Şubatta hamile kalanlar buraya..

Slm kızlaaarr..
Fahriyecim hoşgeldin canım, valla merak etme İpek te diş konusunda tembelgillerden, daha tık yok, ama ben biliyorum tatili bekliyo bizimki bize ızdırap olmak için :84: Umarım bir şey çıkmaz şu idrar testlerinden, 2 hafta uğraştım ben o işle malum, kızlardan almak zaten bi ölüm...
Elif çok sevindim Uras kuzusu için ya, gözünüz aydın tatlım, ameliyatsız atlatmanız çok iyi, Allah beterinden saklasın...
Canancığım valla bu bizimki öyle bi alerji değil, maalesef 1,5 - 2 yaşına kadar genel olarak vücudunda böyle fısırtılar oluşacak hatta bazen nedensiz coşacakmış, belli başlı şeylerden uzak duruyoruz kötülememesi için, mesela ceviz bize 2 yaşına kadar yasak, portakal, mandalina falan 1,5 yaşından sonra azar azar, kakao ve çikolata yasak (emzirdiğim için bana da), geçen hafta dondurma yemiştim şu kornetlerden belki içindeki çikolata azdırdı, hiç bilemiyorum ki... Ama benim bebeğim alerjik bünyeli işte, en büyük risk ilerde alerjik astım olma ihtimali olması, öyle olmaması için dua ediyorum
Bu arada advantanı 2 gün sürdüm rahatladı neyse ki, sen bir şey olmaz demişsin ya Elif valla daha rahat sürdüm ne yalan söyliyeyim, ayrıca senin gazınla geçen gün bi azim şu damlatmayan aparatı taktım suluğa ve o şekilde denedim! Gzölerime inanamadım, çocuk koca bardağın yarısını içti Sağolasın tekrardan
Meğer çocuk çok su geldiği için istemiyormuş su içmeyi...

nellcım zor olacak ama mecbur artık beklıcez bakalım kac saat surecek vermek aslında evde takıp goturmek lazım.eczaneden aldım bı kac kere ama takmasını beceremıyorum bende kuzuyu yıkadım.dısarda gezdık bı tur.eve geldık bıraz moynadık.uyuttum ama her an uyanabılır.

annecıgımın yanında ne guzel ve kolaymıs bebek bakmak.hem bebege yardım edıyordu hemde hıc ev ısı yapmıyordum.sımdı evde ıkımız esımle bakıyoruz ev ıslerıne de bebıs bende duruyor dıs cıkarma ısınden dolayı mızmızlık da var ya...zor gunler sabret dıyorum.goremedıkte 1 aydır suruyor belırtıler.ıstahsızlık da cabası.ıkıncı bebegı yaparmıyım dıye dusunuyorum.buyusun bıraz rahatlıyım dınlenelım bakalım.yaz ayı daha da zormus beee...banyo yapıp dısarı cıkınca hıc sesını cıkarmadı cadııı.sıcak tabı ne yapsın cocukcazz.

calısanlara kolay gelsın kızlarrr...serın kalınnnnnn

günaydın kızlarr

ay havalar çok kötü yaaa bayılcez artık bu sıcaklar da mahvoldukk ...
oğluşumun gece ağlamaları susamasındanmış kimdi hatırlamıyorum gece su veriyorum demişti bende dün gece mama verdim ağlamaya devam etti emzirdim yine ağlıyo sonra su verdim 30 ml imi içti yavrucağızım meğerse susuzluktan ağlıyomuş gece su vermeyi hiç akıl edemedim ya ne biçim anneyim
hım anladım nell inşallah astıma dönüşmez ..
beste abla daha günüm geçmedi ama oktayın beni emmemesi susuzluğundan kaynaklanıyomuş gündüz kendi suyunu alıp içtiği için gece de hiiç aklıma gelmiyodu sanırım ne bilim
oğluşum iyicene şekerleşti ya sürekli oyun istiyo kudurmak istiyo geçen hep beraber çıktık babası fln çay bahçesine gittik nassı mutlu yoldan geçenlere gülücük saçıyo sıpammm :) gece uyumadan yatağımıza alıp oynuyoruz bi kahkaha atıyo koca insanlar gibi bezini açıp hanimiş oğlumu pipiloşuuu diyorum gülmekten alamıyo kendi sabah evden çıkarken ağlıyo artık üstümü giyinmemden bile anlıyo hemen mızmızlanıyo ...
bende dün hero babynin kahvaltısını aldım bugün annem denicek bakalım inşallah yer iştah olayı bizimde sizin gibi hiç yok bi tek meyveli yogurt yiyo mamasını yiyo da ek gıda yemiyo beyefendi geçen parkta biri şey dedi ya arka dişleri çıkarken görün siz bu ön dişler ne ki kolay onlar dedi babası da direkt bunlar kolay olanlar mıydıııı dedi korktuk baya ...
emrenin arka dişleri çıkmış mıydıı ?

günaydın kızlar; bana dün gece olmadığı için günde aymadı doğal olarak. emre bütün gece tepişti ağladı mız mız hiç uyumadı bi ara sıcaktandır dedim oda bile değiştirdik ama nafile uyumadı uyumadı.... sanırım sıcaklardan çok bunalıyo kuzucum daha serin bi yer istiyo ama imkansız malesef.

nellcim tabiki bir anda çok su gelince boğulacağını sandıklarından refleks olarak su içmek istemiyolar bizimki o aparatla bile bazen çok çekiyo galiba su boğazında kalınca hemen atıyo suluğu elinden.neyse su içme sorununun ortadan kalktığına sevindim canım. ipeğin alerjileri için korkma bişi olmaz en fazla 3 yaşında geçer. biraz biraz kefir ver canım ipeğe. alerjiler özellikle besin alerjileri barsak düzeninin bozulmasından kaynaklanıyo genellikle. kefirdeki faydalı bakteriler barsakları düzene koyduğu için alerjiyede fayda ediyor. bi arkadaşımın kızı (7 yaşında)doğduğundan beri alerjileri vardı oda çikolata falan yiyemiyodu e çocuk bu belli bi yaştan sonra durmuyoda kendide alıp yiyo. dr ilaçlar vermişti bende kefir içirmesini söyledim inan alerjileri azaldı ilaçları yarı yarıya azalttılar, şimdide keseceklermiş. o büyük olduğu için günde yarım litre kefir içiyomuş ama sen bir iki kaşık ver büyüdükçe artırırsın canım.

canancığım arka dişlerimiz henüz çıkmadı onlar biraz daha geç çıkıyor ama daha çok vuruyormuş malesef. benim oğlanda habire elini pipisine atıp onla oynuyo yaaltını bile değiştirmemize fırsat tanımıyo sıpa.

fahriyecim allah yardımcın olsun bizdede 2 haftalık ütü var elimi süresim yok valla sıcaktan ama kıyafet stoğuda gittikçe azalıyo artık bu hafta sonu mecburen yapmam lazım offffffffffff.

slm kızlar; emreyi gece uykusuna yatırdım şimdi bende aldım malt içeceğimi terasta netin keyfini çıkarıyorum 9 ay sonra ilk kez.
bugün sağlık ocağına gittik emrenin boyu 75,5 kilosu 10,9 olmuş maşallah civcivime. ananemiz iii bakıyo oğluşuma çok şükür. ebelerde şaşırdı prematüre doğupta bu kadar ii gelişenini görmedik diyolar.
dr teyzemiz izindeymiş dönüşte onada gidicez bakalım o ne diyecek durumumuza... bugün kimseler uğramamış buralara. neyse bende daha fazla uzatmıyım öptük sizleri.

selam kizlar...
uzun zamandir yazamiyorum okuyup cikiyorum anca..
sicaklarla fena durumdayiz yatamiyoruz hic esim gececi 2 haftadir normalde balkonda yatiyoduk iyi oluyodu ama ben korkuyorum ipekle tek basima yatmaya..:2:
bu arada dun bizde hastanedeydik kiscem ishal 3 gundur gecmiyo dis cikariyo sanirim maflor diye bi ilac verdi doktor bugun verdim ama icim pek rahat degil umarim ise yarar..
poposuda pancar gibi olmus ishali yakiyo galiba bezi baglatmak bile istemiyo kuzum((
benden haberlerse b-fit diye bayanlara ozel bi salon var oraya yazildim en azindan rahat hareket ediyosun ve ter kokusu yok
cok fena bi haldeyim kilolar almis basini gitmis 3 hanelileri gordum felegim sasti hemen yazildim spora bakalim nolcak cok moralim bozuk..siskoyum bennnn
ya bu arada elifcim sana bisey sorucam tek doktor olunca bole oluyo herkes sana soruyo ama idare et bizi esimin ayaklari sisiyo 2 haftadir..
cuma evde doktora gidelim dedim ama hangi bolume gidelim bide ailesinde seker kolestrol tansiyon hastasi bol korkuyorum ondada cikmasin:44:

hepiniz kendinize ve bebislere iyi bakin..fahriyeninde dedigi gibi serin kalin..optummm

Her ebeveyn çocuğunun yaşamını şekillendirmek için elinden geleni yapar. Çevrenin zekâya ve dolayısıyla çocuğun yaratıcılığına etkisini düşünürsek bu sorumluluk daha da ağır basmaktadır. Yaratıcılığın bir bölümü genlerle belirlenmiş olsa da, çoğu çevreyle şekillenir. Bulunulan çevrenin çocuğun yaratıcılığını geliştirebilecek kadar zengin olabilmesini sağlamak için ebeveynlerin yapabilecekleri çok şey vardır. Çocuğun potansiyelinin gelişmesi için en uygun ortamın sağlanması gerekmektedir. Bunun için ebeveynler olarak neler yapabilirsiniz?

TELEVİZYONU KISITLAYIN
Televizyon çoğu evde bebek ya da çocuk bakıcısı konumundadır. Ebeveynler büyülenmiş gibi televizyon karşısında oturan çocuklarının etrafta sorun çıkarmayacağını düşünerek işlerini rahatlıkla yaparlar. Bir çocuk dünyayı ancak aktif olarak ve araştırarak tanıyabilir. Çocuğun keşfe çıkmasının nedeni objeleri eline alıp kurcalaması için beyni tarafından yönlendirilmesidir, mutfak dolaplarındaki tencere ve tavaları dağıtmak, kavanozları nasıl dağıtıp tekrar dizebileceğini anlamak, çöp kutusunun içinde neler olduğunu görmek ister. Arkasından toplamak zorunda olan ebeveynler için bütün bunlar oldukça yorucu olabilir. Fakat çocuğun yaratıcılığının gelişmesi için her çocuğun bu keşif dönemini yaşaması gerekir. Televizyon özellikle çocuğun ilk 5 yılında kısıtlanmalıdır. Kendi kendini oyalayan, güvenli bir ortamda keşfe çıkan ve ebeveyni ile oyun oynayan bir çocuğun yaratıcılığı çok daha fazla gelişir.

BİRLİKTE KİTAP OKUYUN
Günümüzde televizyonun artık gündelik hayatın bir parçası olduğu düşünülürse, küçük çocuklara televizyon yerine okumayı sevdirmek pek kolay olmayacaktır. Ama okumak her zaman hayatımızın bir parçası olmalıdır. Çocuğa mümkün olduğu kadar erken okumaya başlayın. Hatta 5-6 aylıkken bile okuyabilirsiniz. Çocuklar için yazılmış son derece güzel hikâye kitapları var. Bu kitaplar içerisinden muhakkak çocuğunuzun seveceği bir kitap bulabilirsiniz. Çocuğunuza her gün düzenli olarak hikâye okuyun, her seferinde farklı hikâyeler seçin ve kitap okurken bunu tek düze bir şekilde okumayın, çocuğun hikâyenin içine girmesini sağlayın. İçerik ve resimlere ilişkin sorular sorun. Bir sayfa okuyun ve sorun: “Ev nerede?” “Köpek nerede?” Çocuklar okuma deneyimine katılmayı çok sever. Çocuklar kendilerine anlatılan hikâyeleri tekrardan anlatmayı da çok sever, böylece hafızaları da gelişir.

ÇOCUĞUN HAYATINDA ÇEŞİTLİLİKLERE YER VERİN
Ebeveyn olarak ilk 5 yıl, çocuğunuzun ne tür kitaplar okuyacağına ve ne tür oyuncaklarla oynayacağına karar verme şansına sahipsiniz. Bunun için yaratıcılığı arttıran farklı oyuncaklarla oynamasını sağlayabilirsiniz. Çocuk ile birlikte oynarken hem oyuncağın cazibesi hem de öğretici değeri artacaktır. Çocuğun öğretici bir oyuncaktan çabucak sıkılmasını önlemek için ebeveynler de oyuna katılmalıdır. Çocuk için seçilen oyuncaklar onun çeşitli ilgi alanlarını destekleyecek nitelikde olmalıdır. Bazı çocuklar ilgi alanlarını takıntı haline getirebilir. Belli oranda bunu kısıtlamak ve ilgi alanları arasında denge sağlamak gerekir.

SORU SORUN
Yoğun bir merak, yaratıcı insanların önemli özelliklerinden biridir. Çocuklar zaten doğuştan meraklıdır, bu yüzden onlara sorular sormayı öğreterek bu özelliği kolayca geliştirebilir ve daha yaratıcı olmalarını sağlayabilirsiniz. Çocuğa çevresine bakmayı ve her şeyin nasıl çalıştığını anlatın ve soru sorması için teşvik edin. Sorulacak sorular çocuğun yaşına göre değişmelidir. Çocuk da sorular soracaktır, bazen cevabı bilemeyebilirsiniz, eğer cevabını bilmiyorsanız soruyu geçiştirmeyin. Cevabını bulmak için birlikte araştırın. Çocukla birlikte bir kitapçı ya da kütüphaneye gidip o konuda bir kitap araştırın. Kitaplardan öğrenmenin yanı sıra yaşantılayarak ve görselleştirerek öğrenmek yaratıcılığa daha fazla katkıda bulunacaktır.

ÇEVREYİ KEŞFEDİN
Doğal yaşamı tanıtmak ve onu birlikte keşfetmek en önemli görevdir. Şehirlerde yaşayan çocuklar, ebeveynleri ile birlikte doğal yaşamı gözlemleyebilecekleri yerlere gitmelidir. Doğayı gözlemlemek olayların nedenini, niçinini anlamak için keşfe çıkmak önemlidir. Daha da önemlisi doğayı gözlemlemek beynimizi ve zihnimizi geliştirir: Çiçekler, ağaçlar, göller, ırmaklar, dağlar, okyanuslar, deniz kabukları ve büyüklü küçüklü bütün canlılar. Çocukları hafta sonları yakındaki bir ormanda yürüyüşe ya da yakın bir göl veya ırmakta kayıkla gezintiye çıkarmak alışveriş merkezlerine götürmekten daha öğretici olacaktır. İlk yapacağımız şey, her zaman olduğu gibi, zaman ayırmaya ve çaba göstermeye karar vermektir. Çocuğa şehir manzarasından çok; çayır çimen, bitkiler ve hayvanlarla haşır neşir olabilme fırsatı sağlayacak, yakınlarınızdaki kaynakları belirleyin. Bu ziyaret edilecek bir botanik bahçesi, doğa tarihi müzesi ya da park olabilir.

MÜZİKLE İLGİLENMESİNİ SAĞLAYIN
Çocuklar müzik üretmeyi ve icra etmeyi özel yönlendirme ve eğitim olmaksızın otomatik olarak öğrenemiyorlar. Ebeveynlerin faydalı olacağına inanıp çocuklarını erken yaşta müzikle tanıştırmaları için birçok neden var. Dinlenecek müziğin klasik ve çocuk şarkılarının dengeli bir karışımı olmasına dikat edilmelidir. Bir enstürman çalmayı öğrenmek müziğin yanı sıra birçok şey öğretir: Çalışma disiplini, başarma ve ilerleme sevinci, bir topluluk önünde performans göstermenin özgüveni ve bir grup içinde çalma deneyimi.

Yaratıcılığın tohumları doğa tarafından atılmış olsa da çevre de yaratıcılığın filizlenmesine yardımcı olur. Doğa kolay kolay değiştirilemez ama çevre bizim kontrolümüzdedir. Okul öncesi ve okul dönemi çocuklarının hayatında spor, müzik, resim gibi alanlar da yaratıcılığı geliştirir.

günaydın;
geçmiş olsun nuraycım eşinde kuvvetle muhtemel sıcaklara bağlı ödem gelişmiştir.ama ailedede yok yok maşallah bence dahiliyeye giderseniz daha iii olur detaylı bi tarama yapılır, gerekirse diğer bölümlere sevk edilir.

demek senin civcivde emre gibi diş çıkarırken ishal oluyo hatırlarsan biz 2 ay çekmiştik hiçbir ilaç işe yaramamıştı. bol su içir canım hatta georal al onu içir. tuz karışımı bu kaybettiği mineralleri geri kazanması için.birde popişi sürekli yıka ondan sonra kurulayıp pişik kremi sür ve bezle hatta mümkünse açık bırak bir süre hava alsın. anne sütünüde kesme sakın. yiyeceklerindeki yağı azalt.

ayyy ne güzel spora gidecek zaman yaratabilmen, hoş ben hep spor yapıyorum maratyon koşuyorum hergün. zaten ondan 50 kg düştüm kaldım burda. offfff ne zaman ayaklarımı uzatıp dinlenebilecem ya???

günaydın kızlarrr

adet oldum oh beee hamile diilmişimm çoook korktum :)
sancım ve kanamam hiç olmadığı kadar da çookk
bu sıcakta bide mahvoldum çocuklar ne yapsın 24 saat bezle duruyolar garipler ...
elif abla kendimize sadece 1 saat bile ayırsak yetiyo ama gün geliyo yarım saati bile bulamıyoruz ev çocuk iş yetmiyooo haftasonu da gezmeye gittik mi evin temizliği kalıyo mecburen sağolsun annem biz parka gidince yapıyo ..
dün gece bizde 3 de yattık paşam uyumadı artık daha az uyuyo gündüz de öyle az uyuyomuş gece ağlamıyo sızlamıyo uyumak istemiyo oynamak istiyo eşim bi saat baktı ben uyudum sonra kalktım battaniye de salladık ayağımda sallıyorum kucağımda uyutmaya çalışıyorum yok en sonunda ninni söyleye söyleye kucağımda ayakta sallayarak uyuttum ama kollarım koptu
bende açıköğretime yazılcam okul öncesi öğretmenliği istiyodum kreşlerde fln öğretmenlik yapıp oğlum da gözümün önünde olur diyorum ama bakalım sınava girdim şimdi ayın 25 ini bekliyorum inşallah olur da oğlumdan ayrı kalmam

selam kızlar..
bende artık regl olmak istiyorum ya....
elifcim bizde oğluşu uyuttuktan sonra genelde yarım saat kadar balkon keyfi yapıyoruz eşimle. dondurma yiyoruz. iyi oluyor. eski günlerdeki gibi.ama tabi eski günler adı üstünde eskide kaldı. hayat ardanın çevresinde dönüyor şimdi...
ama hep birşeyleri yetiştirme derdi...
şimdi de bakıcıda sorun yaşıyorum. çocuğu çok dışarı çıkarma dedim. sanki çocuk çok dışarda kalıyormuş gibi geliyor bana. sanki oğlumun annesi işe gidince sokak çocuğuna dönüşüyor. ben de öyle olsun istemiyorum. ayrıca ben evde yokken misafir gelmesini istemiyorum dedim. kadın bi gariploeşti. benim hiöç mi eşim dostum gelmeyecek dedi. düşünebiliyo musunuz ya. ablamlarla arkadaş olan birisi bakıcımız. ablam ve ablamın görümcesi çıkıp gelmeyecekler mi dedi bana. ben de gelmesinler dedim. bana gelen missafir ben evdeyken gelsin dedim. ne var da bunda dedi. kadın hem çocuğa bakayım, hem milletle sohbet edeyim. hem gezmelere gideyim falan istiyor sanırsam. bi kez uyardım. bi daha olursa bi daha uyarıcam. bakalım nasıl olacak. geçenlerde de arkadaşları gelmiş. 10-15 dakika oturmuşlar bana söylediği bu. doğrusu ne bilmiyorum. o zamanda ben böyle şeyler istemiyorum demiştim. ayrıca kadın bi de ne dedi biliyo musunuz.. ben senden daha iyi bakıyorum çocuğa dedi. ben de dellendim açıkçası. nasıl böyle bişey söyleyebilir ya. anneden hele de benim gibi bi anneden daha iyi bakabilir mi ya çocuğa.
şimdilik konuyu kapattım ama umarım bu tarz şeyler yenilenmez.
fahriyecim bakıcınla kurallarını başta koy canım. gerçi ben de başta kuralları koydum ama uyan kim. 2 gün kafayı yiycek gibi oldum vallahi.
neyse başınız ağrıttım.
bizden böyle..
sağlıkla kalın.

ıyı aksamlar.
kızım uyuynca rahat gırebılıyorum.yarın 9 da randevumuz var gıdelım bakalım.ne var ne yok doktorumuz ne dıyecek ıstahsızlıga bı care bulacak mı??bugun sabah kahvaltısını hazırladım yemedı.bende sulandırıp bıberona koydum yarıdan fazlasını ıctı.yogurdunu da azda olsa ayran yapıp ıcırdım.careler buluyorum kendıme gore.
anne sutu artık besleyıcı degıl bıldıgım kadarıyla.hastalıklardan koruyor dımı kızlar??gun boyu emıyor zaten...bende adet oldum cananın da dedıgı gıbı yazın zor oluyor hıc sevmezdım zaten adet olmayı.neyse kızlar yarın ıyı haber duyarız ınsallah doktorumuzdan.

slm kızlar; bugün minnoşum akşam 8de uyuycam diye kıyametleri koparınca uyuttum yanınada ben uzandım valla şimdi kalktım emreyi emzirdim o tekrar uyudu çok şaşırıdm ama ne yalan söliyim çokda dinlenmişim iii oldu.yanlız emre hastamı diye düşünmeye başladım hayatta bu saatte uyumazdı ama günlerin yorgunluğu heraldeinş nazar değmezde uykuları böle böle çoğalır.

bestecim bakıcı işi şans işi canım ya ama hepsi aynı bunların nedense...bizim bir tanıdıkda öle çocuğu hergün parktan alıyodu meğerse kadının sevgilisi varmışbunlar işe kadın parka çocuğu salıyomuş kum havuzuna kendi akşama kadar sevgilisyle ohhhh. sonunda evlerinin altındaki dükkan sahibi demiş abi senin bakıcı hergün parkta duruyo diye bide bakmışlar durum böle...allahım iyilerle karşılaştırsın yarabbi... üstelik dilide uzun sevmem ben böle tipleri.bende işe başlamadan bitaneyle görüşmüştüm daha görüşmede kadın bana sen buna çok yüz vermişsin hep kucak istiyo bu , öle tutulmaz bebek falan demeye başlayınca görüşmemiz çok kısa sürdü şimdide nasıl birini bulucaz bakalım...

fahriyecim diş dönemi iştahsızlığına yapılacak bişi yok canım ama dişler çıkınca iştah açılıyo yeniden merak etme tatlım...tabi hepten salma ama çokda üzülme canım.

kızlar duşa giricem öpüyorum sizleri. byeeeee

günaydın kızlarrrr
dün yazmayı unutmuşum maşallah emreciğee bizim bebişlere fark atmaya devam ediyo sıpaa kıskanıyoruz heeeee :):)
beste abla üzüldüm ya seneye aynı şeyleri bende yaşayabilirim aslında bu olayı bi iş olarak görüp en iyi şekilde yapmaları lazım ve kuralların dışına çıkmamaları lazım ama işte herkes aynı olmuyo
dün akşam bende yorgundum oktayı annem parka götürdü gündüz çıkarmıyoruz dışarı çok sıcak diye akşam biraz daha iyi oluyo hava onlar gidince bende elif abla gibi yattım dinlendim çok iyi geliyo gerçekten 1 saat fln durdular parkta gelince yıkadık oğluşumu 9 gibi uyudu bizde keyfimizee baktık ..
sabah kahvaltısına hero baby almıştım ya annem diyo ki çok enerji verdi çocuğa diyo hiç zaptedemedim yerinde duramıyo diyo :):)
bu akşam da alışverişe gidicez bu sefer gerçekten kendime alışveriş yapıcam geçende öyle çıktık kendime diye oktaya aldık bir sürü şey :) eşimde sinemaya gidelim diyo oktayı bırakmak istemiyorum zatn bütün gün görüşemiyoruz bide akşam mı görüşmeyelim oğluşumla dedim sanki yıllarca gidip kalcan sinema da alt tarafı 2-3 saat diyo :):)

saol canan teyzesi.prematüre bebekler normal günüde doğanlara göre biranda gelişiyolar doğanın inanılmaz gücü sanırım. ama oktayında maşallahı var.

bende senin gibiyim oğlumsuz biyere gidemiyorum markete bile.bugün bizim evlilik yılfdönümümüz eşim yemeğe gidelim dedi emreye annen bakar dedi ben emreyide götürelim dedim. sinema falan mümkün değil gitmem zaten tüm gün yokum bi akşam buluşuyoruz zaten.bende daha kendime hiç bişi alamadım ne zaman çıksak emreye bir sürü şey alıp kendime bi çorap almadan dönüyorum ya.annelik işte annemde bize böle yapardı.babamız gardrobu baştan düzdü onun umrunda değil.

bizde herbaby kahvaltı maması veriyoruz emre ondanmı düz duvara tırmanıyo acaba?

demek ki bi tek ben diilmişim kendine alışveriş yapamayannn :) eşimin alışverişini de genel de ben yaparım o da diyo bu yaz hep geçen yazın tshirtleriyle geçiriyorum bilmem farkında mısın iyicene boşladın beni diyo ya ben ne yapim dedim kilo aldığım için geçen yazın kıyafetleri bile olmuyo :S ama kararlıyım bu akşam hep beraber gidip bişiler alıcaz üçümüzü de alırız inşallahhhh :)
sen hangisinden veriyosun elif abla benim aldığım pekmezli tahıllıydı dün vermedi mışıl mışıl uyudu önceki gün vermişti ne uyudu diyo ne de oturdu yerine diyo sürekli yürümek istiyo diyodu dünde erkenden uyudu olabilir yani :)

hastanedn geldık.
bırazda carrrefour a falan gıdıp gezdık kızımda uslu uslu uyudu bız gezerken.

kızım ıdrar torbasına bı saat yapmayınca doktor sondayla aldı.ıdrarını mecburen.testın sonucunda 5-6 lokosıt cıktı.ıdrar kulturunde ureme varsa antıbıyotık kullanıcaz.yarın 4 te araryıp ogrenıcez bakalım ne cıkacak.hayırlısı allah daha kotusunu vermesın napalım.doktora yemıyor dıyınce dıs bu kadar etkılemez falan dedı bana sacma geldı kırılıp gecıyor.hala 7600 gelıyor kızım 1 kılodan fazla azalmıs kılomuz yaaa...allahım ınsallah bıran once toparlarızda.kafası boyu falan uzamıs gercı de gulen yuzumun kılosu altlardaaaa...bestecım bakıcı olayı ne kadar dıkkat etsekte sans sıyorum bennn.benım zaten ogrencı velım bakıcı cok bılmıs bırıne benzemıyor.sakın bırıydı 2 cocuk buyutmus ılla akıl verecegı yerlerde olcaktır ama.allaha dua edıcez komsuları tembıhlıyıcez artık napalım canım ya.
kuralları koyarım tabıkı senın onerılerıne de her zaman acıgım sen deneyımlısın bu konuda...opuyorum kızlar hepınızı!!!

selam kızlar...

kendisine alışveriş yapamayan ben de varım. geçenlerde gittik eşime ve ardaya yaptık. ben kendime bişeyler bakacak olsum. eşim mızırdanmaya başladı. benim de tadım kalmıyor o zaman. ben de almadan çıktım.

elifcim evlilik yıldönümüz kutlu olsun canım. geçen hafta da bizimdi. bakıcımız ben bakarım siz yemeğe gidin dedi. ben arda olmadan gitmek istemedim. oğluşumu da götürdüm. maşallah çok güzel durdu. annesini üzmedi.

fahriyecim haklısın canım bakıcı işi şans işi. bizimki de başta sanki benim dediklerimi uygulayacakmış gibi geldi. ama baktım şimdi kendi evimin düzeninden tut, çocuğa bakma işine kadar ipleri ele alma telaşında. gerçi geçenki atışmadan sonra duruldu gibi ama. bakıcaz artık.

derin kuzusunun umarım bişeyi çıkmaz. benim oğlan da az kilo ile gidenlerden. kafama çok takmıyorum. çünkü daha fazlasını yiyebileceğini sanmıyorum ben. kusuyor hala çünkü. sen de kilosuna çok takılma. karnı doymazsa çok huzursuz olur. eğer huzursuzluk yoksa doyuyordur.

yarın kayınvalidemler geliyor. akşam memlekete gidecekler. ben de oğluşumu benim saçımı yolarken tembihliyorum. "kuzum bak yarın babaanne gelecek onun saçını da böyle yol diye":))

sağlıkla kalın kızlar..iyi hafta sonları...

Slm kızlar...
Fahriyeciğim umarım üreme çıkmaz kültürde, bizim kültürümüz temiz geliyordu ama tahlilde 10 lökosit çıkıyordu, en sonunda hoca kendi bakmıştı mikroskopta, meğer onlar lökosit değil başka hücrelermiş ama makina onları lökosit olarak sayıyormuş.. Geçen gün de benimki bir kaka yaptı ki, off yani idrar deliğinin önü tamamen pislik dolmuştu, alabildiğim kadar temizledim, hemen küvetini sıyla doldurduk orda oturttuk çıkarttık, sonra da banyo yaptırdık ama olan olduysa bilemem artık! Off bu kız bebeklerin işi çok zor yaaa :96:
Bu arada sanırım ben alerjimizi azdıran şeyi buldum, kırmızı et olduğunu düşünüyorum suçlunun. Ne zaman ki et suyuna çorba, et versem kuduruyo alerjisi. Zaten ilk çıkmaya başladığı dönem de kıymaya başladığımız döneme tekabul ediyor, ama ben hiç konduramamıştım şahsen ete. Şimdi biraz baktım olabiliyormuş bebeklerde ete karşı alerji. Ama daha da kötü olan durum bizimkinde b12 eksikliği vardı. Bu durumda eti kestirmez herhalde doktoru. Neyse ağustosun 8inden sonra 9. ay kontrolüne gideceğiz, soralım bakalım ne diyecek. Zaten eşi de bebek alerji uzmanıydı, ona da danışır herhalde... Bu arada kefiri mutlaka deneyeceğim Elifcim, şu hazır kefirlerde iş görür herhalde değil mi? Eskiden evde mayalıyordum ama artık uğraşamıyorum, hepsini öldürdüm hayvancıkların zaten...

Besteciğim valla bakıcı konusu çok hassas bir konu. Ama Elifin de dediği gibi seninkinin biraz dili de uzun yani. Gene sabırlıymışsın valla, ben olsam kesin kavga eder, sonra da dımdızlak ortada kalırdım
Bir de bende bu pimpiriklilik kesin gizli kamera koyardım herhalde eve. Bazen anneme bile emanet ederken gözüm arkamda kalıyo. Benimki de fazla ama ne yapayım. Umarım Allah iyilerle karşılaştırır hepimizi...

bılge nell sen oluyosun dımı??sagol canımmmm.kotu bısey cıkamamıs.senın yazıyı gorunce hastaneyı aradım ureme yokmus kultur testınde.cook sevındım yoksa antıbıyotık ıccektı kızım.
anneler hıssedıyor bazı seylerı sende kes etı baska yollarla da alır b12 yı.doktoruna danısırsın canım..
annemle konustuk azonce senınkı zayıf kalmıs dıyor amcamın oglunun bızden 2 ay kucuk bebısı var.ama napıyım her yolu denıyorum yemıyorrr.dun gece 1 bucuktan 4 bucuga kadar uyanık durduk.ılk hallerı daha kolaymıs bu bıdıkların yaaa.arkadaslarda 1 yasından sonra daha zor dıyolar.allah hepimize yardımcı olsun..

Evet canım o benim :) Ya sevindim valla temiz çıkmasına, ben zamanında çok antibiyotik içtiğim için bu ufaklıklara kıyamıyorum, gerçi mecbur kalınca içecekler ama ne kadar az olsa o kadar iyidir.
Ya sağlıklı olsunlar da elbet büyürler boşver, ben kilosuna çok takılmıyorum, yeter ki gelişimi normal olsun, sağlıklı olsun kuzum. Bu arada arkadaşın doğru demiş, bugün İpek'i koydum yürütecine o zıpladı, yürüdü, gitti vitrindeki cicileri seyretti, biz de ne güzel kahvaltı keyfi yaptık ama yürümeye başlayınca çoookk zor olacak bi an gözünün önünden ayıramayacaksın, hiç oturamayacaksın diyorlar... Neyse canları sağolsun da ne yapalım artık...
Bu arada kuzuma bi plaj ayakkabısı bulamadım işe yarar bir şey yaaa, ayaklarıma kara sular indi ama talan etmişler valla ortalığı, 3 avm, e-bebek ve tokerde de bulamadım, bi de ankamalle bakalım bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…