Şubatta hamile kalanlar buraya..

slm şekerler;

sabah yazmıştım ama bilg. azizliğine uğradım sonrada uyuz oldum yazmadım ama daynamadım işte.

canancım emrede bayılıyo gezmeye akşam olupta çıkmazsak eğer basıyo yaygarayı ya. gezente oldu iiice..
alıştırma bardağını başta emrede istemedi ama ben ısrarla ağzına dayayınca aldı mecburen şimdi onu görünce deliriyo babası gibi suyu seviyo. iiki bana çekmmemiş. canım gözlerinin altından kastın kirpik dibi ies uykusuzluktan veya yorgunluktandır muhtemel emreninde öle merak etme.

ya çiş için erken ama bende 40 günden sonra gece altıma yapmamışım wcye tutmuş annem emrede öle sanırım..tabiki daha söyleyemez ama sabahları biz çişşş dersek yapıyo

bestecim bi tarafım kestir saçını diyo diğer tarafım hayır yapma diyo karasızım. geçen gün gittik e bebekteki berbere çıkmış haftra sonuna kaldı bakıcaz artık.ilk arabamıda sadece 3 ay için kullanabilecek chicconun ürününğ daha uzun kullanırız gibi geldi bana cananın anlattığı gibi bisiklette oluyo hem..babamız biraz pahalı buldu ama yapıcak bişi yok alıcak el mecbur.bu arada biberoona alışmasına sevindim biz çok zorlanıyoruz çünkü.

nell geçmiş olsun. inş. bundan sonra bişi çıkmaz canım ya...tübüler hücre böbrek tübüllerinin hücresi demek canım meraklanma.

canancım hayırlı olsun yeni dişiniz tatlım.

bizde durumlar aynı ben bazen iki çeşit dolma, yoğurtvb. veriyorum bazen tek ama oktay gibi kendi yrmrklerini yemek istemiyor varsa yoksa bizimkiler. azıcık veriyorum tabi.iştahı bazen var bazen yok günler geçiyor böyle. öptüm sizleri...

slm kızlar

butun gun temızlıkle ugrastık yarında mevlud yapıcaz beklerım hepınızı;)
yarın artık annemden ayrılıp babanesıne gıdıyoruz bakalım nasıl gececek annemde cok rahat ettık.yardımcı da oldular annem babam kardesım...rahat etmezsem kacıveırım buraya bende.gıremem nete de artık cunku kayınvalıdemlerde yok.yaslı zaten kadıncaz en kucugu benım kocısss.

burda havalar cok sıcak oldu.ınsan bunalıyor bebıslerde oyle dun gece sıcaktan uyandı kuzucuk.hepınıze ıyı geceler gorusmek uzere kızlarrr.bye

hu hu kızlar, yaz geldi diye kaçtınızmı? nerelerdesiniz?

elifcim altta seni gördüm inş sen ve uras kuzusu iiidir canım.

bütün hafta sonu temizlik yaptım her yanım sızılıyor valla. emrede atta atta diye diye geçirdi h.sonunu. wn sonunda çıldırıp bağırmaya başlayınca aldık parka gittik kuzucum uyudu yolda, parktata salıncaklara bindi, kaydıraktan kaydı pek bi mutlu oldu.evde sıkılıyo kışın napıcaz bakalım çok alıştı gezmeye.bu arada iştahımız sıfır sadece kahvaltı ediyor oda binbir şebeklikle... yoğurdu görünce basıyor çığlığı sıpa...

fahriyecim hayırlı olsu mevlüdünüz canım. gelmeyi isterdik ama bize izin yok malesef.

evet ya millet nerdeeee ?

ay aynı elif abla bende bütün hafta temizlik yaptım c.tesi düğün vardı pazar da dinlencem hiç biyere çıkmıcam dedim bu sefer duramadım temizlik yaptım akşam 7 gibi de parka çıktık oğluşumla gezdik dolaştık alışveriş yaptık geldik evimize ..
6 dişide çıkıyo ve ilk defa ishal oldu yavrum her diş çıkarmasında farklı bi hastalık çıkıyo iştahı düzeldi çok şükür yürütecin de yediriyorum öyle daha çok yiyo reklamları da açıyorum kasesini bitiriyo çok şükür sade yogurt yemiyo meyve rendeliyorum içine meyveli yogurt oluyo :) hazırlarını almaktansa kendim yapmayı tercih ediyorum saçları iyice uzadı sıpamın çok yakışıklı oldu :) biz kestirmicez ya 2 aylıkken kesmiştik zatn belki biraz düzeltiririz ama tamamen kestirmeyi düşünmüyoruz uzun saçlı olsun oğluşum :)
valla kışın nassı zaptedicez bu çocukları evde bilmiyorum evi park alanına çeviririz artık :)

canancım malesef bizimde öle ne zxaman diş geliyo emrenin ishali hortluyo cmt günü 5 kez kaka yaptı üstelik bezde iğne başı kadar yer yok komple kaka. hiç bişi yemeyip bu kadar kakayı nasıl yaptı anlamış değilim.

biz meyveli yoğurtda yemiyoruz, cacık yaptım onuda yemiyo.. ama bize yaptığım ayranları içiyo offff.

saç konusunda karasızım ya böle çoook tatlı minnoşum ama saçları çok ince belki gürleşir kestirirsek?

kızlar bu arada sütüm iice azaldı ama emrede bi okadar meme delisi oldu artık canı isteyince göğsümü tırmalıyo veya elliyo çok komik ya? sizlerin süt durumu nasıl ne yaspsamda artsa sütüm?

nell, angel,nuray, beste, nehir, tsiraa, joys nerelerdesiniz allah aşkına...

bi gariban benle cananmı var çalışan bide elif.... valla çekilmiyor buralar böle boş boş...

çocuklar mahvoldu dişlerden yaa
bende ancak oynatarak yedirebiliyorum işte yoksa yemiyo ne yapalım zorlamamakta lazımmış idare edicez artık annem dün çorbasını biberonla vermiş :)
benimde çok hoşuma gidiyo bu hali biraz düzleştirelim dedim bende makasla biraz kestirelim..
valla elif abla biz keltoş yaptık 2 aylıkken saçları yine seyrek benim saçlarımda küçükken öyle seyrekti ..
benim sütümde öyle azaldı ama oktay emmiyo zaten öyle memeyi ağzında tutuyo bende oktayı kucagıma alınca hemen gögüsüme saldırıyo sıpam bütün gece gögüsümde uyuyo sabaha karşı da mızmızlanmaya başlıyo süt tamamen bitiyo sanırım mama veriyorum bende artık bu saatten sona süt çoğalır mı bilmiyorum benim sütüm zatn hiç karın doyurmadığı için su gibi..

elifcim haklısın valla.bi biz varız sıcaklarda çalışan.ben inşallah 1 ağustosta izne çıkıyorum.ramazanda yani.annem oruç tutacağından urasa benim bakmam lazım.zor dayanıyorum sıcaklarda yollar çekilir gibi değil.40 ı buluyor bence sıcaklık. uras için bi prof buldum.biliyorsunuz kontrole gitmemiz lazım.ege üniv. hast.de görevli.ama hastanede ne hasta bakıyormuş ne de ameliyat yapıyormuş.muayenehanesine gitmemiz lazım.bu nasıl sistem anlamadım. sağlık kesintilerimiz var ama vatandaş olarak bir prof.a ulaşamıyoruz.biz çok şükür muayehaneye götürebiliriz ama ya götüremeyenler nolacak demi ama??
*uras sıcakta doğal olarak uyuıyamıyor ve iştahı azaldı.bütün öğünlerini zorla yediriyoruz.ille eline değişik bir obje vermemiz lazım ağzını açması için.oy oy oy
*bizde saçını kendimiz kestik.yine uzadı.berber için erken herhalde.kafasını sürekli oynatıyorya korkuyorum makastan..
*elif bende sütü artık sağmıyorum.kazadan sonra belim çok ağrıdığından termal çanta falan taşıyamadım.bıraktım bende.şişkinlik olmuyor.eve gidince emziriyorum.gece de dahil 3 defa emiyor.1 yaşına kadar böyle devam etse iyi.çalışan anne olarak anca bu kadar napalım yani.sende elinden geleni yaptın sağmak ve arttırmak için.ben eskiden maltana içiyordum.ama geçende içtim bir etkisini görmedim..sadece o çekince geliyor sanırım.
**bebek güneş kremi aldınız mı bu arada??
serinlikler dilerimm:)) byee
not:elif emre tatlı oldu yazmışsın..biz ne zaman göreceğiz acaba(bu bir sitemdir:))

selam kızlar..
vallahi ben de buralardayım da. yarım gün geldiğimdem işlerden başımı alamıyorum açıkçası.yetişmeye çalışıyorum heryere.
pitoscum haklısın vallahi. proflara ulaşmak için bi dolu paralar dökmek gerekiyor..normal hastanelerde adamakıllı muayene ettirmek ne mümkün. illa para harcamak gerek.

kızlar benim sütüm de azaldı. sabah emziriyorum. çıkmadan emzirmeye çalışıyorum emmezse sağıp 60 cc bırakıyorum ya içiyor ya içmiyor. ben gidince 2 fırtt çekip bırakıyor. anca gece uykusuna geçeceğinde emiyor.bi de gece kalkınca emiyor. o da 500 ml hayatta etmez. bibeonda almadığından mama da veremiyorum.elimden gelen bu. kendi emmek istemediğinden ben emziremiyorum. aslında sütüm de yok zaten..

bende saçlarını kısaltmaya karar verdim ama bizimki berberde nasıl duracak bilmem. 2 gündür mızmızlığı üstünde. üst dişlerinde herhangi bir açılma yok.ama bu mızlanması dişden midir bilemiyorum.

kızlar sağlıkla kalın...

slm şekerler,

elifcim bizimkide eline değişik bişiler vermeden ağzını açmıyor, kaşık, kepçe, cezve,vb. evde ne varsa yığıyoruz önüne üstelik her yemekte farklı şeyler istiyor.burasıda çok sıcak emrenin gece uykuları iice zıvanadan çıktı.gerçi oda haklı biz uyuyamıyoruz bebiş napsın.

güneş kremi coppertone 30 faktör aldım ben.

proflar konusunda yapacak bişi yok yeni yasa bu sadece okulda ders verecekler artık. özel muayenelerde kapatılacak yakında.
canım bende urası, ardayı, oktayı, derini velhasıl bütün minnoşları çoook merak ediyorum en sonunda bi face alacam valla.

canancım bizim babamız kel, e benim de kel olmak üzere kafam. emreninde çok seyrek bi kuaföre sordum sürekli kazıtırsanız gürleşir dedi. ondan kestireyim dedim bende.ama oğluşumun karizmasınıda çizdirmek istemiyorum yani.

süt konusunda emre 2 aylıkken işe başladım ben ogün bugündür sağıyorum valla, bebişleri 6-7 aylıkken işe başlayan diğer arkadaşlar bıraktılar sağmayı usandıkları için. en azimli benim galiba... üstelik o sütleri 1,5 saatlik yola taşıyorum birde...emrede doğru dürüst emmiyor ama gece iflahımı kesiyor memede uyumak istiyor sırf o yüzden sütüm kesilmesin istiyorum ya...ama doğrusu bende yoruldum artık....

işte bizden böle kızlar. öptüm sizleri....

oh be farklı kişileri görmek güzell :)
pitos istanbul da olsaydın cerrahpaşa ya çapa ya haseki ye giderdin ablamın 3 yaşındaki oğluna akdeniz anemisi teşhisi koydular özel de cerrahpaşa ya git demişler doğru düzgün bilgi vermemişler bende netten araştırdım kan fln verilmesi lazımmış kalp yetmezliğinden hastayı kaybediyoruz fln diye okuyunca beynimden aşağı kaynar sular döküldü cerrahpaşa ya gidince taşıyıcı olduğunu öğrendik sadece evleneceği insanın da taşıyıcı olmaması gerekiyo demiş ve baya bilgilendirmiş ilgilenmiş ömrümüzden ömür gitti şu ağızdan çıkacak iki lafa muhtacız doktorların ama bilgi vermeyip çelişkili davranmaları mahvediyo bizi :S:S
dişden büyük ihtimalle beste abla bu dişler mahvetti çocukları ama çıkanlar büyüyo daha sevimli oluyolar keratalar :)
ya en azından resimlerinizi buraya koyun elif abla face girip bizim adımızı yazarsan görürsün zatn hepimizin profil resmi çocuklarımızın çünküü :)
hımm o zaman kestirsek mi ama kıyamam saçlarına ya çok güzel oldu baya uzadıı sadece kısaltırırım biraz banane kestirmem :)
yemek yeme merasimimiz bizimde öyle yeter ki bi objeye takılmasın onu eline alana kadar uğraşıyo bide logolarla çok güzel oynuyo kızlar tavsiye ederim çıkarıyo takıyo artık oturunca da düşmüyo oyuncakları yığıyorum önüne güzelce oynuyo maşallahhhh :)
benim de sütüm az sağmıyorum ben akşam emziriyorum sabah çıkmadan emziriyorum doymuyo zatn emzik gibi tutuyo gögüsümü sütte yok çekmiyo da öyle ağzında memem beni dinliyo konuşuyorum konuşmasamda izliyo beni suratıma bakıyo sıpam yaa bırakıp gelmesi çok zor ağlıyo arkamdan ananesi camda oyalıyo öyle çıkıyorum ben yoksa basıyo yaygarayı :S

selam kızlar..
süt konusunda ben de sizler gibi sütüm kesilmesin, en azından yaşına kadar emzireyim istiyorum. ama bizimki emmek konusunda pek hevesli olmadığından yapacak bişey bulamıyorum. ama her fırsatta dayıyorum memeyi ağzına.

kızlar bebeğim isilik oldu. doktor merhem vermişti ama geçirmedi. ben de şimdi pudra sürüyorum. eskileri söndürüyor ama yeniler de çıkıyor. şimdi de göz kapaklarında çıktı kuzumun. napıcam bilemedim.

canancım annenin bakması iyi oldu oktaya. sürekli mi bakıcak yoksa geçici bi süre mi? ben güneş kremi sürmüyorum. esmer zaten kuzum. öyle çok da güneşe çıkarmıyorum. yani sanırsam bakıcı da çıkarmıyor.

kızlar eşimle ilgili bi inatlaşmadan dolayı facebooka bulaşmıyorum. ondan dolayı bizim fotoları ordan göremeyeceksiniz. buraya da çok fazla eklemek istemyiorum sonuçta herkese açık biyer...

bizde durumlar böyle..
sağlıkla kalın.

Slm kızlaaarrr...
Valla şu prof.lar konusunda çok haklısınız, geçen gittiğimiz alerji profuna 250 bayıldık, amaaaa annemin karşı komşusu vasıtasıyla bi doktor buldum Başkent Üni. Hastanesinde, adam çocuk hematoloji profu veeee sadece 35 tl ödedik, üstelik hastanede çalışıyorlar (ben nasıl olduğunu hala anlamış değilim! Elif senin bi fikrin var mı canım bu konuda? Sen konunun içindesin diye soruyorum :)) ) Neyse adam çok ilgili, bu yumurtalık kisti için de hemen orda bi çocuk endokrin doktoru çağırdı, sordu, 6 ay sonra kontrol edilecek, %95 kaybolacak dedi doktor. Genital tüylenme falan diyordum hatırlarsanız, ona da baktılar bunlar tüy falan değil, tamamen normal dediler, yani boşuna alınmış 6 tüp kan çocuğumdan zamanında
Diğer yandan b12yi kestirdi, biraz rahat bırakalım çocuğu dedi Allaha şükür, zaten ilaç verme taraftarı olmayan bi doktor tam benim istediğim gibi Gelecek aya kontrol edecekler değerlerini işte...
Bu arada benim ücretsiz devam ettiğinden benim emzirme şansım daha fazla oluyo tabii, ama ne kadar süt içtiğini ölçme gibi bi şansım yok maalesef, benimki de biberon almıyo hiç, Allah korusun sütüm kesilse içmez benim saftirik kızım devam sütü falan.
Ya bizim hala dişimiz yoook, 5 eylüle rezervasyon yaptırdık tatil için Allah nasip ederse, bizde bu şans tam da o zaman çıkartır benim küçük cadı, mahveder bizim tatili de

Ha bu arada dut, üzüm ve karpuz sütü arttırır diye duymuştum zamanında ama biz doğum yaptığımızda mevsimi değildi, şimdi tam zamanı, belki işe yarıyordur...
Aaaa söylemeyi unuttum size, ben İpek'e keçi sütünden yoğurt mayalıyordum, doktor folik asite eksikliği yapar, inek sütü kullan dedi, aklınızda bulunsun...

günaydın kızlarrrr
bu sıcaklar mahvediyo bizi de bebişleri de yaa dün gece hiç uyuymadı oğlum atletole yatırdım isilik olayı bizde de var sadece boynunda gece kaşıya kaşıya mahvoldu yavrum yıkadım artık sadece boynunu kremini de sürdüm rahatladı yavrucak her akşam yıkıyorum elini yüzünü ayaklarını 2 günde bir de komple yıkıyorum annem hasta olur çok sık yıkamayalım diyo zaten en ufacık şeyde hasta oluyo kuzucum :S:S
evet beste abla sağolsun bütün işimi yapıyo yemekti temizlikti bende 250 tl veriyorum harçlık :) istemiyo ama ben veriyorum zorla bi geliri yok ki :S dün akşam da pazara çıktık hep beraber pazardakiler daha taze oluyo diye meyve aldım bol bol ... 1 sene bakıcak beste abla sonra da kreşe veririz diye düşünüyorum 2-3 yaşında alıyolar ya şimdilik öyle planlıyoruz bakalım ...
nell iyi bi doktor bulmana sevindim cnm
oktay ın yine iştahı gitti ya sanırım 6.diştenn

günaydın kızlar;

nellcim hatırlarsan bende b12 verme çocuğa demiştim gereksiz çünkü. iii bi dr bulmanada sevindim tatlım.hocalar artık yeni yasa nedeniyle hasta görmüyolar daha doğrusu bsaktıkları hastadan ücret alamıyolar bu nedenle çoğu hasta bakmıyo bazılarıda çok cüzi ücretlere hasta bakıyo yani özelde sizden alınan kadar fark alarak. durum bundan ibaret. tatil planları süper inş. dinlenerek dönersin canım...

bestecim isilik hepimizin ortak derdi ince giydir ardayı ve sık sık yıka. ben herün yıkıyorum hatta annem izin verse sabah akşam yıkarım ama cananın annesi gibi hasta olur diyo.bide geece çıtçıtlı bodyle yatıyoruz zaten tüm günde bodylerle duruyo bide bez tabiki.ben isiliklerine popolin pişik önleyici krem sürüyorum en iii o geldi tavsiye ederim.

kızlar babamız bize süpriz yapıp chicconun 4 fon. bisikletini almış ama benim ayran gönüllü oğlum 5 dk fazla oturmuyoı üstünde.daha çok bisikleti devirip altını kurcalıyo tamircimi olacak ne.

emreninde iştahı hiç yok yemeğini bi kaşık verip ardından bi kaşıkda su vererek yediriyoruz su dışında bişi istemiyo çünkü. böylede en fazla 5 kaşık yiyo. sonra anlıyo 2 kaşıkta bi yemek verdiğimizi büzüyo ağzını yine.

balığa başladık bizde eşim somon fileto almış ceviz kadar bi parça alıp haşladım ama çok severek yemedi açıkçası belki kızartırsam yer diye düşünüyorum ızgarada pişiricem hafta sonu. kokusuna nasıl dayanacaksam artık.

kızlar yaklaşık 1 aydır devam sütü vermiyorum ben emreye çünkü biberon almıyor mamaların içinde yemiyor e gittikçe büyüdüğü için yedikleride artıyor bundan sonra almalımıyım sizce. annem alalım diyo ben kararsızım.geçen aykini yarım olmadan attım süresi doldu çünkü.

ben veriyorum elif abla hatta dün aldım mama 3 ü alsam mı dedim sonra vazgeçtim 2 aldım yine oktay biberonu tutuyo valla onla karnı doyuyo yoksa hiç durmaz ki bi de bisküvi koyuyorum mamasına uyandığı zaman çorba veya yogurt işte hangisiyse zamanı uyumadan önce de mama veriyo ki annem iyi uyusun diye böylelikle 2 saat fln uyuyo öbür türlü hemen uyanıyo anne sütü zatn tam anlamıyla alamıyo devam sütü iyi oluyo ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…