Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlarrr

ohhh derin hn gezsin bakalımm bizim ufaklıklar da eve tıkılıp kalsınn
geçmiş olsun ardayaa bu havalar herkesi hasta ediyo ya ilaç kullanınca hemen iyileşiyo beste abla bende çok istemiyorum ama bi yerde mecbur kalıyoruz sürekli öksürüp kusmasındansa ne yapalım mecbur ...
ay bende deli oluyorum düzenimin bozulmasına annem bizde ya mutfakta hiç bişi bulamıyorum konsolumdaki süsleri fln değiştiriyo yerlerini kırılmasın diye de bişi demiyorum ama deli oluyorummmm ...
bizim üst dişlerim de çıktı bay ama kanıyo ya diş etleri ne bulursa ağzına götürüyo bide hırslı bi şekilde ısırıyo ondan mı acaba ...
bugün eşim sağlık ocağına götürcek devit 3 le kan damlası bitmişti onu alıcaklar bide muaneyene olur ...
dün yürüteçten düştü oğlumla oturdum ağladım onunla var ya çok kötü oldumm allahtan bi yerine bişi olmadı korktu sadece nassı sarılıyo bana sıpam su fln içirdim sonra hemen oyuncaklarına daldı yanağı birazcık çizildi
öyle yani yemesi biraz daha düzeldi dün tarhana ve taze fasulyeli çorbayı yedi yogurtu da ayran yapıyorum içiyor eski iştahı yok tabi

günaydın güzel annişler;

bestecim inat etmede ver şu bıdığa peditus falan gibi bi şurup, bak öksürüğüde başlamış zuzunun.1-2 günlük bi tedaviden bişi olmaz canım benim.
ya bakıcı konusunda beni en çok gern konu bu işte, annem benim evimdeki hiçbişeyin yerini değiştirmez, hatta izin almadan kullanmaz bile,ama yabancı biri hiç umursamadan bunları yapabiliyor offf..kvde öyle benim kafasına göre düzenler herşeyi bide bilmiş bilmiş izahat verir neden öyle olması gerektiği konusunda...ben evime temizliğe bile kadın almıyorum sırf bu yüzden ama bakıcıyla napıcaz bakalım.

dün annem emreninm bezinde kırmızı leke görmüş akşam benim aldığım bezdede olunca doğru en yakın hastanenin acilinde aldık soluğu, idrar verdik çok şükür sonucumuz iii gldi sanırım ya az su içmesinden kaynaklı ürat atımı var emrenin veya pipideki sorundan kaynaklı bi tahriş vb bi durum...biran önce sünnet olmamız gerekiyor ama bu anestezi işini nasıl çözücez bakallım...tabi birde sünnet sonrası var en az 3 gün dinlenmesi gerekiyor emre 5 dk duramıyoki yerinde

bestecim doğum günü hazırlıklarına başlamak yazmışsın içim bi hoş oldu ne çabuk büyüdü bu sıpalar ya, daha dün göbüşümüzdelerdi nasıul doğuracaz diye yazışıyoduk...nasıl bir hızla yaşlanıyoruz allahım:26:rabbim hepsine uzun ömürler versin inş.düğünlerinide görelim....

o lekelerle bende bazen karşılaşıyorum elif abla ama yiyip içtiği şeylerden diye düşündüm 2 kez fln karşılaştım
evt ya bizde dün eşimle bakıyoruz da oktay a ne çabuk büyüdü diyoruz yürütüyodu eşim ellerinden tutup emekleme gibi bi çabası yok ya yere yatırıyoruz yüz üstü karnın üstünde duruyo ellerini kollarını kaldırıyo :) ama yürümeyi çok seviyo sıpam :) artık 1 yaşında olucaklar ya vay be zaman hızlı ilerliyoo ..

gunaydın kızlar
annem yengemlere gıttı kızımıda goturdu bende evı topladım.nete bı bakıyım dedım.kucaga ıyıce alıstı kuzum altını alırken bıle yatmıyor cadı yaaa.bızımde demır ılacımız gelırken dokulmus bugun gıdıp alabılırsem alıcammburdan bakalım.cananla elıfı gordum altta yazıyor ya .kolay gelsın sıze hayırlı ıslerrr.

zaman hakıkaten su gıbı gecıyor 8 aylık yazıyor artık kzımın tıcker'ında.saglıklı olsunlarda cook tatlılar kuzucuklar.

bende bursada pek gezememıstım burda acısını cıkartıyorum.2 ay alısıcaz kızımla sonra zor olacak ama kıymetını bılmek lazım tatılın.herkese ıyı gunler kuzucuklarınızı opuyorummm

Son düzenleme:

canancım geçmiş olsun oktaya canım, bu dönemde dikkat etmek lazım bu haydutlara hiç yerlerinde durmuyolar maşallah.

emreninde dişleri kanıyo tatlım, çünkü çok hırslı bir şekild ısırıyolar hafta sonu yanağımı ısırdı kanattı resmen sıpa, eşiminde omuz başları ısırıklar ve morluklar içinde...dş azaplarını dindiriyo sanırım ısırmak bunların...

sağol elif abla dikkat ediyoruz ama işte herşey biranlık
evet ya gögüsüm tekrardan yar oldu benim o kadar ısırıyo ki geçen parmağımı ısırıyodu bi baktım elimde kan ödüm koptu demek ki normalmiş kendi elini veriyorum agzına ısırmıyo sıpa ama benim elimi koparcak gibi ısırıyo canının kıymetini biliyo yaramaz ...

Son düzenleme:
Merhaba,
işten yazıyorum.bel ağrım var ama rapor haklarım bittiği için geliyorum.uras a kv dem bakıyor.idare ediyoruz.iyiyiz çok şükür.beyin cerrahı arayışındayız.urasın tekrar göstermek için.davranışlarında yavaşlama olmadığından kısmnen rahatız..
Bizimde üst dişlerimiz çıkıyor.zaten ne bulursa ağzında..telefon ve kumanda hariç..top aldık pek seviyor ayakları ile tepinmeyi.
Fahriye iyi tatiller cnm.akhisar yakın izmire gelirsen beklerim..
Selamlaar

elifcım evet cok yakınız.her yaz gelıoruz mutlaka belkı yıne gelırsek gorusuruz ınsallah.guzel olur yuz yuze tanısmak ta emınım.
benım kızda evdeyım dıye sekısıne gore daha cok emmeye basladı.tabı calısırken fırsat olmuyordu.yıyor yese bıle yıne emıyor kuzucum.bugun carsıya cıktık,mmarkete gıttık dayısının kucagında gezındı durdu boncugum..dedeye ve dayıya da alıstı.ne guzel sevıldıklerını bılıyor bu veletler ufaklar ama cok akıllılar bısıklet bınen ablalara bakıyor.evde tıkılıp kalıyormusuz calısırken ıse gıt arada kostur eve gel..tabı beısle de ılgılenıyosun ama sımdıkı gıbı olmuyor.babamız bursaya gıttı cocukların sınavları var persembe gunu gelecek bugun kamerayla gorustuk ozlemıs kızını.gel babası gel yapıyor elıyle ben bursada denemıstım 4 - 5 kere ogrenmıs meger yengem yapınca hemen cıkarıverdı marıfetını kızım.ogretmek lazımmıs onlar beyınlere bı yere yazıyolar galıba sasırdım gorunce.cenem dustu herkese ıyı geceler kızlarrrrr

elifcim ii olmana sevindim canım, bel ağrıların malesef bir süre daha devam edecek, uras paşanında ii olması çok güzel haber inş sonrada bişi çıkmayacak kuzucukta...

bizim dişlerimiz çıkmasına rağmen hala herşey ağzımızda kumanda ve tel de dahil bu guruba malesef, vermezsek saatlerce ağlıyor ve hiç bişey gönlünü almamıza yaramıyor illaki istediğini vereceksin.

canancım iii oktayın kilosu takma kafana, zamanla yeniden yemeye başlayınca açığı kapatır merak etme canım,emrede dün teyzemin bacağını ısırıp kanatmış, vampir bunlar ya.

fahriyecim ooohhh keyfe bak derine ne iii gelmiştir annesiyle olmakdarısı bizimkilerin başına.... canım bunlasrın beyinleri bomboş ne öğretirsek o kalır, yani nasıl şekillendirirsek öyle olacaklar.birde yetişkinler öğretileni unutabilir ama çocuklar unutmazlar.

kızlar sizler hangi ıslak mendili kullanıyorsunuz. ben unibaby yenidoğan kulanıyorum, saf su ve pamuk olduğu için. ancak her markette bulmak güç, eşimin arkadaşları dalin kullanıyolarmış ve çok memnunlarmış.. yanlız ben dışarıdayken emrenin el ve yüz temizliğinide bununla yapıyorum o nedenle başka markaya güvenemiyorum. sizin tavsiyelerinz neler?

johnson baby yenı dogan ve normalını kullanıyorum.sabunlu bezle yıkıyordum hep 3 aydır ıslak mendıle gectım.sımdılık ıyı pısık yok.onerebılırım

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir.
pitoscum, umarım yakın zamanda bel ağrılarından kurtulursun canım. çok zordur o ağrılarla işe gitmek. ama en önemlisi urasta bişey çıkmasın inşallah.

fahriyecim. bizim oğluş da gel gel yapıyor. ama öyle hadi gel gel yap diyince değilde aklına ne zaman eserse. bi kaç gündür de babası işe giderken baybay yapıyor. şimdi de tel sararı öğrettim. ama aklına gelince yapıyor sadece.

kızlar ıslak mendil konusunda ben en çok primanınkini beğendim. ya da uni babyninkiler iyi oluyor. çok şükür pişik falan olmadı daha.ikisini de kullandım.

bizde doktora gittik bugün. burun akıntısı devam edince akciğerlere inmiş olmasından korktum. tabiki peditus verdi. kullanıcaz bakalım. aslında yüzünde kabarıklar oluştu diye gittim daha çok. 4-5 gündür sivilce gibi kızarıklıklar vardı. dut yedirmiştim ondandır dedim ama yedirmeyince geçer diye bekledim.geçmeyince bugün doktora baktırdım. ayrıca demir damlasını verdikten sonra kuzum kusuyordu. yerine bişey alayım mı diye de danıştım. verme demir damlasını dedi. bende bu ayki kontrole kadar vermiycem bakalım. ayın 28 inde kontrolümüz var.

canancım oktayın kilosu çok iyi canım. benim sıpada yemiyo. ve kilosu 8300 civarında. zorlamıyorum ama. ne kadar yerse. şimdi de memyi ısırmaya başladı. canım çok yanıyor.napıcaksam. ay diye bağırıyorum. o hoşuna gidiyor sanırsam. ısrarla ısırmaya devam ediyor.

bizden böyle kızlar...
sağlıkla kalın.

günaydın kızlar,

beste geçmiş olsun canım, kabarıklar sıcaktandır bence takma kafana...bestecim bu ısırıklar daha başlangıç,benim gögüslerimden bıynuma kadar olan alan ısırık ve yırtıklar içinde. ha bide tavsiye senin çığlık atman onların hoşuna gidiyo oyun zannedip yine yapıyolar....

dün e bebeğe gittik orda emreyi tomynin yürüme yardımcısına tutturduk bizimki ışık hızıyla yürümeye başladı, artık alıcaz ilk arabamı veya chicconun 4 fonksiyonlu yardımcısını.en azından annem bel ağrısından kurtulur.ama ilk arabamdan ziyade chicconunki daha kullanışlı, bisiket oluyo, yürüteç oluyo, anne kontrollü bisiklet oluyo...biraz pahalı amadaha uzun süre işe yarar gibi duruyo...

kızlar annem emreyi 2 sabahtır çişe tutuyo ve çişşşş diye söylüyo bizimki heme yapıyo çişini aslında fırsat olsa alışştırsak böyle çok güzel olur ama nerdeee o zaman..ha birde dün aaaanneeee demeyi öğrettim ona ama canı isterse diyor.öyle bay bay, tel sarar falan ilgisini çekmiyo benimkinin nedense ne zaman yapsak başlıyo ağlamaya sıkılıyo hemen.:44:

bizden haberler böyle kızlar öpüyorum sizleri.

tel sarar ne yaa ilk defa duydumm :)
oktay da sadece alkışlıyo ses çıkıyo ya alkışlayınca bide bana bakıyo seviniyo muyum diye :) bazen acıktığında ağlarken annee diyomuş gibi geliyo ama bilinçli mi bilmiyorumm :) yere koyuyoruz geri geri gidiyo ve ağlıyo sıpa :)
geçmiş olsun beste abla ...
oktayın da salyası yine çok akmaya başladı sanırım üst yan dişleri de çıkıyo oyüzden boynun altı hep isilik oluyo ben eve gelince hergün ellerini ayaklarını boynunu yıkıyorum sonra da krem sürüyorum boynuna ama yine de oluyo işte bide gözlerinin altı ara sıra kızarıyo sebebi ne acaba elif abla ya kansızlıktan dediler zaten bi dahaki ay kan sayımı var şimdiden gitsek mi acaba ...
alıştırma bardağı aldım suyunu onunla içsin diye pek beğenmedi yaa
bende dün parkta bi çocuk biniyodu bisiklete 10-11 aylıktı heralde bebek kendine daha hakimdi çünkü kenarları korumalı çok güzeldi oktayın da çok dikkatini çekti gözlerini ayıramıyodu :) ondan alıcam . ben hergün eve gidince yemeğimizi fln yiyoruz çıkıyoruz parka 1 saat fln sallıyorum oğlumu kaydırıyorum etrafına bakıyo iyi oluyo hem güneşin çok etkili olmadığı saat oluyo hem de vakit geçirmiş oluyoruz oğlumla iyi oluyo yoruluyo eve gidince hemen uyuyo bende işlerimi yapıyorum .. öyle yanee ..

selam kızlar..
canancım tel sarar : elini hani delisin der gibi döndürürsün ya. ondan canım. bizimkisi yapmaya başladı. ama en güzel babası işe giderken direk eli kalkıyor ve bay bay yapıyor.

ben playskoolun ilk arabamdan aldım. ama henüz yürüme fonk. kullanamıyor. +9 çünkü. üstündeki oyuncaklarla oynuyor.

elifcim haklısın canım ben çığlık attıkça oyun sanıyor sıpa. dün biberonla içmiş benimki sütünü. en azından biberona alışsınki. çok zorlanırsam sütümü sağıp öyle veriririm.

canancım ben de alıştırma bardağı aldım ama içmedi suyu sıpa. şimdi kaşıkla veriyoruz. bazen de biberonla. suyu annesi gibi sevmeyecek sanırsam.

elifcim, çiş için çook çokk erken. en erken 2 yaşında başlamak gerekiyormuş. sabiha paktuna keskinin kitaplarında öyle yazıyor. önce oral gereksinimleri halletmesi ondan sonra anal gereksinimleri öğrenmesi gerekiyormuş. ve oral gereksinimler: emme ve karnını doyurma gibi olanların tatmin edilmesi 18 ayda tamamlanıyormuş. ben onun yalancısıyım.

oğlumun yüzündeki kabarcıklar hergün artıyor. bazıları da sönüyor. geceleri ben bile kaşınıyorum.acaba sinekler falan mı etkiliyor çocuğu. şimdilik doktorun verdiği merhemi kullanıcaz. geçmezse başka bi doktora götürcem.

bu arada saç traşı yaptırdınız mı çocuklara. ben dün berbere götürcektim. ama bizimki erken uyudu. gidemedik. bugün götürebilirsem gidicez bakalım.
bizden böyle... sağlıkla kalın.

Slm kızlaaar...
Bestecim hala tek çeşit veriyorum ben, zaten benim kız oldum olası çok iştahlı değil, kahvaltımız da çok sınırlı peynir, yumurta, ekmek ve pekmez, bir de su veriyorum (ceviz 2 yaşına kadar yasak bize), siz neler veriyorsunuz başka?
Bu arada nihayet Allahıma şükür bugün idrar yolu enf. maceramız çözüldü Bu haftanın 3 günü hastanedeydik, tahlilde lökosit çıkmasına rağmen kültürümüz temiz geliyordu. Bu sabahki ilk idrarını evde aldık ve hoca direk kendisi mikroskopta inceledi, meğer onlar lökosit değilmiş, tübüler hücre gibi bir şey dedi (artık ne demekse...) hatta asistanlarını çağırdı yanına ve onlara da inceletti. Yumurtalıktaki kistten dolayı hücre atımı olabilir dedi, bizimle bi ilgisi yok dedi. Sanki yeniden doğmuş gibi oldum yaa, burda da çözülmeseydi daha ileri tetkikler gerekecekti.
Bu arada bizim hala dişimiz yoook, n zaman gelecek acaba

hı anladım beste abla ne güzel el sallaması oktay sadece alkışlıyo kahkahalar eşliğinde :)
dün pğlumla tam parka çıkmıştık ki haber geldi eşim abisi çaya geliyoruz dedi annem evdeydi allahtan o ortalığı topladı bende tatlı fln yaptım gece 12 de gittiler o kadar yoruldum ki kayınvalidemler görümcemler mahvoldum yanii oğulm çok mutluydu kuzenleriyle ama ben hiiiiç dinlenemedim uykusuzluktan ölüyorumm
nell çooook sevindim cnm kurtuldunuz sonunda hastane köşelerinden :)

ben biberonlar veriyorum suyu bazen de bardakla çok seviyo bardakla içmeyi ama üstümüze döküyoruz hep ...
tek çeşit derken bizim rutin devam ediyo kahvaltı bi peynir bi yumurta öğlen çorba ikindi yoğurt akşam da bizim yediğimiz yemeklerden yediriyorum dün dolma yapmıştı annem içini çıkardım yogurt koydum üzerine bi kabak dolması yedi öyle kendine yaptığımız çorbaları fln zorla yiyo ama bizim yemekleri zevkle yiyo sıpa dr.da demiş artık sizin yemeklerinizden verebilirsiniz diye zaten birini yemek yiyo görmesin hemen atlıyoo yemeğee :)
bu arada 5.dişimizde geliyooo patlamış üst yan ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…