.başka bir prof a daha göstereceğiz.açıkcası tekrar üniv.hast.ne gitmek istemiyorum.hem açıkmalama yapmıyor hem gereksiz ilaç veriyor, hemde kararları sürekli değişiyor.dışarıda gittiğimiz prof bize hareketlerine bakın (el-ayak) dedi.eğer normal ise 1 ay sonra emar çektirecekmişiz.
gerekirse operasyon olacak.ilerisi için daha iyi ise napalımm.ben çok ağrı çekiyorum.sürekli uzanmam lazım ama nerdeee.uras beni istiyor her daim..
aman kızlar bebişleri sıkı tutun biyerlerden düşmesin.asıl yürüken napacaz bilmiyorum.
çok selamlar

Selam kızlar...
Yaklaşık 15 gündür hastanelerde süründüğüm için moralman da berbat olduğum için ancak şimdi kendimi toparlayıp yazabiliyorum, ortada çok belirgin bir şey var mı yok mu ben de bilmiyorum ama yordu bu doktorlar beni... Size kısaca özet geçeyim, karaciğer enzimlerimiz takipteydi, geçen ay neyse ki normal sınıra yaklaşmış hatta dr. bebeklerde bu değerler normal, sen referansa bakma geçen ay biraz yüksek sayılırdı ama şimdi iyi dedi (çok şükürrrr). Ama gene de bi ultrason çekelim içimiz rahatlası dedi, ok. dedik, demez olsaydım bu sefer de yumurtalığında kist çıktı! Onu da araşrıtmak lazım diye kafamı bulandırdılar, kadın doğumcular baksın diyorlar iyi mi :2:
Diğer yandan b12 miz düşüktü onun için 2 ay sürecek ve giderek dozu azalan bi tedavi başlandı.
Geçen hafta da hem çok ama çok huzursuzdu benim kuzu, hem de bezinde idrarını yaptığı yerde bi akıntı görüyordum, idrar kokusu da keskinleşmeye başlayınca idrar tahlili-kültürü verdik (sırf bunun için 2 gün uğraştık bizimki her seferinde kakayla beraber yapınca) her neyse idrar miktarı fazla olmadığından tahlil sonucunda hangi bakteri ürediği falan yazmıyordu ama 39 lökosit...vs bir şeyler yazıyordu. Doktor da onu görünce hemen bi antibiyotik yazdı. Bebek te yanımda olmadığı için testi tekrarlayamadık öyle başladık antibiyotiğe.
Dün de alerji için bi prof.a götürdük, bebeğim maalesef atopik dermatitmiş (dermatoloji de aynı şeyi söylemişti) yani alerjen bünyeli bebek, her an Allah korusun o fısırtılar bebek egzemasına çevirebilir, başka alerjiler çıkabilir, en kötüsü de bu bünyede bebeklerin %60ı alerjik astım oluyormuş! Umuyorum ki %40lık kısımdayızdır, zaman gösterecek. 2 yaşında bu fısırtılar geçer dedi, ama her halukarda bir şeylere alerjisi olacakmış. Bbeğin hikayesini dinleyice de çılgına dönndü kadın bunlar nasıl doktorlar diye! Nasıl her ay bu bebekten kan alırlar dedi, b12si de normal dedi, hele hele idrar yolu olayını söyleyince neredeyse bizi dövecekti!!! Neler anlattı neler, bu dönemde görülen idrar yolu enf. daha çok böbrekten olurmuş ta, nasıl hemen antibiyotik yazarmış ta.... vs daha benim anlayamadığım bir sürü bir şey anlattı, her neyse bugün bana tekrar döndü doç. olan nefrolog bi arkadaşına sormuş, o da aynı tepkiyi vermiş, şimdi kestik antibiyotiği yarın sabahtan hastaneye gidip idrar vereceğiz ama orda torba bağlamıyorlarmış, sanırım sonda gibi bi aletle direk idrar torbasından alıyorlarmış... Offf, Allah daha büyük dert vermesin ama bunlar da insanın midesini bulandırıyor işte...
Sonuç mu ne; bu yapılacak idrar sonucunu da alıp, doğru düzgün bi doktor buldum sadece ona gitmeyi düşünüyorum artık! Yiteeeeeerrr yiteeerrr diye de bağırmak istiyorum, çocuğum da ben de helak olduk, her biri farklı bir şey söyleyip iyice sinirlerimi bozuyorlar...
Çok uzattım kusura bakmayın kızlar...

günaydın kızlar; önce nell ile başlayacağım. canım emreninde acaip fısırtıları var ollarını görsen korkarsın ama alerjiye götürmedim benbebeklerde normal böle döküntüler inan bana giydirdiğimiz elbisenin renginden bile olabilir bunlar genelde 3 yaş ciğvarında geçer alerjik astımda öle canım korkma... bizim senle kaderlerimiz aynı valla... kertsekmi bizim fıstıkları elele tutuşup giderler hastaneyeidrar yolu enf gelince kız çocuklar yılda 2 kez ateşli iye geçirirse böbrek reflüsü varmı yokmu diye bakılır varsa mutlaka tedavi edilmelidir böbrek kaybı olmaması için. antib. gelince ilaç yerine iğne olsa daha hızlı etkili ve daha az zararlı olur minnoşlar için.süt ve ürünleriyle beslenen bebeklerde kansızlık sık görülen bir durumdur bu nedenle kan damlası veriyolar b12 ise hayvansal ürünler özellikle kırmızı et yemeye başladıktan sonra kendiliğinden düzeln bir anemi türüdür.

elifcim iii olmanıza çoookkk sevindim inş uras kuzusununda bişeyi olmayacak allahın izniyle tabi...bizi merakta bırakma...

fahriye canım iiii tatiller sana derinle birlikte gezin, eğlenin bakalım...

beste saol valla ayol bunların hepsi genç bi ben moruğum diye üzülmeye başlamıştım imdadıma yetiştin valla...bizde 500 cc süt asla almıyoruz eve bıraktığım günlük 200 ccnin üstüne en fazla 100 cclik emiyodur beni okadar. nese bunada şükür. emre emeklemeyi artık iice çözdü yeterki istesin ışık hızıyla emekliyor, biryerlerden tutunup kalkabiliyor artık sanırım 1-2 aya yürürüz ama asıl ozaman yandık işte...ben asla kendim yıkayamam balık gibi habire kıpraşıyor çünkü elimden kayar düşer allah korusun zaten küvetinden de doğrulup kalkıyor.

bestecim dra gittinmi regl meselesi için? ben ilaçları kullanıp kullanmama konusunda karasızım çünkü emzirme döneminde kullanılmaz diyor prosp. ama drum bişi olmaz kullan dedi.

canan bebekler dişi çıkarma döneminde birbirinden farklı hastalıklar geliştirebilirler. birisi ishal olurken diğeri grip olabilir veya hiç hastalanmadan çıkarabilir.öksürük diş kaynaklı olabilir ama sen ilacına devam etki oktayın ciğerlerine inmesin enfeksiyonu canım.

selam kızlar..
nell canım çok geçmiş olsun..umarım kuzucuğun idrar sonuçları temiz çıkar..

pitoscum, urasın iyi olmasına sevindim canım. umarım senin ağrıların da geçer de rahat edersin. ben de doğumdan beri sırt ağrısı çektiğimden bebekle birlikte zorluğunu anlayabiliyorum.

elifcim, regl için gitmedim doktora. biraz önce bi arkadaşımla konuştum onunkide 8,5 ay sürmüş.biraz daha bekleyeceğim bakalım.

oğlum hala hasta..gece bizi uyutmadı. umarım düzelir. ilaç vermek istemiyorum...

sağlıkla kalın kızlar....

nell inşallah hiç bişeyi çıkmaz bebişin ya hastane yolları çok zorrr
iyi olmanıza sevindim pitos inşallah ilerleyen zaman da da bişi çıkmazz
sen söyleyince aklıma geldi elif abla oktay geçen grip olduktan 1 hafta sonra diş çıkardı şimdi yine grip oldu ve üstten 2 dişi birden çıkmaya başladı her diş çıkarmasında grip mi olucak yavrum yaa ek gıdanın hiç birini kabul etmiyo kaşıkla hiç bişi yediremiyorum 2 kaşık alıyo tamam ağzını kitliyo kesinlikle açmıyo ne meyve ne yogurt sadece bisküvili mama dün de ayran yaptım biberonla verdim en azından vitaminin öyle alsın yediğimiz yemeklerin suyundan veriyorum en fazla 2 lokma yiyo
aynı oktay da öyle beste abla oynuyo gögüsümle bide gögüslerim yara oldu hep ısırıyo sıpa mahvetti beni ..

Elifcim valla süper fikir, artık hastaneden çıkmaz bizimkiler ya bir de ateşli demişsin, ateşten kastın 38 üstü mü? Bizimkinin kulaktan 36,8-37 falan bu aralar.
Bu arada dün verdik tahlilimizi, sanırım enfeksiyon çıkmış ki doktor kültür sonucuyla hareket edelim bu arada ateşi, huzursuzluğu olursa beni arasınlar ve acile gitsinler demiş (Sonucu almaya kv. gitmişti de, unutmadan benim kuzunun hasta dosyasını kaybetmiş!!!! iyiki bi işe yaradı yani, yararından çok zararı var bee )
Bestecim, Canancım sağolun inşallah hepimizinki bi an önce atlatır şu hastalıkları, ne zor şey ya uykusundan çığlıkla uyanıyo yavrum

annanemızden yazıyorum sıze kızlar..herkese merhabalar.amcamların sunnet dugunu oldu.kızım en gec 10 da uyuyorduyıne uyudu annem de bakıyor yardımcı oluyor.burda agactan koparıp dogal dogal meyveler yıyoruz..gezıyoruz.akrabalarla gorusuyoruz ıyı oldu sımdılık mızmızlıgı da gectı ıstahı eskıye tam donmese de daha ıyı oldu bı ara hıc bısey yemıyordu.gece memeyı sureklı agzında tutmak ıstıyor yenı huy edındı...

herkese guluverıyor.ne guler yuzlu bebek masallah dıyolar..ınsan da mutlu oluyor halıyle.sımdılık akhısar maceramız ıyı gıdıyor yanı.sizler napıyosunuz..calısanlara kolaylıklar dılıyorum elif canan beste hepınıze allah kolaylık versın.calısmayınca aradakı farkı anlıyor ınsannn....

nellcım sana da gecmıs olsun canım.

ben bakıcımı buldum evıme cok yakın ogrencı velım oluyor zatenn.eylul 1 de bakamaya baslayacak..içim sızladı bakıcıyla konusurken.ne zor olacak kımbılırrr yaaaa..neyse dugun yorgunlugu var.yatıcam bende herkeslere selamlar....

Son düzenleme:
günaydın kızlar;

nellcim yüksek ateş 38 üstü canım,37 derece ateş sayılmaz merak etme.minnoşa bol bol su içir sürekli idrara çıkarsa dahaq kolay iyileşir.hep söylerim kvye iş buyur ardından kendin git düzelt diye al işte...

canacım her bebeğin dişe tepkisi farklı oluyor emrede hatırlarsan 2 ay ishal olmuştu yapılmadık tahlil kalmamıştı meğerse diştenmiş, kuvvetle muhtemel oktayda grip olarak atıyor sıkıntısını. emrede bikaç gündür öksürüyor sanırım boğazı tahriş olmuş durumda, birde habire hapşırıyor grip olmaya az kaldı galiba...havaların dengesizliğinden koruyamıyoruz çocuğu habire terliyor sonrada başlıyor aksırıp tıksırmaya...

bestecim tatlım bende kendi drum dışında başka bi kd dr na sordum oda 1 yıla kadar normal dedi zaten ilaçların prospektüslerinde emzirme döneminde kullanılmaz yazıyo diye başlamadım bende bekliyorum bakalım nolcak. yanlışlıkla gebe kalmam inş. :26: bu arada arda kuzusuna geçmiş olsun, ilaç ver tatlım ya daha ilerlerse 2-3 gün ver şurup sonra kesersin bişi olmaz.

cmt bizde arkadaşa gittik akşam oturmasına emre uyumakta zorlandı, huysuzlandı sanırım yerini yadırgadı bıdığım. ama bana değişiklik oldu aylardır eve tıkılı kalmışım meğer...dünde evdeydik temizlik falan derken akşam oldu bizimki çok sıkıldı evde alıştı dışarı çıkmaya tabi...akşam açtı ağzını yumdu gözünü annem gelince sustu sadece.

fahriyecim ooohhhh keyif derinle sende anacım, gezin bakalım....bu arada derinin düzelmesine sevindim...büyüyünce bende öğretmen olucam banane ya

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir.
saol elifcim. arda biraz daha iyi ama hala burun akıntısı var. şimdi de öksürük başladı. elma ve ıhlamur kaynatıp verdim. gece iyi uyudu çok şükür.öksürüğü devam ederse yarın dr a götürcem. aslında bugün götürcektim ama sabah biraz fazla uyuyunca götüremedim.

fahriyecim iyi gezmeler canım. derinle beraber güzel bi yaz geçirirsiniz umarım. bakıcı ayarlamana sevindim canım. güvenilir birisiyse rahat edersin. zaten yarım gün kadardır seninki.umarım hayırlı olur.

bizim bakıcı da benim evin düzenini değiştirmek konusunda ısrarlı. tezgahın üstünde duran şeyler kadının gözüne batıyor. halbuki ben amaca yönelik. kolay olsun diye tezgah üstünde bıraktığım şeyler oluyor. bazı eşyalarımı arayıp arayıp bulamıyorum bazen...ama alışcaz galiba. arda için. ama evin işlerine müdahale eden annem bile olsa sinir oluyorum. çünkü o evin kadını benim ve benim düzenimde olsun istiyorum.

yazın kimsecikler uğramaz artık topiğe. diğer bebişlerin de haberlerini alalım tez zamanda. sonra da doğum günü hazırlıklarına başlarız inşallah. yani 4 ay kadar sonra :))

sağlıkla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…