Şubatta hamile kalanlar buraya..

selam kızlar...
ne güzel döktüemüşsünüz...
nell canım iyi bi doktor bulmana sevindim canım. diş konusunda merak etme çıkar. dediğin gibi umarım tatilde çıkmaz. çünkü çok huzursuz oluyorlar.

kızlar vallahi ben de ince giydiriyorum. çıtçıtlı body ile tüm gün.akşam dışarı çıkarsak serin oluyor diye tişört giydiriyorum.ince pantolon giydiriyorum. yatarkende yine çıt çıtlı body. 2 güne bir yıkıyorum. sabah akşam ellerini yüzünü yıkıyorum. suyu seviyor sıpa zaten.

elifcim emre bey arabasını güle güle kullansın canım. bizimki de yürüme arabaasını aynı tamirci gibi kullanıyor. her tarafını kurcalıyor.

canancım, oktaya annenin bakması çok iyi canım. en azından canı ciğeri. bizimki ne kadar da akraba olsa da anneanne babaanne gibi olmuyor. ama kendi isteğime göre şunu yap şunu yapma diyebiliyorum ve bu durumda çocuğu yetiştirme konusunda benim sözüm geçmiş oluyor. bana söylemeden ters bişey yaparsa bilemem ama. artık ona da güven duymak zorunda kalıcaz. sadece evimin düzeninde de değişiklikler yapmaya çalışıyor. yani üstüne vazife olmayan şeylere de karışıyor.o biraz canımı sıkıyor.benim yapım böyle düzenime kimsenin karışmasını istemem. eşim çok rahat bırak değiştirsin diyor. ama benim hoşuma gitmiyor. arda için katlanıcaz diyor.

elifcim, bizimki biberon almadığından devam sütü de veremiyorum. şimdilik beni emmesi ona yeter. yaşından sonra da bakıcaz artık. kahvaltılarında sorun yaşıyorum ben. yedirmek çok zor oluyor. ama öğlen yemeklerini güzelce yiyormuş. gerçi ben hala ağırlıklı beni emsin istiyorum ya.ekmeği çok seviyor. eline veriyorum. parçalaya parçalaya yiyor. şimdi de kaşığı tutmama bakıyor. kendisi de tutmak istiyor öyle. az kaldı kendi yemeklerini kendi yiyecek kuzum.

sağlıkla kalın kızlar..

Sağolun kızlar, bulduk doğru düzgün bi doktor inşallah (Allah utandırmasın)
Bu arada biz daha çıkartmadık ilk arabamı, henüz yürüteçte takılıyoruz, halıları kaldırdım antrede, kuzum hoplaya hoplaya beni takip ediyo, çok komik yaaa, adım atmıyo daha çok hoplayarak ilerliyo :)))
Canancım ne şanslısın valla, biberonuyla su içmesi büyük şans, biz şu chicconun suluğuyla takılıyoruz ama her tarafımız ıslanıyo.

GÜNAYDIN KIZLAR;

canancım bende aldım dün akşam aptamil 3 no.çünkü annemin akşam mamasına katarız diye indirdiği 120 cc anne sütüyle yaptığımız pirinçli mamayı yemeyip dökünce çok sinirlendim gittim aldım mamayı. sıpa onu öle güzel yediki.
bizimki asla almıyor biberon eskiden biberonu görünce çığlıklar atar mutlu olurdu şimdi yine çığlıklar atıyo ama krizden.

bestecim valla tamirci olucak bizimkiler demedi deme yani. benim oğlan aldığımız herşeyi yada eline ne geçerse önce bi kurcalıyo sonra oynamaya başlıyo. bu arada teşekkür ederiz. biz bütün öğünlerde sorun yaşıyoruz hep oyunlarla, değişik nesnelerle yedirioruz malesef. ama kesinlikle yoğurt yemiyorrr. her türlüsünü denedik ev yapımı, baby mix, sade, meyveli, salatalıklı vb. ııııhhhhhh asla yemiyor.. ne yapacağımı şaşırdım ya.

nell canım neden sulukla ıslanıyo her tarafınız? ben aventin akıllı bardakmı ne deni,yo ya onu kullanıyorum hiç damaltmıyo, sızdırmıyo çok güzel tavsiye ederim valla..üstelik böylece bardağa geçişde daha kolay olacak inş.

kızlar emre artık akşamları evde durmak istemiyo. ben eve geldikten sonra başlıyo attaaa attaa demeye. en sonunda yemek yiyip dışarı çıkıyoruz ama benim bütün işler kalıyo eve döndüğümüzde emre gece mamasını yiyip uyuyor saat 10:30 - 11:00 gibi olan bana oluyo işleri yetiştir duş al derken emre yeniden uyanıyor hadi emzir, tekrar uyut, offf sabaha kadar ayaktayım.halim harap.

ben aptamil verdiğim de beni emmedi oktay 1-2 gün sadece mama istiyodu küçükkenn ( sanki şimdi çok büyük :) ) bende hero baby e devam ettim genel de hediye geliyo zatn bize mama amcamız sağolsunn :) ayran yapmayı denedin mi elif abla dün oktay bi kase cacık yedi daha versem yicek sıpaa yogurdu da meyveli yiyo sade yemiyo aynı oktay da önce sanırım keşfediyolar önce sonra oynuyolar yaramazlarr :)
oktay da çok seviyo dışarıyı ama henüz atta diye ağlamıyo ben çıkarıyorum gezdiriyorumm ...
bu arada hepinizi kandili mübarek olsunn ...

canancım ben devam sütünü sadece emrenin akşam yediği pirinçli mamasına ekliyorum ki muhallebi kıvamında olsun diye zaten biberon almadığı için başka türlü yiyemiyor. cvanım ayranda denedim ama yoğurda düşman benimk. son çare bugün danino alıcam bakalım onu beğenecekmi?emre attayı nasıl keşfetti bilmiyorum ama söylediği ilk kelime bu oldu eşimde anası kılıklı gezente bu diyo. çocuk napsın karnımda hergün bi gebze bi izmit gidip gelip durdu 8 ay...

kızlar kandiliniz mübarek olsun. oğluma ismini veren kandil bu benim için çok anlamlı. yıllar önce berat gecesinde dua etmiştim rabbime bana bi evlat verirsen adını berat koyucam diye. şükür emrem doğdu. rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inş.

İyi kandiller kızlar...
Elifcim Emre'nin göbek adı mı Berat? Eğer öyleyse benim kuzenimle tam adaşlar :)
Ya sözde ben de chicconun damlatmaz suluğunu aldım ama onu içebilmesi için çok güçlü çekmesi lazım, onu sağlayan ufak aparatı da çıkarınca maaşallah damacana gibi su akıtıyo, zaten 12 aylık için olanını almıştık, yetişemiyo bizimki de hızına. Bugün bir kez daha biberonla şansımı deneyeyim dedim, suyu biberonuyla verdim, benimki aldı yanağının yanına sakız gibi çiğnedi biberonu !!!

Dün bir de sebze çorbasına enginar da katmıştık ama şu fısırtıları çok arttı İpek'in. Hatta bacağını kaşıyacağım diye resmen cırmalamış çok kötü olmuş, acaba enginar mı dokundu dersiniz?
Bir de sizinkiler de saç yolmaya bayılıyorlar mı? Benimki açıkta saç görmesin tüm kuvvetiyle girişiyor valla, geçen gün benim kokiti kv. geldi, saçlar falan maşa yapılmış, benimki onu gördü ya kendinden geçti! Saçını başını yoldu valla, aslan kızım benim! Benim yıllardan beri yapmak istediğimi bi anda yaptı

günaydıon kızlarrr
ay nell sabah sabah çok güldürdün beniii :):)
oktay da öyle babasının bile saçını çekiyo kendi saçını çekiyo benim saçımı da açık görmesin genelde toplu sıcaklar da ama açıkken bi çekiyo dün kolumu resmen morarttı ya gece yanıma aldım emzirmek için sabah babasının kolu da mosmordu meme diye onu emdi heralde uyku sersemii :) zaten bu gece hiç emmedi kızlar ya sürekli aglıyo meme veriyorum istemiyo kafasını sallıyo ağzını kitliyo delirtti beni resmenn 2 defa mama yaptım heralde artık iyicene sütüm gitti
ben bebedorun alıştırma bardağını aldım onu da öyle çok kuvvetli çekmesi lazım oyüzden sanırım içemedi biraz daha büyüsün bakalım
bende onu sorucak bu danonelere başlayalım mı diye benim komşum 2 aylıkken başlamış çocuguna vermeye bende hazır vermektense kendi yapmayı tercih ediyorum meyveli yogurdunu ....

günaydın kızlar; nellcm evet oğluşumun ismi berat emre ama kimliğine sadece emre yazıldı dolayısıyla göbek adı berat olmuş oldu. ben ikisininde yazılması taraftarı idim ama babamız çift isimden hoşlanmıyor. çok şaşırdım demek oğluşumun adaşı varmış ne güzel. tatlım beşalrda emrede yeterince çekemiyor dolayısıyla su içemiyordu ben ısrarla verdim bardağı ağzına sonra bi baktımki lıkır lıkır içiyor benim sıpa sizde ısrarla deneyin. çok kolay öğreniyolar merak etme. bu arada sen beni güldürdün allahta seni güldürsün tatlım. enginardan kabarmış olabilir güzelim çünkü enginar karaciğeri temizleyen bir sebze dolayısıyla toksik maddeleri vücuttan uzaklaştırdığı için kabartmış olabilir ipek kuzusunu. bbu arada bizim suluğumuz 6 + imiş kızlar.

emreninde en sevdiği şey saç yolmak ve kulak çekiştirmek.babası bu konuda çok şanslı saçı yok ama olan bana oluyo yaaaaaaa. canancım yazık kuzucum açlıktan babasının kolunumu emmiş ilahi çocuk ya. emre yatarak emmiyor aslaaa. mecburen oturarak emişiyoruz biz o nedenlede çoookkkk yoruluyorum.

kızlar nihayet ilaçlar yardımıyla dün regl oldum aylar sonra hiiiççç özlememişim. yine sancılı oluyorum offff.ağrıdan kırılıyorum ama ne emre nede babası anlamıyolar beni valla. her birinin derdi faklı ya.

şimdilik bizden böle öpüyoruz hepinizi....

Ne güzel hep gülelim kızlar
Ya İpekin atopik dermatiti tavan yaptı, kaşımaya da başlayınca alerji doktorunu aradım, advantana başla dedi, bu sefer mustela yeterli olmadı maalesef, baktım tırnaklarını geçiriyor bacaklarına hiç istemesem de sürdüm o kortizonu yavruma Hatta doktor atarax da içir dedi de, ben azimle içirmiyorum, çok ağır bi şurupmuş. Zaten enzimlerle başımız dertte, herhalde onu da içirirsem tavan yapar...
Deneyeyim tekrar şu aparatı o zaman sulukta Elifciğim, inş. bizimki de içer onunla...
Bu arada ben de 3 aydır adet oluyorum ama maşallah hiç ağrım yok doğumdan sonra, normalde ölürdüm ben ilk günleri, 5 ağrı kesici içtiğimi hatırlarım... Yengem hormonlardandır diyor, bi müddet sonra gene ağrır diyor ama bu şekilde pek güzeldi ya....

merhaba
iyi haberlerim var.uras ı prof a götürdük.beyin sıvısı fazla imiş.kanama geçebilirmiş.ameliyatlık bir durum yokmuş.tabii 9 eylül tıp fak.hastanesinde nasıl ameliyat etmeye kalktılar hayret.beyin cerrahi servisi bitmiş oranın herkes öyle söylüyor.yazıoyorum.kazara yolunuz düşerse bilin diye..
**gelelim urascığın yiyip içtiğine:) devam sütünü sabah kahvaltısında altlık olarak kullanıyorum.yani önce devam sütlü sıvı hazırlayıp içine peynir, tereyağı, yumurta bebe ekmeği vb.koyuyorum. birde gece mamaları varya (bebelac ın armtlu muhallebisini çok seviyor..değişik alıyorum gerrçi sütlü pirinç falanda oluyor) onun i,çine de devam sütünü katıyorum.günde 2 defa yemiş oluyor.biberon almıyor benimkide.kaşıkla muhallebi kıvamında yiyor.
bestecim bizim sütümüz gittikçe besin değerini yitiriyor.ondan devam sütüyle takviye ediyoruz.yani dr.umuz öyle söylemişti. aptamil 3 alacaktım bu defa.ama hero baby 3 aldım.deneyeyim diye.fiyat farkı baya var.neden bilmiyorum.içerikleri aynı gibi aslında.
**hayat su bebe suyu çıkarmış.6 lı paket aldık suluk başlığı hediye ettiler.küçük pet şişe kafasına suluk taktığında dışarıda çok pratik oluyor.bizimki suluğunda akıtarak içiyor ama yaz olduğunda aldırmıyorum valla.kışa naparız bilmem:))
selamlaaar

günaydın kızlarrrr

ne yapıyosunuz bakalımm

ya benim canım sıkkın oktay 2-3 gecedir beni emmiyo elimle gögüsümü sıktığımda süt geliyo çığlık çığlığa ağlıyo ağzını da kitliyo istemiyo moralim bozuldu ya hamile olmaktan korkuyorum öyle oluyomuş ya çocuk emmezmiş anneyi eğer hamileysem ne yaparım dört gözle adet olmayı bekliyorum ...
benim adet sancılarımda doğum kontrol hapı kullanana kadar beterdi dr.tavsiyesiye başladım doğum kontrol hapına sonra öyle korunmaya devam ettik çok rahattım hapı bırakır bırakmaz da hamile kaldım zatn dogumdan sonraki adetlerim çok rahattı 5-6 aya kadar sonra tekrar başladı ( ben dogumdan sonraki ilk aydan beri adet görüyorum ) ama dayanılmayacak kadar sancılı diil ..
haftasonu c.tesi evdeydik temizlik yaptık pazar da ablamlar yeni evlerine taşındılar ordaydık öyle yane ...

günaydın kızlar

nellcim ipek kuzusuna çook geçmiş olsun canım. emrede bu ara hatur hutur kaşınıyor ben diyorum sana kertelim şunları diye canım kortizonlu merhemlerden korkmana gerek yok cilt yüzeyine sürüldüğü için. üstelik artık onlar kocaman her türlü tedaviyi alabilirler...bu kadar dert etmene gerek yok canım.

ya benim regl olacağım falan yoktu ilaçlarla oldurmaya çalışıyolar işte ama ona rağmen çok az kanamam var... sanırım bu nedenlede çok ağrım var. bakalım bugünde tahlillerimi yaptırıyorum ne çıkacak sonuçlarda...

kızlar artık minnoşum bilerek ve isteyerek bana anne diyor hatta ağlarken bile anne diyerek ağlıyor veya bişeyi istediğinde anne diyor çooookkk güzel bir duygu bu rabbim herkese yaşatsın inş.ama babamız bu duruma biraz bozuluyo sürekli baba - baba çalıştırıyo emreye ama nafile oğluşum sadece atta ve anne diyo....

şimdilik bizden bu kadar kızlar.byeeeeeeeee

elifcim urasın iii olmasına öyle sevindimki anlatamam. gözünüz aydın canım...

bende aptamil 3 aldım devam sütü sadece gece mamasına ekliyorum ben hala gece hipp pirinçli kullanıyorum başka bişi denemedim. sabahlarıda anne sütü içine her baby sütlü pekmezli tahıllı kahvaltı maması ve diğerlerini ekliyorum peynir, pekmez, ceviz vb. birde ya hazır yoğurt baby mix veya hazır yoğurtlu muhallebi yiyor gün içinde. eşimde hep hazır şeylerle büyüttün çocuğu diyor ya... canımı sıkıyor. ne yapayım evde değilimki herşeyini kendim yapıp vereyim e annemde yetişemiyor çoğu zaman.

bizde hayatın bebek suyunu kullanıyoruz 2 aydır falan. boş şişelerde emreye yemek yedirirken işe yarıyor.

canancım bence gebe değilsindir canım sadece oktay diş ağrısı yüzünden emmek istemiyordur. veya ağız içinde yara falan varmı ondan da emmeyebilir tatlım..

bizim bıdık canı isterse yemek yiyor bi düzen kalmadı malesef, normalde 3 satte bir besliyorduk şimdi 5-6 saati bile bulduğu oluyor (eskisine oranla daha az yiyor ama daha uzun süre bekliyorr) dün somon ızgara yaptım yemedi,
mercimek çorbası içmedi, sebze pişirdim yemedi. akşam üstü hazır muhallebi yedi sadece. bide 80 cc gece maması.

selam kızlar anneme geldık ılk ısım netı acmak oldu.gecmısı okuycam.yazarım yıneee.ozlemısım sızııııı

ay inşallah değilimdir elif abla yaa
yıkasaydın nell oktay yumurta dan alerji olunca yıkadık biz hemen geçti bi daha da yediremedim yumurta ya peyniri çok seviyo da yumurta bide yaz ya ondan da dokunur diyorum yediremiyorum sence yedirim mi elif abla ne dersinn ...
oo hocam hoşgeldin yaww :)
nehir de yok bayadır ...
ooo emre beye bak senn daha bizimkiler baababa dededede demeye zorlanırken emre bey çoştuuu maşallahhh Rabbim tamamını getirsin inşallah bende çok uğraşıyorum anne dedirtmeye ama demiyo sürekli babababa :) suluğunu bi daha vermeyi deneyim bakalım akşam tutar belkii ...

hosbuldum canancım..
cok yasmıssınız yavvv.onları okuyorum,okuyabıldımmm.
babaneden geldık yarında evımıze donucez artık.benım kuzumda gelmeden once yemıyodu 15 gun burda annemde 1 hafta duzeldı babanede daha da berbat oldukkk.sadece emıyor bıde erık yıyor kuzucum gunde bı tane.kendı kendıne oturuyor artık tutmuyorum.bızımkı de suyunu bıberondan ıcıyor bende aventın alıstırma bardagını aldım cokk gelıyor 12+ almıstım sanırım ondan gece uyanıp mızırdanıyor su verıyorum tekrardan uyuyor tabı 1 defada 50 cc suyu ıcıyor.
akhısarda cokk sıcak 38 dıyor ama 40 ın ustundedır sıcaklık kesın.bızde bobreklerı ıcın cocugu doktora goturucez.ıdrar testıve ıdrar kulturu yapılacak.umarım bıseycık cıkmaz.kılomuz ıyıce azalmıs gıbı gelıyor bana.hıccc ama hıccc yemıyor kuzummm.

benım kızımda da keltosgıllerden sacımız yenı yenı cıkıyor daha.benım de az sacım zatenn...

nellcım gemıs olsun bu arada.

pıtoscum senınde kuzucun daha ıyıdır umarımmm.

selam kızlar...
nellcim geçmiş olsun canım..benim kuzumda saçımı başımı yoluyor canım. bazan çok ağlayınca bilerek veriyorum ki sakinleşsin. napayım. o ağlamasın diye kendi canımı acıtıyorum. annelik zor ya..ama kayınvalidenin saçlarını yolması süper olmuş ya. bizimkinin de babaannesi gelince yoldurayım saçlarını:))

pitoscum, çok şükür canım urascıktan bişey çıkmaması. Allah sağlık versin canım.

fahriyecim hoşgeldin canım. umarım herşey yolundadır. kuzucuk inşallah kilo vermemiştir. ama tek seferde 50 cc su içmesi süper. bizimki biraz biberonla içiyor. arasıra kaşıkla veriyorum. ama insan annesinin evinde daha rahat ediyor. kv nin evi o kadar rahat olmuyor. gerçi bundan önceleri bi sorun yoktu ama. eşim bayramda gidelim diyor. ben de rahat edemeyeceğim için pek gitmek istemiyorum. malum görümcem ve kızı da var.ve kızda kıskançlık olunca oğluşumla ilgilenmezlerse ben daha sinir olurum. buraya geldiklerinde kız kıskanıyor diye oğluşumu kucaklarına bile almamışlardı.

elifcim maşallah emreye. bizimki de arasıra anne diyor ama bilmeden. ben daha çok baba dedirtmek istiyorum kolay olsun diye.
canancım inşallah hamile değilsindir canım. bi test yaptır canım. bizim kuzuda geçen memeyi bulamayıp belimi emmeye çalışıyodu. halbuki memeyi fark ediyor.

benim oğluşunda yüzü kabartılar içinde. isilik çıkmıştı biraz azaldı şimdi ama. salyaları çok aktığından yine kabartılar halinde.saçlarını traş ettirince rahatladı. ama dün gece uykusu çok bölüktü. yarımsaatte bi kalktık. benden başkasında durmak istemiyor. ya babası ya ben. bakıcı da bugün durmadı. bakalım akşama kadar napacaklar.
sırt ağrılarım hat safhada. sabahları kalkmak işkence haline geliyor.
ve regl olmayan bi ben kaldım. 10. aya kadar bekleyip yeniden doktora gideceğim.
bizden böyle..
sağlıkla kalın.

slm kızlar; fahriye hoşgeldin tatlım, inş derin kuzusu iiidir sıkma canını. bizimkide iştahtan kesildi sanıım sıcaklardan.

canancım yumurta alerji yapabilir ama en iii protein kaynağıdır bu nedenle ben hafftada 2 veya 3 kez veriyorum emreye, hergün yıkayıp pişik kremi sürüyorum böylece rahatlıyo bıdığım.

valla biz hiç müdahale etmedik şunu de bunu de diye bi baktım atta diyo sonra ardından anne ama bilinçli bi şekilde söylemeesi beni acaip mutlu ediyor. dünde farketttim annemede annenene gibi bi şeyler geveliyo ya.Nazar.dede ve nene gibi kelimeler zaten vardı ama anlamsız bi şekilde sürekli tekrarlıyodu bitek baba yok bakalım o ne aman çıkacak?

ya kızlar siz bıdıklara gidip 12 ay üstü suluk alın sonrada çok geliyo içemiyo diyin işmi yani yaptığınız ha. onlara 6 + almanız gerekiyo ki az su gitsin ki bazen emre onunla bile boğuluyo bir anda çok çekiyoda.

bestecim benimde sırtım korkunç ağrıyo bazen uykudan kalkıyorum ağrısına ya. ha bide sadece 3 gün regl oldum oda damla damla dünde kesildi zaten yani ilaçlarda çok etkilemedi sanırım. doğal yoldan olmasını bekleyecem bende artık. demek ardanın saçları gitti ha. sıfıra vurdurdunuz? yoksa kısalttınızmı? ben hala kararsızım...

emrenin iştahı hepten gitti dün sadece milupanın organik sütlacını yemiş benim 300 cc süt çöpe. vicdansız ben sağacam diye kırk takla atıyom o israf ediyo. gecede 50 kere kalktı meme diye...

merhaba kızlar...busabahta kendı evımden yazıyorum sıze sabah erkenden cıktıık yola sıcaga kalmdan geldık 1 saat 40 dak.falan suruyor zaten.kuzucuk uyudu.ev berbat yıkanacak bı suru esya var.bursada sıcak ama bızım memleket kadar degılll.
kızım kasıkla bısey yemıyor dıye bıberona mama yaptık pırınclı sutlusu vardı mıluapanın 2 kere ıctı dun bıberonla.hıc bısey yememektense.ıyıkı anne sutu var.bende evdeyım dıye benımkı de sureklı emıyor.bı dıs cıkarmayannnn bız kaldık galıba yaaaa!!!!neyse ben evın ısıne koyulayım barı.esimde okula gıttı.ogrencılerın stajları varmıs ben evdeyım bebıslee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…